Előrejelzés 2018. decemberére

22-ig a Nap a Nyilas jegyében jár, aztán átlép a Bakba.

A Nyilas időszakban a Ki vagyok? Honnan jövök? Hová tartok? Mi a dolgom a világban? kérdésekre keressük a választ, a megtalálásához élményekre és tapasztalatokra (utazásra, szellemi kalandokra) van szükség. Az "isteni terv" megértéséhez elkerülhetetlen, hogy higgyünk magunkban, Istenben, az Univerzumban, ki-ki hite szerint.

A most következő időszak különösen fontos a Nyilas érdekeltségűeknek (Nap, Hold vagy aszcendens a Nyilasban) vagy egyéni horoszkópunkban a Nyilas által uralt területen.

A 22-én kezdődő bak időszakban főleg a kitűzött cél látjuk magunk előtt, s mindent megteszünk, hogy elérjük, amit szeretnénk.

Amennyiben ismered pontos születési idődet, érdemes az aszcendensedre vonatkozó részt (is) elolvasnod.

 

December 2-án a Vénusz a Skorpióba lép

A lágy, nőies, harmóniára törekvő Vénusz a Mérlegben maximálisan ki tudott bontakozni. A Skorpióba lépve – a transzformáció, hatalom, mély átalakulásokat jelző Plútó uralma alatt – szenvedélyessé, elszánttá válik. A legtitkosabb vágyaink kerülhetnek felszínre, gyökeresen felforgatva eddigi életünket. Művészeknek nagyon kreatív időszaka lehet, s hozhat szenvedélyes kapcsolatot, fokozott szexualitást, mindent elsöprő érzéseket, szélsőséges anyagi helyzeteket is. Vizes jegyűek (Nap, Hold, aszcendens vagy Vénusz a Rákban, Skorpióban vagy a Halakban) jól tudnak profitálni ebből az időszakból.

December 7-én a Merkúr megáll, majd megindul előre

November 17-e óta járt visszafelé a Merkúr. Csaknem három hét állt tehát rendelkezésünkre, hogy rendezzük kapcsolatainkat, múltunkkal kapcsolatos ügyeinket, megbeszéljük, tisztázzuk életünk aktuális kérdéseit. Ezekkel felvértezve indulhatunk tovább. 

December 13-án a Merkúr belép a Nyilas jegyébe

A skorpió Merkúr alatt kommunikációnk célratörő, határozott és következetes volt, az általunk vélt igazságot kérlelhetetlenül vágtuk mások fejéhez. A nyilas Merkúr jóval nyitottabb és nagyobb a hite, meggyőzőereje is. Sok minden érdekel minket, szívesen utazunk, de örömmel szerzünk új ismereteket, kezdünk bele tanulmányokba. Jobban sikerülhetnek a vizsgáink, tárgyalásaink is. Magabiztosak vagyunk, kommunikációnk magával ragadó, képesek vagyunk hitet (vissza)adni másoknak is. Jobban megy az idegen nyelvek tanulása, érdemes erre az időpontra időzíteni a nyelvvizsgákat is. Ugyanakkor hajlamosak vagyunk önteltek, önfejűek lenni, azt hinni, hogy mindent jobban tudunk másoknál. A „prédikáló” stílus sokakból válthat ki ellenkezést, ezért érdemes figyelni a másik reakcióját, érzéseit is. 

December 22-én a Nap belép a Bakba.

Az elmúlt időszak a nagy eszmék és kalandozások időszaka volt. Szabadságra volt szükségünk, ki akartunk törni szűkebb környezetünkből, tele voltunk tervekkel, s hozzá bőven volt lelkesedésünk is. Ideje hozzákezdeni a tervek megvalósításához. Erős bennünk a kötelességtudat, türelmesen, szorgalmasan és fáradhatatlanul dolgozunk. Komolyan vesszük magunkat és a világot, de csak a kézzelfogható eredmények érdekelnek. Sokkal fontosabb a karrierünk, (anyagi) biztonságra vágyunk és meg is teszünk érte minden tőlünk telhetőt. Reálisan látjuk a lehetőségeinket, ezért jó eséllyel érünk el sikereket. Érzelmileg viszont visszafogottabbak vagyunk, nehezebben nyílunk meg, s a sok munka akár magányossá is tehet. Ez az időszak a felelősségvállalásról szól, ami Karácsony táján különösen nagy hangsúlyt kap. Érdemes elgondolkodni azon, miért és kiért kell felelősséget vállalnunk. Magunkért, a gondolatainkért, a tetteinkért, s persze szeretteinkért mindenképp.

KOS

kos

Az Univerzum tökéletesen időzített. A Halakban járó Mars vágya az elcsendesedés, áhítat, érzelmi feltöltődés. Lehetősége a lelkierő. Az ünnepek, a karácsony szentsége mindre lehetőséget ad. Használj ki minden percet, amit családoddal tölthetsz. Irányítsa a cselekedet a szeretet, az elfogadás, együttérzés. Adj minél többet belőlük - bárkinek, akinek szüksége van rá, és tanuld meg elfogadni őket! Ha lelkileg erőssé válsz, a fizikai és szellemi kihívásokat is jobban tudod majd viselni. Az időszak az elkövetkezendő egy évből is ad ízelítőt. Ha valamilyen állás-, külföld- vagy tanulmányi lehetőséget kapsz, érdemes komolyan venned, mert a jövőd szempontjából meghatározó lehet.

Aszcendens

A nyilas energiák kalandra hívnak, ám a Halakban járó Mars jócskán visszafog. Kifejezetten jó barátod lehet a csend, a magány, a művészet, az alkotás, s bármilyen önismereti, relaxációs módszer, ami közelebb visz saját magadhoz, s megmutatja azt az utat, amiben igazán hinni tudsz.

BIKA

bika

Uralkodó bolygód, a Vénusz visszatér a Skorpió jegyébe. Jó az időzítés, az ünnepek tökéletesen alkalmasak arra, hogy felülvizsgáld az érzelmeidet, nagyon szeress és nagyon akarj szeretve lenni. Tégy meg mindent, hogy megtapasztalhasd, milyen tiszta hittel, feltételek nélkül elfogadni valakit. Lásd meg az "isteni tervet" minden emberben. Saját magadban is. Csendesedj le egy kicsit, hogy közel tudj kerülni az érzéseidhez, gondolataidhoz! S próbáld követni őket! Az időszak szövetségeket, új kapcsolatokat is hozhat, de elmélyítheti a meglévő kötelékeket is. Anyagilag főleg 22-ig légy körültekintő, ne költs többet, mint amit megengedhetsz magadnak!

Aszcendens

Ideje a figyelmed párod, környezeted felé irányítani. Az anyagi, fizikai vágyak és élmények mellett érzelmileg is próbálj meg adni, töltődni. Az ünnep is így lesz szép, együtt rezdülve szeretteiddel. Beszélgessetek sokat, töltsetek együtt minél több minőségi időt, mély és szenvedélyes percet!

IKREK

ikrek

A hétköznapok pörgésében kevésbé észrevehető, ha kiszolgáltatott vagy érzelmileg. A szeretet ünnepe azonban rávilágít kapcsolataid minőségére, s amit tudatosítasz, azon változtatni is tudsz. Ha megtanulsz hinni abban, hogy képes vagy boldog szerelemben, szeretetben élni, meg is tudod teremteni azt. A hónap legfontosabb feladata, hogy megértsd, miért olyan az érzelmi, szerelmi életed, amilyen. Lehetőséged lesz újjáépíteni kapcsolataidat - hogy mennyire sikerül, azon múlik, tudsz-e őszinte lenni saját magadhoz. Az időszak munkával, teendőkkel is bőven ellát és meglehet, hogy a jövődet érintő fontos döntéseket kell meghoznod. Légy megfontolt, még véletlenül se dönts indulatból, fellángolásból!

Aszcendens

Próbáld megtalálni a közös hangot kollégáiddal! Ez persze nem zárja ki azt, hogy a véleményed is elmondjad, mindenkinek jobb, ha tiszta lapokkal játszotok. A hó elején munkahelyi ajánlatot kaphatsz, mielőtt elfogadod, minden részletnek járj utána! A fontos találkozásokat, személyes- és üzleti ügyeket 21-ére időzítsd!

RÁK

rak

A Skorpióban járó Vénusz nem csak fokozza érzékenységedet, de jóval szenvedélyesebb energiákat is ad a mindennapjaidnak. Ami most egyébként sem mondható unalmasnak, rengeteg olyan élményre, eseményre számíthatsz, ami kizökkent a megszokott kerékvágásból. Változtathatsz például a kapcsolati "státuszodon", hozzáállásodon - még jobban elmélyítheted pároddal való viszonyod, ha egyedül élsz, újra szerelembe eshetsz. De remekül ráláthatsz azokra a dolgokra is, melyeket besöpörsz a szőnyeg alá ahelyett, hogy szembenéznél vele. Az ünnepek, a rá való készülődés időt és lehetőséget ad rá, hogy megoldást találj rájuk. A nyilas energiák sürgetik annak végiggondolását is, hogy van-e elég hited, bízol-e eléggé magadban. Szükséged lesz rá az új célokhoz, feladatokhoz.

Aszcendens

Hagyj elég időt a karácsonyi készülődésre, a túl feszes tempó nagyon stresszes neked! Egy kis kiruccanás például jót tenne a hangulatodnak, ha teheted, utazz el az ünnepekre vagy vedd meg az ajándékokat egy kirándulással összekötve! Kapcsolatod új szakaszba érhet, ha aktuális az elköteleződés, ne gondolkodj sokat!

OROSZLÁN

oroszlan

Az értelem és érzelem játszmájában most a szív áll nyerésre. Az ünnep alkalmat ad a szeretetteljes együttlétekre, mély és meghitt beszélgetésekre. Ideje, hogy néhány "miértre" választ keress, megtapasztald, hogy állsz a szeretetadással, -kapással mennyire tudsz elfogadni mást, mint a sajátod, képes vagy-e szenvedéllyel, tiszta szívből élni. A Nyilasban járó bolygók hitet és lendületet, nyitottságot és bölcsességet adnak a további úthoz. A 22-én Bakba lépő Nap már a célt is kitűzi - adni magadból, örömet szerezni, komolyan venni saját és mások érzéseit, s vállalni a felelősséget, következményeket minden tettedért. Naponta tenni valamit azért, hogy a világ - benne te is - jobb és szeretetteljesebb legyen.

Aszcendens

Most az a dolgod, hogy élvezd az életet, s próbáld a környezeted is magaddal ragadni, boldoggá tenni! Ne feledd, az igazi ajándék az, amire a másik vágyik. Ha igazán örömet akarsz a szeretteidnek szerezni, próbáld az álmaikat kitalálni! Valószínűleg együtt töltött időre, közös élményekre lenne a legnagyobb szükségük!

SZŰZ

szuz

A Halak jegyében járó Mars e hó végéig ad lehetőséget arra, hogy feltárja a kapcsolataidban lévő feszültségeket. Környezeted a szokottnál jóval határozottabb, erőteljesebb arcát mutatja, így sokszor nem lesz más lehetőséged, mint hogy kiállj magadért és valamilyen megoldást keress az adott helyzetre. Szív- és érzelmi kérdésekben is fontos döntésekre kerülhet sor - az "észérvek" mit sem számítanak majd. Ha egyedül vagy, érdemes több energiát fordítani a párkeresésbe - a 7-ei Újhold adja a legtöbb lehetőséget, feltéve, hogy élsz a Nyilas nyitottságot, hitet és önbizalmat adó energiájával. Az ünnepek alatt érdemes sokat beszélgetni szeretteiddel, utazni, ha van rá mód. Öltöztesd díszbe a lelked, a Karácsony olyan lesz, amilyennek megteremted magadnak, környezetednek.

Aszcendens

12-ig még beleférhet egy kis utazás, tanulás, de utána már a családodra koncentrálj! Próbálj meg nyitott és barátságos légkört teremteni otthon! A legtöbb konfliktusforrás most (is) abból adódik, ha csak a saját igazad tartod elfogadhatónak - légy megértőbb és elfogadóbb, különösen a pároddal szemben!

MÉRLEG

merleg

Ahhoz, hogy az életed nagy kérdéseire választ kaphass, nem elég a felszínen kapirgálni, lelked legmélyebb bugyraiba is le kell menned. S elfogadni, felemelni vagy elengedni azt, amit ott találsz. Az időszak szenvedéllyel teli, érzelmileg felkavaró, inspiráló, múltba tekintő, de előre mutató, segít, hogy megerősödhessenek, elmélyüljenek kapcsolataid. Érdemes rendezni anyagi ügyeidet is, átgondolni, megbeszélni otthon a közeljövő bevételeit-kiadásait, hogy a Karácsony ne okozzon utólag fejfájást. A biztonságérzetedhez azonban nem csak a pénz, hanem társad, családod is hozzátartozik, egyre fontosabb lesz, hogy magad mellett tudhasd őket - az ünnepek remek alkalmat kínálnak erre.

Aszcendens

Vágysz a családra, az otthon melegére, s most a szeretteidről, barátaidról való gondoskodás sem esik nehezedre. Nagyon úgy tűnik, alkalmad is lesz rá, anyagilag, egzisztenciálisan egyaránt izgalmas időszakra van kilátás, tele lehetőségekkel. A konfliktusokat viszont nem ártana a munkahelyeden elsimítani!

SKORPIÓ

skorpio

Szeptemberben, októberben már vendégeskedett a jegyedben a Vénusz. Most újra visszatér, hogy végleges megoldást kínáljon érzelmi kérdés(ek)re. A hó első két hetében a Merkúrra számíthatsz leginkább - segít kimondani azokat az érzéseket, amelyekről nem tudtál, nem akartál beszélni. A hallgatás nem működik tovább, most nem csak saját magad, hanem kapcsolatod "újjászületésének" is az őszinteség a záloga. Meg kell beszélned pároddal, környezeteddel az elvárásaikat, sérelmeiket, félelmeiket. Fontos, hogy végre saját értékeiddel is tisztában legyél. Egész máshogy tudsz egy kapcsolatban létezni, ha tudod, milyen erényeid vannak és bízol magadban. Az időszak anyagi ügyeid tisztázására is lehetőséget ad.

Aszcendens

Próbáld egy kicsit racionalizálni anyagi helyzeted, visszafogni a kiadásokat és megoldásokat keresni a hiány pótlására! A jegyében járó Vénusz érzelmeidre is ráirányítja figyelmed. Az ünnepek alkalmat adnak rá, hogy rendezd szeretet-kapcsolataidat és megmutasd valós érzelmeidet.

NYILAS

nyilas

A 22-ig jegyében járó Nap nem csak megvilágítja céljaid, de kellő energiát is ad, hogy megvalósíthasd őket. 12-én a Merkúr is a Nyilasba lép, ami hatékony kommunikációt, nagy találkozásokat, sikeres tárgyalásokat hozhat. Minél több energiát fektetsz valamibe, annál nagyobb lesz a siker, ami életed minden területén érezhető lesz, de párkapcsolatodban és a munkádban különösképpen. Az időszak hozhat új állást, vagy kiugrási lehetőséget, hó közepén pedig anyagi helyzeted stabilizálását is. Új célok, feladatok - na és a Jupiter - segíthetnek elérni, hogy bízz magadban, saját képességeidben. Ha a bak energiák céltudatosságát és kitartását is sikerül a magadévá tenni, most bármilyen akadályt képes leszel legyőzni!

Aszcendens

Most az a legfontosabb, hogy a "ki vagyok én?". kérdésre választ keressél, találjál. Családod remek tükröt tud tartani, érdemes sokat beszélgetnetek, figyelni a véleményükre, reakcióikra. 21-e környéke fontos találkozást ígér, de érdemes ekkorra időzíteni a fontos tárgyalásokat, üzleti ügyeket is.

BAK

bak

A hónap kijelöli a jövő év feladatait vagy legalábbis egy részét. A lehetőségek, melyeknek a birtokába jutsz, nagyok, ettől lehet, hogy megrettensz. Nem kell! Nem kapsz olyan kihívást, amit ne tudnál megoldani. Ez az időszak épp arra való, hogy megszerezd azt a hitet, önbizalmat, amivel bármit képes leszel megvalósítani. Most nem akarni kell, hanem hinni, bízni, tanulni, tapasztalni. Közben érzelmileg is nagyon sokat tudsz fejlődni. Megértheted, hogy mások akarata is a tied, megtapasztalhatod, milyen jó feltétel nélkül szeretni. Az ünnepek kitűnő keretet adnak ennek. Az érzelmi életed és a világi kötelezettségek egyensúlyának a megtalálása a legfontosabb feladatod, s erre most nagyon jó lehetőséged nyílik. Boldog születésnapot!

Aszcendens

Bizonyára remek támasza vagy a családodnak, de ez kevés a boldogsághoz. Legalább annyira fontos, hogy tudjatok együtt sírni-nevetni-örülni! Az ünnep remek terep arra, hogy felszabadulhass érzelmileg, csak engedd meg magadnak, szeretteidnek! Legyen időd a kedvteléseidre, s a régen várt beszélgetésekre!

VÍZÖNTŐ

vizonto

A tüzes energiák a legerősebbek - így most könnyű elindítani projekteket, beindítani dolgokat, s a lelkesedés, a hit, az újító szándék a sikerre is garancia lehet. Próbáld jól felmérni a helyzeted! A hó első felében nem lesz könnyű, mert nem biztos, hogy tisztán látsz minden momentumot - ezért érdemes egy külső szemlélőt is bevonni a végleges döntések előtt. A hó eleje kapcsolataidban is váratlan helyzeteket hozhat - sok tisztázandó dolog a felszínre kerülhet, érdemes intenzíven foglalkozni velük, még akkor is, ha érzelmileg mélyen érint. 20-a körül már letisztul a helyzet, az ezután induló bak időszak már sokkal stabilabb kereteket ad az életednek. Így az ünnepek már valóban a szeretet és szerelem jegyében telhetnek.

Aszcendens

Élvezd az ünnepek nyüzsgését, most a barátaidra, családi együttlétekre van a legnagyobb szükséged. A hó eleje a munkádban is hozhat egy kis hajrát, és valószínűleg néhány rendezetlen ügyet is tisztába kell majd tenned. Pénzügyekben viszont légy körültekintő, ne vállalj többet, mint amit elbírsz!

HALAK

halak

A jegyedben járó Mars egész hónapban segít képviselni magad. Bár általában érzelmileg próbálsz hatni másokra -, most nem kell a szomszédba menned egy kis harciasságért, simán felvállalod a konfliktusokat is, ha meg vagy győződve saját igazadról. Ezzel azért a hónap elején lehet probléma, előfordulhat, hogy valami nem az, aminek látszik, s olyanért harcolsz, ami nem ér meg annyi fáradságot - jó lenne egy-két józan barát ilyenkor, aki reálisabban látja a helyzeted. Az időszak munkahelyi lehetőséget, új munkát is hozhat - könnyen lehet, hogy nyelv-, továbbtanulás vagy külföldre költözés az ára. A cél most az, hogy fejlődj, magasabb szintre lépj - ha erre lehetőség van, érdemes bevállalnod.

Aszcendens

A hónap remek lehetőségeket tartogat. Persze nem adják ingyen, fel kellene hozzá pörögnöd egy kicsit, s főleg elhitetni magaddal, hogy képes vagy megváltani a világot. A jegyedben járó Mars segít "kijárni az utad", anyagilag is segít rendezni soraid. Ha külföldi lehetőség adódik, vedd fontolóra!