Előrejelzés 2018. novemberére

A Skorpióban járó Nap nyíltan vállalja véleményét és nem fél a következményektől sem. A titokra, a valódi okokra kíváncsi, ezért könyörtelenül megmutatja, mi gátol minket a fejlődésben. Semmilyen kompromisszumra nem képes, felszínre hozza elfojtott érzéseinket, szívósan, szenvedélyesen, kitartóan keresi az igazságot. Ebben az időszakban életünk „mélyrétegeire” látunk rá, megismerjük elfojtott, meg nem élt vágyainkat, valódi énünket. Intenzív, szélsőséges hangulatváltozásokkal teli hetekre számítsunk, amikor szenvedélyes, érzéki vagy épp sötét, magányos időszakok váltják egymást. Ez az öngyógyítás lehetőségének időszaka is, ajánlatos sokat meditálni, mély beszélgetéseket folytatni, "terápiázni".

A Nyilas időszakban már nem csak belső utazásra vágyunk. Ki akarunk menni a világba. Nagyszabású terveink vannak, távoli célok foglalkoztatnak. Képtelenek vagyunk kicsiben gondolkodni, „nagy” dolgokra vágyunk, s hiszünk abban, hogy el is érjük azokat. A megvalósításban segít a lelkesedésünk, de érdemes figyelni arra, hogy a lángolás kitartson a megvalósításig.

Amennyiben ismered pontos születési idődet, érdemes az aszcendensedre vonatkozó részt (is) elolvasnod.   

 

November 6-án az Uránusz visszalép a Kos jegyébe.

Hét év után, május 15-én lépett át az Uránuszból a Kosból a Bika jegyébe. Az elmúlt néhány hónap sok változást hozott horoszkópunk aktuális (Bika) területén. A szabadságot, másképp gondolkodást, a hirtelen jött változást, közösségeket, szimbolizáló bolygó most néhány hónapra visszatér a Kosba, hogy elvégezze az utolsó simításokat - s átgondolhassuk, lezárhassuk, átírhassuk életünk adott fejezeteit. Megoldatlan ügyek, régi kapcsolatok, helyzetek visszatérésére számíthatunk, egészen március 6-ig. Tudatosítsuk magunkban, hogy minden változás értünk van, s ha érezzük, hogy valami már nem szolgálja a fejlődésünket, váljunk meg tőle, alakítsuk át önként. Sokkal kellemesebb, ha a döntés a mienk.

November 8-án a Jupiter belép a Nyilas jegyébe

A hazatérő Jupiter legjobb formáját hozza. Kiteljesedés, bőség, szerencsés lehetőségek várhatók azon az életterületen, ahol egyéni horoszkópunkban a "Nagy Jótevő" jár. A hit, a természet közelsége, a tanulás, a külföldi lehetőség hangsúlyosabbak lesznek az életünkben, lehetőleg próbáljuk meg valamelyik analógiát megélni az elkövetkezendő egy esztendőben.

November 15-én a Mars a Halak jegyébe lép

Az elmúlt időszakban szívesebben harcoltunk másokért, de döntéseinkben inkább a józan eszünk vezérelt. Ideje, hogy figyeljünk az érzéseinkre is, szerencsésebb, ha most hagyjuk, hogy inkább az intuíciónk vezessen. Sokkal jobban vágyunk a romantikára, hajlamosak és képesek vagyunk akaratunkat háttérbe szorítani mások javára, önfeláldozóbbak vagyunk. „Szeretetenergiánk” a legerősebb, adjunk és fogadjunk belőle minél többet! Vizes jegyűek - (Nap, Hold vagy aszcendens az Rákban, Skorpióban vagy a Halakban) tudják legkönnyebben hasznosítani az időszakot.

November 16-án a Felszálló Holdcsomópont a Rák, a Leszálló Holdcsomópont a Bak jegyébe lép

A Leszálló Holdcsomópont a karmikus gyökereinket, a már megélt sorsunkat mutatja, a Felszálló Holdcsomópont azokra a karmikus sorsfeladatainkra utal, amelyeket ebben az életünkben kell megvalósítanunk. 2017 április 28-tól az önmegvalósítás, önállóbbá válás, a saját út megtalálása, a vezetői mentalitás elsajátítása volt a feladatunk. A most következő másfél évben jóval több időt kell szentelnünk az érzelmeinknek. Már nem a saját karrierünk, önmegvalósításunk lesz a legfontosabb, sokkal fontosabb lesz az otthonunk, családunk, az, hogy megtanuljunk gondoskodni a nálunk gyengébbekről, elesettebbekről.

November 17-én a Vénusz megindul előre.

A Vénusz a horoszkópban a kis szerencse bolygója. Szerelmi kapcsolatainkat, a szeretethez, szépséghez, harmóniához, művészethez és pénzhez való viszonyunkat hivatott képviselni. Az október eleje óta visszafelé járó bolygó visszafogottabbá tette ezeket a területeket, érzelmeink megélésében, anyagi, pénzkereseti lehetőseinkben egyaránt érezhettünk akadályoztatást. Most feloldódnak a blokkok, újra teljes intenzitással élhetjük meg mindkét területet. 

November 18-án a Merkúr retrográd mozgásba vált.

December 7-ig jár visszafelé a Merkúr a Nyilas, december 2-ától a Skorpió jegyében. Mint minden retrográd időszak, ez is egy kicsit több befelé figyelést igényel tőlünk. Ilyenkor van alkalmunk újragondolni dolgainkat, találkozni életünk régi szereplőivel, hogy megpróbáljuk rendezni közös ügyeinket. Hozhat az időszak akadozást, félreértéseket a kommunikációban, közlekedésben. Vizsgát, fontos tárgyalást, tartós fogyasztási cikk vásárlását ha lehet, ne időzítsünk erre a néhány hétre. Érdemes megfigyelni, hoz-e életünkbe bármilyen változást az időszak, hogy később felkészülhessünk rá. 

November 22-én a Nap belép a Nyilas jegyébe.

Intenzív, szenvedélyes, szélsőséges érzelmekkel teli időszakon vagyunk túl, tele belső útkeresésekkel, mélyre temetett titkok és fájdalmak megélésének lehetőségével. Ideje befejezni a belső utazást és megindulni a világba. Megkeresni az egyetemes igazságot, megtudni, megtapasztalni a dolgok értelmét. Szabadságra van szükségünk, most sokkal nagyobb mozgásteret igénylünk, mint máskor. Ki akarunk törni szűkebb környezetünkből, nagyszabású terveink vannak, távoli célok foglalkoztatnak. A tüzes jegyűek (Nap, Hold vagy aszcendens a Kosban, Oroszlánban vagy a Nyilasban) különösen jól tudják hasznosítani ezt az időszakot.

November 25-én a Neptunusz megáll, majd megindul előre

A spiritualitás, feltétlen szeretet, az odaadás, együttérzés, egység, megérzések, művészetek bolygója június közepe óta járt visszafelé. Az elmúlt hónapokban jóval reálisabban láttuk lehetőségeinket, ami hozhatott csalódást, de ügyek, kapcsolatok lezárását is. Itt az ideje, hogy ezeket a tapasztalatokat felhasználva tovább induljunk. Rendezzük a viszonyunkat gyerekünkkel, párunkkal, barátainkkal, tisztába tegyük pénzügyeinket és megnézzük karrier lehetőségeinket.

KOS

kos

Hét évig járt az Uránusz a jegyedben, s alaposan átalakította az életed. Május közepén lépett tovább, hogy az addig megszerzett tudást és javakat hasznosítani tudd. Most néhány hónapra visszatér, hogy segítsen elrendezni, amit akkor elmulasztott - főleg a téli-tavaszi időszak eseményeire találhatsz megoldást. A Jupiter Nyilasba lépése hitet és önbizalmat is ad, így könnyebb lesz a dolgod, nyugodtan álmodhatsz akármilyen nagyot! Lesz egy teljes éved a megvalósításhoz, de külföldi lehetőségek, utazások, tanulmányok által is sokat tudsz fejlődni, előre lépni. Főleg egy kicsit később...mert előbb össze kell raknod magadban, mire vágysz, mit kéne elengedned. Lassíts, lazíts, adjon időt magadnak!

Aszcendens

A Jupiter Nyilasba lépése új ciklust indít el az életedben. Elsősorban tanulási, utazási, külföldi lehetőségekre számíthatsz, s komoly fejlődési, előrelépési lehetőséget tartogat. A hó közepéig tehetsz a legtöbbet azért, hogy az életed új irányba tereld - érzelmileg és anyagilag 9-ére környéke a legígéretesebb!

BIKA

bika

A Jupiter egy éven járt a Skorpióban, megadva a lehetőséget, hogy kapcsolataidon keresztül tanulhass magadról, az élet dolgairól. 8-ig még van lehetőséged átgondolni az elmúlt időszak történéseit – elengedni, akire, amire nincs már szükséged, megkötni a szövetségeket, de aztán nézz előre! A jövőre koncentrálj! Tanuljon meg hinni - a saját erődben, teremtő képességedben, párodban, szeretteidben! Ismerkedj, tanulj, tapasztalj, szerezz új élményeket, köss új barátságokat! A közösségi, kapcsolati élmények most nagyon fontosak, elsősorban érzelmileg tudsz töltődni általuk. Ha nagyon elveszettnek éreznéd magad a világban, keresd meg azokat, akikben megbízol, hogy megértést, feloldódást találhass náluk.

Aszcendens

Május közepe óta a jegyedben jár az Uránusz. Valószínűleg már jelezte, életednek mely területe szorulna változásra. Mielőtt a komolyabb projektek elindulnának, muszáj néhány régi ügyet elrendezned. Főleg munkádban, kapcsolataidban lesz tennivalód. 9-e lehet a legeredményesebb fontos döntésre, projektre.

IKREK

ikrek

Érdemes komolyan elgondolkodnod azon, mik a céljaid, s azok elérése milyen munkával, teendőkkel... s lemondással jár - a most következő időszak a segítségedre lesz benne. Ahogy kapcsolataid is. Legyél sokat olyanokkal, akikkel jól érzed magad, hisznek benned, akikben tudsz hinni. Figyelj a reakcióikra, pontosan visszatükrözik saját érzéseidet, gondolataidat - ha szíven üi egy visszajelzés, érdemes komolyan elgondolkodnod az igazságtartalmán. 8-án a Jupiter átlép a Skorpióból a Nyilas jegyébe. A most induló egy év személyes- és üzleti kapcsolataidra egyaránt jó hatással lesz. Érdemes fontos szerződéseket, együttműködéseket most tető alá hozni, elindítani. 27-28-a legígéretesebb időpont hozzá.

Aszcendens

Környezeted, kapcsolataid a szokottnál nagyobb figyelmet kívánnak. Ideje, hogy az eddig szőnyeg alá problémákat, feszültségforrásokat meg tudjátok beszélni. 22-ig a munkahelyeden is bőven lesz elintéznivalód - 16-a váltásra, új projektre is alkalmas. 27-ére időzítse a fontos tárgyalásokat, beszélgetéseket.

RÁK

rak

A Mérlegbe visszalépő Vénusz kapcsolataidat segít rendezni, harmonizálni. A múltad is visszaköszönhet, újra megelevenedhetnek gyermekkorod szereplői, családi kötelékeid. Sok miértre kaphatsz választ, tegyél meg mindent, hogy megértsd, miért volt szükség az akkori tapasztalatokra és milyen hatással voltak jelen életedre. A Jupiter 8-án elhagyja a Skorpió jegyét. Ezzel véget ér az a folyamat, amely egy éven át hozta felszínre az évekig, évtizedekig hurcolt érzéseket, sérelmeket, félelmeket. Próbáld lezárni, elengedni őket és most már előre nézz! Ha kell, keress új célt, új munkát, de legfőképp tanulj meg hinni magadban! Ez lesz az elkövetkezendő egy év legfőbb feladata.

Aszcendens

Időnként nem árt elgondolkodni az élet alapkérdésein - "ki vagyok, honnan jöttem, hová tartok és kik a társaim az utamon". Sokszor segít a sors és olyan eseményeket, embereket tol az utadba, melyek segítenek megérteni, hogy mi a feladatod. Most magánéleti és munkahelyi változásokra és felismerésekre számíthatsz.

OROSZLÁN

oroszlan

Az elmúlt egy év minden bizonnyal gyökeresen átalakította az életed, felszínre hozva azokat a problémákat, amelyekkel eddig nem akartál, nem mertél szembenézni. A család, a múlt, egyéni horoszkópod skorpió területe a legérintettebb, a Jupiter mindent megtett annak érdekében, hogy láthasd a tennivalókat és megtehesd a szükséges lépéseket. Az első hét még hozhat változásokat, új helyzeteket, különösen, ha elmaradt egy-egy dolog rendbe tétele, de 8-ától az előzőnél egy sokkal remény- és örömtelibb időszak veszi kezdetét. A váltás nem lesz éles, ez a hónap még kíván némi visszafogottságot, önvizsgálatot. Ne elégedj meg a felszínes válaszokkal, keresd meg a problémáid, vitás helyzeteid okát, 15-ig különösen sok lehet belőlük. A 22-én Nyilasba lépő Nap már rávilágít az elkövetkezendő egy év feladataira is.

Aszcendens

Meglehetősen intenzív érzelmek szabadulhatnak fel, melyekről 22-ig főleg a családod, párod gondoskodik. Nem érdemes a problémákat és a feszültséget fenntartani, próbáljátok megbeszélni, megoldani őket! Sokat segít, ha beleképzelitek magatokat a másik helyébe, most főleg neked lenne ez a feladatod.

SZŰZ

szuz

Az elmúlt egy év skorpiós energiája sok érzékeny, megoldásra váró témát feszegetett, és hozott felszínre, különösen a kapcsolataidat illetően. Remélhetőleg sikerült megbeszélni, tisztázni őket, bár közben biztos sokszor érezted nagyon magányosnak magad. A 8-án Nyilasba lépő Jupiter már egy teljesen új stratégiát kíván az élethez. Nyitottságot, tanulási, utazási hajlandóságot, optimizmust és főleg hitet - magadban, környezetedben és mindenben, amit szeretnél elérni. Egy ideig még van lehetőséged arra, hogy rendezd, lezárd néhány függőben lévő kapcsolatodat, anyagi ügyedet, és végleg magad mögött hagyd életed már nem működő fejezeteit, de aztán egyre inkább a jövőjére kell koncentrálnod!

Aszcendens

Érdemes átgondolni, elsimítani az anyagi dolgaid! Ha érintik a családodat is, beszéld meg velük, hogy megnyugtatóan le tudd zárni őket. Ha van "megharcolni" való ügyed a munkahelyeden, 16-ig tudod rendezni, nyugodtan vállald fel a konfliktusokat is! A hó második felében pároddal szemben kell kiállni magadért.

MÉRLEG

merleg

Az elmúlt hónap a legmélyebb érzéseiddel, félelmeiddel szembesített. A mostani arra inspirál, hogy megtanuld magad szeretni. Egy ideig még kísért a múlt, hogy emlékeztessen az erényeidre, hiányosságaidra, de a hó közepétől már teljes intenzitással latba tudod vetni minden pozitív tulajdonságodat. A Jupiter Nyilasba lépése hitet, önbizalmat, tanulási, külföldi lehetőségeket, kapcsolatokat ígér. Tölts minél több időt olyanok társaságában, akik szellemileg emelni tudnak! Az időszak mindenféle társulásnak, együttműködésnek is kedvez, használd ki, hogy képes vagy hidat építeni a különféle álláspontok, érdekellentétek között. A sajátodról se feledkezz meg!

Aszcendens

Tedd fel magadnak a kérdést - "ki vagyok én?", sokszor, egymás után! Különösen a hó első felében tudod megtalálni rá a válaszokat, és azokat is, akik segíthetnek ebben. Az időszak komoly lehetőséget hozhat anyagilag is, ha aktuális a munkahelyváltás, a hó közepén érdemes meglépned.

SKORPIÓ

skorpio

Egy évig volt a Jupiter a vendéged, s még 8-ig jár a jegyedben. Ez az egy hét lesz az elmúlt évek legfontosabb időszaka. Minden, amit az utóbbi időkben (évben, években) nem oldottál meg, húz vissza, elkerülhetetlen lesz, hogy foglalkozz vele. Lelki, anyagi, egzisztenciális problémák, helyzetek kerülnek felszínre. Ne kíméld se magad, se a környezeted! Ne hagyj semmit nyitva, bármilyen fájdalmas, kényelmetlen is gondold át, beszéld meg - egy 12 éves ciklust kell lezárnod, hogy elindíthass egy újat. A hó első felében főleg családi életed helyezheted új alapokra, 16-ától a szerelem, gyerek, önmegvalósítás témakörök kerülnek fókuszba. A 22-én Nyilasba lépő Nap már jelzi az év lehetőségeit, de learathatod az elmúlt időszak gyümölcsét is - főleg anyagilag és egzisztenciálisan.

Aszcendens

Ragadj meg minden lehetőséget, ahol megmérettetheted magad - ezzel egyenes arányban anyagi esélyeidet is növeled. A most elindított projektek egész évedre hatással lesznek. A hó első felében a családod, otthonod, a másodikban gyermeked, szerelmed, önmegvalósító törekvéseid is nagyobb figyelmet kívánnak.

NYILAS

nyilas

Nyolcadikán új - 12 éves - ciklus indul az útjára. Bár nem tudsz tervezni az egész időszakra, de azt tudatosíthatod, hogy az első hónap energiája nagyon erős lesz, érdemes mozgósítani tartalékaidat. Egyébként is igényed lesz a változásra, arra, hogy kilépj a megszokott kerékvágásból. Próbáld meg ezt jól lekommunikálni, hogy közben ne veszíts el olyanokat is, akikért kár lenne. Most nagyon könnyen tudsz meggyőzni másokat, ha a cél és eszköz jó, tudni fogod, mert zöld utat kap a megmozdulásod. Ha nem, engedd el, majd jön helyébe másik, amiben sikeresebb lehetsz. Az utolsó hét fogja leginkább kikristályosítani az elkövetkezendő ciklus célját, feladatait. Boldog születésnapot!

Aszcendens

Uralkodó bolygód, a Jupiter hazatér, ezzel egy 12 éves ciklus veszi kezdetét. Az első év az önmagadra találás időszaka lesz. Először vágyaidat, álmaidat, céljaidat és adottságaidat, titkos erőforrásaidat kellene számba venned. Aztán azt, hogy kik segíthetik és kik nehezíthetik az utadat. 8-a és 27-e a legalkalmasabb fontos projektekre.

BAK

bak

A Nyilasba lépő Jupiter egy kicsit visszahozza a 2015 és 2017 vége közötti időszakot. Akár konkrét eseményekkel, személyekkel, de érzésekkel, hangulattal mindenféleképp. 8-a környéke lesz a legizzóbb, legizgalmasabb, biztosnak tűnő helyzetekből billenthetnek ki teljesen váratlanul, felforgatva eddigi életed. Most épp ez a cél. Hogy tapasztalj egy kicsit, megismerj a sajátoddal teljesen ellentétes dolgokat. Nyiss, tanulj, nézz körül a világban, s amit megéltél, azt szűrd át magadon. Lehet, hogy kicsit túl zajos lesz a "kint", ezért nagyon fontos, hogy mindig adj időt magadnak egy kis csendre, elmélyülésre! A család, szeretet-kapcsolataid is egyre fontosabbak lesznek, tölts velük minél több időt!

Aszcendens

Bizonyára van olyan álmod, amit dédelgetsz magadban, s tán magad sem hiszed, hogy valósággá válhat. Most tehetsz egy lépést felé, tudatosítsd magadban, hogy bármi megtörténhet, ha igazán hiszel benne. 27-e környékén egy lépéssel közelebb kerülhetsz ahhoz, hogy elérd, amit szeretnél - családodra számíthatsz leginkább.

VÍZÖNTŐ

vizonto

Uralkodó bolygód, az Uránusz néhány hónap erejéig visszatér a Kosba, ahol májusig - hét éven keresztül járt. Még mindig van néhány olyan lépés, amit nem tettél, nem léptél meg, magadért, a fejlődésedért. Most ezekkel kell megbirkóznod! 6-án indul a "gyorstalpaló". A tét nem kicsi, a Nyilasba lépő Jupiter óriási tervekkel és álmokkal érkezik, csak győzd majd valóra váltani őket! Külföld, utazás, tanulás, hit, önbizalom - ezeket kellene a most következendő egy évben megvalósítanod, magadévá tenned. Ezek kellenek a sikerhez, a továbblépéshez. Közben magánéletedet, kapcsolataidat is próbáld erősíteni, a siker semmit nem ér, ha nem tudsz kivel osztozni rajta.

Aszcendens

16-ig jár a jegyedben a Mars, ami jócskán feltölt energiával, akaraterővel, s kellő impulzust ad arra is, hogy változtass azon, amin szükséges. A 6-a és 16-a közötti időszak a legintenzívebb, ekkorra érdemes új projekteket időzíteni, fontos döntéseket hozni. 9-e és 27- e környéke sorsdöntő találkozást ígér.

HALAK

halak

A Jupiter 8-án lép át a Skorpióból a Nyilas jegyébe. Egy éved lesz rá, hogy felvértezd magát hittel, (ön)bizalommal. Hogy meglévő munkádban, magánéleti- és üzleti projektjeidben kiteljesedj, motiválni tudd magad s másokat, az elgondolásaid keresztül tudd vinni. A fejlődés záloga tehát a kezedben van, tanulj, utazz, nyisd ki a világ kapuját, szerezz minél több tapasztalatot! 16-án a Mars belép a jegyedbe, kevés dolog van, ami visszatarthatna, ha el akarsz érni valamit - tényleg csak az a kérdés, tudsz-e hinni benne és képes vagy-e másokat is meggyőzni. Az időszak visszatérő problémákat is előhozhat, hogy újra lehetőséged legyen megoldani őket - elsősorban munkahelyeden adódhat olyan helyzet, aminek új lendülettel, nagyobb lelkesedéssel, nyitottsággal kell nekifutnod.

Aszcendens

16-án a jegyedbe lép a Mars. Gyors döntőképesség, határozott hozzáállás, bátorság és óriási akaraterő - ezeket tudod most bevetni, ha el akarsz érni valamit, különösen anyagi ügyekben tud eredményes lenni. 22-ig a tanulmányaidban, külföldi projektekben, aztán a karrieredben is érhetsz el komoly sikereket.