Előrejelzés 2019. májusára

Május 21-ig a Nap a Bika jegyében jár, aztán átlép az Ikrekbe.
A Bika időszakban foglalkozzunk olyan dolgokkal, amelyek szebbé, gazdagabbá és élvezetesebbé teszik az életünket. Problémáinkra, élethelyzeteinkre konkrét, a gyakorlatban kivitelezhető megoldásokat kell keresnünk, de nem elég a lelkesedés, kitartóan dolgoznunk kell azért, hogy célunkat meg tudjuk valósítani.
A Nap Ikrekbe lépésekor keljünk útra, ismerjük meg a világot. Az anyagi világ meghódítása után keressünk szellemi impulzusokat! Tanulásra, utazásra, kapcsolatok kiépítésére alkalmas az időszak.

Amennyiben ismered pontos születési idődet, érdemes az aszcendensedre vonatkozó részt (is) elolvasnod.

 

Május 6-án a Merkúr a Bika jegyébe lép
Ideje józanabbul és megfontoltabban gondolkozni, és csak akkor alkotni véleményt valamiről, ha meggyőződtünk arról, hogy biztos igazunk van. Sokkal nagyobb eredményt érünk el, ha a döntéseinket gyakorlati megfontolások, a józan eszünk és tapasztalataink vezérlik, a kommunikációnk kedves, nyugodt, csendes és megfontolt, netán érzéki. Ezekre mind alkalmunk, lehetőségünk lesz most. A közlekedésben is lassabbak, megfontoltabbak lehetünk, vigyázzunk, reakcióidőnk is megnőhet!

A Nap május 21-én belép az Ikrekbe
Miután a Nap kipihente magát a Bikában, és feltöltekezett mindenféle földi jóval, tovább megy, hogy - az Ikrekbe lépve –körülnézzen egy kicsit a világban. Az elkövetkezendő időszakban mindent tudni akarunk és mindenről van véleményünk – melyet szívesen meg is osztunk másokkal! Örömet szerez a tanulás, utazás, másokkal való ismerkedés. Vágyunk a változatosságra, könnyedén kötünk kapcsolatokat, de nehezen viseljük, ha korlátozni akarnak szabadságunkban. Sokkal inkább hallgatunk az eszünkre, mint érzelmeinkre. A levegő jegyek (Nap, Hold vagy aszcendens az Ikrekben, Mérlegben vagy Vízöntőben) tudja legjobban használni az energiát.

Május 21-én a Merkúr az Ikrekbe lép
A Merkúr saját jegyében végre megmutathatja, mit tud! Az elkövetkezendő hetekben gyorsan vág az agyunk, pillanatok alatt reagálunk a helyzetekre, válaszainkat, kétségeinket pedig meg is mondjuk, méghozzá választékosan, élvezetesen, remek humorral. Jól kommunikálunk, tudásszomjunk megnő, szellemileg és verbálisan is frissek és talpraesettek vagyunk. Bármilyen tanulmányra, vizsgára, utazásra, tárgyalásra jó az időszak. A levegő jegyek (Nap, Hold vagy aszcendens az Ikrekben, Mérlegben vagy a Vízöntőben) tudja a legjobban használni az energiát.

KOS

kos

A hó első felében a kapcsolataidon lesz a hangsúly. Ha vannak vitás ügyeid, beszélgetéssel, meggyőzéssel, észérvekkel tudod rendezni őket. A 17-én Rákba lépő Mars már inkább érzelmes, gondoskodó, családbarát energiákat hoz. Érdemes a tempóból visszavenni kicsit, és több időt együtt tölteni barátaiddal, szeretteiddel. Kifejezetten alkalmas az idő utazásra, tanulásra, mindenféle családi programra. Ha van függő anyagi kérdés az életedben, 15-ig igyekezz megoldani, próbáld meg az érdekeidet a lehető leghatározottabban képviselni! Ekkor indíthatsz el új projekteket is, később már inkább a biztosnak tűnő befektetések, együttműködés felé kellene elmozdulnod.

Aszcendens

Koncentrálj jobban a pénzügyeidre – most sokat tehetsz azért, hogy anyagi téren egy kicsit egyenesbe jöjj. Nagyobb kihívást igénylő helyzetek alternatív megoldása, jó kapcsolatok, kitartás, remek kommunikáció – nagyjából ezek kellenek ahhoz, hogy sikerülhessen! 12-e környéke a csúcsidőszakod!

BIKA

bika

Ideje, hogy úgy élj, ahogy a szíved diktálja, ahogy igazán szeretnél. Ha ehhez változtatnod kell szokásokon, élethelyzeteken, kapcsolatokon, tedd meg! A 15-e és 21-e közötti időszak a legintenzívebb, ekkor a Nap, a Merkúr és a Vénusz is a jegyedben jár. A Nap megvilágítja az aktuális feladataidat, a Merkúr adja a megoldásra szolgáló taktikát, kapcsolatrendszert, és kommunikációs lehetőségeket, a Vénusz pedig emlékeztet azokra a képességekre, tudásra, amivel képes vagy a céljaid elérni. Különösen a hónap közepe alkalmas arra, hogy izgalmas felfedezéseket tegyél saját erőforrásaid megtalálásában, ne félj a komolyabb megmérettetésektől sem!

Aszcendens

Komoly fordulatok várhatók az életedben. Nem kell félned a változásoktól, sőt, akár magad is megreformálhatod életed azon területeit, amelyeket már egyébként is időszerű volt! Elsősorban a családi- és anyagi dolgaidban tudsz megújulni, a hó első felében a harcost/amazont is érdemes előhívnod magadból hozzá!

IKREK

ikrek

A kérdés most az, hogy mennyire tudod a kívülről érkező és a belül felmerülő változásokat magadévá tenni, képes vagy-e lépést tartani az új energiákkal. A Mars 16-ig jár a jegyedben, segít lezárni, elindulni, csapatot összeszervezni, közösségben helyet találni. Nyugodtan vedd jelnek, ha a barátaid, ismerőseid noszogatnak, vagy megkínálnak egy lehetőséggel. Most tudod letenni az alapjait a következő személyes évednek - nem mindegy, mit indítasz el! 21-étől leszel igazán elemedben, lehetőleg ekkorra időzítsd a tervek megvalósítását. Légy célorientált, átgondolt, következetes, s bármit csinálsz is, próbáld élvezni, add meg a módját a munkádnak, magánéletbeli projektjeidnek is! Boldog születésnapot!

Aszcendens

A hó első felében a Mars sok olyan elképzelésedet (is) segít megvalósítani, melyekhez eddig nem volt bátorságod. Spontaneitás, akaraterő, határozottság és kitartás – a sikerhez ezeket kellene előhívnod magadból. 21-étől a Nap és a Merkúr az önbizalmadon és a kapcsolati tőkéjéden lendíthet sokat, használd ki az adódó lehetőséget!

RÁK

rak

Menj sokat társaságba, próbálj új ismeretségeket kötni - ha elég nyitott vagy, a magánéletedben és munkádban is fontos kapcsolatokra tehetsz szert. Közben persze a régi barátságaidról se feledkezz meg, ők adják a biztos érzelmi alapot, amire építkezni tudsz. A meggyőző képességed most különösen jó, a 16-ig Ikrekben járó Mars hatására bármilyen helyzetben feltalálod magad, olyan helyzetekre is találhatsz megoldást, amikre eddig hiába kerestél. A Bikában járó Nap, Merkúr, majd Vénusz mindehhez remek gyakorlati érzéket nyújt, de azt is megmutatja, hogy mennyire vagy csapatjátékos. Anyagi dolgokban a hó első felében csak a tényekre hagyatkozz, 16-ától a jegyébe lépő Mars már egy kis kockázatvállalást is lehetővé tesz.

Aszcendens

A hó első felében a türelmedre, kompromisszumkészségedre lesz szükség ahhoz, hogy a céljaid elérjed, de szunnyadó kapcsolataidat is jó lesz ápolni, feleleveníteni. A 16-án jegyedbe lépő Mars már jóval nagyobb saját aktivitást kíván, ideje, hogy a sarkadra állj és valóra váltsd az álmaid.

OROSZLÁN

oroszlan

A stabil anyagiak hozzátartoznak a biztonságérzetedéhez, s hajlandó is vagy energiát beletenni, ha egy célt kitűztél magadnak. A bika energiák sokat lendíthetnek karriereden, kisebb-nagyobb projektjeidben, de ehhez két dolgot kell megtanulnod. Egyrészt bízni másokban, másrészt hinni saját képességeidben. Fontos, hogy a saját utad járd, de legalább ennyire lényeges, hogy másokkal is együtt tudj működni. Kitartásra, kemény munkára és szívósságra azért szükséged lesz, de emellett koncentrálj az élet kisebb-nagyobb örömeire is, vagyis igyekezz jól érezni magad a bőrödben! 21-e után sok támogató energiát kapsz környezetedtől, de nagyon sok múlik azon, hogy sikerül megtalálnod másokkal a hangot!

Aszcendens

Gondolkozz el a kilátásaidról, s hogy elég elszántságot érzel-e arra, hogy új vizekre evezz, ha a helyzet úgy kívánja. Kitartásra biztos szükség lesz, de az sem árt, ha a célod érdekében szövetkezel másokkal. A hó utolsó harmadában már learathatod a babérokat, s több időd lesz barátaidra, családodra is.

SZŰZ

szuz

Az első hét nagyon aktív, az 5-ei Újhold és az azt követő napok ráadásul olyan változást indíthatnak el, melyek hosszú távon befolyásolhatják a jövődet - érdemes fontos családi projekteket, munkát, utazást, tárgyalást ekkorra időzíteni. S közben észrevenni és élvezni a pillanatot, az élet kisebb-nagyobb örömforrásait. Légy hálás mindenért, amid van és harcolj meg azért, amit szeretnél elérni! Most főleg kapcsolataidért kellene megtenni olyan lépéseket, amikre eddig nem volt erőd, hajlandóságod. A hó első felében a konfliktusok, problémák átbeszélése segíthet a legtöbbet, de aztán érzelmileg is meg kellene nyílnod ahhoz, hogy a szeretteidet maga mellett tudd.

Aszcendens

Nem elég beszélni róla, a változásokért tenni, harcolni, küzdeni is kell – ha valamikor, most képes vagy rá! A hó első felében lesz lehetőséged váltásra a karrieredben vagy jövőd megreformálásában, ekkor akaraterődre, később inkább kapcsolataidra és magabiztosságodra építhetsz leginkább.

MÉRLEG

merleg

15-ig jár a Vénusz a Kosban. Most nincs helye a megalkuvásnak, döntésképtelenségnek, ha valami nem tetszik, merj változtatni, állj a sarkadra végre! Hozd ki magadból a szenvedélyes nőt, vagy a hódító férfit, akinek nem lehet ellenállni! Nem csak magánéletedben tudod hasznosítani a győztes energiát. Bármelyik kapcsolatodban, szövetségedben képes vagy elérni, amit szeretnél. A hó második felében már a biztonság a legfontosabb. Nézd át pénzügyeidet, tartozásodat, befektetéseidet, s úgy rendezd őket, hogy anyagilag stabil lehessél. Ne kapkodj, mindent gondolj át alaposan, az előző hónapban elkezdett dolgok most esnek át az első próbán - kiderül, vajon működnek-e a mindennapokban, a gyakorlatban is. Ami nem, attól válj meg nyugodtan!

Aszcendens

A hó első felében kapcsolataidon van a hangsúly. Szép szóra, figyelemre éppúgy szükség lehet, mint arra, hogy képesek legyetek józan fejjel megbeszélni a dolgokat. Az időszak bármilyen együttműködésre, szerződésre jó, a hó további része inkább anyagi, egzisztenciális lehetőségeket ígér, válthatsz is, ha kell!

SKORPIÓ

skorpio

A hó első fele még kívánja az új kapcsolatokat, érdemes utazni, tanulni, ismerkedni, tapasztalatokat gyűjteni. A saját utad járni és ahhoz keresni társakat. Később már nagyobb a vágyad a biztonságra, arra, hogy szeretteid vegyenek körül, olyanok, akiktől tudod, hogy mire számíthatsz. A szemben járó Vénusz harmonikus, érzelmes napokat ígér, a családod is előtérbe kerül, tölts velük minél több minőségi időt! Ha lehetőséged van rá, utazzatok el együtt néhány napra, szeressétek egymást, beszélgessetek sokat! 18-a fordulópont lehet - ha aktuális valamilyen változás, közös munka, projekt, szerződés, érdemes ekkorra időzíteni, de új helyzet állhat elő magánéletedben is.

Aszcendens

Az, hogy másokkal együttműködsz, még nem jelenti azt, hogy kiadtad életed irányítását a kezedből. Csupán kompromisszumkészségedet bizonyítja, amire most nagy szükséged lehet egy közös cél megvalósításához. A hó első fele főleg anyagi dolgaid viheti előbbre, később utazási- vagy tanulmányi lehetőségekre van kilátás.

NYILAS

nyilas

A hó első felében pénzügyeid, anyagi biztonságod kerül előtérbe. A bak és bika energiák jelzik, hogy most nem elég a lelkesedés, csak szorgalmas, kitartó munkával érhető el a stabilizáció. Legalább ennyire fontos, hogy megtanulj másokkal együttműködni, megtaláld a hangot azokkal is, akik teljesen más véleményen vannak. A párod tud erre a legjobban kondicionálni, ő áll olyan közel érzelmileg, hogy megbocsájtsd neki, ha nem ért veled mindenben egyet. Összecsattanások azért várhatók, de a hó közepén Bikába lépő Vénusz már nem vitára, sokkal inkább megegyezésre inspirál. Ahogy a rák Marsnak is érzelmi impulzusokra van szüksége ahhoz, hogy keresztülvigye az akaratát. Szeretteidért, családodért most bármire képes vagy.

Aszcendens

Koncentrálj kapcsolataidra! Rendezzétek dolgaitokat pároddal, barátaiddal, de közben üzleti partnereiddel sem árt a vitás ügyeket megbeszélni, tisztába tenni! 6-a a legalkalmasabb szerződésre, bármilyen együttműködés elindítására, 16-a környéke az anyagi- és munkalehetőségeit tuningolja fel.

BAK

bak

Ha életed bármely területét már nem szeretnéd azon a szinten élni, ahogy jelenleg, állj meg egy kicsit és gondold végig, mi lehet a következő lépés. Mit tehetsz azért, hogy jól érezd magát a bőrödben, hogy ne feküdj le lelkiismeretfurdalással azért, mert ma is keveset mosolyogtál és kevés mosolyt csaltál mások arcára. Az időszak számos lehetőséget ad a megújulásra, kapcsolati rendszered felturbózására - 15-e környékén ér a legtöbb impulzus - szerelem, kreativitás, önmegvalósítás, ezek lesznek a kulcsszavak a jó közérzethez. A hó második felétől a Mars a Rákban jár, jót tesz az önbizalmadnak, ha megtanulsz kiállni magadért, próbálkozz vele, de számíts rá, párod sem fogja majd vissza magát!

Aszcendens

Meg kell tanulnod harcolni magadért. A hó első felében szavad a fegyvered, bőven lesz alkalmad meggyőzni környezetedet, munkaadóidat, hogy figyelembe vegyék kérésedet, érdekeidet – főleg akkor érzed majd szükségét, ha anyagi biztonságodról van szó. 16-a körül egy kis szerelem is "kinéz", a romantika létfontosságú lesz!

VÍZÖNTŐ

vizonto

Most jött el annak az ideje, hogy a terveidet, elképzeléseidet a gyakorlatban is megvalósíthasd, csak a hogyan kérdés. A hó első fele aktívabb, ekkor lehet nagyobb erőbedobással tenni-venni, projekteket elindítani. Ehhez persze nem árt tudatosítani, mit akarsz és azt megpróbálni határozottan képviselni. Új vagy régebbi kapcsolataid is a segítségedre lehetnek. Később egyre inkább a nyugodt, megtartó energiák lesznek hatékonyak. Folytatni, befejezni, amit elkezdtél, további társakat, együttműködő partnereket keresni. Ez a „leszállni a földre” időszaka is, tehát egy-egy szituációban meglehet, hogy a kivárás a legkifizetődőbb taktika. A családdal, szeretteiddel együtt töltött idő is felértékelődik, adj teret neki!

Aszcendens

A család, a múltad fontos sarokkövei az életednek, még ha néha hajlamos is vagy megfeledkezni erről. Ideje, hogy béke költözzék az otthonodba, megbeszéljétek, rendezzétek a konfliktusokat! A hó második felében egyéb kapcsolataid is terítéken lesznek, munka terén pedig eljött az újratervezés ideje is.

HALAK

halak

Valószínűleg vannak a múltadban fájdalmas emlékek, érzések, melyektől nem tudsz szabadulni. Most ezekre koncentrálj! Gondold végig, mit hoztál otthonról, milyen érzelmi munícióval érkeztél, milyen megoldási mintákat láttál. Különösen azokra figyelj, amelyekkel gyerek- vagy fiatalkorodban nem értettél egyet, most mégis azon kapod magad, hogy ugyanazt csinálod. A jövőd érdekében elengedhetetlen, hogy tudatosítsd, megbeszéld, átértékeld őket. Lehet némi konfliktusod családoddal – próbáld megértetni velük, hogy nem ellenük, hanem értük (is) kell lépned! Állj ki magadért, de a kommunikációdra nagyon figyelj! A bika és rák energiák segítenek a békésebb megoldások megtalálásában.

Aszcendens

Ha bárkivel konfliktusod van, beszéld meg vele! Ne halogasd, ne mentegesd, állj ki magadért, bármilyen nehéz is! A hó első felében anyagi dolgaid is nagyobb figyelmet igényelnek. Családi kiadások várhatók, ha aktuális a lakásfelújítás, költözés, érdemes mostanra időzíteni. A fontos találkozókat 18-ára tedd!