Előrejelzés

Előrejelzés 2022 januárjára

A Nap 20-ig jár a Bak jegyében, aztán átlép a Vízöntőbe.

A bak időszak energiái céltudatosak, törekvőek, mindent megteszünk, hogy elérjük, amit szeretnénk. Érzelmileg viszont visszafogottabbak vagyunk, nehezebben nyílunk meg, a sok munka akár magányossá is tehet. Próbáljuk megtalálni az egyensúlyt a kötelezettségeink és az érzelmi, családi életünk között! Ebben most sokat segít, hogy a Vénusz is a Bak jegyében jár.

A Vízöntő időszakban nehezebben viseljük a kötöttségeket, szívesebben döntünk/döntenénk szabadon, függetlenül a sorsunkról. Fontosabbak a barátok, a közösségek, s szociálisan is érzékenyebbek vagyunk. Baráti beszélgetésekre, tanulásra, szociális tevékenységekre, új projektek elindítására alkalmas az időszak.

A helyzetet azonban alaposan átszínezi mindkét jegy ura, a Vízöntőben járó Szaturnusz, gyakran érezhetjük úgy, hogy korlátozottak a lehetőségeink. Próbáljuk óvatosan feszegetni a határokat, és sose feledjük, hogy a szabadság és a felelősség kéz a kézben járnak!

Amennyiben ismered pontos születési idődet, érdemes az aszcendensedre vonatkozó részt (is) elolvasnod.

 

 

Január 2-án a Merkúr a Vízöntőbe lép

Új utakra vágyunk, nyitottabbak vagyunk minden „más”-ra, tele vagyunk tudásszomjjal, ötletekkel, váratlan, bevillanó gondolatokkal! Érdemes odafigyelni rájuk, más szemléletet, sok lehetőséget hoznak! Most sokkal fontosabbak a barátok is, vágyunk a közelségükre, együttlétekre, nagy beszélgetésekre. Szociálisan is érzékenyebbek vagyunk, szívesebben teszünk másokért, ezért önkéntes munkába is most érdemes bekapcsolódni.

Január 15-én a Merkúr megáll és megindul visszafelé

Mint minden retrográd időszak, ez is több befelé figyelést igényel tőlünk. Ilyenkor van alkalmunk újragondolni dolgainkat, találkozni életünk régi szereplőivel, pótolni, amit a múltban elmulasztottunk – ezt ezúttal életünk vízöntő területén tudjuk megtenni. Hozhat az időszak akadozást, félreértéseket a kommunikációban, közlekedésben. Vizsgát, fontos tárgyalást, tartós fogyasztási cikk vásárlását, ha lehet, ne időzítsünk erre a pár hétre.

Január 19-én az Uránusz megáll és megindul előre

Augusztus végétől volt időnk végiggondolni, hogy mi az, amin muszáj változtatnunk ahhoz, hogy előrébb léphessünk. Most a külvilágban is megindulnak a változások. Új célok, régi terveink valóra váltása vár ránk, melyekhez a szabadság és függetlenség, a váratlan helyzetek, szellemi szikrák, hetedik érzék, hirtelen áttörések bolygójának összes tapasztalatára, ötletére szükség lesz. Egyéni horoszkópunk Vízöntő és Uránusz jelezte területei is megindulnak, erőre kapnak.

Január 20-án a Nap belép a Vízöntőbe.

Az elmúlt időszak elsősorban a felelősségvállalás, a kötelességteljesítés, a célok, feladatok megvalósításának ideje volt – szorgalmasan és fáradhatatlanul dolgoztunk értük. Az elkövetkezendő egy hónapban új utak, élmények várnak ránk. Nehezen viseljük a kötöttségeket, saját magunk akarunk dönteni sorsunkról, cselekedeteinkről. Megpróbáljuk „másképp” látni a világot, s mi magunk is szívesen kilépünk a szürke eminenciás szerepéből. Gondolkodásunk objektív, tárgyilagos. A legjobban társaságban, barátok közt érezzük magunkat, vágyunk az együttlétekre, nagy beszélgetésekre. A levegő jegyűek (Ikrek, Mérleg és Vízöntő Nap, Hold és/vagy aszcendens jegyűek tudják a legjobban hasznosítani az energiát.

Január 24-én a Mars belép a Bak jegyébe.

Az elmúlt másfél hónapban energiánkat a világ felfedezésére, meghódítására fordítottuk legszívesebben. Most már élményekkel, tapasztalatokkal, hittel felvértezve tudunk céljainkra figyelni. A sikerért keményen kell dolgoznunk, kitartóan, következetesen kell küzdenünk, újra és újra talpra állva az esetleges kudarcok után. Most tényleg bármire képesek vagyunk, akár a kíméletlenségig koncentrálhatjuk energiáinkat, csak hogy megteremtsük, elérjük azt a biztonságot, amelyre vágyunk. Ha elbizonytalanodnánk, sose feledjük, az erő bennünk van, mástól, máshonnan hiába is várjuk, az csak átmenetileg nyújthat megoldást. Tűz- (Nap, Hold vagy aszcendens a Kosban, Oroszlánban vagy a Nyilasban) és földjegyűek (Nap, Hold és/vagy aszcendens a Bikában, Szűzben vagy a Bakban) tudják legjobban hasznosítani az időszakot.

Január 26-án a retrográd Merkúr visszalép a Bak jegyébe.

December második felében járt már itt a Merkúr, mielőtt átment volna a Vízöntő jegyébe. Most visszatér, és közel 10 napig megint a szigorú, szabálykövető Bakban tartózkodik. Régi helyzetek kerülhetnek elő, melyek megoldásához felelősségteljes gondolkodásra, céltudatosságra lesz szükségünk. Újragondolhatjuk céljainkat, jövőről alkotott elképzeléseinket is, de fontos döntést a Merkúr megindulásáig nem érdemes hoznunk.

Január 27-én a Vénusz megáll, majd megindul előre.

A Vénusz december második felétől járt visszafelé. Az elmúlt időszakban találkozhattunk rég nem látott szeretteinkkel, újjáéledhettek kapcsolataink, elfeledett érzések kerülhettek felszínre, lehetőségünk volt helyrehozni érzelmi „vétkeinket” és átgondolni az anyagiakhoz való hozzáállásunkat. Ezekkel az energiákkal felvértezve indulhatunk tovább. Régi vagy új érzelmek fellángolása, szerelem, immár teljes intenzitással lehetnek jelen életünkben. Anyagilag is enyhülhet a szorítás, új kapcsolatokra, ismeretségekre is több lehetőségünk adódik.

Copyright © 2022 Astroself.hu Minden jog fenntartva! Designed by freeart.hu