Előrejelzés 2018. áprilisára

Április 20-ig a Nap a Kos jegyében jár, aztán átlép a Bikába.

A Kos időszak a megújulás ideje. Önmegvalósítási törekvéseink életünk számos területén indíthatnak el változást. Minden energiánkkal azon legyünk, hogy kitűzött céljainkat megvalósítsuk! Vívjuk meg csatáinkat, s ha veszítünk is néha, álljunk talpra - újra és újra!

A Nap Bikába lépésével eljön az idő, hogy olyan dolgokkal is foglalkozzunk, amelyek szebbé, gazdagabbá és élvezetesebbé teszik az életünket. Konkrét, a gyakorlatban kivitelezhető megoldásokat kell keresnünk, ám nem elég a lelkesedés, kitartóan dolgoznunk kell azért, hogy célunkat meg tudjuk valósítani.

Amennyiben ismered pontos születési idődet, érdemes az aszcendensedre vonatkozó részt (is) elolvasnod.

 

Április 16-án a Merkúr megáll, majd megindul előre.

Közel egy hónapunk van rá, hogy használjuk a Kos energiákat - erőteljesebben képviseljük az érdekeinket, gondolatban, szóban új területekre evezzünk, kiterveljük, elutazzunk, megbeszéljük, szerződjünk, üzletet kössünk, döntsünk. Harcoljunk a számunkra fontos dolgokért.

A Nap április 20-án belép a Bikába

A Bikába lépő Nap már nem akar harcolni, pihenésre vágyik, arra, hogy élvezhesse az életet és megtartsa, amit a Kosban járva szerzett. Ezért új dolgokba most nehezebben kezdünk, de türelmesebbek, és kitartóbbak vagyunk, mint máskor. Gyakorlatiasabban gondolkodunk, reálisabban mérjük fel helyzetünket és lehetőségeinket. Előtérbe kerülnek az anyagiak, pénzügyek rendezésére, anyagi helyzetünk stabilizálására is alkalmas az időszak. Érdemes visszavenni a tempót és megpróbálni élvezni az életet, boldog pillanatokat keresni-találni. A föld jegyek (Nap, Hold vagy aszcendens a Bikában, Szűzben vagy Bakban) tudja legjobban használni az energiát.

Április 18-án a Szaturnusz visszafordul. 

A Szaturnusz 2017. december 20-án lépett a Bak jegyébe, hogy megkezdjen egy három éves ciklust, s keretekkel, kihívásokkal, feladatokkal töltse meg életünk bak területeit. Az elmúlt négy hónapban már jelezte, hogy mire számíthatunk, mit vár el tőlünk. Most egy kicsit pihenőre tér, hogy legyen időnk átgondolni az eddigi eseményeket, és megkereshessük magunkban azt a célt és motiváló erőt, amiért tudunk küzdeni és tovább tud majd lendíteni, ha szeptember elején újra megindul előre. Érdemes tehát egy kis önvizsgálatot tartani, végiggondolni, mit tehetünk azért, hogy egy stabil jövőt tudjunk felépíteni magunknak.

A föld jegyűek (Nap, Hold vagy aszcendens a Bikában, a Szűzben és a Bakban) érezhetik azt is, hogy támasz, célok nélkül maradtak, nehézségek léphetnek fel a hivatásukban - így kénytelenek-kelletlenek lesznek végiggondolni, valóban jó úton járnak-e, biztos azt teszik-e, ami a dolguk.

Mindenkinek érdemes kidolgozni egy hosszú távú tervet, hogy ha szeptemberben a Szaturnusz megindul előre, hozzákezdhessünk a megvalósításhoz.

Április 23-án a Plútó megáll, majd megindul visszafelé.

Egyéni horoszkópunk függvénye, mely életterületünket alakította át a Plútó az elmúlt időszakban. A folyamat lassú, s a változások mindig belül kezdődnek, ebben a ciklusban október elejéig van időnk önvizsgálatra, bemerevedett dolgaink átstrukturálására.

Április 24-én a Vénusz belép az Ikrekbe.

Továbbra is élvezzük az életet, de már szívesen kilépünk a megszokott keretekből, jóval nyitottabbak vagyunk a világra. Most nem a biztonság számít, sokkal fontosabb számunkra a szabadság. Szívesen flörtölünk, ismerkedünk anélkül, hogy hosszú távban gondolkodnánk. Hűvösebbek és kiszámíthatatlanabbak vagyunk, az intellektus, egy jó beszélgetés fontosabb lehet az érzelmeknél. Szívünk helyett inkább ésszel szeretünk, ezért kevésbé érhet csalódás.

KOS

kos

Születésnapod környéke mindig a megújulás - a nagy elhatározások, komoly döntések és tettek ideje. Most a szorgalomé, fegyelemé és kitartásé is. Ezek kellenek ahhoz, hogy azok a projektek, amiket elindítasz, hosszú távon is tudjanak működni. Már a hó eleje megmutathatja, milyen feladatok, kihívások várnak. Könnyebb, ha te keresel célokat - egy új munka, egy felelősségteljesebb pozíció vagy helyzet bevállalása segít az univerzum "elvárásait" teljesíteni. Ettől persze még nem lesz könnyű, de megéri majd a fáradozást, mert egzisztenciálisan, anyagilag is kiemelkedő periódusra számíthatsz, főleg 11-e és 24-e körül. Az időszak a szerelemben, magánéletedben, s bármilyen együttműködésben is pozitív eseményeket, lehetőségeket hozhat. 

Aszcendens

Nagyon tudsz a céljaidért küzdeni - sokszor anélkül, hogy végiggondolnád, milyen nehézségekkel kell hozzájuk szembenézned. A "taktika" sokszor bejön, most azonban olyan lehetőséget kapsz, amihez a vakmerőségen kívül alaposságra és megfontoltságra is szükség lesz. 7-e és 17-e környéke a legígéretesebb!

BIKA

bika

Uralkodó bolygód, a Vénusz már hazatért, hogy fogadja a többieket, legelőször a 20-án érkező Napot. Az időszak sikert hozhat a munkádban, növelheti kreativitásod, s remélhetőleg most az anyagiakra sem lesz panaszod. Mindenesetre nem árt egy kicsit összegezni az elmúlt esztendőt és egy stratégiát kidolgozni a következő évre. Sok kihívás vár, jó lenne őket rendszerezni, végiggondolni. A hó vége még tartogat meglepést is! 24-e környéke teljesen felfordíthatja az életed és olyan változásokat indíthat el, ami nagyon hosszú időn át meghatározó lesz. A születésnapod mindenesetre ünnepeld méltón, azokkal, akiket szeretsz, akik szeretnek. Sok boldogságot!

Aszcendens

Végre te lehetsz életed főszereplője. Koncentrálj vágyaidra, gondold végig, mit szeretnél elérni, mitől lennél boldog, elégedett! Használj ki minden lehetőséget, ami az utadba kerül! Most elsősorban a tanulás támogatott, de a külföldi lehetőségekre is érdemes odafigyelned. Sorsdöntő lépésekre 7-e és 17-e a legjobb.

IKREK

ikrek

A tavasz mindig ad rá lehetőséget, hogy feltöltsd magad energiával, kívül-belül meg tudj újulni. Vedd a kezedbe sorsod irányítását és kezdd el, amit már régóta terveztél, de eddig nem volt kedved vagy alkalmad hozzá. Próbálj reális célokat kitűzni, a most hozott döntések hosszú távú következményekkel járnak. Anyagi- és munka területen érdemes átgondolnod, minden rendjén van-e, felülbírálni régi lépéseket, rendezni kapcsolatokat. A külvilágból is érkezhet impulzus - életednek több területén is kaphatsz kihívásokat. Nem mindig lesz könnyű megoldani őket, de ne feledd, mindennek megvan az oka - előbb-utóbb megérted majd, miért volt rá szükséged. 11-e a legalkalmasabb a fontos lépésekre és döntések meghozatalára.

Aszcendens

A legtitkosabb vágyaid is valóra válhatnak, ha sikerül kapcsolatokat építeni, szerezni, segítőket, támogatókat találni hozzájuk. 11-étől érdemes jobban aktivizálnod magad! S nem feladni az első kudarcnál, most csakis a kitartás hozhat eredményt. Az időszak anyagi- és egzisztenciális változást is ígér.

RÁK

rak

A Skorpióban időző Jupiter március közepétől visszafelé jár. Így néhány hónapig még ad lehetőséget arra, hogy egy kicsit mélyebbre ássál magadban, szembesülj félelmeiddel, s felszínre hozd azokat az érzéseket, amiket saját vagy mások lelki békéd kedvéért elnyomtál magadban. Ideje, hogy meghozz pár döntést. A hó elején érdemes elindítani új projekteket is - akár egzisztenciálisan, akár magánéletileg. Kívülről is várható némi "noszogatás". Környezeted állíthat olyan helyzet elé, hogy muszáj lesz lépned - akár akarod, akár nem, nem lesz más választásod. Szerencsére mindig lesznek olyanok, akik segítenek abban, hogy talpon maradhass, barátaidra, szeretteidre bármikor számíthatsz.

Aszcendens

A Mars és a Plútó segít pároddal, környezeteddel való kapcsolatodat rendezni. A szőnyeg alá söprés most nagyon rossz taktika, legyetk őszinték egymáshoz még akkor is, ha ez konfliktussal jár! A 11-e és 18-a közötti időszak bármilyen együttműködésre alkalmas. Légy határozott és tanuld meg képviselni az érdekeidet.

OROSZLÁN

oroszlan

A hónap sok változást generálhat. Ha úgy érzed, van az életednek olyan területe, amivel nem vagy elégedett, vagy amire ráfér a megújulás, ne késlekedj - jobb, ha magadtól teszed meg a fontosabb lépéseket, mintha "kívülről" kényszerítenek rá. Külföldi munka, továbbképzési, tanulási lehetőség is a pakliban van most - ha ez az ára a továbblépésednek, vállald be, hosszú távon profitálni fogsz majd belőle. 16-a környéke a legerősebb energiájú, ekkorra érdemes időzítened a fontosabb projekteket, lépést, tárgyalást, jövőjét érintő döntést. Jó néhány akadály elhárul majd, hogy meg tudd valósítani a céljaidat, feladataidat. Aztán már csak kitartásra lesz szükség, nem is kevésre.

Aszcendens

Szükséged van sikerélményre, amit most főleg munkádon keresztül érhetsz el. Ha úgy érzed, még nem találtad meg álmaid állását, itt az ideje, hogy lépj - fejleszd, képezd magad, tanulj, utazz - erre a hó első kétharmada nagyon alkalmas! 20-tól már konkrét lépéseket tehetsz a céljaid elérésért!

SZŰZ

szuz

Uralkodó bolygód, a Merkúr a hó első felében visszafelé jár - egy kis ismétlés, aktuális ügyek átgondolása lesz a dolgod ez idő alatt. Különösen, hogy erősek a kos energiák, ami a megújulásra helyezi a hangsúlyt. Az viszont nem megy anélkül, hogy ne zárnád le a múlt azon részeit, melyek már inkább akadályként, mint lehetőségként vannak az életedben jelen. 16-ára érdemes koncentrálni az energiáidat- az Újhold minden új projektre, megindulásra alkalmas, de még egész 20-ig lesz módod belekezdeni bármilyen akcióba, átalakításba. Utána már inkább megtartani kell, amit megszereztél, elindítottál. A kapcsolataiban légy rugalmas és együttműködő, de sose téveszd a saját érdekedet szem előtt!

Aszcendens

Ahhoz, hogy a helyzetedet stabilizálni tudd, át kellene egy kicsit gondolnod a pénzügyeidet, és az anyagiakhoz való hozzáállásod. Megnézni, mi a problémáid oka és ennek függvényében néhány fontos döntést is meghozni. A 11-e és 17-e közötti időszak szerelmet, külföldi- és tanulási lehetőségeket is ígér!

MÉRLEG

merleg

A hó első fele még tele van harcos energiákkal. A kérdés, mi az a cél, amiért hajlandó vagy - sokszor erődön felül is - küzdeni. Van-e olyan ember, projekt, helyzet, amiért képes vagy kilépni a komfortzónádból, feladni kényelmedet. S felépíteni - egy új otthont, kapcsolatot, munkát, anyagi biztonságot vagy hovatartozást. 10-ig régi helyzetek is előjöhetnek, próbáld elvarrni a szálakat, elengedni az érzést, embert, szituációt, ha nincs már rá szükséged, hogy ne vigye el az erőt, energiát az újtól. Közben azért vigyázz rá, hogy legyenek az életedben fix pontok is, amik biztonságot adnak, ahol meg tudsz pihenni. Vagyis ne rúgj fel mindent magad körül, különösen anyagilag próbálj stabil maradni. A hó eleje és 24-e környéke a legintenzívebb, ekkorra érdemes időzíteni fontos döntéseket, változtatásokat.

Aszcendens

Az otthonról hozott családi minták beépülnek az életedbe és komoly hatással vannak kapcsolataidra. Most ezeket tudod felismerni. S végre megérteni, ki vagy mi az akadálya annak, hogy kiállj magadért és kezedbe vedd életed irányítását.11-e környéke a családi kasszára lehet jó hatással.

SKORPIÓ

skorpio

Az élet folyamatosan tesztel, mit bírsz el. Sokat, óriási erőd van. Most szükséged lesz rá. Az időszak új munkát hozhat, de egy új élethelyzet is adódhat, amivel meg kell birkóznod. Több felelősséget kell vállalnod, ahhoz, hogy bírd, mindig ott kell hogy lebegjen a cél a szemed előtt. Légy kitartó, türelmes, bátor és következetes! Ha a munkád, jövőd miatt utaznod, tanulnod kell, most érdemes energiát bevállalnod, sokkal többet profitálhatsz belőle, mint azt elsőre gondolnád. 25-e környéke hozza a legtöbb kihívást, lehetőséget, egyedül a kommunikációdra ügyelj - sose indulatból reagálj egy-egy helyzetre, számolj tízig (százig), míg válaszolsz. Párodra is érdemes most jobban figyelned, töltsetek egymással minél több minőségi időt!

Aszcendens

Pozíciód és sikereid nagyban múlnak azon, mennyire tudod "eladni" magad és milyen kapcsolatot tudsz kialakítani másokkal. 11-e és 18-a között javíthatsz a helyzeteden legtöbbet, ráadásul olyanokkal is szót érthetsz végre, akikkel eddig még sehogy sem sikerült. Szerződésekre, együttműködésre is jó lesz az időszak!

NYILAS

nyilas

Mindenki jó valamiben. Próbáld meg tudatosítani, mi az a munka, hobbi, időtöltés, ami boldoggá tenne, fel tudna tölteni, amit önfeledten, teljes odaadással tudnál csinálni. S kezdd el, építsd be az életedbe lassan, szisztematikusan, nem sajnálva rá sem az időt, sem az energiát. A hónap első fele hozhat konkrét feladatokat is, melyek megoldásához nem csak agilitásra, hanem kitartásra, céltudatosságra is szükség lesz. Régi helyzetek is előkerülhetnek, újra lehetőséget adva, hogy megbirkózzál velük. A 16-ai Újhold adja a legerősebb energiát bármi megkezdésére, elindítására. Akkor is érdemes most valamilyen változtatást beiktatni az életedbe, ha nincs konkrét "helyzet", lehetőleg olyat, amit szeretnél rögzíteni, a magadénak tudni a továbbiakban. 

Aszcendens

Hó közepéig üsd a vasat - legalábbis ami az anyagiakat illeti! Addig bármit el tudsz érni, ha igazán akarod, különösen, ha elég kitartó vagy. 11-e környékére időzíts minden fontos projektet, de gyors döntést ne hozz ezekben a napokban! Próbálj meg hosszú távban, felelősségteljesen gondolkodni!

BAK

bak

A változás külső- vagy belső igénye egyre erősebb, bár sokszor egyáltalán nem esik ínyedre, ahogy a "sors" a tudomásodra hozza, hogy lépned kellene. A Kos energiák nem kíméletesek és a jegyébe lépő Mars sem a rózsaszín megoldásokat kínálja fel, hanem azt, hogy küzdj, harcolj, állj ki magadért, s azért, amit szeretnél elérni. Nincs más választásod. Az időszak férfienergiát is hozhat, szingli hölgyeknek jó esély a szerelemre, uraknak hódításra, férfiasságuk megcsillogtatására. 8-a környéke a legizzóbb, legszenvedélyesebb, a legalkalmasabb bármilyen kapcsolódásra, új projekt elindítására. 22-étől a visszaforduló Szaturnusz régi ügyeket hozhat a felszínre, hogy újra megoldást kereshessél rájuk. A kezdeti napok nagyon feszültek lehetnek, ne hagyd, hogy az indulataid nem kívánt irányba sodorjanak!

Aszcendens

Ha az "azt akarom", és a "mindent megteszek" kezdetű mondatokat sikerül befejezni és realizálni, akkor most nagyon sokat tudsz magadért tenni. A csatáidat persze meg kell vívnod, főleg a családod részéről számíthatsz meg nem értésre, konfliktusokra. Kárpótlásul 11-e környéke szerelmet, sok boldog pillanatot hozhat.

VÍZÖNTŐ

vizonto

Bármennyire is fontos életedben a szabadság, egy-két biztos pontra azért szükséged van. Most ezeket tudod megtalálni, megerősíteni. A hó első fele főleg érzelmileg tud stabilizálni, jó, ha figyelsz kapcsolataidra, érzed, érezteted, hogy mennyire fontosak - akár családodról, barátaidról, akár kollégáidról van szó. Közben persze a világ nem állít akadályt világmegváltó törekvéseid elé sem, nyugodtan kalandozz, valósítsd meg álmaidat és teremts anyagilag is biztos alapokat. Hamarosan egyébként is új időszámítás kezdődik az életedben, lassan már érezhető lesz, hogy merre kell elmozdulnod. Egy biztos, most nem elég az elmélet, a tudásodat a gyakorlatban is muszáj lesz kamatoztatnod. 18-a környéke sorsfordító lehet - fontos projekteket, lépéseket érdemes ekkorra időzíteni!

Aszcendens

Otthonod, családi életed átalakulás előtt áll. Biztos érzed, milyen változtatásokra lenne szükség, gondold végig, hogy tudnád őket megvalósítani. A megoldásokat magadban keresd, most ott tud megszületni mindaz, ami tovább lendíthet. 18-a körül már érezhető lesz, merre kell tovább indulnod.

HALAK

halak

Próbáld felismerni személyes szükségleteidet, s igyekezz jobban képviselni magad! Ezzel teheted most a legtöbbet jövődért, boldogságodért. A hó közepéig visszafelé haladó Merkúr segít átgondolni, átértékelni eddigi döntéseidet, a kos és bak energiák pedig elég erőt és kitartást adnak, hogy elérd a kitűzött céljaidat. Most elsősorban érzelmi biztonságra, stabilitásra vágysz. Ahhoz, hogy meglegyen, meg kell tanulnod reálisabban gondolkodni és egyensúlyba hozni az "adni és kapni" energiáját - 12-e  és 17-e körül van a legtöbb esély rá. Új kapcsolat is szövődhet ezekben a napokban, hosszú távú elkötelezettség lehet a vége! A hó közepe anyagilag is hozhat fordulatot, a nagyobb kiadásokkal viszont légy óvatos!

Aszcendens

A pénzügyeidet nem ártana egy kicsit felelősségteljesebben intézni. Különösen 11-e körül légy óvatos - ne hozz meggondolatlan döntést, s kérj tanácsot olyanoktól, akik jártasak az adott témában. Tárgyalásokra, kapcsolatok kialakítására viszont remek az időszak, 13-a és 18-a között különösen sikeres lehetsz!