Előrejelzés 2018. októberére

A Mérleg hava kapcsolatainkra irányítja a figyelmet. Rávilágít együttműködő képességünkre, békésebb, harmonikusabb, kompromisszum készebb energiákat hoz, lehetőséget kapunk rá, hogy kell saját érdekeink mellett mások szempontjaira is figyelemmel. Jó az időszak alkotásra, művészeti tevékenységekre, de stratégiai kérdések és konfliktusos helyzetek rendezésére, s bármilyen együttműködésre is.

A Skorpió időszakban elfojtott, meg nem élt vágyaink kerülhetnek a felszínre. A megismerés csak az első lépés, érdemes „dolgozni” azon, amit találunk. Ajánlatos sokat meditálni, mély beszélgetéseket folytatni.

Amennyiben ismered pontos születési idődet, érdemes az aszcendensedre vonatkozó részt (is) elolvasnod.   

 

Október 5-én a Skorpióban járó Vénusz megáll és megindul visszafelé.

A Vénusz november közepéig lesz retrográd mozgásban. A hónap végéig horoszkópunk Skorpió, azt követően Mérleg területén ad lehetőséget átgondolni és rendezni érzelmeinket, kapcsolatainkat, anyagi dolgainkat. Érdemes megnézni, hogy állunk önmagunk szeretetével, elfogadásával, sikerült-e megtalálni az egyensúlyt, harmóniát az életünkben. Az időszak régi érzelmeket is újjáéleszthet, felbukkanhat régi szerelmünk, szerettünk, hogy tisztázhassuk, újraírhassuk vele kapcsolatunkat. A Vénusz visszafelé haladása anyagi helyzetünket is érintheti. Nem árt megfontoltabbnak, átgondoltabbnak lenni az elkövetkezendő időszakban.

Október 10-én a Merkúr a Skorpió jegyébe lép.

A Merkúr itt egyáltalán nem finomkodik. Kérlelhetetlenül odavágja az igazat, nem törődve azzal, mennyire bánt meg vele másokat. Ebben az időszakban nincs számunkra tabu, az utolsó részletig utánajárunk mindennek. Szívesen pillantunk be tiltott dolgok mögé is, élvezettel derítünk ki titkokat, vesézünk ki helyzeteket. Kommunikációnk célratörő, határozott és következetes, nehezen viseljük, ha valaki ellentmond nekünk. A most következő hetekben hajlamosak lehetünk éles, sértő, cinikus megnyilvánulásokra, robbanékonyságra. Nem árt tudatosan figyelni magunkat, nehogy fölöslegesen megbántsunk másokat! Spirituálisan viszont sokat fejlődhetünk, gondolataink komoly átalakító, transzformáló erővel bírnak. Érdemes kihasználni! 

Október 23-án a Nap belép a Skorpióba.

Az elmúlt hónapban kapcsolataink álltak a középpontban, a cél a közös pontok megtalálása volt. A Skorpióba lépő Nap már nyíltan vállalja véleményét és nem fél a következményektől sem. A titokra, a valódi okokra kíváncsi, ezért könyörtelenül megmutatja, mi gátol minket a fejlődésben. Semmilyen kompromisszumra nem képes, felszínre hozza elfojtott érzéseinket, szívósan, szenvedélyesen, kitartóan keresi az igazságot. Ebben az időszakban életünk „mélyrétegeire” látunk rá, megismerjük elfojtott, meg nem élt vágyainkat, valódi énünket. Intenzív, szélsőséges hangulatváltozásokkal teli hetekre számítsunk, amikor szenvedélyes, érzéki vagy épp sötét, magányos időszakok válthatják egymást. A vizes jegyűek (Nap, Hold vagy aszcendens a Rákban, Skorpióban vagy a Halakban) különösen jól tudják hasznosítani ezt az időszakot.

Október 31-én a Merkúr a Nyilasba lép.

A skorpió Merkúr alatt kommunikációnk célratörő, határozott és következetes volt, az általunk vélt igazságot kérlelhetetlenül vágtuk mások fejéhez. A nyilas Merkúr sem fogja vissza magát, ha véleménynyilvánításról van szó, de ő már jóval nyitottabb és nagyobb a meggyőzőereje is. Az elkövetkezendő hetekben sok minden érdekel minket, szívesen utazunk, örömmel szerzünk új ismereteket, tanulunk. Jobban sikerülhetnek a vizsgáink, tárgyalásaink. Magabiztosabbak vagyunk, kommunikációnk magával ragadó, képesek vagyunk hitet (vissza)adni másoknak is. Jobban megy az idegen nyelvek tanulása, érdemes erre az időpontra időzíteni a nyelvvizsgákat is. Ugyanakkor hajlamosak vagyunk önteltek, önfejűek lenni, azt hinni, hogy mindent jobban tudunk másoknál. A „prédikáló” stílus sokakból válthat ki ellenérzést, ezért érdemes figyelni a másik reakcióját, érzéseit is. A tüzes jegyűek (Nap, Hold, aszcendens vagy Merkúr a Kosban, Oroszlánban és Nyilasban) tudják legjobban hasznosítani az energiát.

Október 31-én a Vénusz a Nyilasba lép.

A tüzes jegyben a szeretet, a szerelem, a szépség, a harmónia és az anyagiak bolygója lobbanékony, lelkes, hittel teli lesz. Jóval derűsebbek, szeretetteljesebbek, bohémabbak, jobbindulatúak és magabiztosabbak vagyunk. Keressük a kalandokat, társaságra, szerelemre vágyunk, könnyen alakítunk ki kapcsolatokat. Párkapcsolatainkban viszont nagyobb a szabadságigényünk, jobban ragaszkodunk függetlenségünkhöz, külön programokhoz. A most elkezdett kapcsolatok, anyagi ügyletek nagy lehetőséggel kecsegtetnek, de vigyázni kell, hogy lelkesedésünk kitartson akkor is, ha épp nem mennek olyan egyszerűen dolgaink. A következő időszak – Bak Vénusz - majd meghozza a kitartást, addig érdemes figyelmeztetni magunkat, ha szükség van rá!

 

KOS

kos

Az elmúlt egy évben a Skorpióban járó Jupiter megmutatta, életednek mely területei szorulnak átalakításra, mit nem érdemes tovább működtetni, mi az, amit célszerű felemelni, megerősíteni. Drasztikus változások, élethelyzetek, lemondás, elválás, vagy éppen kiemelkedő anyagi- és szakmai siker - bármelyik adódhatott. Még egy jó hónap van hátra ebből a ciklusból. Számíts rá, hogy intenzív heteid lesznek - amit eddig nem sikerült megoldanod, most kiszorítja a sors. Különösen érzelmi területen tudsz rendet tenni. Gondold át a kapcsolataidat - mennyire egyenlőek a viszonyok, elég teret engedsz-e párod, kollégáid véleményének, érzéseinek. S hogy álsz a saját érzelmeiddel, ki tudod-e mutatni, meg tudod-e élni őket? Jó lenne tisztázni - magadban, másokkal.

Aszcendens

Az nem kérdés, hogy a saját útadat kell járnod. Ez azonban nem jelenti azt, hogy másokra nem kell figyelned. Most párod és barátaid segítenek megtapasztalni, milyen fontos, hogy tudj kompromisszumot kötni és saját érdekeidet mások mögé vagy mellé helyezni. Különösen 12-e környékén lesz szükséged toleranciára.

BIKA

bika

Uralkodó bolygód, a Vénusz visszafordul. Másfél hónapod lesz régi történéseket tisztázni, s elengedni azokat a dolgokat, kapcsolatokat, amelyek már nem működőképesek, felemelni azokat, amik arra érdemesek. A hó első fele nagyobb kompromisszumkészséget kínál - több lehetőséged lesz úgy rendezni a dolgaid, hogy azok ne vágják el végleg a szálakat. 10-étől, majd 23-ától már sokkal szélsőségesebb - menni vagy maradni - megoldásokkal számolhatsz. Egy komoly tisztulási, megújulási folyamat utolsó záróakkordja van, próbáld megérteni, mi miért történt, történik. Az időszak új munkát, együttműködési lehetőséget, kapcsolatokat is hozhat, használd ki az alkalmat!

Aszcendens

Magánéleti- és munkahelyi sikered is azon múlik, képes vagy-e együttműködni, közös nevezőre jutni pároddal, kollégáiddal, s elég rugalmasan kezeled-e a váratlan helyzeteket, melyekre most bőséggel számíthatsz. Ha új kihívásokra, feladatokra vágysz, 12-e körül érdemes körülnézned a munkaerőpiacon.

IKREK

ikrek

Bár erős az igényed, hogy kapcsolódj másokhoz, érzelmileg nem könnyen köteleződsz el - ami főleg a felszínes és átmeneti kapcsolatoknak kedvez. Ha vágysz arra, hogy igazán mély és szeretetteljes kötődéseid legyenek, meg kell tudnod, mitől félsz, mi elől menekülsz. Csak így tudsz igazán "felnőtt" kapcsolatokat kialakítani vagy átrendezni a régieket olyanná, melyek valóban működőképesek. A Skorpióban visszafelé haladó Vénusz most a legmélyebb érzelmeket is képes a felszínre hozni. Ha nincs más lehetőség a sors kezében, sodor az utadba valakit, akinek muszáj lesz érzelmileg elköteleződnöd. Régi szerelem, rendezetlen kapcsolat is visszatérhet, hogy újra tudjátok írni a közös történeteteket.

Aszcendens

Neked a szó a fegyvered, ha elég jól forgatod, bármit elérsz vele! 10-ig a békésebb hangnem a legcélravezetőbb, különösen, ha a szerelmedet vagy gyermekedet kell jobb belátásra bírnod. Régóta húzódó munkahelyi konfliktusok is felszínre kerülhetnek, próbáld a másik helyébe képzelni magad!

RÁK

rak

A Mérleg energiák családi ügyeidre helyezik a hangsúlyt. Jelezhetnek költözést is, de azt is, hogy ideje meglépni azokat a változásokat, amelyeket már tervezel egy ideje. Most a problémákat is könnyebb megbeszélni, érdemes elemezni a múltat, s annak mai életedre gyakorolt hatását. 12-e a legszenvedélyesebb nap, könnyen elsodorhatnak az érzelmeid, ha lehet, próbáld fizikailag és lelkileg is levezetni a feszült energiáidat! 10-ig van esély rá, hogy együttműködési készséggel, megfelelő kommunikációval olyan irányba tereld a dolgaid, kapcsolataidat, hogy az mindenki számára elfogadható legyen. Utána inkább érzelmi ráhatással tudod elérni, amit akarsz. A visszaforduló Vénusz régi szerelmet is visszahozhat, ne légy meggondolatlan, különösen, ha van kapcsolatod.

Aszcendens

Ahhoz, hogy a családi béke meglegyen, gyakran kell kompromisszumot kötnöd. Ez persze nem azt jelenti, hogy félrerakod a saját véleményedet, sokkal inkább, hogy átérzed a másik félelmét, vágyait. Most is lesz mit elrendezned, elsimítanod, főleg 9-e körül lesz szükség komoly diplomáciai érzékre.

OROSZLÁN

oroszlan

Bár szereted magad irányítani az életedet, pontosan tudod, hogy némi kompromisszumkészségre is szükség van ahhoz, hogy a céljaid elérhesd. Most finom és kevésbé kellemes eszközök egyaránt a rendelkezésedre állnak ahhoz, hogy a legtöbbet hozd ki a kapcsolataidból. Muszáj, mert az életed tele van, tele lesz változásokkal, s az új helyzetekhez nem csak új szövetségekre lesz szükséged, hanem a meglévő kapcsolataidat is működőképessé kell tenni, amelyiket nem sikerül, azt el kell engedni. A visszafelé haladó Vénusz elfojtott érzelmeket, régi szerelmet, kapcsolatot is előhozhat, hogy szembenézhess velük, tisztázni, rendezni tudd őket. 

Aszcendens

Természetesen te vagy a főnök, de milyen vezető az, aki nem tudja elérni, hogy tiszteljék?! Ehhez most elsősorban kompromisszumot kell kötnöd, vagy legalábbis elérni, hogy mindenki elégedett legyen - otthon és a munkahelyeden is. 12-e körül igencsak szükséged lesz az empatikus képességedre!

SZŰZ

szuz

A hó elején a békésebb energiák működnek jobban, de ez korántsem jelenti azt, hogy a problémákat a szőnyeg alá kellene söpörni. Sőt! Épp a konfliktusok megbeszélése tudná az ellentéteket elsimítani! A kompromisszumos megoldásokra 10-ig van több esély, különösen munkahelyi- és anyagi dolgokban kellene közös nevezőre jutni. A 8-án visszaforduló Vénusz érzelmi és kapcsolati kérdéseket feszeget, de anyagi dolgaidban is lesz mivel szembesülnöd. Ha túl sok konfliktusod van "odakint", nem árt körülnézned egy kicsit "odabent". Gondold át, hogy állsz önmagad szeretetével, elfogadásával, mert épp annyira fogja a külvilág értékelni és magához ölelni, amennyire arra érdemesnek tartod magad.

Aszcendens

Itt az idő, hogy a pénzügyeidet rendbe tedd.10-ig minden szerződés, tárgyalás komoly előrelépést hozhat, de egészen 23-ig tudod átgondolni, átstrukturálni anyagi helyzeted. Az időszak tanulási, utazási lehetőségeket is hozhat, különösen akkor érdemes élni velük, ha a munkádban előrelépést jelenthet.

MÉRLEG

merleg

A Nap 23-ig, a Merkúr tizedikéig jár a jegyedben. Nagyobb projektek elindítására, fontos tárgyalásokra, utazásokra ez az időszak a legjobb. Ahogy arra is, hogy tudatosítsd saját értékeidet. Azt, amiben jó vagy, amivel elérted, elérhetnéd a céljaid. Kreativitás, stílusosság, szépség, tapintat, tolerancia, remek kapcsolatteremtő képesség, együttműködő készség - folytasd a sort és emlékeztesd magad arra, amiket ezek segítségével értél el! Uralkodó bolygód, a Vénusz visszafelé jár a Skorpió jegyében. Meg nem élt vágyak, el nem sírt könnyek, régi kapcsolatok, elfeledett érzelmek törhetnek elő a múltból, hogy szembesülj velük. Tedd meg, még ha fáj is egy kicsit!

Aszcendens

Ne másoknak akarj megfelelni. Tanuld meg a saját utadat járni és elfogadni magad olyannak, amilyen! Ez épp elég ahhoz, hogy az életed boldog és harmonikus legyen. Most az érzelmi- és anyagi biztonságod lesz a legfontosabb. 12-e környéke hozhatja a legtöbb kihívást, lehetőséget hozzá.

SKORPIÓ

skorpio

Kevés emberben bízol meg és vannak olyan időszakaid, amikor legszívesebben elbújnál, elvonulnál a világ zajától. A most következő néhány hétben érdemes másokhoz való viszonyodat felülvizsgálni, átértékelni, végiggondolni, mi az oka a bizalmatlanságodnak. Mélyen húzódó érzelmek, sérelmek kerülnek a felszínre - tisztogasd, engedd el őket! Anyagi dolgaid is előtérbe kerülhetnek, ha vannak rendezetlen ügyeid, a sors megpróbál megoldást kicsikarni, hogy le tudd őket zárni. A 23-án jegyedbe lépő Nap képességeid legjavát hozza a felszínre. Ideje elindítani a fontosabb projekteket, egyben így vagy úgy lezárni az elmúlt egy évet, hogy elindíthasd a következő - remélhetőleg boldog - időszakot!

Aszcendens

A 10-ig jegyedben járó Merkúr a gondolataidat, a Vénusz az érzéseidet segít felszínre hozni. Vagyis itt az ideje, hogy elmondd, mi nyomja a lelked, vagy legalább magadnak beismerd, mire vágysz igazán. A 23-ától a jegyedbe lépő Nap a cselekvőképességet is a kezedbe adja - rendezni tudod a kapcsolataidat és elkezdheted megvalósítani az álmaid.

NYILAS

nyilas

Lassan véget ér az - egy éve kezdődő - folyamat, amely segített megszabadulni minden olyan embertől, helyzettől, beidegződéstől, ami nem szolgálta a fejlődésedet, tovább lépésed. Egy hónapod van a ciklus lezárására, ezúttal a kapcsolataid, kapcsolódási képességed mérettetik meg. Régi- és új ismeretségek jönnek, s mennek is, ha kell - attól függően, van-e a továbbiakban dolgotok egymással. Minden embernek helye és szerepe volt, van az életedben. Mielőtt útnak eresztesz valakit, tudatosítsd, mi volt a dolgotok egymással, mit tanultál tőle. Fogadd be a szívedbe, gondolataidba, és úgy menj tovább. A céljaidhoz is sok segítséget kaphatsz most, keresd barátaid társaságát, de te is támogass másokat, lehetőség szerint.

Aszcendens

Most zársz le egy 12 éves ciklust, a következő hónapban pedig útjára indítasz egy újabbat. Csinálj egy kis számvetést! Nézd végig, mit értél el ez időszak alatt és tervezd meg, merre szeretnél tovább haladni. Ne feledd a kapcsolataidat sem, sokat segíthetnek, hogy rendet tégy a fejedben és a szívedben.

BAK

bak

A Jupiter utolsó hónapját tölti a Skorpió jegyében. A véghajrában mindent megtesz majd, hogy kiiktassa az életedből azokat a helyzeteket, amik akadályai lehetnek a továbblépésednek, a céljaid megvalósításának. Sok mindent kell újra kell gondolnod. Régi ismerősök, szerelmek, barátok térhetnek vissza -, hogy lehetőséget adjanak kapcsolatotok, egymás iránti érzelmeitek tisztázására. Vagy végérvényesen véget ér az utatok, vagy - 25-e környékén - feléled és új fejezet nyílik közös életetekben. Az időszak nem csak magánéleti, hanem üzleti, pénzügyi dolgaidat is segít rendezni. November közepéig van lehetőséged helyrehozni régi ügyeidet - hitel, adósság, közös biznisz - bármelyikről is legyen szó.

Aszcendens

A célhoz vezető út nem feltétlenül magányos, neked épp azt kell megtanulnod, hogy másokkal összefogva sokkal többre mész. 12-e körül elsősorban anyagilag lesz "kifizetődő" elővenni a csoportszellemet és a diplomáciai érzéked. A hó utolsó hete a jövőd, karriered szempontjából is hozhat fontos kapcsolatokat.

VÍZÖNTŐ

vizonto

Minden energiáddal azon vagy, hogy a magad képére formáld a világot. Ez persze konfliktusokkal jár, környezeted nehezen viseli, hogy nem tolerálod a véleményét, észrevételeit. Pedig a hó első felében jó lenne másokkal együttműködni - a céljaidhoz, jövőbeni terveidhez szükséged lesz társakra, olyanokra, akikben megbízhatsz. Most őket kellene megtalálni, s némi kompromisszumot kötni - hidd el, megéri! Amíg az új életed építgeted, a múltad néhány prominens "elemét, kellékét" muszáj lesz elengedned. A skorpió energiák először felszínre hozzák mindazt, amit az utóbbi időben a szőnyeg alá söpörtél, aztán segít megválni tőlük. Fájdalmas lehet, de mindenképp szükségszerű.

Aszcendens

Mindig önmagunk legyőzése a legnehezebb. A jegyedben járó Mars most segít túllépni a kétségeken és akadályokon. Merésszé és bátorrá tesz, s olyan helyzeteket teremt, ahol muszáj lesz kiállnod magadért. Az időszak szellemi- és fizikai kalandokra, tanulásra, utazásra, beszélgetésekre, kapcsolataid rendezésére is tökéletes.

HALAK

halak

Muszáj egy kicsit "szocializálódnod" - a mérleg energiák most segítenek abban, hogy ismeretségeket köss és/vagy kapcsolataidat rendezhesd. Keress olyan közösségeket, amiben jól érzed magad! Gondold át kapcsolati rendszered - nézd meg, mennyire harmonikus, meg lehet-e beszélni a problémákat pároddal, szeretteiddel, tudtok-e úgy figyelni egymásra, hogy közben saját szabadságotokat is meg tudjátok őrizni. Ezek a kérdések most mind felmerülhetnek - s el is billentheti egy kapcsolat kimenetelét egyik vagy másik irányba. A visszaforduló Vénusz régi, karmikus, fel- vagy meg nem oldott szerelmet, érzést is újra előhozhat, hogy pontot tehessetek a történet végére, de anyagi dolgaidat is most lesz alkalmad rendezni, tisztába tenni.

Aszcendens

Az időszak nagyon sok tanulási lehetőséget ad. Konkrét tanulmányokat, külföldi utakat is hozhat, de belső, lelki folyamatok is elindulhatnak. Hagyd, hogy feljöjjenek a mélyre temetett érzések, s begyógyuljanak azok a sebek, amik már régóta mérgeznek. 19-e körül van a legtöbb esély rá.