Előrejelzés 2018. augusztusára

Augusztus 23-ig a Nap az Oroszlán jegyében jár, aztán átlép a Szűzbe.

Az Oroszlán időszakban tele vagyunk életerővel, energiával, önbizalommal, erős bennünk az önérvényesülési vágy, s szeretjük az irányítást a saját kezünkben tartani. Inkább az élet napos oldala, a fény(űzés), gondtalanság vonz. Szerelem, gyerek, játék, kreativitás, vállalkozás – ezek lesznek a kulcsszavak az elkövetkezendő egy hónapban. Amelyik életterületünk fölött egyéni horoszkópunkban a Nap jár, ott tudjuk kibontakoztatni leginkább képességeinket, ott tudunk ragyogni, példát mutatni másoknak.

A Nap Szűzbe lépésével jönnek a dolgos hétköznapok, s saját céljaink mellett (olykor helyett) mások támogatása is előtérbe kerül.

Amennyiben ismered pontos születési idődet, érdemes az aszcendensedre vonatkozó részt (is) elolvasnod.  

 

Augusztus 8-án az Uránusz megáll, majd megindul visszafelé

A bolygó május 15-én lépett át - 7 év után - a Kosból a Bika jegyébe, hogy alaposan átalakítsa életünk bika területét. Általánosságban a biztonsághoz, anyagiakhoz való viszonyunkat igyekszik átírni, újragondolni. Az elmúlt három hónapban valószínűleg már érzékelhető volt a változás, tehát az irány, hogy merre történik az elmozdulás, már körvonalazódik. Most néhány hónapra - január elejéig - visszatekinthetünk az elmúlt időszakra, megnézhetjük, az új helyzet milyen energiákat mozgatott meg bennünk, tudatosíthatjuk, mi magunk mit tehetünk azért, hogy az életünk új irányt vehessen és abban jól tudjuk érezni magunkat. 

Augusztus 7-én a Vénusz a Mérleg jegyébe lép

A saját jegyébe lépő Vénusz most végre „elemében van”, tökéletesen jól érzi magát. A levegős Mérleg kapcsolatokra vágyik, s bármire képes azért, hogy környezete szeresse, elfogadja. Ebben az időszakban hajlamosak vagyunk kerülni a konfliktusokat, saját igazunknál sokkal fontosabb, hogy béke és harmónia vegyen körül. Baráti kapcsolatok ápolására, szeretetteljes együttlétekre éppúgy alkalmas az időszak, mint alkotói igényeink kielégítésére.

Augusztus 13-án a visszafelé haladó Mars a Bakba lép

A Mars május közepén járt itt utoljára, a most következő közel egy hónapban időzve lezárhat egy akkor induló eseményt, helyzetet. Általánosságban érdemes most jobban a céljainkra koncentrálni, tudatosítani, hogy a sikerért keményen kell dolgoznunk, kitartóan kell küzdenünk, újra és újra talpra állva az esetleges kudarcok után. Bármire képesek vagyunk most, akár a kíméletlenségig koncentrálhatjuk energiáinkat, csak hogy megteremtsük, elérjük azt a biztonságot, amelyre vágyunk. Tűz- (Nap, Hold vagy aszcendens a Kosban, Oroszlánban vagy a Nyilasban) és földjegyűek (Nap, Hold és/vagy aszcendens a Bikában, Szűzben vagy a Bakban) tudják legjobban hasznosítani az időszakot.

Augusztus 20-án a Merkúr megáll, majd megindul előre

Szeptember 6-ig tudjuk használni az Oroszlán energiákat - vagyis kommunikációnkban, gondolkodásunkban megjelenhet az erő, energia, önbizalom. Képesek vagyunk legalább fejben és szóban kezünkbe venni életünk irányítását és másokat is motiválni céljaink segítésére. 

A Nap augusztus 23-án belép a Szűzbe.

A szenvedélyes, energikus, játékos, boldogságkereső, az élet minden pillanatát kihasználni és élvezni akaró Oroszlán időszak után ideje munkához látni. A Szűz hava a dolgos hétköznapoké. Most kell rendet tennünk az életünkben. Tisztázni céljainkat, megszabadulni fölösleges dolgainktól, félelmeinktől és minden erőnkkel a teendőinkre koncentrálni. Most kevésbé tudnak "elvinni" az érzelmeink, praktikusabbak, gyakorlatiasabbak, józanabbak és főleg szorgalmasabbak vagyunk, vagy legalábbis erre kell törekednünk. Az életünk többnyire a hétköznapok szintjén zajlik, érdemes megtanulni jól érezni magunkat bennük. A földjegyűek (Nap, Hold vagy aszcendens a Bikában, Szűzben vagy a Bakban) különösen jól használhatják az időszak energiáját.

Augusztus 27-én a Mars megáll, majd megindul előre.

A Bakban járó Mars június vége óta járt visszafelé, energiái befelé irányultak. Elfojtott, meg nem élt vágyaink kerültek felszínre, ráláthattunk belső konfliktusainkra, felismerhettük milyen erők mozgatják vágyainkat, cselekedeteinket. Most újra teljes energiával vethetjük magunkat az életbe, levonva a tanulságokat léphetünk tovább. Ideje, hogy "kint" érvényesítsük érdekeinket, akaratunkat. A Baknak elsősorban biztonságra van szüksége, minden energiánk ennek megszerzésén fáradozik majd. Hatalmas erőt tudunk mozgósítani, hogy elérjük célunkat.

 

KOS

kos

A hó első felében pihenj sokat! Tölts sok időt családoddal, barátaiddal, kedvenc hobbidal! Új dolgokba, projektbe most ne nagyon kezdj, inkább az eddigieket gondold, beszéld, csoportosítsd át! A hó második felében a Mars visszalép a Bak jegyébe, hogy figyelmeztessen hosszú távú céljaidra, felhívja a figyelmedet egy május közepén már jelzett, elindított feladatra, kötelezettségre. Ekkortájt karrieredben is adódhat változás - ha ajánlatot kapsz, ne utasítsd vissza! Ahhoz, hogy sikert érj el életed bármelyik területén, kitartásra, türelemre, szorgalomra, céltudatosságra lesz szükség. Ismét figyelmeztet az Univerzum, hogy minden tettedért, gondolatodért felelősséggel tartozol. Ez lebegjen a szemed előtt, bármibe kezdesz is.

Aszcendens

A visszafelé menetelő Mars májusi döntéseiddel szembesíthet, megoldást kínálva. Életednek két területét érdemes újragondolni - a céljaidat és azt, hogy milyen erőforrásokra van szükség a megvalósításhoz. A hó első felében egy merőben más hozzáállásra, 13-ától kitartásra, céltudatosságra és józanságra lesz szükséged.

BIKA

bika

23-ig jár a Nap az Oroszlánban - alkotni, teremteni, létrehozni valamit...s élvezni az életet, keresni a szépet, a boldog pillanatokat, újra gyermek lenni, szeretni, szenvedéllyel - erre törekedj! S arra, hogy bármibe kezdesz, tiszta szívvel tegyed! Légy nyitott az életedbe érkező változásokra is, építsd be őket a mindennapjaidba, a munkádba, magánéletedbe! Ha van a múltadban, családi életedben, baráti kapcsolataidban olyan momentum, ami nyomaszt, s szeretnéd megoldani, most lehetőséged lesz rá - göngyölítsd fel, hogy szabadnak érezhesse magad. Meg kell találni a saját utad ahhoz, hogy tovább tudjál lépni. Az utolsó hét szűz energiái segíthetnek rendbe tenni a dolgaid, élj vele!

Aszcendens

A múltad nem törölheted el, a családodtól kapott lelki-szellemi örökség által váltál azzá, aki vagy. Csak szeretettel a szívedben tudod megérteni, feldolgozni, mit hoztál otthonról. A jegyedben visszaforduló Uránusz most segít meglátni, hogy mi az, amit tovább kell vinned, s min kell végleg túllépni, hogy megtaláld az utadat.

IKREK

ikrek

Uralkodó bolygód, a Merkúr az Oroszlánban időzik, 19-ig visszafelé halad. Az Oroszlán időszak mindig arra ad lehetőséget, hogy megkeresd, megtapasztalhasd, hogy miben vagy jó, mi tesz boldoggá. Élethelyzetedtől és egyéni horoszkópodtól függően a nagyszabású és az önmegvalósító projektek ugyanúgy szóba jöhetnek, mint a pihenés, teljes kikapcsolódás vagy az elmúlt időszak újragondolása. A retrográd időszak visszahozhat olyan személyeket, helyzeteket is, amelyekkel még dolgod van - megértheted a szerepüket és átrendezheted a viszonyokat is. Új dolgokba nem érdemes kezdened, inkább a régi ügyek lezárására van lehetőség. 23-ától már egy sokkal aktívabb időszak kezdődik, kezdd el átgondolni, merre mozdulnál.

Aszcendens

Nagy hatással lehettek egymásra környezeteddel, testvéreddel, családoddal, ami azt is lehetővé teszi, hogy megoldjátok a régóta fennálló problémáitokat, konfliktusokat. Az időszak tanulásra, utazgatásra, új kapcsolatok építésére is sok alkalmat nyújt. 20-a után munkalehetőség érkezhet, alaposan fontold meg a döntésed!

RÁK

rak

A "biztos rossz is jobb, mint a bizonytalanság"- taktika most nem működik. Muszáj megtanulnod képviselni a vágyaid, s bízni abban, hogy meg tudod teremteni azt, amit szeretnél! Gondold végig, mi az, amiért képes lennél oroszlánként küzdeni - családod, munkád, egy jó ügy, bármi lehet, amit igazán a szíveden tudsz viselni. Azt a területet erősítsd most, s ha hiszel magadban, akkor elérheted, amit akarsz. 8-a környéke új kapcsolato(ka)t, anyagi lehetőségeket is hozhat, ha magán- vagy üzleti életedben bármilyen együttműködés, közös projekt aktuális, most sokat tudsz érte tenni. A sikeredért meg kell dolgoznod, ám kitartással, sok munkával, jó szervezéssel, okos döntésekkel, jó kapcsolatokkal sok mindent elérhetsz.

Aszcendens

A hó nagy része anyagi dolgaidra helyezi a hangsúlyt. 20-ig inkább a kiadás oldal növekedésére számíthatsz - a nyaralással, lakásfelújítással, gyerekkel kapcsolatos költségeket érdemes ekkorra időzítened. 20-a után már van esély a bevételeket is növelni. Összefogással most minden könnyebb lesz.

OROSZLÁN

oroszlan

Hazatért a Nap, beragyogni az életed, s megvilágítani aktuális feladataidat, lehetőségeid - 23-ig marad, együtt a Merkúrral. Nem árt, ha átgondolod az életed, eddigi sikereidet, kudarcaidat, s főleg hogy merre kellene tovább haladnod. A hó első felében kapcsolataidra is több fény vetül - régi problémák kerülnek felszínre, melyek átértékelése végre megoldást hozhat eddig megakadt helyzeteidre. A 11-ei Újhold kínálja leginkább a megújulás lehetőségét, de ehhez elengedhetetlenül fontos, hogy sikerüljön mélyre ásnod magadban. 23-ától egyre inkább a(z anyagi) biztonságod foglalkoztat. Ha megkeresed azokat a lehetőségeket, ahol megmutathatod kvalitásaidat és szorgalmasan dolgozol, megtalálod a számításodat.

Aszcendens

Ez most az önmegvalósítás időszaka, használj ki minden alkalmat, hogy az álmaid valóra válthasd! 20-ig egy kis korrekcióra is lehetőséged lesz, régi kapcsolataid, terveid kerülhetnek elő újra, próbáld meg rendezni őket! 26-a környéke különleges anyagi lehetőségeket ígér - meg kell dolgoznod érte, de megéri!

SZŰZ

szuz

A hó nagy része még csöndes, belül hangzanak el a kérdések - de érdemes figyelni, fülön csípni a kívülről érkező jeleket, intuíciókat, hogy tudd merre lesz érdemes tovább indulnod. Aztán, amikor 23-án a Nap belép a jegyedbe, kezdj hozzá a terveidet valóra váltani. Szerencsére hó végére a Mars is belendül, így a lelked mélyén megszületett tervek, változások megindulhatnak végre, kellő erőd, motivációd lesz, hogy tűzön-vízen keresztül vidd az elképzeléseidet. Meglévő és új kapcsolatokra mindenképp szükség lesz hozzájuk, törekedj a megegyezésre, anyagilag, érzelmileg is - most jók a közös projektek, feltéve hogy saját érdekeidet éppúgy szem előtt tartod, mint másokét. Boldog születésnapot! 

Aszcendens

A változások most főleg belül zajlanak, de lehet, hogy munkahelyeden, vagy szerelmeddel is meg kell harcolnod, ha egy-egy elképzelésedet keresztül akarod vinni. Önmagad szeretete, elfogadása, belső békéd mindennél legyen fontosabb! Így jó eséllyel tudod majd kezelni a hó végén esélyes komoly változásokat is.

MÉRLEG

merleg

Bár nyitott vagy a kompromisszumos megoldásokra, - több, kevesebb sikerrel - igyekszel az életedet a saját kezedbe venni, formálni. Ez a hónap különösen sok lehetőséget ad rá, főleg 23-ig tudod úgy irányítani a dolgaid, hogy közben jól is érezd magad a bőrödben. Ha nem bíznál magadban, próbáld megkeresni helyed a világban, megtalálni azt, hogy miben vagy jó, miben vagy tehetséges. Barátaid sokat segíthetnek, akár össze is foghatsz velük egy-egy közös projekt erejéig. Az időszak anyagilag is stabilizálhatod, igaz, munka is van benne, amit illene most kitartóan, szorgalmasan végezni. A hó végéig még régi ügyek, emberek bukkanhatnak fel, ideje pontot tenni a közös dolgok végére.

Aszcendens

Az első hét békés, csendes, visszavonulós, ami leginkább önvizsgálatra, lelki feltöltődésre alkalmas. Hetedikétől viszont eljön az önmegvalósítás ideje, régi terveid, álmaid kerülnek terítékre, már csak a kitartásodon múlik, hogy lesz-e belőlük valami. 8-a szerelem-illatú, hagyd, hogy magaddal ragadjon a varázs!

SKORPIÓ

skorpio

Ez a hónap még visszatekintős, erőgyűjtős, ami egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne lenne dolgod, feladatod. Sőt, épp azt kellene megtalálnod, hogy mi az, amiben ki tudsz teljesedni. A hó eleje hozhat "lépjek-ne lépjek" helyzeteket, feszültséget is, nehezen tudod elfogadni, amit az élet most lehetőségként kínál. Mielőtt nagyon mélyre szaladnál, állj meg egy kicsit és gondold végig, tudsz-e változtatni az adott helyzeten. Ha nem, tudatosítsd, gyászold meg a múltat, aztán lépj tovább és keress új célt magadnak. Bármilyen nehéz is egy időszak, mindig van olyan, amibe lehet kapaszkodni. Most a jövőbe vetett hited és kreativitásod adhatja meg azt az erőt, ami tovább lendíthet.

Aszcendens

Két dolog adhat stabilitást - hogy rendületlenül bízol magadban, és megtanulsz bízni másokban. Most mindkettőt gyakorolhatod! Az önbizalomra kapcsolataid helyrehozásában is szükséged lesz, a hó első fele munkahelyi, a második magánéleti sikereket ígér, ha képes vagy felülírni a saját sztereotípiáid.

NYILAS

nyilas

Fiatalon, vagy egy-egy "megvilágosodott" pillanatban biztos érzed, érezted, hogy merre kellene elindulnod, mi tenne boldoggá. De a hétköznapok, az élet különböző történései, kapcsolataid átszínezik, megrakják mindenféle sallanggal az "isteni tervet". Így újra és újra fel kell fedezni, megtalálni az "élet értelmét". Ezért kell megállni néha, végiggondolni, jó úton haladsz-e, és felépíteni egy olyan életet, amelyben ez lehetségessé válik. Most erre van lehetőséged. Felfedezni magad, titkos vágyaid, azt, ami mozgatni, motiválni tud. Ami új értelmet ad az életednek. Az időszak konkrét lehetőségeket is hozhat egzisztenciálisan, anyagilag, élj vele, bátran!

Aszcendens

Jó lenne átgondolnod anyagi ügyeid, s megtenni azokat a lépéseket, amikkel stabilizálhatod a helyzeted. Például azzal, hogy megpróbálod a költekezési kedved kordában tartani -  különösen a hó második felében. Tanulni, utazni, világot látni - erre viszont kiváló a most következő időszak.

BAK

bak

Az elmúlt hónapokban többször érezhetted úgy, hogy az életed irányítását kivették a kezedből - ami nagyon sok belső feszültséggel járhat. "Biztos, hogy jó úton vagyok? Jó a cél? Jó az irány?"- ilyen és ehhez hasonló gondolatok, érzések törhetnek felszínre. S jöhetnek hozzá olyan találkozások is, amik megpróbálnak kibillenteni vélt- vagy valós biztonságérzetedből. Amolyan próba ez, amin ha keresztülmész, megtanulhatsz hinni magadban, erődben, s ha elég rugalmas vagy, nyitott a változásokra, ősszel egy óriási léphetsz majd előre. Pucolj ki mindent az életedből, amiről tudod, hogy nincs már rá szükséged! Keresd meg a belső tüzet magadban, ami elindítója és motorja lehet a cselekedeteidnek!

Aszcendens

Egy régóta húzódó családi kiadás aktuálissá válhat - gondold végig, hogy tudod átcsoportosítani a kiadásaidat! A munkádat, karrierbeli lehetőségeid is érdemes lenne most végiggondolnod, különösen, ha nem vagy elégedett a helyzeteddel. 8-a és 26-a környékén tudsz lépni, ha szeretnél.

VÍZÖNTŐ

vizonto

Nyugtalan, izgalmakkal és váratlan helyzetekkel teli időszakra készülj! A feszültség, a vágy arra, hogy "történjen, változzon végre valami", is könnyen sarkalhat gyorsan meghozott döntésekre - akár magánéleti-, akár munkahelyi dologról legyen szó. Légy tudatos, mindig legyen kontroll - ha kell, kérj tanácsot, segítséget barátaidtól, s amennyire csak lehet, kerüld az olyan helyzeteket, ahol azonnal választ kell adnod - hagyj magadnak időt az átgondolásra! Régi ügyek, problémák is előjöhetnek, hogy átértékelhesd, megpróbáld megoldani őket. Különösen kapcsolataid kerülnek nagyító alá, másokhoz való viszonyod, de párkapcsolatod is átgondolásra vár. 13-a környéke a legintenzívebb időszak, minden helyzetben legyél korrekt, körültekintő! 

Aszcendens

Párod, környezeted tart most a tükröt, érdemes figyelni rá, mit látsz - mennyi szeretetet, melegséget, őszinte figyelmet. Élvezd az együtt töltött perceket, s beszéljétek meg a problémákat! Most jó rálátásotok lehet a megoldásra, továbblépésre. 8-a külföldi vagy továbbtanulási ajánlatot ígér, de bármilyen szövetség is aktuális lehet!

HALAK

halak

Jobb ha hozzászoksz ahhoz, hogy minden változik, esetleg magad keresed meg, hogy életednek mely területe kívánja, hogy átszabd egy kicsit. A hó elején érezheted a sürgetést, feszültséget, nyugtalanságot, hogy lépni kellene. Légy megfontolt, még véletlenül se hozz meggondolatlan, hirtelen felindulásból döntést! Azzal viszont jó, ha tisztában vagy, mit érsz, ha kell, állj ki magadért, érdekeidért - most főleg a munkahelyeden lehet rá szükség. A hó második fele külföldi vagy tanulási lehetőségeket is hozhat, használd ki az alkalmat, különösen, ha a jövődet építheted vele. 19-e környéke könnyen ragadtathatod meggondolatlan költekezésre, légy óvatos és megfontolt a kiadásaidnál! Akárhogy is sikerül, 23-ától a szűz energiák majd szembesítenek döntéseiddel, eddigi hozzáállásoddal.

Aszcendens

Céljaid eléréséhez elsősorban el kell hinned, hogy jó vagy abban, amit csinálsz. Ha nem vagy jó, akkor keresd meg a helyed! Fontos, hogy szeresd, amit csinálsz, kreatív lehessél, elismerjétek a munkádat. Ha vitás helyzetek vannak a munkahelyeden, kapcsolataidban, érdemes most tisztázni őket, akár konfliktus árán is.