Előrejelzés

Előrejelzés 2021 májusára

Május 20-ig a Nap a Bika jegyében jár, aztán átlép az Ikrekbe.

A Bika időszakban nyugalomra, harmóniára vágyunk. Új dolgokba most nehezebben kezdünk, hacsak a külső körülmények rá nem kényszerítenek minket. Egyszerűen élvezni szeretnénk az életet!

A Nap Ikrekbe lépésekor már igyekszünk útra kelni, megismerni a világot. Az anyagi világ meghódítása után szellemi impulzusokra vágyunk. Tanulásra, utazásra, kapcsolatok kiépítésére alkalmas az időszak.

Amennyiben ismered pontos születési idődet, érdemes az aszcendensedre vonatkozó részt (is) elolvasnod.

 

Május 9-én a Vénusz az Ikrekbe lép.

Ahogy a Bikában, itt is élvezzük az életet, de már szívesen kilépünk a megszokott keretekből, jóval nyitottabbak vagyunk a világra. Nem a biztonság számít, sokkal fontosabb számunkra a szabadság. Szívesen flörtölünk, ismerkedünk anélkül, hogy hosszú távban gondolkodnánk. Hűvösebbek és kiszámíthatatlanabbak vagyunk, az intellektus, egy jó beszélgetés sokkal fontosabb az érzelmeknél. Érdemes szívkérdésekben megfontoltabbnak lenni, így kevésbé érhet csalódás.

Május 13-án a Jupiter a Halakba lép.

A Jupiter most még épp csak beteszi a lábát a Halakba, ahol remekül érzi magát, hiszen otthon van. Első körben július 28-áig tartózkodik itt, hogy aztán december 29-én végleg belépjen a feltétlen szeretet, együttérzés, önzetlenség, áldozatvállalás jegyébe. Ezek az energiák erősödnek fel egyéni életünkben és társadalmi szinten, vagyis nagyobb szerepet kapnak életünkben az érzelmek, fontosabbá válik egymás segítése, támogatása. Az egyetemes igazságot szimbolizáló sorsbolygó pedig hittel, bölcsességgel és optimizmussal telíti életünk halak területét. Lehetséges, hogy ezek most még csak jelzésértékűek, az események végleges kibontakozása, a miértre kapott válasz az év végén várható. A meditáció, a művészetek most kivételesen sokat segíthetnek lelki folyamataink megértésében, feldolgozásában.

A Nap május 20-án belép az Ikrekbe

Az elkövetkezendő időszakban mindent tudni akarunk és mindenről van véleményünk – melyet szívesen meg is osztunk másokkal! Örömet szerez a tanulás, utazás, másokkal való ismerkedés. Vágyunk a változatosságra, könnyedén kötünk kapcsolatokat, de nehezen viseljük, ha korlátozni akarnak szabadságunkban. Sokkal inkább hallgatunk az eszünkre, mint érzelmeinkre. A levegő jegyek (Nap, Hold vagy aszcendens az Ikrekben, Mérlegben vagy Vízöntőben) tudják legjobban használni az energiát.

Május 24-én a Szaturnusz megáll, majd megindul visszafelé

Az elmúlt időszak komoly kihívásokat hozott, amit ki-ki vérmérséklete szerint könnyebben vagy nehezebben viselt. Október elejéig, amíg a bölcs tanító visszafelé halad, jön egy kis pihenő, valószínűleg kevesebb kihívással kell szembenéznünk. Az elmúlt időszakot viszont nem árt összegeznünk. Érdemes egy kis önvizsgálatot, leltárt tartani és megnézni, hogy minden tőlünk telhetőt megtettünk-e azért, hogy ebben a rendkívüli helyzetben is megtaláljuk a helyünket, lássuk a jövőnket.

A föld jegyűek (Nap, Hold vagy aszcendens a Bikában, a Szűzben és a Bakban) érezhetik azt, hogy támasz, célok nélkül maradtak, nehézségek léphetnek fel a hivatásukban – így kénytelenek-kelletlenek lesznek végiggondolni, valóban jó úton járnak-e, biztos azt teszik-e, ami a dolguk.

Május 30-én a Merkúr megáll, majd megindul visszafelé

Június 22-ig jár a Merkúr visszafelé az Ikrek jegyében. Mint minden retrográd időszak, ez is több befelé figyelést igényel tőlünk. Most van alkalmunk újragondolni dolgainkat, találkozni életünk régi szereplőivel, pótolni, amit a múltban elmulasztottunk. Hozhat az időszak akadozást, félreértéseket a kommunikációban, közlekedésben. Vizsgát, fontos tárgyalást, tartós fogyasztási cikk vásárlását ha lehet, ne időzítsünk erre a néhány hétre. Mindenesetre érdemes megfigyelni, érkezik-e az életünkbe bármilyen változás, hogy később felkészülhessünk a hasonló időszakokra.

Copyright © 2021 Astroself.hu Minden jog fenntartva! Designed by freeart.hu