Előrejelzés 2019. áprilisára

Április 20-ig a Nap a Kos jegyében jár, aztán átlép a Bikába.

A Kos időszak a megújulás ideje. Önmegvalósítási törekvéseink életünk számos területén indíthatnak el változást. Minden energiánkkal azon legyünk, hogy kitűzött céljainkat megvalósítsuk! Vívjuk meg csatáinkat, s ha veszítünk is néha, álljunk talpra - újra és újra!

A Nap Bikába lépésével már inkább szebbé, gazdagabbá és élvezetesebbé szeretnénk tenni az életünket. Céljaink eléréséhez konkrét, a gyakorlatban kivitelezhető megoldásokat kell keresnünk, ám nem elég a lelkesedés, kitartóan dolgoznunk kell azért, hogy célunkat meg tudjuk valósítani.

Amennyiben ismered pontos születési idődet, érdemes az aszcendensedre vonatkozó részt (is) elolvasnod.

 

Április 11-én a Jupiter megindul visszafelé (augusztus 18-ig lesz retrográd).

Az igazság, bőség és beteljesülés bolygója november óta segít hitet és bölcsességet adni céljainkhoz, a személyes fejlődésünkhöz szükséges feladatainkhoz. A visszafelé járó Jupiter befelé fordítja az energiákat. Augusztus közepéig főleg saját magunkkal szembesülhetünk általa. Törekedjünk rá, hogy megtaláljuk a hitünket, saját isteni tervünket. A Nyilas érdekeltségűeknek, a Nyilas jeggyel kezdődő házunknál nem árt egy kis önvizsgálatot tartaniuk és őszintén végiggondolni, valóban mindent megteszünk-e, hogy elérjük céljainkat, megoldjuk életünk fontos kérdéseit. 

A Nap április 20-án belép a Bikába

A Bikába lépő Nap már nem akar harcolni, pihenésre vágyik, élvezni az életet és megtartani, amit a Kosban járva szerzett. Kapcsolataink is fontosabbá válnak, nem csak örömöt, biztonságot is jelentenek számunkra. Most nehezebben kezdünk új dolgokba, viszont türelmesebbek, és kitartóbbak vagyunk, mint máskor. Gyakorlatiasabban gondolkodunk, reálisabban mérjük fel helyzetünket és lehetőségeinket. Előtérbe kerülnek az anyagiak, de fogékonyabbak vagyunk a művészetekre is, alkotóként, műélvezőként is. Érdemes visszavenni a tempót és megpróbálni élvezni az életet, az apró örömöket, boldog pillanatokat. Pénzügyek rendezésére is jó az időszak. A föld jegyek (Nap, Hold vagy aszcendens a Bikában, Szűzben vagy Bakban) tudja legjobban használni az energiát.

Április 20-án a Vénusz a Kos jegyébe lép

A Vénusz a horoszkópban a kis szerencse bolygója. Szerelmi kapcsolatainkat, a szeretethez, szépséghez, harmóniához, művészethez és pénzhez való viszonyunkat éppúgy képviseli, mint érzékiségünket, életörömünket. Most kedvesebbek és barátságosabbak vagyunk, mindez magas energiaszinttel párosulva kiemelkedően vonzóvá, ellenállhatatlanná tehet. Ez az időszak új szerelem kezdetét éppúgy jelölheti, mint pénzügyi erőforrásaink felmérésének lehetőségét és megoldáskeresést. Legyünk aktívak, nyugodtan átvehetjük a kezdeményező szerepet, s kezünkbe vehetjük sorsunk alakítását.

Április 21-én a Plútó megáll, majd visszafordul.

Egyéni horoszkópunk függvénye, mely életterületünket alakította át a Plútó az elmúlt időszakban. A folyamat lassú, s a változások mindig belül kezdődnek, így mire a külvilágban is realizálódnak, többnyire már meg is szoktuk az új helyzetet. Az persze már más kérdés, bevallottuk-e magunknak, hogy a változás szükségszerű volt. A retrográd, azaz visszafelé haladó bolygók mindig befelé figyelésre adnak lehetőséget. Ebben a ciklusban október elejéig van időnk önvizsgálatra.

Április 26-án a Szaturnusz megáll, majd retrográd mozgásba vált.

Az elmúlt időszak komoly kihívásokat hozott, amit ki-ki vérmérséklete szerint könnyebben-nehezebben viselt. Szeptember végéig, amíg a bölcs tanító visszafelé halad, jön egy kis pihenő, új kihívásokkal egyelőre nem kell szembenéznünk. Az elmúlt időszakot viszont nem árt összegeznünk. Érdemes egy kis önvizsgálatot, leltárt tartani és végiggondolni, hogy minden tőlünk telhetőt megtettünk-e azért, hogy egy stabil jövőt tudjunk felépíteni magunknak.

A föld jegyűek (Nap, Hold vagy aszcendens a Bikában, a Szűzben és a Bakban) érezhetik azt, hogy támasz, célok nélkül maradtak, nehézségek léphetnek fel a hivatásukban - így kénytelenek-kelletlenek lesznek végiggondolni, valóban jó úton járnak-e, biztos azt teszik-e, ami a dolguk.

Mindenkinek érdemes kidolgozni egy hosszú távú tervet, hogy ha a Szaturnusz megindul előre, hozzákezdhessünk a megvalósításhoz.

KOS

kos

A 20-ig jegyedben járó Nap nemcsak önbizalommal és energiával tölt fel, de aktuális és hosszú távú tennivalóidat is megvilágítja. A legtöbb dolog megoldható most, ha megbeszéled a problémádat vagy megkeresed azt, aki a segítségedre lehet. Fontos – magánéleti és üzleti – találkozásokra is számíthatsz, melyek döntően befolyásolhatják a jövődet és így vagy úgy, de lépni kényszerítenek. 20-a után az érzelmeid is erősen motiválhatnak, épp ezért a fontos döntéseknél a józan eszedet sem árt majd elővenni – ha nem megy, kérj segítséget valakitől, akiben megbízol. Üzleti dolgaidban sokkal eredményesebb lehet, ha közös projektekben gondolkodsz, s kellőképpen rugalmas és együttműködő vagy.

Aszcendens

A Nap 19-ig segít tudatosítani céljaidat, feladataidat. Főleg anyagi dolgokban tudsz változtatni a helyzeteden, de ehhez muszáj kapcsolatokat építened, jobban figyelni a kommunikációdra. A Merkúr szerencsére segít eladni magad, ami nem csak a munkádban, a magánéletedben is jól jöhet. 20-ától a szerelem is utolérhet.

BIKA

bika

20-a után újra életed főszereplője leszel, de addig...addig még próbálj meg válaszolni arra a kérdésre, hogy ki is vagy valójában. A neved, társadalmi szerepeid, titulusaid mellett kinek érzed magad. Végy le minden álarcot - saját magadnak nem kell hazudnod. Csak kövesd a szíved szavát, s meglátod, mennyivel szabadabbnak és boldogabbnak érzed majd magad. A 20-án jegyedbe lépő Nap képes tudatosítani aktuális helyzetedet, feladataidat, lehetőségeidet, s a még mindig erőteljes kos energiák segítenek megvalósítani őket. Tanulj meg kiállni magadért, küzdeni a céljaidért! Mondd gyakrabban - ezt akarom, s tedd is meg! Ne nézz hátra, csak arra koncentrálj, amit szeretnél elérni! Boldog születésnapot!

Aszcendens

Sokkal gyorsabban változnak az események, mint ahogy az neked komfortos lenne. Pedig meg kell szoknod a tempót, még bőven lesz részed meglepetésben! Az okra valószínűleg a hó utolsó harmadától derül fény, mindenesetre anyagilag már érezheted az új szeleket. A komolyabb feladatok, változások 23-ától indulhatnak el.

IKREK

ikrek

A kos-energiák és a jegyedben járó Mars hatására egyre jobban felgyorsulnak az események. Kívül is, belül is, meg kell vívnod néhány csatát ahhoz, hogy tovább tudj lépni vagy bele tudj egy új projektbe kezdeni. Remekül tudod képviselni az érdekeidet, de barátaidtól, környezetedtől is nagyon sok segítséget kapsz minden bátor döntéshez. A kommunikációdra viszont figyelj, könnyen elragadhat a hév, s a reakcióid is túl gyorsak, elhamarkodottak lehetnek. Tízszer rágd meg, míg elhatározod magad egy lépésre, mindig építs a józan eszedre, tapasztalataidra! Az eredmények nem biztos, hogy azonnal jönnek, idő kell hozzá, s nem kevés szorgalom és következetesség is.

Aszcendens

A jegyedben járó Mars kibillent a komfortzónádból. Segít meghozni egy döntést, és kilépni egy méltatlan, elavult helyzetből. Ez akár egy új munka is lehet, a hó első felében érdemes jobban figyelni a lehetőségekre. 17-étől a Kosba lépő Merkúr a barátságaidat, közösségi élményeidet támogatja, ezekre koncentrálj!

RÁK

rak

A Nap Kosba érése kifejezetten mozgékony, aktív energiákat hoz, s elsősorban céljaid elérésében lesznek a segítségedre. A bátorság, merészség, kockázatvállalás - melyek nagyrészt tanulandók -, most megfontoltsággal, kritikussággal, racionalitással kell hogy párosuljanak. Érdemes próbálgatni az erődet. Általában könnyebb másokért harcolnod, síkra szállnod, de most ideje, hogy saját magadért, a céljaid eléréséért is tegyél. Kezdj hozzá régóta halogatott projektjeidhez, indulj el egy teljesen új úton. Építs kapcsolatokat, keresd meg, hogy kik tudnak a céljaidhoz közelebb juttatni, kikkel érdemes összefognod. Kommunikációdban, kapcsolataidban lágyabb energiák vannak, bőven lesz segítséged - számíthatsz a barátaidra, szeretteidre. 

Aszcendens

Az időszak főleg karrierbeli változásokat hozhat, különösen 5-e körül tudsz nagyot „dobbantani” – a külföldi ajánlatra külön érdemes figyelni. Ha konkrét lehetőségek nem is érkeznek, a céljaidat mindenképp érdemes átértékelni és egy kicsit aktívabban menedzselni magad. Ha szükséges, barátaid segítségére is számíthatsz.

OROSZLÁN

oroszlan

A 20-ig Kos jegyedben járó Nap, majd a Merkúr és Vénusz sem hagyja kihasználatlanul az energiáidat. Segít gyorsan dönteni, rövidebb projekteket elindítani, támogatja a külföldi utazásokat, meginduló tanulmányokat és az új szövetségeket, kapcsolatokat is. Ha eddig nem tetted, kezdd el a saját útad járni, s ne hagyd, hogy bármi is eltántorítson a célodtól - a hosszú távú tervekhez 20-a után érdemes hozzákezdeni. Ne csak a munkádba, hanem a kapcsolatépítésbe is fektess sok energiát - most mindkettőre szükséged lesz ahhoz, hogy komolyabb eredményt tudj elérni. Időnként azért lassíts egy kicsit, hogy élvezhesd, amit megteremtettél magadnak!

Aszcendens

Ahhoz, hogy tovább tudj lépni, új impulzusokra van szükség. Tanulás, utazás, külföldi lehetőség bármelyike közelebb vihet céljaidhoz, ahogy régi-új kapcsolataid is a segítségedre lehetnek új utak kijelölésében. 20-ától indulhatnak el a konkrét változások – munka, karrierbeli előrelépés formájában.

SZŰZ

szuz

Itt a tavasz, ami mindig remek alkalom a megújulásra, újrakezdésre. A kérdés csupán az, hogy elég motivált vagy-e arra, hogy továbblépj egy helyzetből! Vajon képes vagy-e a céljaidért küzdeni, vállalni a kihívásokat, konfliktusokat, az ismeretlen úttal járó veszélyeket, kockázatokat! Ha nem próbálod meg, sosem derül ki! A sors mindenesetre tálcán kínálja a lehetőségeket. Van esély külföldi ajánlatra, továbbtanulásra, anyagi elismeréssel járó munkára, de szerelemre, fontos találkozásra, együttműködésre is. Érzelmi kérdésekben és karrieredben is a hó eleje a legígéretesebb. A szerelemben nyugodtan hagyd magad elvarázsolni, a munkádban viszont légy határozott és következetes, és állj ki magadért, különösen, ha anyagi kérdésekről van szó!

Aszcendens

Anyagi gondjaidat kellene megoldanod. Érdemes új(szerű) lehetőségeket keresni, ha mindent ugyanúgy csinálsz, mint eddig, nem várhatsz változást. Egy-két kapcsolatoddal is muszáj lesz új alapokra helyezni együttműködéseteket, s egy új munka is szóba kerülhet, érdemes komolyan venned.

MÉRLEG

merleg

20-ig a Halak és a Kos energiák dominálnak. Elfogadás és önérvényesítés - most mindkettőt kell működtetned. Kommunikációdnak és kapcsolataidnak sikere azon múlik, meg tudod-e találni, mikor melyikre van szükséged. Jó lenne többet koncentrálni munkádra, kollégáidra is és egy egymást támogató viszonyt kialakítani velük. 20-ától a Kosba lép a Vénusz - ezzel itt a megújulás, újrakezdés lehetősége. Elég a döntésképtelenségből, az önbizalomhiányból, a "minden úgy jó, ahogy van" hozzáállásból! Itt az idő, hogy a sarkadra állj és kezedbe vedd az életed irányítását! Az időszak alkalmas pároddal, környezeteddel való kapcsolatod rendezésére is. Beszélgessetek sokat, harcoljátok meg a magatokét!

Aszcendens

A munkád és a kapcsolataid egyaránt fókuszba kerülnek! Nézd meg, kik vesznek körül! Mit jelentenek neked? Kitől mit tanulhatsz? Mit kaphatsz, mit adhatsz? Kielégít-e a munkád? Ha nem, lépj, 20-a után pedig vizsgáld meg az anyagi helyzeted és próbáld stabilizálni! Baráti, szerelmi, üzleti életed szintén kiteljesedhet

SKORPIÓ

skorpio

Tavaly májusban lépett először a Bikába az Uránusz, akkor valószínűleg már érezted, hogy "valaminek történnie kell"! Biztosnak hitt dolgok, kapcsolatok inogtak meg vagy vettek teljesen új irányt. 10 hónapod volt rá, hogy átgondold a megoldást, a változásokért felelős bolygó múlt hónapban visszatért a kezdőpontra, és megkezdődött a szembesítés az akkori helyzettel. Most, az Ikrekbe lépő Mars már a döntést is meghozhatja, kivételesen jól teszed, ha nem csak az érzelmeidre hallgatsz, hanem - pro és kontra - észérveket is felsorakoztatsz. Az időszak új projekteket is ígér, érdemes meglovagolni a lehetőségeket! Új kapcsolatok is megtalálhatnak, a hó első fele inkább magánéleti, a második inkább munkahelyi ismeretségeket tesz lehetővé.

Aszcendens

Elsősorban a munkádra és az egészségedre fókuszálj! Hegyeket vagy képes elmozdítani, ha kell – most itt az idő, hogy mozgósítsd az energiáid! 20-ig ne hozz elhamarkodott döntést, de állj ki magadért, ha szükséges! A hó második fele már alkalmas új munkára, projektre, s anyagi lehetőségeid is megsokszorozódnak.

NYILAS

nyilas

A hónap közepén a Jupiter, az utolsó napokban a Szaturnusz is visszafordul. Kicsit lassul a tempó, hogy az elmúlt évek, hónapok változásait meg tudd emészteni, fel tudd dolgozni. Koncentrálj befelé, erősítsd magad, próbáld a saját hitedet, erődet megtalálni! A Kosban járó Nap és az Ikrekbe lépő Mars közben azért jelzi, hogy a saját utad csak másokkal együtt lehet teljes, próbáld a céljaid összesimítani mások vágyaival. A közös projektek ugyan járnak némi feszültséggel, konfliktushelyzettel, de a siker, katarzis élménye is sokkal nagyobb lehet. Az időszak párkapcsolatodban is hozhat fordulatot, új szerelem éppúgy jöhet, mint a régi megújulása, rendezése. Az új megmozdulásokat 23-ára időzítsd!

Aszcendens

Amikor a múlt visszaköszön, mindig lehetőség van arra, hogy átértékeld a régi döntéseidet. Most több ilyen helyzetben lehet részed, a hó első felében főleg érzelmi kérdésekben lesz nagyobb szükség az empátiádra, elfogadásra. 20-ától munkaügyben is adódhat új, megoldandó helyzet.

BAK

bak

A hó elején az év egyik sztárja, a Jupiter, a végén a gyökeres átalakulásokat támogató Plútó és uralkodó bolygója, a Szaturnusz is megindul visszafelé. Mint minden retrográd szakasz, ez is az előző hónapok (át)értékeléséről szól. Jelen esetben a hitedről, önbizalmadról, fejlődési, tanulási hajlandóságodról, a megújulási képességedről és a céljaidért tett erőfeszítéseidről. Érdemes figyelned a eseményeket, történéseket, erőt gyűjteni, megtalálni saját tartalékaidat, megnézni, elég rugalmas vagy-e, tudsz-e váltani, ha szükség van rá? A 20-ig Kosban járó Nap családi kapcsolataidat teszi raportra, az Ikrekben járó Mars munkahelyeden segít megvívni csatáid. Most a nyelved a fegyvere, bármit elérhetsz, ha képes józan fejjel gondolkodni, tárgyalni.

Aszcendens

Ha választanod kéne, mitől érzed magát biztonságban, minden bizonnyal az anyagiakat mondanád. A mostani időszak arra akar tanítani, hogy kapcsolataid is legalább annyira fontosak, mint a pénz. Végre kiteljesedhetsz – családod, barátaid, kollégáid körében. Még ha néhány csatát is meg kell vívnod velük.

VÍZÖNTŐ

vizonto

Egyre inkább szükséged lesz stabil, biztos pontokra az életedben. Keresd őket szeretteid ölelésében, barátaid kézfogásában, a melléd sodródó segítőkben, támogatókban, s nem utolsó sorban magadban, saját erődben. A hó első kétharmadában a Nap, majd a Merkúr és Vénusz segít aktivizálni energiatartalékaidat – magánéleti- és egzisztenciális projekteket ekkor érdemes elindítani. Csak át kell állítanod a váltókat és folyamatosan emlékeztetni magad arra, hogy mi a cél, mi a tét. Az utolsó hét már jelzi, hogy hová tudsz eljutni, s milyen kézzelfogható eredményekre számíthatsz, különösen 23-a környéke világítja meg a lehetőségeidet. Sokkal könnyebb lesz, ha a céljaidhoz keresel partnereket.

Aszcendens

Bár lételemed a változás, egyre több fix pontra lesz szükség az életedben. Ez leginkább a családod, de barátokra, új élményekre is szükséged lesz. Érdemes most nyitnod egy kicsit és új ismeretségeket, kapcsolatokat keresni. Anyagi ügyeidet is rendezni kéne, 14-e körül légy óvatos, megfontolt, ne hozz hirtelen döntéseket!

HALAK

halak

Az erőteljes kos energiák és a 20-ig jegyedben járó Vénusz elsősorban anyagi érdekeidet segítenek képviselni, ami nem csak önbizalmadnak tesz majd nagyon jót, de biztonságérzetedet is növeli. Az időszak mindenféle pénzügyi manővernek kedvez, s arról is gondoskodik, hogy rendezhesd anyagi dolgaidat. Üzleti- és magánéleti projektet, együttműködést, találkozókat a hó elejére érdemes időzíteni. A Vénusznak és az Ikrekben járó Marsnak komoly társasági igénye van, próbáld kielégíteni, keress új kapcsolatokat, ápold a régieket, tégy meg mindent azért, hogy az életed izgalmas, változatos, élvezetes legyen! A szerelem is komolyan megérinthet, ha nyitott rá.

Aszcendens

Ha nem akarod mások döntéseinek a következményét viselni, muszáj magad köré élesebb határt húzni és pénzügyeidet a kezedbe venni! Ha magától nem megy, a hó első fele hozhat olyan helyzetet, ami ráébreszt, hogy nincs más lehetőség! 14-e környéke munkádban, anyagiakban a ígér fordulatot!