Előrejelzés 2019. márciusára

Március 20-ig a Nap a Halak jegyében jár, aztán átlép a Kosba.

A Halak időszakban érzelmeinké a főszerep. Érdemes egy kicsit elcsendesedni, befelé fordulni, mérleget vonni, jobban figyelni (meg)érzéseinkre, gyakorolni az elfogadást, együttérzést, a feltétel nélküliséget.

A Nap Kosba lépésével indul az asztrológiai év, ezzel eljött a külső-belső megújulás ideje! Minden esélyünk megvan rá, hogy szeretettel a szívünkben, lelkesen, kiapadhatatlan erőforrásokkal kezdjünk új feladatainkhoz. Minden energiánkkal azon legyünk, hogy kitűzött céljainkat megvalósíthassuk! Vívjuk meg csatáinkat, s ha veszítünk is néha, álljunk talpra - újra és újra!

Amennyiben ismered pontos születési idődet, érdemes az aszcendensedre vonatkozó részt (is) elolvasnod.

 

Március 6-án a Halak utolsó fokán álló Merkúr retrográd mozgásba vált.

Három hétig halad visszafelé. Ez idő alatt elsősorban a Halakban kezdődő házunkban lesz sok gondolkodni valónk. Szükségünk lehet rá, hogy az érzelmeink mellett az eszünkre – s nem utolsó sorban – környezetünk tanácsaira is hallgassunk. Általánosságban a kommunikációt, közlekedést, a gondolkodást jelölő bolygó retrográd mozgásban belső utazásra hív és gyakran szembesít múltunk döntéseivel. Érdemes végiggondolni az elmúlt időszak történéseit, s megpróbálni újraírni, kijavítani a hibákat, melyeket elkövettünk. Fizikai szinten gyakran érezzük akadályoztatva kommunikációnkat, ezért ha lehet, ne az elkövetkezendő három hétre időzítsük a fontosabb szerződéseket, megbeszéléseket, vizsgákat. Ha viszont életünk korábbi szereplőivel találkozunk, érdemes újrabeszélni, újragondolni a kapcsolatunkat és felülvizsgálni az érzelmeinket, az elfogadáshoz, önzetlenséghez, kreativitáshoz való viszonyunkat is. 

Március 1-én a Vénusz belép a Vízöntő jegyébe.

A Bakban járó Vénusz érzelmeink elmélyítésére, elköteleződésre adott lehetőséget. Most sokkal inkább szabadságra vágyunk. Könnyed kapcsolatokra, nagy, intellektuális együttlétekre, közös kalandokra. Fontosabbak a barátaink, a női kapcsolataink különösen jelentősek lehetnek. Anyagi helyzetünkben is váratlan fordulatok várhatók, új pénzszerzési lehetőségek kerülhetnek előtérbe. Érdemes figyelni felvillanó ötleteinkre!

Március 6-án az Uránusz belép a Bika jegyébe.

Horoszkópunkban az Uránusz képviseli megújulási képességünket. Amelyik életterületen jár, ott van lehetőségünk megélni különleges helyzeteket, ott vágyunk nagyobb önállóságra, számíthatunk váratlan fordulatokra, hirtelen bekövetkező eseményekre, változásokra. Az Uránusz hét évig járt a Kos jegyében, tavaly május 15-én lépett át először a Bikába, ahol az a dolga, hogy új értékrendet hozzon létre, horoszkópunk Bika által jelzett területét felszabadítsa, új energiákkal töltse fel, s ezzel komoly fejlődési lehetőséget kínáljon számunkra. Az elmúlt időszak már valószínűleg jelezte, milyen változásokra van szükségünk, lehetőségünk, hét évünk lesz rá, hogy ezeket meglépjük.

A Nap március 20-án belép a Kosba, ez a tavaszi Napéjegyenlőség pontja, a tavasz kezdete

Az elmúlt hónap az elcsendesedés, befelé fordulás időszaka volt, cselekedeteinket leginkább érzelmeink határozták meg. Lehetőségünk volt elengedni félelmeinket, azokat a személyeket, érzéseket, amelyek már nem szolgálták tovább fejlődésünket. Ideje a tettek mezejére lépnünk, s erre kitűnő lehetőséget ad a Kosba lépő Nap. Már nincs akadály előttünk. Tele vagyunk energiával, vállalkozó kedvvel. Amit kitalálunk, azt tűzön-vízen keresztül akarjuk vinni. A saját utunkat akarjuk járni, meghódítani a világot és erre meg is van minden lehetőségünk. Bármikor és bárkivel képesek vagyunk harcolni, küzdeni, kiállni igazunkért, véleményünkért. De vigyázzunk, lelkesedésünk sokszor csak szalmaláng. Ha valami nem úgy sikerül, ahogy elterveztük, türelmetlenek, indulatosak lehetünk. A legjobban a tüzes jegyűek (Nap, Hold és/vagy aszcendens a Kosban, Oroszlánban, Nyilasban) tudják hasznosítani az egy hónapig tartó energiát.

Március 26-án a Vénusz belép a Halak jegyébe.

A Vízöntőben járó Vénusz nem hagyta elkötelezni magát. Végig kellett gondolnunk kapcsolatainkat, (anyagi) helyzetünket, reálisan, érzelemmentesen. Ahhoz azonban, hogy tovább tudjunk lépni, már kevés a józan ész, érzelmeinkre is szükség van. A feltétlen szeretet jegyében a Vénusz jól érzi magát, energiája önzetlen, segítőkész, gyengéd és odaadó, segít elfogadni magunkat és a másikat olyannak, amilyen. De könnyebben kergetünk illúziókat is, jobban kihasználhatják jóhiszeműségünket, hamarabb válhatunk áldozattá. Érdemes figyelni megérzéseinkre anyagi és szerelmi ügyekben egyaránt!

Március 29-én a Merkúr megáll, majd megindul előre.

Több mint három hét állt tehát rendelkezésünkre, hogy rendezzük kapcsolatainkat, múltunkkal kapcsolatos ügyeinket, megbeszéljük, tisztázzuk életünk aktuális, főleg érzelmi kérdéseit. Most ezekkel felvértezve indulhatunk tovább. 

Március 31-én a Mars belép az Ikrek jegyébe.

A Bikában járó Mars elsősorban anyagi erőforrásaink kibontakozásához nyújtott segítséget. Az Ikrekbe lépve inkább a gyors helyzetfelismerést, rugalmasságot, a megváltozott helyzetekhez való alkalmazkodást támogatja. Segít megvalósítani üzleti elképzeléseinket, de új kapcsolatok kialakítására, vizsgára, ügyes-bajos dolgaink intézéseire is alkalmassá válik az időszak. Utazás, sport – főleg többedmagunkkal, szellemi párbajok, viták, netán pletykák is gyakrabban fordulhatnak elő ezekben a hetekben. Érdemes kihasználni az időszakot tanulásra, sok minden érdekel most, nyitottak, befogadók vagyunk.

KOS

kos

Hatodikán az Uránusz, a nagy forradalmár végleg elhagyja a Kos jegyét. Életed már sosem lesz olyan, mint eddig, az elmúlt hét év alaposan átalakította. Állj meg egy pillanatra, gondold végig, mi minden történt ez időszak alatt. S azt is, hogy mit tanultál belőle, mivel lettél általa másabb, gazdagabb. A 20-ig Halakban járó Nap amúgy is lecsendesít egy kicsit. Lesz időd egy kis visszavonulásra, "lelkizésre", saját magddal folytatott beszélgetésre. Figyeld az érzéseidet, intuícióid, segíthetnek választ találni a kérdéseidre, megérteni, amit szavakkal nem lehet. Aztán 20-án, amikor a Nap belép a jegyedbe, elkezdődhet egy újabb fejezet. Tűzz ki cél(oka)t magadnak és minden erőddel azon legyél, hogy megvalósítsd őket! Jobb esélyt aligha találnál rá. Boldog születésnapot!

Aszcendens

Hatodikán véget ér egy nyolc éves, minden bizonnyal komoly változásokat hozó időszak. A következő évek már az anyagi helyzeted alakítja át. Ha levegőben lóg egy elintézésre váró pénzügyi projekt, érdemes elindítani. A 20-a utáni időszak hozhat konkrét lehetőségeket is, érdemes kihasználni őket!

BIKA

bika

Hatodikán végleg a jegyedbe lép az Uránusz, hogy felpezsdítse, megreformálja az életedet. Gondold végig, min változtatnál, mit csinálnál másképp, ha a választás a kezedben lenne. Mit dolgoznál, kivel élnél, mivel töltenéd a napjaid? Mi tenne boldoggá, mitől éreznéd biztonságban magad? Aztán nézd meg, mi valósítható meg belőlük! Hét éved lesz, hogy felépíts egy olyan világot magadnak, ahol szabadnak érzed magad. A 21-ig tartó passzív, befogadó energiák a befelé fordulást támogatják - sok olyan élményre lesz szükséged, ahol érzelmileg tudsz töltődni. A hó utolsó harmada viszont már aktív, alkalmas cselekvésre, komoly döntések meghozatalára. Ha megszületik a vágy, hogy kezedbe vedd életed irányítását, most képes vagy megtenni.

Aszcendens

A jegyedbe lépő Uránusz minden bizonnyal kibillent a komfortzónádból. Kapaszkodj, komoly változásokra számíthatsz – tavaly nyáron már kaptál ízelítőt belőle! Ha van titkos vágyad, célod, most érdemes elővenned, minden eddiginél jobban tudsz majd küzdeni, harcolni érte. Egy új munka lehetősége is képbe kerülhet!

IKREK

ikrek

Uralkodó bolygód, a Merkúr a Halak végén lelassul, majd némi gondolkodás után visszafelé veszi az irányt. Érzelmi "elszámoltatás" jön, az elkövetkezendő hetekben az lesz a dolgod, hogy szíveddel lásd a világot. Nem árt egy kis önvizsgálatot tartani, mennyire engeded meg magadnak, hogy az érzéseidet szabadon engedd, hogy szeress feltételek nélkül, még akkor is, ha a józan eszed másképp döntene. Lassíts egy kicsit, figyeld magad, kapcsolataidat, hagyd, hogy a dolgok csak úgy megtörténjenek - s bízz benne, hogy minden úgy alakul, ahogy az mindenkinek a legjobb. 14-e környéke kívánja a legtöbb megértést, együttműködési hajlandóságot, türelmet, magad és környezeted felé is.

Aszcendens

Uralkodó bolygód, a Merkúr csaknem egész hónapban visszafelé jár. Elsősorban érzelmileg kellene megérintődnöd. Az időszak olyan helyzeteket hozhat, ahol erre lehetőséged lesz, ahol kevés a józan ész, sokkal fontosabb, hogy a szívedre hallgass. Konkrét munkaajánlat is érkezhet, főleg a hó elején!

RÁK

rak

Sok érzelmi impulzus ér az elkövetkezendő napokban. Nagyrészük arra inspirál majd, hogy átértékeld kapcsolataid működését, mozgatórugóit és változtass azokon a szokásokon, sémákon, amik akadályoznak abban, hogy a kapcsolataidat stabilnak érezd. Ha hozzáállásban korrekcióra, nagyobb rugalmasságra van szükség, tedd meg! Pénzügyeidet is fontos lesz átgondolnod. Rendezd adósságodat, számolj, kalkulálj, befektetésekben, új projektek elindításában 11-e körül érdemes gondolkodnod. A visszafelé járó Merkúr segít régi ügyek, kapcsolatok rendezésében, átbeszélésében is, ha restanciáid vannak utazással, tanulmányokkal kapcsolatban - most azokat is tudod pótolni.

Aszcendens

Ha vannak utazási- vagy tanulmányi terveid, érdemes mostanra időzíteni őket, különösen, ha az előmeneteledhez, karrieredhez szükséges. 6-a lehet sorsfordító, egy váratlan lehetőség vagy nem várt segítség olyan útra terelhet, amelyhez bőven át kell lépned a saját határaidat. Bízz magadban, menni fog!

OROSZLÁN

oroszlan

Most néhány hétig a közelebbi kapcsolataid kerülnek nagyító alá. A szeretteidtől kapott reakciók visszatükrözik saját érzéseidet, kapcsolataid mozgatórugóját, vágyait, motivációit, a halak energiákkal pedig ráérezhetsz a megoldásra, megtalálhatod az utat a közös nevezőhöz. A visszafelé haladó Merkúr is a régi érzelmi sebek begyógyítására ad lehetőséget - a cél a (sok)mindent átíró szeretet, az út az odaadás, együttérzés, elfogadás. 20-ig a gyors döntések nem támogatottak, a lassú építkezés, gyakorlatiasság annál inkább, és ajánlott jobban figyelni a munkádra, anyagi dolgaidra is. A 20-án Kosba lépő Nap már jóval nagyobb aktivitást tesz lehetővé, különösen, ha van konkrét célod, projekted.

Aszcendens

21-ig jóval érzékenyebb vagy a szokottnál. Hagyd, hogy kinyíljon a szíved, engedd meg magadnak, hogy kivételesen az érzéseid vezessenek a döntéseidben. A hó maradék részében felgyorsulnak az események. Szó, mi szó, kevés dolog lesz, ami megállíthatna. Munkahelyi változásokra is kilátás van!

SZŰZ

szuz

Mielőtt végleg meghoznál egy döntést, adj magadnak még egy lehetőséget, különösen, ha párodról vagy egy fontos kapcsolatodról van szó. Képzeld magad a helyébe, hallgasd meg őt, s főleg figyelj a saját érzéseidre! Ne hagyd, hogy csak az eszed vezéreljen, most a szívednek legalább akkora esélyt kell kapnia. Még akkor is, ha minden bizonnyal úgy érzed, a nagyobb teher a te válladon nyugszik. Lehet, hogy így van, de egyáltalán nem véletlen, hogy azok vesznek körül, akik! Tőlük tanulod meg, hogy néha elég csak hagyni, hogy a dolgok maguktól megtörténjenek. 20-a környéke komoly változásokat hozhat - munkádban és magánéletedben is új korszak kezdődik.

Aszcendens

Az igazi szeretet feltétel nélküli. Nem méricskél, önzetlenül ad, úgy, ahogy az jó a másiknak. Az időszak kapcsolataidra irányítja a figyelmet, különösen pároddal kapcsolatos érzéseidre lehet rálátása. Próbáld meg őt a szíveddel látni, meglátod, mennyire eltörpülnek a kevésbé kellemes tulajdonságai! 

MÉRLEG

merleg

Ha egyedül élsz, keress társaságot, izgalmas programokat, most ezek tudnak a legjobban tölteni! Fontosak lesznek a barátok is, s jöhet egy új szerelem - ha lehet, legyen egyenrangú, ahol végre szabadnak érezheted magad. Sok múlik azon, képes vagy-e megszabadulni régi beidegződéseidtől, ki tudsz-e lépni a komfortzónádból, észreveszed, tudod-e élvezni az új lehetőségeket. A 21-ig Halakban járó Nap segít benne, érzékennyé és befogadóvá tesz, felszabadítja kreativitásod. Az ezután kezdődő Kos időszak már sokkal harciasabb energiájú. Ha van olyan projekted, ami idáig váratott magára, itt az ideje, hogy hozzákezdj! Nem feltétlenül egyedül, jobb, ha keresel hozzá partnereket is!

Aszcendens

Tedd le egy kicsit a gondjaid! Engedélyezz magadnak egy kis szabadságot, lélegzetvételnyi pihenést! Minél színesebb, változatosabb most az életed, annál jobb! Az időszak nagyon kreatív, érdemes belekezdeni egy új vállalkozásba, hobbiba is. 21-étől párkapcsolatod is új fázisba érkezik

SKORPIÓ

skorpio

Először mindig belül fogalmazódik meg a vágy a változásra, egy új helyzetre, kapcsolatra, aztán szép lassan megteremted magadnak. Egyszer csak ott áll veled szemben, s kezdeni kell vele valamit. 2017 decembere, s 2018 januárja indította el azt a folyamatot, ami most realizálódik. Hozhat az időszak komoly elköteleződést a kapcsolatodban, de új szövetségeket, együttműködéseket is. Legyen a figyelmed a párodon, ha egyedül élsz, a családodon, barátaidon! Hölgyeknél intenzívebb lesz a férfienergia, de erősebb akarat megnyilvánulásra is számíthatnak, az urak ne csodálkozzanak, ha a párjuk harciasabb, s „két dudás egy csárdában” szituációk színesítik az életüket. A cél az, hogy megújítsátok, változatosabbá, izgalmasabbá tegyétek a kapcsolatotokat!

Aszcendens

Minden épp úgy van jól, ahogy van – ezt kellene most elhinned, megtapasztalnod. Az időszak hozhat váratlan szerelmet, fontos találkozást, de legalábbis lehetőséget arra, hogy átértékeld a kapcsolatodat vagy a párod, kapcsolatod átértékeljen. Ha időszerű az összeköltözés vagy bármilyen együttműködés, érdemes 6-ára időzíteni.

NYILAS

nyilas

A hó nagy részében a nyilas és a halak energiák feszülnek egymásnak. Azt a célt tűzi ki feladatul, hogy megtanuld befogadni mások gondolatait, érzéseit - átéld az örömeiket, fájdalmaikat, és segíts, ha kell. Családod lehet a fő terep - töltsetek együtt minél több időt, hogy a visszaforduló Merkúr tudja tisztázni a régmúlt történéseit. Ne beszélj sokat, inkább légy csendes megfigyelő, befogadó mások szavaira. Hagyd, hogy az érzéseid vezessenek, tudatosítsd, hogy a világ sokszínű, és az ítélkezés nem a te dolgod. Azt majd elvégzi az univerzum, Isten, kinek-kinek saját hite szerint. 21-étől a Kosba lépő Nap már egy sokkal harcosabb attitűdöt hoz. A céljaidért muszáj küzdeni, méghozzá sokat és kitartóan, még akkor is, ha ez fárasztó.

Aszcendens

Ahhoz, hogy tudj szeretetet, szerelmet adni-kapni, meg kell tanulnod feltétel nélkül elfogadni másokat – hidd el, nagyon sok zárt ajtót tudsz kinyitni vele! Most elsősorban a családodnak van szüksége extra érzelmi impulzusokra, odafigyelésre, megértő együttlétekre, beszélgetésekre. Új munka is kilátásban van!

BAK

bak

Hatodikán az Uránusz megkezdi útját a Bikában - s hét éven át alakítgatja azt az életterületet, amit egyéni horoszkópodban képvisel. A Bika és a Bak is szeret biztosra menni, az Uránusz kiszámíthatatlanságát mindketten nehezebben viselik. Persze, ha van motiváció, amiért érdemes kilépni a komfortzónádból, az más kérdés - ez most elsősorban érzelmi és/vagy anyagi indíttatás lehet. Egy találkozás nagyon megérinthet, a 20-ig Halakban járó Nap és az ugyanitt visszafelé haladó Merkúr pedig arra inspirál, hogy nézz egy kicsit a lelked mélyére és gondold végig, nem csontosodtál-e be nagyon érzelmileg - ha igen, a sors most gondoskodik arról, hogy ez megváltozzon. 6-a környékén van a legtöbb esély a kibillenésre, de az utolsó 10 nap is behozhat gyors döntést kívánó helyzeteket - főleg a magánéletedben.

Aszcendens

Ha nem vagy elégedett anyagi helyzeteddel, most fordíthatsz rajta. De nem árt hozzá kilépni a komfortzónádból, kicsit másképp hozzáállni a dolgokhoz – például partnereket keresni, akikkel együttműködhetsz. 21-a után családod igényel nagyobb figyelmet, ott lesz szükség szeretetedre, tenni tudásodra.

VÍZÖNTŐ

vizonto

Március 6-án az Uránusz átlép a Bika jegyébe, s ezzel egy új – hét évig tartó ­ szakasz indul az életedben, legfőképp azon a területen, amelyik a Bika érdekeltségébe esik. Arról, hogy mi várható, már lehetett sejtésed május második felétől, amikor uralkodó bolygód néhány hónap erejéig bekukkantott ide. Most ez a rész változik, alakul át a legintenzívebben, de természetesen máshol is számíthatsz új helyzetekre. Főleg azért, mert más lesz a motivációd, sokkal inkább vágysz majd – érzelmi, anyagi – biztonságra, stabilitásra. Ez fog hajtani, ennek fogod a céljaid, tetteid alárendelni. S eszerint jönnek-mennek majd az emberek is az életedben. A jegyedben járó Vénusz most felszínre hozza megvalósulásra váró vágyaid, de el nem rendezett szituációk is előkerülhetnek, oldd meg őket tisztességesen!

Aszcendens

Új – hétéves – időszak indul az életedben. A Bikába lépő Uránusz megkezdi otthona, családi kapcsolataid átalakítását. A jelek már jönnek, néhány feladatra, lehetőségre már ebben a hónapban rálátsz, kezdd el megoldani őket! Anyagi- és kapcsolati lehetőségeid is megsokszorozódnak, használd ki őket!

HALAK

halak

A 20-ig jegyedben járó Nap megvilágítja a lehetőségeid, segít tudatosítani, mire kell koncentrálnod, életed mely területét kell újraépítened. Figyelj a külvilágból érkező jelekre, de a megérzéseidre is, azok mindig jól működnek! A csaknem egész hónapban visszafelé tekintgető Merkúr visszahozhat régi helyzeteket, kapcsolatokat is, hogy újra át tudd gondolni, meg tudd beszélni őket. A 6-ai Újhold energiái különlegesen sok lehetőséget kínálnak az újrakezdésre, projektek elindítására, fontos találkozásokra, együttműködésekre. Bízz magadban és mindig tudatosítsd a céljaid, akkor újra és újra lendületet tudsz venni! Az időszak remek lehetőség arra, hogy egy kicsit utazgass, beiratkozz egy tanfolyamra, új ismeretségeket köss.

Aszcendens

Az év legaktívabb és legkreatívabb időszaka jön, ideje, hogy megvalósítsd az álmaid. Tűzz ki egy célt és minden nap tegyél egy apró lépést érte! Olyan partnerekre is szükséged lesz, akikben megbízol! 6-ra a legjobb projektindításra, 21-étől anyagi dolgaid is nagyobb figyelmet kérnek!