Előrejelzés

Előrejelzés 2020 októberére

A Jupiter, a Szaturnusz és a Plútó is egyenesben, megkezdődik a finálé, életünk új alapokra helyezése. A sorsbolygók (Jupiter, Szaturnusz) jelölik ki a fő irányvonalat, a Nap és a többi bolygó egy-egy részterületet alakít át a célnak megfelelően.

A Mérleg hava kapcsolatainkra irányítja a figyelmet. Rávilágít együttműködő képességünkre, békésebb, harmonikusabb, kompromisszum készebb energiákat hoz, megtanulhatjuk, hogy kell saját érdekeink mellett mások szempontjaira is figyelemmel lenni. Jó az időszak alkotásra, művészeti tevékenységekre, de stratégiai kérdések és konfliktusos helyzetek rendezésére, s bármilyen együttműködésre is.

A Skorpió időszakban elfojtott, meg nem élt vágyaink kerülhetnek a felszínre. A megismerés csak az első lépés, érdemes „dolgozni” azon, amit találunk. Ajánlatos sokat meditálni, mély beszélgetéseket folytatni.

Amennyiben ismered pontos születési idődet, érdemes az aszcendensedre vonatkozó részt (is) elolvasnod.    

Október 2-án a Vénusz a Szűz jegyébe lép

Az eddigi szenvedélyes időszak után ideje kicsit lehiggadni, s érzelmeinket a mindennapokban is láthatóvá tenni. A szeretet és szerelem a másik feltétel nélküli elfogadása, ezért a Vénusz nem érzi túl jól magát a tökéletességre vágyó, föld jegyű Szűzben, de van létjogosultsága. Időnként muszáj egy kicsit „tiszta fejjel” végiggondolni saját és hozzátartozóink érzéseit, megnézni, ki az, akire minden körülmények között számíthatunk, kire érdemes fordítanunk energiánkat. Vagyis átgondolni, „mit ér” egy-egy kapcsolatunk. Érzelmeink kimutatása most kicsit nehezebben megy, inkább a gyakorlatban tudjuk kifejezni ragaszkodásunkat – egy finom vacsora, egy jó masszázs, egy odafigyelő beszélgetés által tudjuk a legtöbbet nyújtani.

Október 5-én a Plútó megáll, majd megindul előre

A Plútó április óta járt visszafelé. Az elmúlt hónapok főleg belső változást, konfliktust hozhattak, megélhettünk „már sosem lesz olyan, mint azelőtt” érzéseket is. Mostanra ezeken túl vagyunk, az átalakulás időszaka befejeződött, legalábbis azé a területé, amelyet a bolygó idáig érintett. A transzformáció égitestének előreindulásával a külvilágban is megjelenő hatalmas erő szabadul fel. Komoly változásokra számíthatunk egyéni és társadalmi szinten egyaránt.

Október 15-én a Merkúr megáll, majd megindul visszafelé

November 4-ig visszafelé jár a Merkúr először a Skorpió, majd a Mérleg jegyében. Mint minden retrográd időszak, ez is több befelé figyelést igényel tőlünk. Ilyenkor van alkalmunk újragondolni dolgainkat, találkozni életünk régi szereplőivel, pótolni, amit a múltban elmulasztottunk. Hozhat az időszak akadozást, félreértéseket a kommunikációban, közlekedésben. Vizsgát, fontos tárgyalást, tartós fogyasztási cikk vásárlását ha lehet, ne időzítsünk erre a néhány hétre. Mindenesetre érdemes megfigyelni, érkezik-e az életünkbe bármilyen változás, hogy később felkészülhessünk a hasonló időszakokra. 

Október 23-án a Nap belép a Skorpióba.

Az elmúlt hónapban kapcsolataink álltak a középpontban, a cél a közös pontok megtalálása volt. A Skorpióba lépő Nap már nyíltan vállalja véleményét és nem fél a következményektől sem. A titokra, a valódi okokra kíváncsi, ezért könyörtelenül megmutatja, mi gátol minket a fejlődésben. Semmilyen kompromisszumra nem képes, felszínre hozza elfojtott érzéseinket, szívósan, szenvedélyesen, kitartóan keresi az igazságot. Ebben az időszakban életünk „mélyrétegeire” látunk rá, megismerjük elfojtott, meg nem élt vágyainkat, valódi énünket. Intenzív, szélsőséges hangulatváltozásokkal teli hetekre számítsunk, amikor szenvedélyes, érzéki vagy épp sötét, magányos időszakok válthatják egymást. A vizes jegyűek (Nap, Hold vagy aszcendens a Rákban, Skorpióban vagy a Halakban) különösen jól tudják hasznosítani ezt az időszakot.

Október 28-án a Merkúr a Mérlegbe lép.

Kommunikációnk kifinomulttá válik, barátságosan, diplomatikusan juttatjuk kifejezésre gondolatainkat, kéréseinket, igényeinket. A stratégiai gondolkodásra nagy szükség van, a meglehetősen kritikus, praktikus és gyakorlatias szűz Vénusz és a harcias Mars mellett muszáj valahogy „eladnunk" magunkat. Legyünk kompromisszum készek, figyeljünk környezetünk igényeire, érdekeire! Persze csak mértékkel! A túlzott konfliktuskerülés hozhat határozatlanságot és döntésképtelenséget, megalkuvást is.

Október 28-án a Vénusz a Mérlegbe lép.

A szeretetért, harmóniáért, anyagiakért felelős bolygó itt „elemében van”, tökéletesen jól érzi magát. A levegős Mérleg kapcsolatokra vágyik, s bármire képes azért, hogy környezete elfogadja, szeresse. Ebben az időszakban hajlamosak vagyunk kerülni a konfliktusokat, saját igazunknál sokkal fontosabb, hogy béke és harmónia vegyen körül. Baráti kapcsolatok ápolására, szeretetteljes együttlétekre éppúgy alkalmas az időszak, mint művészi igényeink kielégítésére.

 

Copyright © 2021 Astroself.hu Minden jog fenntartva! Designed by freeart.hu