Előrejelzés

Előrejelzés 2021 januárjára

19-ig a Nap a Bak jegyében jár, aztán átlép a Vízöntőbe.

A Bak időszak energiái céltudatosak, törekvőek, mindent megteszünk, hogy elérjük, amit szeretnénk. Érzelmileg viszont visszafogottabbak vagyunk, nehezebben nyílunk meg, a sok munka akár magányossá is tehet. Próbáljuk megtalálni az egyensúlyt a kötelezettségeink és az érzelmi, családi életünk között!

A Vízöntő időszakban többnyire nehezebben viseljük a kötöttségeket, szívesebben döntünk/döntenénk szabadon, függetlenül a sorsunkról. Fontosabbak a barátok, a közösségek, s szociálisan is érzékenyebbek vagyunk. Baráti beszélgetésekre, tanulásra, szociális tevékenységekre, új projektek elindítására alkalmas az időszak.

A helyzetet azonban alaposan átszínezi a Vízöntőben járó Jupiter és Szaturnusz, gyakran érezhetjük úgy, hogy korlátozottak a lehetőségeink. Próbáljuk óvatosan feszegetni a határokat, és sose feledjük, hogy a szabadság és a felelősség kéz a kézben jár!

Amennyiben ismered pontos születési idődet, érdemes az aszcendensedre vonatkozó részt (is) elolvasnod.

 

Január 6-án a Mars belép a Bika jegyébe

A Mars különlegesen hosszú időt töltött saját jegyében, a Kosban. Energiával tele lép át a Bikába. Erejét azonban most nem harcra fordítja, hanem arra, hogy amit megszerzett, meg is tudja tartani, vagy tovább gyarapítsa. A kezdés ugyan kissé nehézkes, de megfontoltságunk, hatalmas munkabírásunk és kitartásunk végül meghozza gyümölcsét. Az anyagiak komoly ösztönzés lehet most számunkra. A szerelem is kiemelkedő szerepet játszik életünkben, szexuális energiánk, s a vágy az élet apróbb-nagyobb örömeinek megélésére igencsak megnő. 

Január 8-án a Vénusz belép a Bak jegyébe

Vége a Nyilas időszak lazaságának, a földjegyben a szeretet, a szerelem, a szépség, a harmónia és az anyagiak bolygója már nem az élet élvezetére, sokkal inkább feladatainkra hívja fel a figyelmet. Gyakran érezhetjük magunkat magányosnak, szembesülhetünk anyagi lehetőségeinkkel, melyeket többnyire szűkösnek érzünk, s stabilizálni szeretnénk. Épp ezért jóval elővigyázatosabbak és óvatosabbak vagyunk, nehezebben engedünk közel magunkhoz új embereket és érzelmeket, s ha mégis, hosszú távban gondolkodunk velük. Kapcsolatainkat a célszerűség vezérli, szívesebben vagyunk olyanokkal, akik előbbre lendíthetnek életünk bizonyos területein. Jó időszak viszont tervezésre, új irányok kitűzésére, szeretet-kapcsolataink átgondolására, egyfajta érzelmi leltár készítésére, mert jóval reálisabbak, gyakorlatiasabbak vagyunk.

Január 8-án a Merkúr belép a Vízöntő jegyébe

A Nap még a kötelességtudó Bakban teszi a dolgát, a vízöntő Merkúr azonban már elrugaszkodik, előre szalad gondolatban, már másképp és másnak akarja tudni a világot! Új utakra vágyunk, nyitottabbak vagyunk minden „más”-ra, tele vagyunk tudásszomjjal, ötletekkel, gyakran lehetnek váratlan, bevillanó gondolataink! Érdemes odafigyelni rájuk, más szemléletet, sok lehetőséget hoznak! Most sokkal fontosabbak a barátok is, vágyunk a közelségükre, együttlétekre, nagy beszélgetésekre. Szociálisan is érzékenyebbek vagyunk, szívesebben teszünk másokért, ezért önkéntes munkába is most érdemes bekapcsolódni.

Január15-én az Uránusz megáll, majd megindul előre

A visszafelé haladó Uránusz alaposan átrendezte életünket. A külvilág változásai tőlünk is életünk megreformálását követelte, extrém és váratlan helyzetek sora „segített” megtapasztalni saját különlegességünket, rugalmasságunkat. A belső átalakulásnak vége, most már a külvilágban, az új élethelyzetben lesz szükség a szabadság és függetlenség, a váratlan helyzetek, szellemi szikrák, hetedik érzék, hirtelen áttörések bolygójának tapasztalatára, ötleteire. A Vízöntők némiképp fellélegezhetnek, s egyéni horoszkópunk Vízöntő és Uránusz jelezte területei is megindulnak, erőre kapnak.

Január 19-én a Nap belép a Vízöntőbe.

Az elmúlt időszak a felelősségvállalás, a kötelességteljesítés, a célok, feladatok megvalósításának ideje volt. Szorgalmasan, türelmesen, fáradhatatlanul dolgoztunk. Komolyan vettük magunkat és a világot, és ha elég kitartóak voltunk, jó eséllyel érhettünk el sikereket is. Főleg a karrierünk érdekelt, s bizony a munka sokszor tett magányossá. Épp itt az ideje, hogy ledobjuk bilincseinket. Új utakra, élményekre vágyunk. Nehezen viseljük a kötöttségeket, saját magunk akarunk dönteni sorsunkról, cselekedeteinkről, képesek vagyunk „másképp” gondolkodni, szívesen kilépünk a szürke eminenciás szerepéből. Erre szükségünk is lesz, a világban történt változások a mi életünket is átalakították, ebben az új helyzetben kell megtalálni a szerepünket és helyünket. Együtt, kisebb-nagyobb közösség tagjaként sokkal könnyebb talpon maradni, felépíteni egy új struktúrát, elviselni a terheket, nehézségeket. Keressük a lehetőséget az együttlétekre, nagy beszélgetésekre, közös cselekvésekre! A levegő jegyűek (Ikrek, Mérleg és Vízöntő Nap, Hold és/vagy aszcendens jegyűek tudják a legjobban hasznosítani az energiát.

Január 31-én a Vízöntőben járó Merkúr retrográd mozgásba vált. Február 22-ig jár visszafelé a Merkúr a Vízöntő jegyében. Mint minden retrográd időszak, ez is több befelé figyelést igényel tőlünk. Ilyenkor van alkalmunk újragondolni dolgainkat, találkozni életünk régi szereplőivel, hogy megpróbáljuk pótolni, amit a múltban elmulasztottunk. Hozhat az időszak akadozást, félreértéseket a kommunikációban, közlekedésben. Vizsgát, fontos tárgyalást, tartós fogyasztási cikk vásárlását ha lehet, ne időzítsünk erre a néhány hétre. Mindenesetre érdemes megfigyelni, érkezik-e az életünkbe bármilyen változás, hogy később felkészülhessünk a hasonló időszakokra.

 

Copyright © 2021 Astroself.hu Minden jog fenntartva! Designed by freeart.hu