Előrejelzés 2019. januárjára

20-ig a Nap a Bak jegyében jár, aztán átlép a Vízöntőbe.

A Bak időszakban főleg a kitűzött célt látjuk magunk előtt, s mindent megteszünk, hogy elérjük, amit szeretnénk. Érzelmileg viszont visszafogottabbak vagyunk, nehezebben nyílunk meg, a sok munka akár magányossá is tehet. Ez az időszak a felelősségvállalásról szól, érdemes elgondolkodni azon, miért és kiért kell felelősséget vállalnunk.

A 20-án kezdődő Vízöntő időszakban új utakra, élményekre vágyunk. Nehezebben viseljük a kötöttségeket, szívesebben döntünk szabadon és függetlenül sorsunkról, cselekedeteinkről. Fontosabbak a barátok, a közösségek, s szociálisan is érzékenyebbek vagyunk. Baráti beszélgetésekre, tanulásra, szociális tevékenységekre alkalmas az időszak.

Amennyiben ismered pontos születési idődet, érdemes az aszcendensedre vonatkozó részt (is) elolvasnod.

 

Január 1-én a Mars belép a Kos jegyébe

A Halakban járó Mars szeretettel felvértezve, az érzelmek és ösztönök világát megismerve, azoktól felfűtve lép át saját jegyébe. Itt már nincs akadály előtte. Tele van energiával, vállalkozó kedvvel. Amit kitalál, azt tűzön-vízen át keresztülviszi még akkor is, ha mások nem feltétlenül értenek egyet vele. Bármikor és bárkivel képes harcolni, küzdeni. Viszont nem kitartó, lelkesedése sokszor szalmaláng. Ha valami nem úgy sikerül, ahogy eltervezi, türelmetlen, indulatos lehet.

Január 5-én a Merkúr belép a Bak jegyébe

Időnként el kell végezni a leltárt gondolatainkban, ebben nagy segítségünkre lehet a Bak jegyébe lépő Merkúr. Most képesek vagyunk józanul, következetesen gondolkodni, reálisan látjuk lehetőségeinket. Itt az idő, hogy ha szükséges, új stratégiát dolgozzunk ki, hogy amikor két hét múlva a Nap a Vízöntőbe ér, elindíthassuk a szükséges változtatásokat!

Január 7-án a Vénusz belép a Nyilas jegyébe

A tüzes jegyben a szeretet, a szerelem, a szépség, a harmónia és az anyagiak bolygója lobbanékony, lelkes, hittel teli lesz. Jóval derűsebbek, szeretetteljesebbek, bohémabbak és magabiztosabbak vagyunk. Keressük a kalandokat, társaságra, szerelemre vágyunk, könnyen kötünk ismeretséget. A párkapcsolatunkban viszont nagyobb a szabadságigényünk, jobban ragaszkodunk függetlenségünkhöz, külön programokhoz. A most elkezdett kapcsolatok, anyagi ügyletek nagy lehetőséggel kecsegtetnek, de vigyázni kell, hogy lelkesedésünk kitartson akkor is, ha épp nem mennek olyan egyszerűen dolgaink. Érdemes figyelmeztetni magunkat, ha szükség van rá! Legjobban a tüzes jegyűek (Nap, Hold vagy aszcendens a Kosban, Oroszlánban vagy Nyilasban) tudják hasznosítani a Vénusz energiáját.

Január 7-én az Uránusz megáll, majd megindul előre

Az Uránusz 2018. május közepén a Kosból a Bikába lépett, majd visszafordult és októbertől újra a Kosban folytatta az útját. Március 6-ig marad. Eddig van időnk múltunk Kos által jelzett területét felülvizsgálni, újragondolni, átírni, megváltoztatni. Utoljára 2017 augusztusában és 2018. áprilisában járt ezen a helyen a bolygó, visszahozhat tehát akkori eseményeket, érzéseket, melyek megoldásához most újra nekiláthatunk. A Kosban járó Uránusz 7 éven át inspirált arra, hogy merjünk változtatni, másképp gondolkodni magunkról. Ha készek vagyunk rá, teljesen új dimenziók nyílnak ki előttünk.

Január 20-án a Nap belép a Vízöntőbe.

Az elmúlt időszak a felelősségvállalás, a kötelességteljesítés, a célok, feladatok megvalósításának ideje volt. Szorgalmasan, türelmesen, fáradhatatlanul dolgoztunk. Komolyan vettük magunkat és a világot, és ha elég kitartóak voltunk, jó eséllyel érhettünk el sikereket. Főleg a karrierünk érdekelt, s bizony a munka sokszor tett magányossá. Épp itt az ideje, hogy ledobjuk bilincseinket és szabadon szárnyaljunk. Új utakra, élményekre vágyunk. Nehezen viseljük a kötöttségeket, saját magunk akarunk dönteni sorsunkról, cselekedeteinkről. Képesek vagyunk „másképp” látni a világot, s mi magunk is szívesen kilépünk a szürke eminenciás szerepéből. Kreatívabbak és bohémabbak vagyunk, ugyanakkor képesek vagyunk objektíven gondolkodni, cselekedni. A legjobban társaságban, barátok közt érezzük magunkat, vágyunk az együttlétekre, nagy beszélgetésekre. A levegő jegyűek (Ikrek, Mérleg és Vízöntő Nap, Hold és/vagy aszcendens jegyűek tudják a legjobban hasznosítani az energiát.

Január 24-én a Merkúr belép a Vízöntő jegyébe

Ideje, hogy elrugaszkodjunk egy kicsit, másképp lássuk a világot! Új utakra vágyunk, nyitottabbak vagyunk minden „más”-ra, tele vagyunk tudásszomjjal, ötletekkel, váratlan, bevillanó gondolatokkal! Érdemes odafigyelni rájuk, más szemléletet, sok lehetőséget hoznak! Most sokkal fontosabbak a barátok is, vágyunk a közelségükre, együttlétekre, nagy beszélgetésekre. Szociálisan is érzékenyebbek vagyunk, szívesebben teszünk másokért, ezért önkéntes munkába is most érdemes bekapcsolódni.

KOS

kos

Az elmúlt egy évben a Skorpióban járó Jupiter megmutatta, életednek mely területei szorulnak átalakításra, mit nem érdemes tovább működtetni, mi az, amit célszerű felemelni, megerősíteni. Drasztikus változások, élethelyzetek, lemondás, elválás, vagy éppen kiemelkedő anyagi és szakmai siker - bármelyik adódhatott. Még egy jó hónap van hátra ebből a ciklusból. Számíts rá, hogy intenzív heteid lesznek - amit eddig nem sikerült megoldanod, most kiszorítja a sors. Különösen érzelmi területen tud rendet tenni. Gondold át a kapcsolataidat - mennyire egyenlőek a viszonyok, elég teret engedsz-e párod, kollégáid véleményének, érzéseinek. S hogy állsz a saját érzelmeiddel, ki tudod-e mutatni, meg tudod-e élni őket? Jó lenne tisztázni - magadban, másokkal.

Aszcendens

A hazaérkező Mars hatalmas erőt ad a céljaid eléréséhez. A nyilas Vénusz és Jupiter külföldi kapcsolatokat, tanulmányi lehetőségeket, a bak energiák karrierbeli változásokat is hozhatnak. Bármilyen új, az előrelépésedet, fejlődésedet segítő projekt elindítására jó az időszak. "Csak" kitartás és önbizalom kell hozzá.

BIKA

bika

A Bak-időszak mindig próbára teszi tűrőképességedet. Saját határaidnak megtalálása, a felelősség felvállalása, céljaidnak kitűzése, az odáig vezető út megtervezése, s mindehhez kitartás, bölcsesség lesz a feladatod a hó első felében. Új kihívásokról az Univerzum is gondoskodik majd. A feladatok sok energiát követelnek, s igencsak megedzenek. Párodban, szeretteidben bízhatsz, de főleg saját hitedre, akaraterődre támaszkodhatsz. Elseje és hatodika környéke a legesélyesebb komoly változások megindulására, de 19-e környékén is számolhatsz váratlan helyzetekkel, amelyeket gyorsan kell lereagálnod. A 20-án induló Vízöntő-időszak lehetőségét ad arra, hogy néhány béklyódtól megszabadulhass.

Aszcendens

Az első hét még bármelyik magánéleti- vagy üzleti kapcsolatodat segít rendezni. A további lehetőségek ennek függvényében jönnek - mindenesetre anyagi dolgaidra érdemes jobban figyelned. Nem biztos, hogy tisztán látod a helyzeted, légy nagyon körültekintő! Egy külföldi ajánlat viszont kihúzhat a slamasztikából.

IKREK

ikrek

Az év új lehetőségekkel indul - ha bármilyen változást szeretnél beindítani, időzítsd a hónap elejére! A Kosba lépő Mars bármilyen akadályt képes legyőzni, s a Nyilas energiák is óriási lendületet, önbizalmat adnak ahhoz, hogy a céljaid elérjed. Próbálj meg túl a pillanaton, a jövőben hinni. Megkérdezni magadtól, mire vágysz igazán, tiszta szívből, s mit tudsz tenni azért, hogy meg is valósítsad. A "hogyan tovább?" kérdés a pároddal, vagy valamelyik kapcsolatoddal szemben is felmerülhet. Csak együtt tudjátok megválaszolni, de kivételesen most ne csak az eszedre, az érzéseidre is hallgass! 11-e környéke hozhatja a legnagyobb felismeréseket, de a döntéseknél mindig vedd figyelembe, hogy nem csak magadért, másokért is felelősséggel tartozol. A 18-a és 22-e közötti időszak komoly érzelmi áttörést, szerelmet ígér.

Aszcendens

Az első néhány napban párodra, kapcsolataidra érdemes fókuszálnod. Töltsetek együtt minél több időt, beszélgessetek sokat, töltekezzetek fel, hogy a Bakba érkező Merkúr már az élet praktikusabb dolgaival is meg tudjon birkózni. Anyagi problémáidra egy új - plusz - munka kínálhat megoldást.

RÁK

rak

Személyes évednek második felébe lépsz. Nem árt egy kis számvetés az elmúlt hónapokról, különösen a kapcsolataidat illetően. Párod, környezeted tud a legtöbbet segíteni. Rávilágítanak érzéseidre, mozgatórugóidra, érdemes végiggondolni, milyennek látod magad általuk - abban van a legtöbb igazság, amit a leginkább szeretnél elutasítani. A Kosban járó Mars próbál ráterelni az utadra, jelzi, hogy a céljaidért muszáj küzdeni, senki nem fogja megoldani helyetted őket. Társulásokra, bármilyen szövetségre viszont jó alkalom van, s a Bakban járó Nap majd kitartást és felelősségérzetet ad, hogy a céljaid révbe érhessenek. Az időszak munkahelyváltásra, új projektek elindítására is tökéletes!

Aszcendens

Bármennyire is tűnik úgy, hogy párod mindent túlbiztosít, van, amikor érdemes meghallgatni őt. Most például - amikor szíved szerint azonnal fejest ugranál egy "kihagyhatatlan" ajánlatba - mindenképp jó figyelni a tanácsaira. A hó első fele a kapcsolataidat is egy magasabb szintre emelheti.

OROSZLÁN

oroszlan

Egy új év mindig magával hozza a változás lehetőségét - érdemes új célokat, feladatokat keresni, kitűzni. A kos és nyilas energiák a lendületet, a Bak pedig a kitartást adják ahhoz, hogy valóra tudd váltani őket. Az időszak munkahelycserére is ad lehetőséget, ha külföldi ajánlatod van, nyugodtan vágj bele, ha a továbblépés feltétele a továbbtanulás, vállald be, hosszú távon jól tudsz majd építkezni belőle. Ha menet közben lankadna a lelkesedésed, tartsd a célodat a szemed előtt, merítkezz a hitedből, kapcsolataidból. Jó lenne, ha az egészségedre is jobban figyelnél, ha szükséges,válts életmódot, amelynek a rendszeresség az egyik alappillére.

Aszcendens

A munkádra összpontosíts, különösen 6-a környéke hozhat olyan lehetőségeket, amelyek a hosszú távú céljaidat segítik. Főleg a külföldi ajánlatokra érdemes figyelned! Közben a magánéleted is kezd kiteljesedni! 7-étől egyre nyitottabb leszel a szerelemre, kalandokra, új élményekre.

SZŰZ

szuz

Saját magad megkérdőjelezése a legnagyobb bűn, amit elkövethetsz. Ha bármilyen kételyed van a tehetségedet illetően, csak írd össze, mi az, amit sikerként könyvelhetsz el! Szánjon rá időt, meglátja, mennyi minden eszébe jut majd! S ahogy tudatosítja őket, saját maga számára is nyilvánvalóvá válik, mennyi mindenhez ért. Ideje megrázni magát, s egy nagyot álmodni! Ha van a fiókban elfektetett terve, vegye elő és kezdjen el foglalkozni vele, ha nincs, keressen egy célt, amiért úgy érzi, képes küzdeni! Kitartás, felelősségtudat, fegyelem és bölcsesség - ezek most mind a rendelkezésére állnak ahhoz, hogy megtalálja, mi az, ami boldoggá, teljessé tudná tenni az életét. A hó vége munkájában is hozhat lehetőségeket, nyugodtan éljen velük!

Aszcendens

Az elkövetkezendő hetekben megnőnek a családoddal, gyermekeddel kapcsolatos teendők. Bár most alapvetően az a cél, hogy stabil alapokat tudj teremteni a számukra, egy kis bizonytalansági faktorral számolnod kell. Semmilyen üzletbe, manőverbe ne ugorj most fejest, légy körültekintő!

MÉRLEG

merleg

A Mars elsején lép a Kos jegyébe, szembe a Mérleggel. Bármilyen felbukkanó helyzet, probléma megoldásához három dologra lesz szükség - kitartásra, vasakaratra és gyors döntésképességre. Ha ezt tudatosítod magadban, minden nehézségen képes vagy túllépni. A második héttől már a hit, önbizalom, tanulás, fejlődés kérdéskör is sokat nyom a latban. Az elkövetkezendő egy év sikeréhez elengedhetetlen lesz, hogy birtokold ezeket az energiákat. A sors pedig majd az utadba sodorja azokat, akik a segítségedre lesznek, csak ápold a kapcsolataidat, s keress újakat - 20-ától nagyon könnyen megy majd! Az év feladataira 22-e környékén kapsz rálátást, érdemes figyelni a jeleket, történéseket.

Aszcendens

Az első néhány nap a pénzügyeidet hivatott rendezni. 6-a körül egy váratlan helyzet kínálhat megoldást, ami bár első látásra merész lehet, de hosszú távon az érdekeidet szolgálja. A figyelmedre most elsősorban családodnak van szüksége, beszélgessetek sokat, légy elfogadó és szeretettel teli!

SKORPIÓ

skorpio

Az év kivételesen jó lehetőségekkel indul. A vágyad és az igényed is egyre erősebb, hogy végre kezébe vedd a sorsod irányítását, ez pedig - ha beleállsz a feladatokba -, komoly változásokat képes generálni. Keress új munkát, köss kapcsolatokat, indíts be új projekteket, tedd a napjaidat olyanná, amilyenné mindig is szeretted volna! Most óriási a teherbíró képességed, hegyeket vagy képes odébb mozdítani, ha igazán akarod! Az első héten még a Vénusz is a jegyedben jár. Ha van elrendezni való kapcsolataidban, magánéletedben, anyagi ügyekben, tedd meg, méghozzá a lehető legkorrektebben! 18-a környékén is számíthatsz új kihívásokra - hit, erő és kitartás - ezekre lesz a legnagyobb szükséged!

Aszcendens

Az időszak elsősorban anyagilag hoz lehetőségeket. De vigyázz, bármennyire is kecsegtető is egy ajánlat, csak akkor menj bele, ha teljesen korrekt a helyzet! A bak energiák kapcsolataidat érintik. Egyértelművé válhat, hogy ki az, akire a továbbiakban is számíthatsz és ki az, akivel csak eddig volt közös az utatok.

NYILAS

nyilas

Ötödikéig tartózkodik a Merkúr a jegyedben. Ha elmulasztottál egy helyzetet tisztázni, rendbe tenni, ideje pótolnod. A jelszó: ésszel! Vagyis ne indulatból tárgyalj, dönts, próbálj reális lenni és tanulj meg gondolkodni a másik fejével! Ez az időszak az új projekteké is - munkádban és magánéletedben egyaránt várhatók komoly fordulatok. A 8-án jegyedbe lépő Vénusz kapcsolataidra irányítja a figyelmet. Megeshet, hogy utolér egy új és váratlan szerelem, 18-án állsz a legközelebb hozzá. Az időszak anyagilag is gyümölcsöző lehet, ha vállalkozáson gondolkodsz, 25-e körül érdemes elindítanod. 20-áig a megfontoltság és kitartás, utána a váratlan és új helyzetekbe való "beleállás" hozhat sikert, eredményt.

Aszcendens

A Szaturnusz már egy éve azon dolgozik, hogy stabilizálhasd a helyzeted! Most a Nap és a Vénusz is a segítségedre siet, így kitartással és szeretettel van esélyed, hogy érzelmileg és/vagy anyagilag nagyobb biztonságban érezhesd magad. Egy otthoni terved viszont veszélybe kerülhet, próbáld reálisan végiggondolni a lehetőségeket!

BAK

bak

Jó egy esztendeje új időszámítás kezdődött az életedben. A három éves ciklus végére sok minden átalakul, megváltozik majd, melyből már biztos kaptál ízelítőt a tavalyi évben - feltehetően sok mindent kellett lezárnod, átértékelned. Most, az időszak második évében megkezdődik az újratervezés, meg kell tanulnod élni az új szabályokkal, feltételekkel. Legjobban a hited tud támogatni. Mindegy, miben hiszel - Istenben, az Univerzum rendjében, saját magadban, a lényeg, hogy megtaláld azt a forrást, ahonnan erőt tudsz meríteni. A Nap 20-ig, a Merkúr 24-ig segít az idei célok felismerésében, átgondolásában. Minden olyan konkrét - elsősorban családi - projekt támogatott, amit évek óta halogattál, de eddig hiányzott hozzá a bátorságod. 

Aszcendens

A hazatérő Szaturnusz egy éve teszi próbára erődet, kitartásodat. A 20-ig jegyedben járó Nap most megvilágítja az aktuális feladataidat, lehetőségeidet. Érdemes eddig elindítani a projekteket, a hó utolsó harmadában pedig az anyagiakat megteremteni hozzá. Ne ülj fel az ígérgetőknek, most biztos semmit nem adnak ingyen!

VÍZÖNTŐ

vizonto

Uralkodó bolygód, az Uránusz újra egyenesbe fordul. Augusztus óta volt lehetőséged, hogy rendezd régi helyzetedet, lezárj ügyeket, kapcsolatokat. Most már előre kell nézned! Új célok, feladatok várnak, ezek valószínűleg a hó első napjaiban már körvonalazódni fognak. Január első fele mindig a felelősségvállalást, kitartást, megbízhatóságot hozza előtérbe. Nézd meg, hogy állsz ezekkel, s ha valamelyikkel restanciád van, írd fel a tanulandók közé, mert a sikerhez ezek most elengedhetetlenek lesznek. 18-a környékén lesz a legnehezebb, ez az időszak hozhat extra kihívásokat is, de mind a jövődet szolgálja - ha elég állhatatos és türelmes vagy, megjön az eredmény. 20-án aztán az életed színpadára léphetsz. Vedd kezedbe a karmesterpálcát és vezényelj le egy boldog új évet magadnak! Sok sikert hozzá!

Aszcendens

Új kapcsolatokra, számtalan változásra, váratlan utazásokra számíthatsz. Légy rugalmas, fogd fel őket lehetőségként! Anyagilag viszont ne vállalj többet, mint amit biztosan elbírsz, főleg 14-e és 20-a között légy körültekintő. Új projekteket ezután érdemes elindítanod.

HALAK

halak

A hó eleje lehetőséget hozhat váltásra, munkahelycserére, pénzügyi projektek rendezésére, elindítására. Azért légy óvatos, nem biztos, hogy minden olyan szép, mint amilyennek látszik - ha nem figyelsz minden részletre, könnyen érhet később csalódás. A bak energiák elsősorban kitartást követelnek, a most érkező feladatokba muszáj lesz sok energiát fektetned, tehát ha könnyű pénzkeresettel vagy munkával kecsegtetnek, nyugodtan kezdj el gyanakodni! A most következő időszak egyik legnagyobb kihívása, hogy úgy álmodj nagyot, hogy közben a lehetőségeidet sem hagyod figyelmen kívül. Különösen 20-a körül lehet nagy a kísértés, légy körültekintő, mielőtt meghozol egy döntést!

Aszcendens

Új kihívást hozhat a karrieredben az évkezdet, elsősorban a kitartásodat teszi próbára. Most arra is jó esély van, hogy a lehetőségeid és a vágyaid találkozzanak egymással, ehhez viszont az önbizalmadat is muszáj lesz edzened. Ha ehhez utaznod vagy tanulnod kell, itt a ragyogó alkalom, hogy megtegyed!