Előrejelzés 2018. szeptemberére

A Szűz hava a dolgos hétköznapoké. Ilyenkor kell rendet tennünk az életünkben. Tisztázni céljainkat, megszabadulni fölösleges dolgainktól, félelmeinktől és minden erőnkkel a teendőinkre koncentrálni. Most kevésbé tudnak "elvinni" az érzelmeink, praktikusabbak, gyakorlatiasabbak, józanabbak és főleg szorgalmasabbak vagyunk, vagy legalábbis erre kell törekednünk. Az életünk többnyire a hétköznapok szintjén zajlik, érdemes megtanulni jól érezni magunkat bennük.

A Mérleg időszak kapcsolatainkra irányítja a figyelmet, jó az időszak alkotásra, művészeti tevékenységekre, de stratégiai kérdések és konfliktusos helyzetek rendezésére, s bármilyen együttműködésre is.

Amennyiben ismered pontos születési idődet, érdemes az aszcendensedre vonatkozó részt (is) elolvasnod.  

 

Szeptember 6-án a Merkúr belép a Szűzbe.

Saját jegyében a Merkúr remekül érzi magát. Már nyoma sincs az Oroszlán nagyvonalúságának, szigorúan a valóság talaján áll. Gondolkodásunk józan, praktikus és gyakorlatias. Takarékosabbak és kritikusabbak vagyunk, igyekszünk minden helyzetből a legtöbbet kihozni, képesek vagyunk figyelni a részletekre is. Ebben az időszakban könnyebben tanulunk, jobban át tudjuk adni tudásunkat, de alkalmas napok jönnek bármilyen szellemi munkára, írásra, szerződéskötésre, kereskedésre, pénzügyek intézésére is.

Szeptember 9-én a Vénusz belép a Skorpióba.

A lágy, nőies, harmóniára törekvő Vénusz a Mérlegben maximálisan ki tudott bontakozni. A Skorpióba lépve szenvedélyessé, elszánttá válik. A legtitkosabb vágyaink kerülhetnek felszínre, gyökeresen felforgatva eddigi életünket. Művészeknek nagyon kreatív időszaka lehet, s hozhat szenvedélyes kapcsolatot, fokozott szexualitást, mindent elsöprő érzéseket, szélsőséges anyagi helyzetet is. A Vénusz csaknem évente jár a Skorpióban, érdemes megfigyelni, hogy éljük meg ezt az időszakot, hogy legközelebb fel tudjunk készülni rá. Vizes jegyűek (Nap, Hold, aszcendens vagy Vénusz a Rákban, Skorpióban vagy a Halakban) tudnak a legjobban profitálni a most következő egy hónapból.

Szeptember 9-én a Szaturnusz megindul előre.

A Bakban időző bolygó április közepe óta járt visszafelé, némi időt hagyva egyéni horoszkópunk bak területének átgondolására. Előre indulásával új célok, feladatok várnak ránk. Komoly kihívásokra számíthatunk, sokszor érezhetjük majd, hogy az elvárások túl sok energiát követelnek tőlünk. Hosszú távon azonban minden egyes feladat, amit sikerrel megoldunk, a jövőnket szolgálja - erősebbek és stabilabbak leszünk. Az elkövetkezendő időszak a Bak és Rák jegyűeknek (Nap, Hold vagy aszcendens) számára különösen jelentős, sorsfordító lehet.

Szeptember 11-én a Mars belép a Vízöntőbe. Májustól augusztus közepéig már időzött itt a Mars.

Az elmúlt egy hónapban keményen dolgoztunk azért, hogy megteremtsük azt a biztonságot, amelyre vágytunk. A cél volt a fontos, s eléréséhez inkább a hagyományos, jól bevált módszerekhez folyamodtunk. A Vízöntőbe lépő Mars már ki akar lépni a megszokott keretekből. Új utakat keres, szokatlan, a hagyományostól eltérő megoldásokat. Az elv a fontos számára, a gyakorlati következményekkel nem foglalkozik. Az elkövetkezendő időszakban a saját utunkat akarjuk járni. Keressük az új lehetőségeket, megnő kísérletező kedvünk. Sokkal több szabadságra van szükségünk, gondolataink és tetteink korlátozását nehezen viseljük. Érdemes most kezdeni új projektekbe, dönteni stratégiai kérdésekben. Levegő jegyűek - (Nap, Hold vagy aszcendens az Ikrekben, Mérlegben vagy a Vízöntőben) tudják legjobban hasznosítani az időszakot.

Szeptember 22-én a Merkúr belép a Mérlegbe.

Kommunikációnk kifinomulttá válik, barátságosan, diplomatikusan juttatjuk kifejezésre gondolatainkat, kéréseinket, igényeinket. A stratégiai gondolkodásra nagy szükség van, a meglehetősen kritikus, praktikus és gyakorlatias szűz Nap

mellett muszáj valahogy „eladnunk" magunkat. Legyünk kompromisszumkészek, most a mi érdekünk is azt szolgálja, hogy figyeljünk környezetünk igényeire, érdekeire! A siker alapja az együttműködés, nem csak szóban, hanem tettekben is!

A Nap szeptember 23-én belép a Mérlegbe.

Az elmúlt hónapban sokat dolgoztunk, most már ideje pihenni egy kicsit, és inkább kapcsolatainkra irányítani a figyelmet. Vágyunk a társaságra, szerelemre, könnyebben kötünk barátságokat. Nehezebben viseljük a konfliktusokat, jóval nagyobb a kompromisszumkészségünk, békésebbek, tapintatosabbak, toleránsabbak vagyunk. Jó az időszak alkotásra, művészeti tevékenységekre, de stratégiai kérdések és konfliktusos helyzetek rendezésére, s bármilyen együttműködésre is. A levegőjegyűek (Nap, Hold vagy aszcendens az Ikrekben, Mérlegben vagy a Vízöntőben) különösen jól tudják használni az időszak energiáját.

 

KOS

kos

Új lehetőségek, feladatok várnak. Hogy örülni fogsz-e nekik? Ha szereted a kihívásokat, bizonyára. Ha elfáradnál - ami most megeshet -, mindig lebegtesd magad előtt a célt. Tudatosítsd, miért vállaltad, miért kell megtenned, mi a kötelességed. Miért jó és hasznos számodra, mi az előnye belőle másoknak. Mert az lesz. Az időszak anyagilag és egzisztenciálisan is kecsegtető, hosszú távon adhat stabil megélhetést, jó alapokat. A hó első hete érzelmileg is megérinthet, pároddal, szerelmeddel közös kalandok, élmények várnak vagy épp egy közös cél, ami tovább erősíti a kapcsolatotokat. A 23-án induló időszak egyéb kötődéseidet, s együttműködési képességedet is mérlegre teszi. Sok múlik azon, mennyire vagy képes másokkal azonosulni, közös nevezőre jutni.

Aszcendens

Véget ér az utóbbi hónapok bizonytalansága. Új célok, lehetőségek bukkannak fel, melyek alaposan átírhatják a jövődet. A tartós sikerhez viszont kevés lesz a kezdeti fellángolás, hosszú távon is motiválnod kell magad. 11-e környékére érdemes időzíteni a fontos döntéseket, munkahelyváltás is esélyes.

BIKA

bika

Alapvetően bizalmatlan vagy minden iránt, ami új és kiszámíthatatlan. A kitaposott út nyújtja az igazi biztonságot, így gyakran futod ugyanazokat a köröket, újra és újra. Ideje megnézned, jó és elegendő-e ez a taktika - vedd számba vágyaidat, céljaidat, eredményeidet - munkádban, életviteledben, magánéletedben, s ha nem vagy elégedett valamivel, tedd rendbe az aktuális területet! Próbáld egy kicsit "kívülről" nézni a helyzeted - ne légy elfogult magaddal! S nyugodtan kérd meg barátaidat, szeretteidet is, hogy mondják el véleményüket, egy külső szem mindig tisztábban lát. Tegyélmeg mindent, amit tudsz - próbálj tudatosabban, egészségesebben élni testileg, lelkileg, s szellemileg is!

Aszcendens

A változás nem az ellenséged, csak meg kell tanulnod kezelni az újhelyzeteket. Az univerzum folyamatosan gondoskodik arról, hogy kibillentsen a komfortzónádból, minél rugalmasabb és eltökéltebb vagy, annál közelebb tudsz a céljaidhoz kerülni. 9-e a magánéletedben, 19-e környéke a munkádban hozhat új fordulatot.

IKREK

ikrek

Ha szeretnél változtatni az életed valamelyik területén, érdemes most komolyabb lépéseket tenni a cél érdekében. 6-ától már látszik, merre kellene elindulnod, de - egy váratlan helyzetnek köszönhetően - 11-e hozhatja a legnagyobb áttörést. De az igazi kérdés mégis az, hogy te mit vagy hajlandó tenni annak érdekében, hogy változzon egy "nemszeretem" helyzet. Mennyi munkát, energiát vagy hajlandó beletenni, mennyire ismered fel saját korlátaidat, hátráltató attitűdjeidet. Érdemes addig elemezni a helyzeted, amíg rá nem jössz, hogy mi az, ami akadályoz abban, hogy tovább tudj lépni. Kapcsolataid, családod sokat segíthet, érdemes kikérni, meghallgatni a véleményüket. Az utolsó hét mérleg-energiái kapcsolataidat is segít rendezni.

Aszcendens

A hó nagy részében otthon lesz dolgod és gondolataid is főleg családod körül forognak. Minden rájuk fordított figyelem és "munka" többszörösen megtérül - beszélgessetek, legyetek együtt sokat! A munkahelyi kapcsolataidat is most tudod rendbe tenni, a cél a problémák megértése és a nézeteltérések elsimítása!

RÁK

rak

Ha nem akarsz vagy nem képes kiállni magadért, a sors addig szorongat, amíg egyszerűen nem lesz más választásod. 11-ig a Bakban járó Mars sok olyan helyzetet hozhat, amikor szembe kell szállnod pároddal, környezeteddel, hogy az igazad meg tudd védeni. Ahhoz, hogy sikerüljön, először magaddal kell megküzdened, a saját fejedben lévő korlátokat kell ledöntened - csak ekkor tudszelég meggyőző lenni a külvilág előtt is. Új feladatok is várnak, olyanok, melyekhez nem aprózhatod el az energiádat. A 23-ig tartó szűz-időszak mindehhez kitartást, szorgalmat, praktikus szemléletet ad, az utolsó hét mérleg-energiái már inkább az együttműködést, kapcsolatépítést fogják erősíteni.

Aszcendens

Többnyire az érzéseid, hangulatod befolyásolják a döntéseidet, ami sokszor esik távol a realitásoktól, ezért mindig érdemes minden vitás kérdést "megrágni", megbeszélni, tisztázni. S most kivételesen nem csak a szívedre, hanem az eszedre is hallgatni. A 9-ei Újhold hozhat katartikus élményeket.

OROSZLÁN

oroszlan

Az utóbbi hónapokban többször volt lehetőséged arra, hogy rendezd kapcsolataidat. A szemben menetelő Mars sürgető energiája nem mindig a legfinomabb eszközöket alkalmazza, de gyakorlatilag rákényszerít, hogy megoldd a vitás helyzeteket, tisztázd a felmerülő gondokat, konfliktusokat - 11-e környéke és az azt követő napok adják a legtöbb lehetőséget rá. Az időszak segít tisztába tenni egyéni horoszkópod szűz területét is, a Skorpióban járó Jupiter szembesít a félelmeiddel, gátlásaiddal, melyek a múltadban vagy a családodban gyökereznek. Nagyon sok külső-belső konfliktus tud tehát oldódni, így van rá esély, hogy a 23-án Mérlegbe lépő Nap egy sokkal nyugodtabb és békésebb periódust hozzon.

Aszcendens

Ahhoz, hogy a vágyott jólétet elérd és anyagilag és egzisztenciálisan is biztonságban érezhesd magad, sokat kell dolgoznod. Ebben a hónapban az anyagi alapokat tudod letenni - tárgyalások, munkalehetőség, új projektek egyaránt jöhetnek. Szerződéseket, szövetségeket a hó második felében érdemes kötnöd.

SZŰZ

szuz

A hónap tele van izgalommal, új lehetőségekkel, úgyhogy igencsak fel kell pörgetned magad! Bármilyen - külföldi, tanulmányi - ajánlat érkezik, vedd komolyan, még akkor is, ha az új helyzet a szokottnál nagyobb rugalmasságot kíván. A Nap és a Merkúr felismerésekkel, ötletekkel, kommunikációval, kapcsolatokkal, önbizalommal, magabiztossággal támogatja elképzeléseidet, amelyekkel az elkövetkezendő egy éved remekül megalapozhatod. 9-ig és 22-étől anyagilag és egzisztenciálisan is tudod rendezni soraid - a hó eleje inkább együttműködést, közös projektet szorgalmaz, a vége főleg tárgyalási lehetőségeket. 7-e környéke a legígéretesebb a magánéletedben és munkádban is - könnyen érhet váratlan meglepetés!

Aszcendens

Az univerzum időnként emlékeztet az adottságaidra és értékeidre. Ezeket a pillanatokat kell megragadni és tudatosítani a nehezebb időkben. Ez a hónap a tied, egész 22-ig van lehetőséged valóra váltani az álmaid, elindítani egy hosszú távú projektet. Az utolsó héten az anyagi alapokat tudod megteremteni hozzá.

MÉRLEG

merleg

Fontos, hogy békében légy magaddal. Hogy tudod elérni? Sokat számít, hogy kik vesznek körül, főleg, ha fiatalabb vagy, komolyan erősíthetik az önbizalmad az olyan kapcsolatok, melyekben egyenrangú félként tudsz részt venni. Kerüld a méltatlan kapcsolódásokat, merj kiállni magadért, hozd meg azokat a döntéseket, amiket nem mertél idáig. Az időszak anyagilag-egzisztenciálisan kiemelkedő lehet, ragadj meg minden adódó lehetőséget! Különösen 22-étől várhatók olyan fordulatok, melyek segítenek talpra állni, megerősödni - nyugodtan vállalj a szokottnál egy kicsit nagyobb kockázatot. 27-e környéke hozhatja a legtöbb élményt, változtatási lehetőséget. Legyen szép az éved, boldog születésnapot!

Aszcendens

Az elmúlt hónapok nyugtalansága után - vagy így, vagy úgy -, de stabilizálódik a magánéleted. Te is sokat tehetsz érte, egyéni élethelyzetedtől függően vagy támogatnod kell a párod vagy kiállni saját érdekeidért még akkor is, ha nehéz. 9-e környéke megújulást, s új lehetőségeket hozhat anyagi helyzetedben is.

SKORPIÓ

skorpio

Hihetetlenül erős vagy, ha nem hiszed, csak gondold végig, mi mindenen mentél keresztül eddig. Ezek a kihívások mind kellettek ahhoz, hogy azzá válhass, aki vagy, hogy akár a poklot megjárva is képes legyél a hátadon elvinni a magad és mások életét. Most megint új célok kezdenek mozgatni, s visszatérhet a régi erőd is. A 9-én jegyedbe lépő Vénusz szerelmet, szeretet-élményeket, kapcsolatokat, de anyagilag megtérülő befektetéseket is hozhat, feltéve, hogy képes vagy az "új szelek" szárnyára felkapaszkodni. A szűz energiák kitartást, szorgalmat, tanulási kedvet kérnek-ígérnek, s főleg 22-ig olyan barátokat, akik segítenek céljaid elérésében. Az utolsó héten a kompromisszumkészségedre is szükség lesz. Érdemes gyakorolnod!

Aszcendens

A 9-én jegyedbe lépő Vénusz szembesít legtitkosabb érzelmeiddel. Könnyen lehet, hogy egy új ismeretség, egy mindent felforgató szerelem lesz a segítségedre benne. A döntés nem lesz könnyű, különösen, ha van párod. A megújulás képessége minden kapcsolatban fontos, az időszak erre is lehetőséget ad.

NYILAS

nyilas

Nőhet a "terhelés", ahogy vége a nyárnak, új feladatok jönnek, melyek egyre inkább egy új jövő felépítését szolgálják. A szűz-időszak segít rendet tenni, tisztázni dolgokat és lassan learathatod a termést is, amiért idáig dolgoztál. Ha úgy érzed, nem vagy a helyeden, keress olyan munkát, elfoglaltságot, ahol ki tudsz bontakozni. Ha hiányzik egy végzettség a repertoárodból, érdemes beiratkoznod egy iskolába vagy továbbképzésre. Magad köré gyűjteni azokat az embereket, akikre számíthatsz. S hangyaszorgalommal tenni a dolgod, hogy elérd a célod, bármi is legyen az. 9-e lesz a legmozgalmasabb, ha van valami indulásra váró terved, projekted, érdemes ekkorra időzíteni, kivéve, ha szerelemről van szó. Akkor várj, ne hozz még döntést!

Aszcendens

Az elmúlt évek megtanítottak rá, hogy semmit nem adnak ingyen, az utóbbi hónapok pedig, hogy a siker lemondásokkal jár, ahhoz, hogy fel tudj építeni valamit, meg kell szabadulnod mindentől, ami azt ingataggá teheti. Mostanra beérik a munkád gyümölcse, 9-e után anyagilag és egzisztenciálisan is komoly lehetőségek jönnek!

BAK

bak

Uralkodó bolygód, a Szaturnusz április közepétől járt visszafelé, s most újra megindul előre. Érdemes figyelni, mit hoznak a "retrográd" időszakok - kevesebb nehézséget, több lehetőséget, nagyobb sikert vagy inkább erőtlenséget, gyengeségérzést. Így jobban fel tudsz készülni ezekre a hónapokra. Próbálj jobban befelé figyelni, átgondolni az életed, erőt gyűjteni. Most ezek birtokában léphetsz tovább. Új célok, feladatok várnak. A 9-ei Újhold a legerősebb energetikájú, de innentől kezdve bármikor számíthatsz váratlan helyzetekre, azonnali döntést igénylő szituációkra, ahol muszáj lesz kilépned a komfortzónádból. Ha lehetőséged van, érdemes valamilyen tanulmányba is belekezdened, fontos lehet a jövőd szempontjából.

Aszcendens

Az augusztus közepétől jegyedben járó Mars segít a saját utad járni. Sok konfliktussal kezd szembenézned, figyelj rá, hogy ne kövess el végzetes hibát a csatározások közben. 11-e után már inkább az anyagi dolgaidra figyelj, mindig hagyj egy kiskaput magadnak, még akkor is, ha váratlan döntéshelyzet elé kerülsz.

VÍZÖNTŐ

vizonto

Új kihívások várnak - talán épp olyan valami, amit az elmúlt hónapokban elmulasztottál vagy nem vettél komolyan. Most minden erőddel, energiáddal azon légy, hogy helyt tudjál állni! Hosszú időre alapozhatod meg vele az életed, a most hozott döntések, ebben az időszakban elindított dolgaid egyébként is hosszú távon fognak majd kísérni. 12-e környéke kapcsolata(i)dban is hozhat fordulatot, egy váratlanul felbukkanó vágy, szenvedélyes energia igencsak "veszélyes" lehet, figyelj rá, hogy ne okozz másoknak, párodnak fölösleges fájdalmat. A változás nem csak kívülről érkezhet, ha szükségesnek érzitek, tudatosan is törekedhettek arra, hogy - több közös programmal, a problémák megbeszélésével - újra megtaláljátok az utat egymáshoz. Ha épp egyedül vagy, most minden esélye megvan, hogy megtaláld azt, akire vágysz, akire számíthatsz, akiben megbízhatsz.

Aszcendens

A 11-én jegyedbe lépő Mars meggyőzőbbé, erősebbé, határozottabbá tesz, ami segít a céljaid könnyebben elérni. Ez egyúttal nagyobb harci kedvet is adhat, vagyis könnyebben felvállalod a konfliktusokat, ha az érdeked úgy kívánja. Ha lehet, olyan célért vesd latba az erődet, ami a szeretteid érdekeit is szolgálja.

HALAK

halak

Mostantól felgyorsulnak az események. A 7-e és 12-e közötti időszak életednek több területén is hozhat fordulatot, lehetőséget arra, hogy kilépj egy helyzetből, valóra váltsd egy régi vágyad, megoldd (pár)kapcsolati gondjaid. Ehhez azért nem árt szembenézni azzal, hogy jelenleg hol tartasz, s főleg mekkora a felelősséged abban, hogy az életed úgy alakult, ahogy. Nyugodtan kikérheted párod, környezeted véleményét, ők - külső szemlélőként - reálisabban látják a helyzeted, segíthetnek rávilágítani olyan dolgokra is, amire neked - elfogultságod miatt - nincs rálátásod. Az időszak kitűnően alkalmas arra, hogy - elengedve a felszínre került lerakódásokat, félelmeidet, negatív beidegződéseidet -, egy új, tiszta, reális alapokon nyugvó életstruktúrát teremts.

Aszcendens

22-ig szembesülhetsz az elmúlt időszak döntéseivel, de beszélgetések, találkozások kapcsolataid tisztázására, lezárására is lehetőséget adnak. Most nem seperheted a szőnyeg alá a problémákat, muszáj a tényekkel szembenézned! 7-e környéke a legalkalmasabb a fontosabb döntésekre, megbeszélésekre.