Előrejelzés 2019. februárjára

18-ig a Nap a Vízöntő jegyében jár, aztán átlép a Halakba.

A Vízöntő időszakban szívesebben kalandozunk, új utakra, élményekre vágyunk. Nehezebben viseljük a kötöttségeket, döntéseinket főleg racionálisan hozzuk. Baráti találkozókra, közösségi élményekre, beszélgetésekre, szociális tevékenységekre alkalmas az időszak.

A Nap Halakba lépésével az asztrológiai év utolsó hónapjához érünk. Ezzel érzelmeink veszik át a főszerepet. Érdemes  egy kicsit elcsendesedni, befelé fordulni, mérleget vonni, jobban figyelni (meg)érzéseinkre, gyakorolni az elfogadást, együttérzést, a feltétel nélküliséget.

Amennyiben ismered pontos születési idődet, érdemes az aszcendensedre vonatkozó részt (is) elolvasnod.

 

Február 4-én a Vénusz belép a Bak jegyébe

Vége a Nyilas időszak lazaságának, a földjegyben a szeretet, a szerelem, a szépség, a harmónia és az anyagiak bolygója már nem az élet élvezetére, sokkal inkább feladatainkra hívja fel a figyelmet. Gyakran érezhetjük magunkat magányosnak, szembesülhetünk anyagi lehetőségeinkkel, melyeket többnyire szűkösnek érzünk, s stabilizálni szeretnénk. Épp ezért jóval elővigyázatosabbak és óvatosabbak vagyunk, nehezebben engedünk közel magunkhoz új embereket és érzelmeket, s ha mégis, hosszú távban gondolkodunk velük. Kapcsolatainkat a célszerűség vezérli, szívesebben vagyunk olyanokkal, akik előbbre lendíthetnek életünk bizonyos területein. Jó időszak viszont tervezésre, új irányok kitűzésére, szeretet-kapcsolataink átgondolására, egyfajta érzelmi leltár készítésére, mert jóval reálisabbak, gyakorlatiasabbak vagyunk.

Február 10-én a Merkúr a Halak jegyébe lép

Azért nem maradunk érzelmek nélkül. Kommunikációnk például együtt érző, befogadó, szavak nélkül is nagyon intenzív. Most kevésbé hatnak ránk az észérvek, sokkal inkább az érzéseink irányítanak. Könnyen ráhangolódunk másokra, erős intuícióink, kiváló megérzéseink lehetnek, érdemes rájuk hallgatni! Fantáziánk jóval élénkebb a megszokottnál, néha talán túlságosan is, így hajlamosak vagyunk „túlmisztifikálni” a körülöttünk lévő eseményeket, embereket. Az ábrándozás közlekedés közben okozhat gondokat, ezért legyünk fokozottan figyelmesek!

Február 14-én a Mars a Bika jegyébe lép.

A Kosból átlépő Mars tele van energiával. Erejét azonban most nem harcra fordítja, hanem arra, hogy amit megszerzett, meg is tudja tartani, vagy tovább gyarapítsa. A kezdés ugyan kissé nehézkes, de megfontoltságunk, hatalmas munkabírásunk és kitartásunk végül meghozza gyümölcsét. Az anyagiak komoly ösztönzés lehet most számunkra. A szerelem is kiemelkedő szerepet játszik életünkben, szexuális energiánk, s a vágy az élet apróbb-nagyobb örömeinek megélésére igencsak megnő.

Február 18-án a Nap belép a Halak jegyébe.

Az ész és értelem helyett az érzelmek veszik át a főszerepet. Az év ezen időszakában könnyebben feléled bennünk az együttérzés, hamarabb érzünk hálát, örömmel segítünk a rászorulóknak és szívesebben hozunk áldozatokat. Sokkal intuitívabbak vagyunk, ösztönösen tudjuk, mit kell tennünk. Akkor használjuk legjobban a halak Nap energiáját, ha elfogadjuk, hogy minden pontosan úgy van jól, ahogy van, hagyjuk, hogy a dolgok menjenek a maguk útján. Leginkább a vizes jegyűek (Rák, Skorpió és Halak Nap, Hold és/vagy aszcendens) érzik „elemükben” magukat.

KOS

kos

A hónap első fele még a változásoké, a küzdelemé, a döntéseké, az önmegvalósításé. Az alapokat már letetted, most jönnek a finomítások, korrigálások. Szerencsére már nem egyedül kell húznod az igát, ha körülnézel, nagyon sok segítőtársat találsz. Merj kérni, merj elfogadni! 14-étől a Bikába lépő Mars elkezdi kamatoztatni, amit eddig letettél az asztalra. Konkrét anyagi bevételre is számíthatsz, de egyfajta stabilizációra mindenképp. Mentalitásban legyél megfontoltabb és visszafogottabb, ne hozz hirtelen döntéseket! Kitartás, szorgalom, praktikus hozzáállás - most elsősorban ezekre van szükség a sikerhez. A sok munka közben próbálj áldozni a földi örömöknek is! Érezd jól magad a bőrödben, mélyítsd el kapcsolataidat, szeress, hagyd, hogy szeressenek!

Aszcendens

Az Uránusz még ebben a hónapban jár a jegyedben, ha változtatni akarsz az életeden, most kell megtenned a szükséges lépéseket. 14-ig a Mars is erőt és bátorságot ad minden (újra)kezdéshez. Karrier ügyben a hó elején érdemes lépned, 15-étől már az anyagi dolgaidra koncentrálj, próbáld meg stabilizálni a helyzeted!

BIKA

bika

Nem kell ölbe tett kézzel várnod, hogy "beinduljon" az életed, sokkal jobb lesz a közérzeted, ha saját magad hozol meg néhány fontos döntést! Ha van olyan terved, amihez nem volt merszed eddig belekezdeni, ideje, hogy megtedd végre. A hó első fele az előkészítésé. Tervezz meg mindent, a legapróbb részletig! Nyugodtan álmodj nagyot, most nagyon sok tartalék energiád van, amit elő tudsz húzni, ha szükséges. A 14-én jegyedbe lépő Mars megadja a szükséges erőt bármilyen projekt, kezdeményezés elindításához, döntés meghozatalához. Közben a pihenésre, kikapcsolódásra, kapcsolataidra is ügyelj, nehogy a sok kötelezettség elvonja a figyelmed lelki szükségleteidről.

Aszcendens

Biztos van az életedben olyan dolog, amin tudod, hogy változtatni kellene, de nem tudod rávenni magad, hogy meglépd. Pedig jó lenne, az Uránusz már nagyon készülődik, hogy kibillentsen a komfortzónádból. Most a Marsban bízhatsz, 15-étől erőt és bátorságot is ad ahhoz, hogy végre meghozd a döntést.

IKREK

ikrek

Ideje, hogy a saját utadat járd. A vízöntő-energiák majd inspirálnak rá, erős lesz a vágyad, hogy új lehetőségeket keressél. Figyelj a jelekre, minden adódó alkalomra, és vágj bele, ha a feltételek adottak hozzá. A hó első felében a szabadságvágyad is erőteljesebb a szokottnál, nehezen viseled, ha mások próbálják megszabni az életed kereteit. Minden adott lesz ahhoz, hogy saját stratégiát dolgozz ki magadnak, de jobban jársz, ha szövetségeseket is keresel hozzá. 10-étől a halak-energiák is szerepet kérnek, érzelmi megfontolás nélkül már nem lesz érdemes fontos döntést hoznod. 19-e környéke izgalmas munkahelyi kihívásokat is hozhat, itt az idő.

Aszcendens

Megnőnek a tanulási- és külföldi lehetőségek, főleg 10-ig érdemes kihasználni minden alkalmat, ami a fejlődésedhez, továbblépésedhez szükséges lehet – legyen az egy képzés, nyelvtanulás vagy utazás. A 4-ei Újhold a legjobb indításra, fontos döntésre, a hó második felétől koncentrálj a karrieredre!

RÁK

rak

Mivel alapvetően biztonságcentrikus vagy, a nagy volumenű változásokat elég nehezen viseled. Ezért szerencsés mindig legalább egy területet fixen tartani, ahová "elmenekülhetsz", ha nagyon kibillennél a lelki egyensúlyodból. Most kapcsolataid jelenthetik a legnagyobb biztonságérzetet, próbáld óvni, védeni, stabilizálni őket. A munkád, anyagi dolgaid nagyobb mozgásban vannak, a hó első felében akár komolyabb változásra is számíthatsz. Érdemes egy kicsit jobban feszegetni a határaidat. Ha elég nagy az  újdonság iránti vágyad, akaraterőd, sok mindent elérhetsz, sőt, anyagilag is számíthatsz némi felfrissülésre, új lehetőségekre. 19-étől már lassíthatsz, pihenhetsz egy kicsit!

Aszcendens

Érdemes most egy kicsit nagyobb figyelmet fordítani a karrieredre, nagyobb erőbedobással dolgozni céljaidon, feladataidon. Bármennyire nehéz is összehangolni a munkát és a családot, muszáj, főleg, ha a sorstól lehetőséget kapsz a váltásra, előrelépésre. Az időszak kapcsolataidat is segít stabilizálni.

OROSZLÁN

oroszlan

19-ig elsősorban olyan projektekre kapsz zöld utat, melyek nem csak a saját érdekeidet szolgálják, hanem mások életére is pozitív hatással van . Alkalmas az időszak bármilyen szerződésre, kapcsolódásra, szövetségre, de arra is, hogy megtanuld mások szemüvegén át látni a világot. A nyilvánosság is nagyobb szerepet kap az életedben, nyugodtan szerepelj, most komoly hatással tudsz lenni a környezetedre, érdemes élni vele. A Kosban lévő Mars 14-ig ad bőséges energiát bármilyen változtatásra, fontos döntésre, utána már inkább a meglévő eredményeket kellene átgondolnod, stabilizálnod. A Merkúr és a 19-én Halakba lépő Nap amúgy is lelassít, ideje, hogy egy kicsit elidőzz saját gondolataiddal és érzelmileg is feltöltekezzél.

Aszcendens

Érdemes figyelned környezeted véleményére, megnyilvánulásaira. Remekül rávilágíthatnak olyan dolgokra, amiket nem tudsz vagy nem akarsz meglátni. 19-ig főleg kapcsolataid, házasságod segíthetnek észrevenni, min kéne változtatnod. 20-éig tanulás is fontos, aztán munkaügyben is jobban kellene aktivizálnod magad.

SZŰZ

szuz

Szeretsz biztosra menni, de sokszor épp ez az akadálya annak, hogy az életed izgalmas lehessen. A most következő időszak lehetőséget ad arra, hogy kilépj a komfortzónádból és kipróbálj olyan dolgokat, amikhez eddig nem volt bátorságod. Tedd színesebbé a napjaidat, menj bele új helyzetekbe, vállalj olyan kihívásokat, feladatokat, amelyekre nem tartottad képesnek magad, most remek esélyed van a sikerre! Valószínűleg az univerzum is hoz majd váratlan helyzeteket, melyek megoldásához új eszközöket kell elővenni a fegyvertáradból, légy hálás érte! 13-a környékére érdemes időzíteni a fontos projektek elindítását, tárgyalásra, kapcsolataid rendezésére 19-e a legszerencsésebb. Nagyon sok élmény vár, ha nyitott vagy a világra!

Aszcendens

19-ig nagyon aktív lesz a munka területed - ha gondolkodsz váltásban, nyugodtan lépd meg, az anyagi feltételek 8-a körül lesznek a legkedvezőbbek. A hó utolsó harmada kapcsolataidra helyezi a hangsúlyt, a rendezésükhöz nem árt némi önvizsgálat sem. 10-étől fektess több energiát a (nyelv)tanulásba, a jövőd építésébe!

MÉRLEG

merleg

A hónap első fele még harcias energiájú, de hogy a csatáidat belül, magadba vívod meg, vagy kint is bevállalod a konfliktusokat, azon múlik, elég bátor vagy-e szembenézni a tükörrel, amit környezeted tart eléd. Mindenesetre itt az alkalom arra, hogy pontot tegyél a vitáid végére, s megtanulj kiállni magadért. 4-én uralkodó bolygód, a Vénusz a Bakba lép - emlékeztet rá, hogy a céljaidért keményen kell dolgozni, de ha elég kitartó vagy, elnyered jutalmad. Az elkövetkezendő hetekben a felelősségvállalás kérdése is felmerül - elsősorban családodban kellene körülnézni és megnézni, kinek van szüksége támaszra, segítségre. 13-ától jóval több energiát kell fektetni a pénzügyeidbe is.

Aszcendens

Figyelj jobban a szeretteidre, ne feledd, hogy felelősséggel tartozol értük, támogasd őket, ha szükségük van rá, legalább érzelmileg! 14-ig a pároddal is intenzívebb lesz a kapcsolatod, ideje, hogy a sarkadra állj, és elmondd a vágyaidat, igényeidet. 13-a környéke bármilyen új együttműködést, szerződést támogat.

SKORPIÓ

skorpio

A Vízöntő időszak remek lehetőség, hogy túl tudj lépni a korlátaidon és a régi beidegződéseken. A hó első felében segít benne a Kos jegyében járó Mars is, ami éppúgy hozhat új helyzeteket, mint türelmetlenséget, ha valami nem a szád íze szerint alakul. A hó eleje és 13-a környéke ígéri a legtöbb változást, gyökeres fordulatot, de vitalehetőséget is - attól függően, hogy mire fordítod azt a hatalmas energiát, ami most a rendelkezésére áll. 14-én uralkodó bolygód, a Mars átlép a Bika jegyébe. Másfél hónapon át számíthatsz arra, hogy komoly tükröket kapsz a külvilágtól, különösképpen párodtól. Érdemes elgondolkodnod azon, amit látsz és tapasztalsz általuk. A (vitás) helyzetek megoldásához elsősorban együttműködésre, a közös pontok megtalálására lesz szükség, nyugodt erővel érheted el a legtöbbet!

Aszcendens

A hó első felében főleg a munkádban tudod kamatoztatni hihetetlen akaraterődet, bármilyen projekt elindítására tökéletes az időszak. Főleg saját magadra számíthatsz, de családod azért át tud lendíteni a nehezebb időszakokon. A hó második fele érzelmileg érinthet meg, szeress, hagyd, hogy szeressenek!

NYILAS

nyilas

Ez az év abban segít, hogy megtaláld az utad, a hónap első fele - 19-ig - sok váratlan, újfajta gondolkodást, hozzáállást igénylő helyzetet hozhat. Ahhoz, hogy meg tudd oldani őket, rengeteg energiát kell beletenned a mindennapjaidba. Nem csak az erőbedobás fontos, hanem a nyitottság, az együttműködési készség, a közösségi szellem, és a hit is - magadban, a céljaidban. 2-a körül óriási energiák mozognak, ha bármilyen hatalmi harcba, konfliktusba bonyolódnál, törekedj a megbeszélésre, megegyezésre, s még véletlenül se hagyd, hogy valamilyen külső erő eltántorítson a céljaidtól! A 10-étől jelenlévő, de 19-étől megerősödő halak energiák próbálnak "érzékenyíteni". Főleg családodnak lehet szüksége segítségre, nagyobb belátásra.

Aszcendens

Nyugodtan álmodhatsz nagyot, de ahhoz, hogy meg is tudd őket valósítani, ismerned kell a határaidat és meg is kell húzni azokat. Most főleg anyagi téren lehet szükség rá, ezért nem árt szem előtt tartanod, hogy mennyi kiadást engedhetsz meg magadnak. Családodra, a tanulásra és egy kis utazásra most többet áldozhatsz.

BAK

bak

A 4-től jegyedben járó Vénusz érzelmi impulzusokat, élményeket ígér, feltéve, hogy hagyd magad elcsábítani meghitt együttlétekre, szeretetteljes pillanatokra. Mindenesetre érdemes kihasználni minden időt, amit szeretteiddel tölthetsz. Ha nehezen tudod kimutatni az érzéseidet, nézd meg, hogy mi lehet az oka és tudatosan "dolgozz" rajta. A bolygó az anyagi helyzetedre is rátekintést ad. Ha nem vagy elégedett a helyzeteddel, érdemes végiggondolnod, milyen módon tudnád stabilizálni a helyzeted, esetleg mi az a tudás, amit pénzre válthatnál. A vízöntő energiák és a Kosban járó Mars főleg a hó első felében támogatják a továbblépésedet, más hozzáállást, a változást. Ha elfogadod, hogy az élet a komfortzónán túl kezdődik, sokkal könnyebben hozod meg a nehéz döntéseket is.

Aszcendens

A 4-én jegyedbe lépő Vénusz érzelmileg és anyagilag is stabilizálhat. Hozhat új kapcsolatokat, konkrét pénzügyi lehetőségeket, de főleg annak esélyét, hogy végre ledöntsd azokat a falakat, amelyeket a hosszú évek során magad köré építettél, újjáépítsd kapcsolataidat és élvezd egy kicsit az életet.

VÍZÖNTŐ

vizonto

Uralkodó bolygód, az Uránusz utolsó hónapját tölti a Kosban. Az elmúlt hét év minden bizonnyal sok változást hozott az életedben. Most még van egy kis időd, hogy elindítsd azokat a projekteket, amelyekbe eddig nem áé, nem mertél belevágni – főleg a 4-ei Újhold és 12-e környéke intenzív energetikájú. A jegyedben járó Nap 19-ig segít tudatosítani életed céljait, lehetőségeit, kipróbálni magad ismeretlen, izgalmas területeken. Érdemes most jobban figyelni a párodra, környezetedre is, tanuld meg tőlük, hogy kell – mások mellett – saját magad is képviselni. A 10-ig jegyedben járó Merkúr segíti a kommunikációdat, legyen ez az időszak a nagy beszélgetések, meghitt együttlétek, szeretetteljes találkozások ideje. A hó utolsó harmadában vegyél vissza a pörgésből, hagyd, hogy a dolgaid maguktól alakuljanak!

Aszcendens

19-ig tart az év legaktívabb és legkreatívabb időszaka. Érdemes megmutatnod, mit tudsz, mire vagy képes, belekezdeni a nagyobb terveidbe, megkeresni azokat az embereket, akikkel hosszú távon el tudod képzelni az együttműködést. A hó második fele már jelzi, hogy márciustól milyen új folyamatok indulnak el otthon, családodban.

HALAK

halak

Lassan végére érsz ennek az évkörnek. Mielőtt elkezded a következőt, érdemes egy kicsit elidőzni az elmúlt hónapokon. Megnézni, mit sikerült megvalósítani az előirányzott tervekből, kivel, mivel lett gazdagabb az életed. A Vízöntő energiák 19-ig segítik, hogy megpróbáld más szemszögből nézni a dolgaid, s az eddigi tapasztalatokra építve megtervezd a következő évet. Csak higgy magadban és dolgozz kitartóan, akkor szakmailag és magánéletedben is komoly sikereket tudsz majd elkönyvelni. Mindig legyenek társaid, építs kapcsolatokat, ápold őket, de a saját céljaid sose téveszd szem elől! 19-én a jegyedbe lép a Nap, s ezzel felállhatsz életed színpadára. Tárd szélesre a karjaid, és szeretettel a szívedben játszd el végre a főszerepet!  Boldog születésnapot!

Aszcendens

A 14-ig Kosban járó Mars elérhető közelségbe hozza anyagiakkal kapcsolatos álmaidat, célkitűzéseidet, de ehhez nem árt egy kicsit vállalkozó kedvűbbnek lenni és a fontosabb helyzetekben az érzelmeid mellett az eszedet is segítségül hívni. Az időszak remek alkalom arra is, hogy kapcsolatokat építsél!