Előrejelzés 2018. júliusára

Július 22-ig a Nap a Rákjegyében jár, aztán átlép az Oroszlánba.

A Rák időszakban érzelmeinké a főszerep. A szokottnál érzékenyebbek, sebezhetőbbek és befolyásolhatóbbak vagyunk, gyakran változik a hangulatunk, könnyebben válunk szeszélyessé, érzelmileg kiszolgáltatottá. Most különösen fontos, hogy tartozzunk valakihez, érdemes megragadni minden alkalmat, hogy családunkkal, szeretteinkkel legyünk. Ez a nagy családi találkozók, közös főzések, beszélgetések, nyaralások legjobb időszaka, de alkalmas a hónap otthonunk csinosítására, gyökereink, múltunk felidézésére, megértésére is. 

A Nap Oroszlánba lépésével tovább kell lépnünk, eljött az idő, hogy mi váljunk életünk főszereplőjévé.

Amennyiben ismered pontos születési idődet, érdemes az aszcendensedre vonatkozó részt (is) elolvasnod.  

 

Július 10-én a Vénusz a Szűzbe lép.

A szeretet és szerelem a másik feltétel nélküli elfogadása, ezért a Vénusz nem érzi túl jól magát a tökéletességre vágyó, föld jegyű Szűzben, de van létjogosultsága. Időnként muszáj egy kicsit „tiszta fejjel” végiggondolni saját és hozzátartozóink érzéseit, megnézni, ki az, akire a hétköznapokban is tudunk számítani. A most következő hetekben nem a szenvedély, sokkal inkább a megbízhatóság és hűség lesz érzelmeink alapja. A Vénusz a pénz természetes jelölője is - a kockázatvállaló és nagylelkű Oroszlán után a Szűzben jóval praktikusabb, ezért ha befektetésre nem is, de jóval meggondoltabb pénzkezelésre feltétlenül számíthatunk majd.

Július 11-én a Jupiter megáll, majd megindul előre

Március óta haladt retrográd mozgásban az igazságot, fejlődést, értékteremtést szimbolizáló sorsbolygó. Négy hónapunk volt rá, hogy megkeressük azokat a belső erőforrásainkat, melyek gazdagabbá, jobbá és bölcsebbé tehettek. A Nyilas és a Skorpió jeggyel kezdődő házunkban volt lehetőség „ismétlésre”, újrakezdésre, régi ügyek, döntések átgondolására, tisztázására. Attól függően, hogy sikerült a belső munka, most beindulhatnak dolgaink, különösen az első napok hozhatnak intenzív élményeket, eseményeket.

A Nap július 22-án belép az Oroszlánba

Az elmúlt hónapban leginkább családunk, otthonunk, a szeretteinkről való gondoskodás töltötte ki mindennapjainkat. A Nap Oroszlánba lépésével tovább kell lépnünk, itt az idő, hogy mi váljunk életünk főszereplőjévé. Tele vagyunk életerővel, energiával, önbizalommal, erős bennünk az önérvényesülési vágy, s szeretjük az irányítást a saját kezünkben tartani. Inkább az élet napos oldala, a fény(űzés), gondtalanság vonz. Szerelem, gyerek, játék, kreativitás, vállalkozás – ezek lesznek a kulcsszavak az elkövetkezendő egy hónapban. Amelyik életterületünk fölött egyéni horoszkópunkban a Nap jár, ott tudjuk kibontakoztatni leginkább képességeinket, ott tudunk ragyogni, példát mutatni másoknak. A tüzes jegyűek (Nap, Hold vagy aszcendens a Kosban, Oroszlánban vagy a Nyilasban) különösen jól tudják használni az időszak energiáit.

Július 27-én a Merkúr retrográd (visszafelé haladó) mozgásba vált

A Merkúr többek között a kommunikációnkért, gondolkodásunkért, kapcsolatteremtő képességünkért felel. Most ezeken a területeken érezhetünk némi fennakadást, de ez korántsem biztos! A bolygó évente háromszor kb. három héten át halad visszafelé, érdemes megfigyelni, vannak-e ránk valamilyen hatással ezek az időszakok. Mindenesetre hasznos lehet végiggondolni az elmúlt időszak történéseit, s megpróbálni újraírni, kijavítani a hibákat, rossz vagy elhamarkodott döntéseket, találkozni azokkal, akikkel szemben adósnak érezzük magunkat. Előfordulhat, hogy nem tudunk olyan könnyedén kommunikálni, hamarabb félreérthetünk dolgokat, félreérthetnek minket. Ha lehet, ne mostanra időzítsük a fontosabb szerződéseket, vizsgákat, megbeszéléseket. Az Oroszlánnal kezdődő házunkban most különösen sok "gondolkodni valónk" lehet, de azt is érdemes megvizsgálnunk, mennyire tudjuk képviselni, kifejezni magunkat, mennyire tudjuk működtetni kreatív energiánkat.

 

KOS

kos

Uralkodó bolygód, a Mars visszafelé jár a Vízöntő jegyében. Az igény a szabadságra, változatosságra, közösségi élményekre éppúgy megvan benned, mint az előző hónapban, de nem tudod olyan egyszerűen, konfliktusmentesen megélni. Nehezebb az akaratodat érvényesíteni, több energiádba telik döntéseket hozni, feltehetően sokat vívódsz, harcolsz majd magaddal. Épp erre szolgál az elkövetkezendő két hónap. Segít átgondolni az elmúlt időszakot. Előjöhetnek régi helyzetek, lehetőséget adva, hogy ismét megpróbálj rájuk megoldást találni. Visszatérhetnek múltad szereplői is, hogy átírjátok történeteteket, és pároddal, szeretteiddel is tudd a kapcsolatodat rendezni, tisztázni. Pihenj sokat, ez az időszak nem a nagy tettek ideje, most inkább lelkileg, érzelmileg alkoss nagyot!

Aszcendens

A visszafelé járó Mars jócskán visszafogja önérvényesítő lehetőségeid, viszont segít rendezni érzéseidet, gondolataidat. "Lapozd" végig az életed, és vess számot azzal, min kell változtatnod ahhoz, hogy beinduljon a remélt változás. A barátaihoz, a közösségekhez való hozzáállásodat mindenképp érdemes felülvizsgálnod.

BIKA

bika

Ha teheted, időzítsd mostanra a nyaralást, utazz el, pihenj sokat! Élvezd a családi együttléteket, közös kalandokat! Szükséged van új impulzusokra, arra hogy fel tudj töltődni, más szemszögből lásd életed történéseit. Az elmúlt hónapok hozhattak a kapcsolataidban, kommunikációdban egy kis megtorpanást, régi problémák is felszínre kerülhettek, amiket rendezned kellett. Ennek az időszaknak vége, most már előre nézz! Új kihívások várnak, dolgozz ki stratégiát hozzájuk, s keress társakat, akikben megbízhatsz! 13-a környéke a legjobb bármilyen projekt elindítására, vállalkozásra, tárgyalásra, de szerelemre, fontosabb családi együttlétekre is.

Aszcendens

A nyaralás, a családjával eltöltött idő közelebb vihet szeretteidhez, segít megérteni kapcsolataid természetét, mozgatórugóját. Főleg a hó első fele alkalmas nagy együttlétekre, beszélgetésekre szüleiddel, családoddal, de arra is lehetőséged lesz, hogy megismerd saját érzéseidet, vágyaidat, és ha kell, tégy azért, hogy elérd őket.

IKREK

ikrek

Az élet célja a boldogság, az egyik legelérhetőbb útja a szeretet. A nyár a szokottnál is több lehetőséget ad arra, hogy közelebb kerülj azokhoz az erőforrásokhoz, amelyek ezt lehetővé teszik. Legyél sokat családoddal, szeretteiddel, merülj el kedvenc hobbidban, nyaralj, utazz, pihenj, élvezd a semmittevést, s főleg vedd észre az élet apró örömeit! Most az a dolgod, hogy töltődj, felkészítsd magad a nehezebb időszakokra. Közben mindig tartsd szem előtt az anyagi lehetőségeidet, nem éri meg azon görcsölni évközben, hogy termeled ki a nyaralás költségeit. 5-e környéke sokat javíthat anyagi helyzeteden, olyan lehetőséget dobhat fel, melyeknek nehéz lesz ellenállni - mindenesetre jól járd körbe, hogy hosszú távon is "megéri-e" a projekt!

Aszcendens

A hónap első fele anyagi ügyeid átgondolását szorgalmazza. Főleg, hogy itt a nyár, s kedved szerint szívesen nyújtózkodna tovább, mint amíg lehetne. Ha a lehetőségeid nem engedik meg, apró, közérzetjavító kiadásokkal vészeld át az időszakot. 12-e körül egy visszafogott utazás, nyaralás is szóba jöhet.

RÁK

rak

A Nap 22-ig jár a jegyedben. Megvilágítja a lehetőségeidet, az utadat, a céljaid, és amit aktuálisan kellene megoldanod. Itt a remek alkalom, hogy megmutasd tehetségedet, képességeidet, hasznosítsd a tudást, aminek a birtokában vagy. Vonj mérleget az előző évedről, s indítsd el a következő ciklusod - most érdemes új projektekbe kezdeni, tanulni, szövetségeket kötni, rendezni magánéletedet, anyagi és egzisztenciális helyzeted. Ha bízol magadban, menni fog. A 13-ai Újhold környéke adja a legtöbb lehetőséget - belülről induló és kívülről érkező változásokra egyaránt. A hó második felében próbálj az élet örömeire, napos oldalára koncentrálni, tanuld meg jól érezni magad a bőrödben! A nyaralást érdemes ekkorra időzítened!

Aszcendens

A 22-ig jegyedben járó Nap segít, hogy végre magadra találj, a saját vágyaid, álmaid legyenek a legfontosabbak. Még akkor is, párod, környezeted nem veszi jó néven.12-e környéke olyan kérdést, problémát hozhat felszínre, amellyel eddig nem akartál, nem mertél szembenézni. Ideje lesz kiállni magadért!

OROSZLÁN

oroszlan

A hó elején már elkezdhetsz tervezgetni, gondolkodni az elkövetkezendő egy év feladatain, lehetőségein. A megvalósítással azonban várj még 22-ig - utána érdemes konkrét lépéseket tenni. Most nem feltétlenül érdemes közös bizniszben gondolkodnod, a visszafelé haladó Mars viszonylag kevés lehetőséget ad, hogy átvidd az akaratodat, képviselni tudd érdekeidet a másik oldalon. Inkább azt keresd meg, melyik az a terület, ahol ki tudsz bontakozni, ahol megmutathatod kvalitásaidat, képességeidet. Ideje, hogy az életed főszereplőjévé válj és kiválaszd azokat, akik méltó társaid lehetnek a további "játékban". Boldog születésnapot!

Aszcendens

A hó első felében pihenj sokat, legyen ez az időszak az erőgyűjtésé, szeretetteljes együttléteké, családi összejöveteleké. Meg a tervezésé. Tudnod kell, mire fordítod az energiádat, melyet 22-én a Nap Oroszlánba lépése hoz. 10-étől pénzügyeidre is érdemes jobban figyelned, 12-e új munkát, lehetőséget ígér.

SZŰZ

szuz

A visszafelé menetelő Mars hozhat belső harcokat, de kívülről, főleg párkapcsolatodból érkező konfliktusokat is. Merhetsz-e végre magaddal törődni, a saját sorsod egyengetni, foglalkozni azzal, amit igazán szeretsz, szeretnél - ezek a kérdések feszülnek, feszülhetnek belül. A Rákban járó Nap érzékennyé tesz, rávilágít arra, kik azok, akikre a saját utadon igazán számíthatsz. A hó közepén a március óta visszafelé járó Jupiter végre megindul előre, hogy beindítsd azt a területet, amit egyéni horoszkópodban érint. Szenvedélyes, hatalmas érzelmi amplitúdójú időszak veszi kezdetét. Mi mást tehetnél, mint hogy felülsz a hullámvasútra és élvezed a mélységek és magasságok változatosságát. A biztos pont párod, szeretteid lesznek.

Aszcendens

Most barátaid, kapcsolataid kerülnek fókuszba. Ők taníthatnak meg rá, hogy nem minden fejben dől el, néha a szívedre is muszáj hallgatni. S hogy a legnagyobb konfliktus is megoldható, ha megpróbáljátok megérteni egymás indítékait. 23-a környéke a leggyümölcsözőbb kapcsolataidban, s anyagilag is.

MÉRLEG

merleg

Mostantól két hónapon át jöhetnek vissza régi helyzetek, kapcsolatok. Használd ki az alkalmat, próbáld más megvilágításban látni a dolgaid, így olyan megoldások születhetnek, melyekre álmában sem mertél volna gondolni! Közben nyaralj, pihenj! Próbáld elengedni magad - legyél sokat barátaiddal, szeretteiddel. S "állj bele" azokba a helyzetekbe, ahol megmérettetik az emberséged - fordíts a családodra minél több figyelmet, gondoskodj azokról, akiknek szüksége van rá - az élet hozhat olyan szituációkat, ahol tudsz majd "gyakorolni". Új munkára, kihívásra is van esélyed most, 13-a és 22-e hozza a legtöbb lehetőséget. A 27-ei Telihold viszont választás elé állíthat a magánéletedben, próbálj a legjobb tudásod szerint dönteni.

Aszcendens

Ideje, hogy végre a saját igényeidre koncentrálj, az örökös megfelelni akarás elvonja figyelmed saját céljaidról, márpedig most épp azt kell megmutatnod, mire vagy képes. A hó első felében pörgesd fel magad, 10-étől már jó lenne egy kicsit elvonulni, pihenni, nyaralni. 23-a körül anyagilag is rendeződhetnek dolgaid.

SKORPIÓ

skorpio

Mindkét uralkodó bolygód (Mars, Plútó) visszafelé halad. Most egy ideig lassabban mennek a dolgaid, joggal érezheted, hogy nincs elég erőd, az életed nehezen tudod irányítani, mederben tartani, ami óriási feszültséggel járhat. A hó első fele a nehezebb - sokat segít, ha pihensz, meditálsz, és megpróbálod felgöngyölíteni azokat a problémákat, amik a legjobban nyomasztanak. Régi helyzetek is a felszínre kerülhetnek, emberek térhetnek vissza a múltadból, hogy újra megoldást találjatok közös dolgaitokra. Akkor sikerülhet, ha belül is elindul a változás, képes vagy átértékelni eddigi életedet, mozgatórugóidat, s megtanulsz hinni magadban. A hó közepétől egy árnyalattal már könnyebb lesz, keress magadnak olyan célokat, kihívásokat, amiben megmutathatod erődet, tudásodat és tehetségedet!

Aszcendens

Ha a családodban megoldásra váró konfliktus, rendezni való helyzet van, gondoskodj róla, hogy a mindenkinek legideálisabb megoldás szülessen. Akár azon az áron is, hogy félreteszed saját érdekeidet és fejet hajtasz a többiek akarata előtt. A hó második felében kárpótol majd az élet karrieredben, anyagiakban.

NYILAS

nyilas

Van, amikor nem kell "akarni", csak hagyni, hogy a dolgok megtörténhessenek. S közben figyelni, mi zajlik belül, s mi zajlik kint, a világban. Most épp ilyen időszak jön. A legjobb, ha nyaralással, pihenéssel töltöd az időt, vagy legalábbis olyan dolgokkal, amik ki tudnak kapcsolni. Most sokkal inkább az érzelmeken van a hangsúly, nem megérteni, hanem megérezni, átérezni kell mindent - jót, rosszat, szépet, fájdalmasat. A hó közepétől lassan erőre kapsz, de még mindig lesznek életednek olyan területei, melyekben gúzsba kötve érezheted magad. Nem baj, hagyd! Csak közben keress olyan időtöltést, olyan társaságot, ami feltölt, boldoggá tesz, ahol igazán önmagad lehetsz! 

Aszcendens

A hó első fele nyugodt energetikájú, jobb, ha lassítasz egy kicsit, átgondolod a helyzeted, lehetőségeidet, vagy ekkorra időzíted a nyaralást, családi programokat. A 14-én előre induló Jupiter új folyamatokat indít el, 22-e környéke például külföldi ajánlatot éppúgy hozhat, mint új munkát, karrierlehetőséget.

BAK

bak

22-ig sokkal érzékenyebb leszel, fogékonyabb mások gondjaira is, ideje, hogy megbeszéld környezeteddel azokat a problémákat, melyeket régóta hurcoltok, s feloldjátok a konfliktusokat végre. Egy-egy beszélgetés magadhoz is közelebb vihet, olyan tulajdonságaiddal szembesülhetsz, melyekre eddig nem volt rálátásod. Egyúttal azt is megtudhatod, kik az igazán fontos emberek az életedben, s mi dolgotok egymással. A 12-e körüli napok a legígéretesebbek - meglévő kapcsolatod elmélyítésére, új szerelemre is, nagy eséllyel tudsz, akarsz majd érzelmileg elköteleződni. Ha lehet, a nyaralásod időzítsd erre az időszakra! Szeretteid, családod közelsége majd kisimítja a lelkedet. Minden esély megvan egy önfeledt, boldog, kreatív időszakra.

Aszcendens

Párod, családod, barátaid egyaránt nagyobb szeletet kérnek az életedből, s neked épp ugyanerre van szükséged. Lazíts, pihenj, szeress, hagyd, hogy szeressenek. 13-a körül minden adott lesz, hogy érzelmileg magadra találhass, elköteleződj, vagy épp szerelembe essél. Fontos anyagi döntést viszont most ne hozz!

VÍZÖNTŐ

vizonto

A jegyedben járó Mars visszafordult, hogy át tudd gondolni, valóban akarsz-e küzdeni, harcolni, konfliktust felvállalni, menni, elkezdeni, elindulni vagy inkább a biztosabbnak tűnő utat választod, s maradsz, megpróbálsz gyökeret ereszteni, stabilizálni a jelen helyzetet. A csatát most nem a világgal kell megvívnod, hanem saját magaddal. Nem mintha ez könnyebb lenne, érzed, hogy valamit el kell engedned. Vagy a biztonságot és kiszámíthatóságot vagy az újdonság varázsát, lehetőségét. Gondold végig, mit nyersz és veszítesz az egyikkel és mit a másikkal, és próbálj tiszta helyzetet teremteni! Hó végére valószínűleg döntéshelyzet elé kerülsz. A beszélgetés, a dolgok tisztázása mindig segítség, és érzelmileg is találsz majd támogatást barátaid, szeretteid között.

Aszcendens

Másfél hónapra visszafordult a jegyedben időző Mars. A környezeteddel folytatott viták most nem sok jóval kecsegtetnek, a csatáidat elsősorban belül, saját magaddal kell megvívni. A pároddal, szeretteiddel eltöltött segít felismerni, hogy mikor, miben lenne szükség nagyobb együttműködésre, toleranciára.

HALAK

halak

Nem harcolni, csak szeretni, bízni, boldog pillanatokat keresni, találni, elfogadni, amit az élet hoz - a hó első felében ez a dolgod, lehetőséged. 8-a környéke a legharmonikusabb, ekkorra érdemes időzíteni nyaralást, szeretetteljes együttléteket, családi projekteket. Előjöhetnek régi emlékek is, a múlttal való találkozás szembesíthet jól-rosszul meghozott döntéseiddel. S azzal is, milyen muníciót hoztál otthonról, mit tudsz tovább adni szeretteidnek. Magában hordozod-e az öröm képességét, tudsz-e felhőtlenül, gyermekien boldog lenni. Ha tudatosítod, hol tartasz, már tudsz tenni azért, hogy változz, változtass a helyzeteden. 10-étől próbálj jobban figyelni párodra, kapcsolataidra, ha bármilyen vitás helyzet van, most képes leszel békésen, szeretettel rendezni.

Aszcendens

Keresd meg, hogy mi tenne boldoggá! A családoddal, barátaiddal eltöltött idő, egy kis utazás, nyaralás, egy jó beszélgetés, vagy a csend, amely körülölel. A legapróbb örömforrás is megszépíti a napjaidat, kisimítja a lelkedet, ráncaid. 4-e környéke adhatja a legtöbb lehetőséget új élményekre, boldog pillanatokra.