Előrejelzés 2018. májusára

Készülj a változásra! Május 15-én az Uránusz átlép a Kosból a Bika jegyébe és nyolc éven át alakítja majd életed bika-területét. Már most érdemes meghoznod azokat a döntéseket, amelyek a megújulásodat, az "új életedet" szolgálják.

Május 21-ig a Nap a Bika jegyében jár, aztán átlép az Ikrekbe.

A Bika időszakkal olyan dolgokkal érdemes foglalkoznunk, amelyek szebbé, gazdagabbá és élvezetesebbé teszik az életünket. Konkrét, a gyakorlatban kivitelezhető megoldásokat kell keresnünk, de nem elég a lelkesedés, kitartóan dolgoznunk kell azért, hogy célunkat meg tudjuk valósítani.

A Nap Ikrekbe lépésekor ideje útra kelnünk, megismerni a világot. Az anyagi világ meghódítása után szellemi impulzusokra vágyunk. Tanulásra, utazásra, kapcsolatok kiépítésére alkalmas az időszak.

Amennyiben ismered pontos születési idődet, érdemes az aszcendensedre vonatkozó részt (is) elolvasnod.

 

Május 13-án a Merkúr belép a Bikába.

Vége a hirtelen értékítéleteknek és döntéseknek! Képessé válunk rá, hogy józanabbul és megfontoltabban gondolkozzunk, és csak akkor alkossunk véleményt valamiről, ha valóban meggyőződtünk arról, hogy igazunk van. Nagyobb az esély rá, hogy döntéseinket gyakorlati megfontolások, a józan eszünk és tapasztalataink vezessék és hogy kommunikációnk kedves, nyugodt, csendes, megfontolt, érzéki legyen. A közlekedésben lassabbak, megfontoltabbak lehetünk, vigyázzunk, reakcióidőnk is megnőhet!

Május 15-én az Uránusz belép a Bikába.

Horoszkópunkban az Uránusz képviseli megújulási képességünket. Amelyik életterületen jár, ott van lehetőségünk megélni különleges helyzeteket, ott vágyunk nagyobb önállóságra, számíthatunk váratlan fordulatokra, hirtelen bekövetkező eseményekre. Az Uránusz a Bikában új értékrendet hoz létre, az aktuális területet felszabadítja, új energiákkal tölti fel, s ezzel komoly fejlődési lehetőséget kínál számunkra.

Május 16-án a Mars belép a Vízöntőbe.

Az elmúlt két hónapban keményen dolgoztunk azért, hogy megteremtsük azt a biztonságot, amelyre vágytunk. A cél volt a fontos, s eléréséhez inkább a hagyományos, jól bevált módszerekhez folyamodtunk. A Vízöntőbe lépő Mars már ki akar lépni a megszokott keretekből. Új utakat keres, szokatlan, a hagyományostól eltérő megoldásokat. Az elv a fontos számára, a gyakorlati következményekkel nem foglalkozik. Az elkövetkezendő időszakban a saját utunkat akarjuk járni. Keressük az új lehetőségeket, megnő kísérletező kedvünk. Sokkal több szabadságra van szükségünk, gondolataink és tetteink korlátozását nehezen viseljük. Érdemes most kezdeni új projektekbe, dönteni stratégiai kérdésekben. Levegő jegyűek - (Nap, Hold vagy aszcendens az Ikrekben, Mérlegben vagy a Vízöntőben) tudják legjobban hasznosítani az időszakot.

Május 19-én a Vénusz belép a Rákba.

A szeretet és szerelem bolygója a vizes, azaz érzelmeket szimbolizáló jegyben nagyon jól érzi magát. A Rák gondoskodó, odaadó, gyengéd, a Vénusz érzéki, erotikus, érzelmekkel teli, a kettő találkozása egyik legszebb időszaka lehet életünknek. Tele vagyunk érzelemmel, vágyunk a harmóniára, a romantikára, eggyé olvadásra, testi-lelki szerelemre és remélhetőleg mindent megteszünk, hogy elérhessük őket. A Rák, a Skorpió és a Halak jegyűek különösen sok boldog pillanatra számíthatnak a most következő hetekben.

A Nap május 21-én belép az Ikrekbe

Miután a Nap kipihente magát a Bikában és feltöltekezett mindenféle földi jóval, tovább megy, hogy - az Ikrekbe lépve - körülnézzen kicsit a világban. Mindent tudni akarunk és mindenről van véleményünk - melyet szívesen meg is osztunk másokkal! Örömet szerez a tanulás, utazás, másokkal való ismerkedés. Vágyunk a változatosságra, könnyedén kötünk kapcsolatokat, de nehezen viseljük, ha korlátozni akarnak szabadságunkban. Sokkal inkább hallgatunk az eszünkre, mint érzelmeinkre. A levegő jegyek (Nap, Hold vagy aszcendens az Ikrekben, Mérlegben vagy Vízöntőben) tudja legjobban használni az energiát.

Május 30-án a Merkúr az Ikrekbe lép

A Merkúr saját jegyében végre megmutathatja, mit tud! Az elkövetkezendő hetekben gyorsan vág az agyunk, pillanatok alatt reagálunk a helyzetekre, válaszainkat, kétségeinket pedig meg is mondjuk, méghozzá választékosan, élvezetesen. Jól kommunikálunk, tudásszomjunk megnő, szellemileg és verbálisan is frissek, humorosak és talpraesettek vagyunk. Bármilyen tanulmányra, vizsgára, utazásra, tárgyalásra jó az időszak. A levegő jegyek (Nap, Hold vagy aszcendens az Ikrekben, Mérlegben vagy a Vízöntőben) tudja a legjobban használni az energiát.

 

KOS

kos

Dinamikusan élsz, s szerencsére elfogadod, hogy a változás szükséges velejárója az életednek. Egy "gond" van csak, hogy szeretnéd, ha mindez a saját szád íze, elvárásai szerint történne. Az elmúlt hét évben sok mindent megtanulhattál. Például azt, hogy céljaid eléréséhez muszáj kilépned a komfortzónádból, s a változást másokkal, másokért könnyebb és szerencsésebb is kivitelezni. A hó első fele segít az elmúlt ciklust lezárni. Ha vannak fiókban tartott terveid, vedd elő és indítsd el őket az útjára - főleg a pénzügyeidet, egzisztenciádat érintő projektek lehetnek fontosak! A 15-én kezdődő újabb nyolc esztendő majd arra szolgál, hogy learathasd azokat a babérokat, amikért idáig dolgoztál.

Aszcendens

Hó közepéig a karriered területe a legaktívabb - vagyis jócskán tudsz tenni azért, hogy a céljaidhoz közelebb kerülhess. Feltéve, hogy a lelkesedésed nem csak szalmaláng, s kitart a feladat végéig. 15-én teljesen új alternatívák nyílnak meg anyagilag. Légy nyitott, s használd ki a váratlanul érkező lehetőségeket! 

BIKA

bika

Az év egyik legfontosabb időszakában jársz! Érdemes a céljaid, lehetőségeid átgondolni, tudatosítani, s megnézni, kikkel kell összefognod értük. Már csak azért is, mert komoly változásokat, izgalmas, váratlan helyzeteket hozó időszak veszi a kezdetét! A megújulásért, a régi struktúrák lebontásáért felelős Uránusz 15-én lép a jegyedbe, és nyolc éven át formálja, alakítja az életed. Mire a ciklus végére ér, egy teljesen új ember néz majd vissza a tükörből - új értékrenddel, új célokkal, új identitással. Érdemes néhány apró változást már most beiktatnod - szerencsére a jegyedben járó Merkúr segítségével könnyen meggyőzheted környezetedet a változtatások szükségességéről. Az időszak konkrét munkát, új karrierlehetőséget is hozhat.

Aszcendens

A 15-én induló hétéves ciklus olyan fordulatokat hoz, amelyek alaposan próbára teszik a türelmed. Most indul a tesztidőszak. Érdemes az eddig halogatott változásokat a hó második felére időzíteni és minél több olyan szituációba belemenni, melyek kimozdítanak a komfortzónádból.

IKREK

ikrek

Lassan véget ér egy egyéves időszak. Gondold végig, mit értél el, mit lehetne még tenni lezárásképpen, s tervezd meg a következő ciklust. Ezt nem lehet kapkodva. Lassíts egy kicsit, hagyd, hogy megérjenek a dolgok, gondolatok benned. Pihenj sokat, figyelj az élet apró örömeire, szeress, élvezd mások szeretetét! A jegyedben járó Vénusz nagyon sok lehetőséget ad, hogy érzelmileg fel tudj töltődni. 15-én új korszak veszi kezdetét - az Uránusz Bikába lépése megtanít majd, hogy ahhoz, hogy (anyagi) biztonságban érezd magad, muszáj lesz újra meg újra megújulnod - sok időd van rá, légy türelmes! 21-én lép a Nap a jegyedbe, itt az idő, hogy az álmaidatt valóra váltsad. Boldog születésnapot!

Aszcendens

Az időszak anyagi helyzetedre irányítja a figyelmet. Érdemes végiggondolnod pénzügyeidet - milyen tartalékaid vannak, hogy lehetne stabilizálni a helyzeted, kikkel érdemes szövetkezned a jövőben. Próbálj új kapcsolatokat is építeni, most egyedül sokkal nehezebb, össze kell fognod másokkal.

RÁK

rak

A hó első fele még az előző időszak energiáit hordozza. Ha van olyan projekt, amit nem indítottál el, elintéznivaló, kapcsolat, aminek nem jártál a végére, érdemes megtenni. 15-én új időszámítás kezdődik. Az Uránusz - nyolc év után - a Kosból átlép a Bika jegyébe és a következő nyolc évet ott fogja eltölteni. Kénytelen leszel átértékelni a biztonság fogalmát - az egyetlen lehetőség a "minden változik" elfogadása lesz. Olyan érzésre számíts, hogy már semmi sem a régi. Új stratégiára lesz szükség, hogy elérd a céljaid, légy rugalmas és nyitott, most ez az egyetlen esélyed. Szerencsére 19-étől a Vénusz a jegyedben hoz segítőket, kapcsolatokat hozzá.

Aszcendens

Próbáld a vitás helyzeteket rendezni környezeteddel. Mindenki jobban jár, ha őszintén elmondod a véleményedet, előbb-utóbb úgyis "levernéd" rajtuk a sérelmed. A hó első felében gyakorlatilag "kikényszerítik", hogy megtanuld képviselni magad. Elsősorban párkapcsolatod, munkahelyed lesz a "gyakorlópálya".

OROSZLÁN

oroszlan

A hónap első fele már jelezni fogja, mit tehetsz azért, hogy helyreállíthasd, stabilizálni tudd anyagi helyzetedet. Adódhat munka, pénzügyi lehetőség - érdemes elfogadni őket, de maga is kereshetsz alternatívákat, ha új tapasztalatokra, biztosabb megélhetésre vágysz. Most még van lehetőséged, hogy a saját szád íze szerint alakítsd az életed, 15-étől a Bikába lépő Uránusz már inkább az elmúlt 7 évben megkezdett folyamatok eredményeit stabilizálja. Az időszak kapcsolataidra is erős hatással lehet, meglehet, hogy csak némi vita, konfliktus árán tudod keresztülvinni akaratodat, érdekeidet. Ezt most muszáj felvállalnod, de természetesen jó, ha törekszel a megegyezésre, együttműködésre, csak nem minden áron.

Aszcendens

Kellenek fix dolgok az életedben. Az egyik a munkád, amivel megteremted az életszínvonaladhoz szükséges feltételeket. Most erre kellene koncentrálnod. Megnézni, anyagilag-egzisztenciálisan jó helyen vagy-e. Most jó lehetőség van előrelépésre, váltásra, de egy konfliktus tisztázására is.

SZŰZ

szuz

Főleg a bika-energiák dominálnak, különösen, hogy 15-én az Uránusz is ide lép 7 év Kos-tartózkodás után. Az elkövetkezendő években a biztonságunk alapja az a készég lesz, hogy bármikor képessé válunk változásra, megújulásra. Ezt kell megpróbálnod, még ha nem is lesz könnyű kilépni a komfortzónádból. Az időszak új munkát, lehetőségeket hozhat, ami eleve garantálja a kimozdulást a megszokott helyzetből. Épp ideje, hogy ledöntsd azokat a falakat, amit magad köré emeltél, bátran próbáld ki magad új helyzetekben! A Vízöntőben járó Mars bármit képes megmozgatni a szabadság illúziójáért, hagyd, hogy magukkal sodorjanak az események, új szelek, lehetőségek!

Aszcendens

Nem mindegy, hogy gyomorgörccsel vagy jókedvvel mész dolgozni. Hangulatodat most elsősorban kollegiális kapcsolataid befolyásolhatják. Meg kell tanulnod együttműködni, és itt a lehetőség új ismeretségekre is. Tanulásra, külföldi utakra, tárgyalásra a hó első fele alkalmas, utána a munkahelyeden kaphatsz lehetőségeket.

MÉRLEG

merleg

A hó első felében még bízhatsz az erődben. Kevés akadály van, amit ne tudnál legyőzni - képes vagy újra és újra felhúzni magad, s addig menni, tárgyalni, amíg nem érsz el eredményt. Később a talpon maradáshoz már muszáj új alternatívákat keresni, összefogni, kapcsolatokat építeni. 15-e az új szelek hírnöke, egy apró változást mindenképp iktass be még akkor is, ha nincs konkrét projekted, ami elindításra vár. Közben élvezd a pillanatot, keress boldog perceket, örömforrásokat! Gondold végig, mitől éreznéd szabadnak magad, mit tudnál tenni, hogy legalább egy lépéssel közelebb kerülj a célodhoz, vágyadhoz. Az anyagi függetlenség is opció lehet most, de ehhez jó lenne megtalálnod, mi az a munka, tevékenység, ami igazán boldoggá tesz.

Aszcendens

A hó első fele nagyobb aktivitást kíván otthonodban, családi kapcsolataidban. A lakásfelújítást is érdemes mostanra időzíteni, de komolyabb beszélgetésekre is alkalom nyílik - főleg pároddal tisztázhatsz régóta húzódó helyzeteket. 15-e anyagilag hozhat kiugró lehetőségeket, de légy körültekintő!

SKORPIÓ

skorpio

Környezeted mindig tükörként szolgál, reakcióikból nagyon jól fel tudod mérni hiányosságaidat, s erősségeidet. Érdemes figyelni, mások hogy viszonyulnak a dolgaidhoz, megnyilvánulásaidhoz. A hó első fele egyébiránt bár "dolgos", de viszonylag nyugodt, szemlélődős, beszélgetős, befelé figyelős. 15-étől viszont nagyon komoly változás indul el, mely elsősorban kapcsolataidat, másokkal való viszonyodat érinti. Lesz, akivel elválnak útjaid, de új ismeretségek is jönnek majd. A folyamat lassú, 8 éven át tartó, de már most is érzékelhető lesz egyfajta feszültség, ugrásra váró attitűd. Mindezért az Uránusz felelős, ami a Kosból a Bikába lépve párkapcsolati változásokat is hozhat, "segít" megszabadulni minden olyan embertől, helyzettől, aki, ami már nem szolgálja a fejlődésedet, tovább lépésedet.

Aszcendens

Bízz magadban, s hidd el, hogy szerethető vagy és képes vagy szeretni. Ezen múlik minden, azon túl, hogy tudsz-e elég türelmes, kedves, vidám és állhatatos lenni pároddal, kiszemelteddel. Ez most különösen fontos lesz, ha le akarsz venni valakit a lábáról, amire jó esély van a hónap közepén.

NYILAS

nyilas

Minden tudás annyit ér, amennyit megvalósítunk belőle, és most eljött az idő, hogy hasznosítsd a tanultakat! A várható kihívások komoly erőfeszítést kívánnak, de ha elég következetes vagy, képes leszel velük stabilizálni a helyzeted. A 15-ei Újhold jelezni fogja az elvárásokat, lehetőségeket, egyúttal útjára indul egy nyolcéves ciklus is, ami teljesen átalakíthatja eddigi gondolkodásodat a biztonságról, pénzről, szeretetről, kapcsolatokról. Könnyebb lesz, ha keresed az együttműködés lehetőségét, szövetségre lépsz olyanokkal, akikben megbízol. Nagyon fontos, hogy mindig legyen olyan ember a környezetedben, aki - ha elfáradnál, elapadna a lelkesedésed -, képes inspirálni.

Aszcendens

Gondold át az anyagi helyzetedet és továbblépési lehetőségeidet! Bármibe fogsz is, ne a gyors megtérülés motiváljon, hanem hogy hosszú távon miből tudsz profitálni. Kezdd el építeni a kapcsolataidat is, szükséged lesz olyan emberekre, akikben megbízol, akikre számíthatsz. 15-étől van kilátás új munkára, új projektre.

BAK

bak

A jegyedben járó Mars 16-ig ad erőt minden változáshoz. Segít küzdeni, vágyni, akarni...s megtalálni, táplálni a tüzet magadban, ami fűt, melegít, inspirál a megújulásra. A 15-ei Újhold a legintenzívebb energiájú nap, alkalmas bármi elindítására, különösen, hogy egy közel nyolcéves ciklus ekkor veszi kezdetét. Az Uránusz Bikába lépése anyagi helyzetedben hozhat változást. Hogy a cikluson belül pontosan mikor várható a legnagyobb átalakulás, egyéni horoszkópod függvénye, de arra mindenképp számíthatsz, hogy a most következő években alaposan át kell értékelned a biztonságról alkotott fogalmad. Hirtelen előbukkanó, forradalmi változásokra számíthatsz, melyek végérvényesen megszabadítanak egy régi béklyódtól. Az első jelek már ezekben a napokban érzékelhetők lesznek.

Aszcendens

Még egy-két csatát muszáj megvívnod ahhoz, hogy elmondhasd, mindent megtettél saját boldogulásodért. A hó első felében lesz rá alkalmad, főleg otthon kellene kiharcolni és megtalálni a helyed, szereped. 15-étől egy kreatív és lehetőségekkel teli időszak kezdődik, használj ki minden adódó alkalmat!

VÍZÖNTŐ

vizonto

Uralkodó bolygód, az Uránusz hét évig járt a Kosban, ami minden bizonnyal jócskán felforgatta az életed. 15-én új korszak kezdődik, a Bika jegyébe lépve teljesen új dolgokra helyezi a hangsúlyt. Hosszú távon az a cél, hogy boldogulj, biztonságban légy az anyagi világban, képes legyél a céljaidért kitartóan, türelmesen dolgozni, tudj gyökeret ereszteni. Már kamatozik az elmúlt időszak is, a mag, amit elültettél, kezd termőre válni, anyagilag, szakmailag, de magánéletedben is beérnek dolgaid. A jegyedbe lépő Mars kellő energiát ad minden harchoz, amit meg kell vívnod azért, hogy az új helyzetben is feltaláld magad. Arra azért figyelj, hogy a kapcsolataidat se hanyagold el!

Aszcendens

15-én új fejezet indul az életedben. A Bikába lépő Uránusz megkezdi otthonod, családi kapcsolataid átalakítását, s egyre fontosabb lesz, hogy az eddig szőnyeg alatt problémák felszínre kerüljenek. A jelek már jönnek, néhány feladatra, lehetőségre már ebben a hónapban rálátsz, kezdd el megoldani őket!

HALAK

halak

A hó nagy része kitartásodat edzi, egyedül kapcsolataidban és kommunikációdban van szükség rugalmasságra. Keress hosszú távú célokat, olyanokat, amik már régóta foglalkoztatnak, most "csak" elhatározás kérdése, hogy mennyire tudsz megbirkózni velük. 15-ig, ha igazán akarod, fel tudsz építeni egy olyan struktúrát, ami megalapozhatja a jövődet. Kérj - családi, baráti - segítséget, ha kell, de az irányítást kivételesen most ne add ki a kezedből! A hó második fele új - 8 évig tartó - korszakot indít az útjára. A Bikába lépő Uránusz váratlan helyzeteket, átrendeződést hoz egyéni horoszkópod Bika területén, anyagi helyzetedben, átírja az "érték" és a "biztos" fogalmát.

Aszcendens

Tanulni, fejlődni sohasem késő. Kell hozzá közvetlen motiváció, ami most a szakmai előrelépés lehetősége ugyanúgy lehet, mint az, hogy megértsd, mi miért történik az életében. Az időszak utazási élményeket, tanulmányi lehetőségeket és új kapcsolatokat hozhat, s teljesen átformálják, átalakítják a világod, gondolkodásodat.