Előrejelzés 2018. márciusára

Március 20-ig a Nap a Halak jegyében jár, aztán átlép a Kosba.

A Halak időszakban érzelmeinké a főszerep. Érdemes egy kicsit elcsendesedni, befelé fordulni, mérleget vonni, jobban figyelni (meg)érzéseinkre, gyakorolni az elfogadást, együttérzést, a feltétel nélküliséget.

A Nap Kosba lépésével indul az asztrológiai év, ezzel eljött a külső-belső megújulás ideje! Minden esélyünk megvan rá, hogy szeretettel a szívünkben, lelkesen, kiapadhatatlan erőforrásokkal kezdjünk új feladatainkhoz. Minden energiánkkal azon legyünk, hogy kitűzött céljainkat megvalósíthassuk! Vívjuk meg csatáinkat, s ha veszítünk is néha, álljunk talpra - újra és újra!

Amennyiben ismered pontos születési idődet, érdemes az aszcendensedre vonatkozó részt (is) elolvasnod.

 

Március 5-én a Jupiter megáll, majd megindul visszafelé

A Skorpióban járó Jupiter november óta segít tisztázni dolgainkat, felszínre hozni azokat az érzéseket, problémákat, melyekkel a jövőnk érdekében muszáj szembesülnünk. Érdemes végiggondolni, megtettünk-e minden tőlünk telhetőt, hogy megoldást találjunk! Most pótolhatjuk a hiányosságokat, módosíthatjuk eddigi döntéseinket, végiggondolhatjuk céljainkat, feladatainkat, lehetőségeinket. Érezhetünk megtorpanást is, azt, hogy akadályoztatva vagyunk azon a területen, ahol a Jupiter születési képletünkben áll és ahol jelenleg halad. A Jupiter a Nyilasok uralkodó bolygója, a július közepéig tartó időszakban nekik különösen fontos egy kis önvizsgálatot tartani és őszintén végiggondolni, valóban mindent megtesznek-e azért, hogy elérjék céljaikat, megoldják életük fontos kérdéseit.

Március 6-án a Merkúr belép a Kos jegyébe.

Lejárt az ábrándozás korszaka! A Halak Merkúr visszafogott, szavak nélküli, együtt érző kommunikációját felváltja a spontán és szubjektív véleménynyilvánítás. Bátran és nyíltan kiállunk magunkért, nem riadunk vissza a keményebb szócsatáktól sem. Gyakrabban használjuk az „én akarom”, „én azt mondom” kifejezéseket. Meggondolatlanságunk, rámenősségünk és gyors ítélkezésünk miatt számíthatunk vitákra, veszekedésekre is. Türelmetlenségünk, spontán reakcióink a közlekedésben is okozhatnak gondot, ezért legyünk fokozottan figyelmesek!

Március 7-én a Vénusz belép a Kos jegyébe.

A Vénusz a horoszkópban a kis szerencse bolygója. Szerelmi kapcsolatainkat, a szeretethez, szépséghez, harmóniához, művészethez és pénzhez való viszonyunkat ugyanúgy képviseli, mint érzékiségünket, életörömünket. A kos Vénusz kedves, szenvedélyes és impulzív, mindez magas energiaszinttel párosulva kifejezetten vonzóvá, ellenállhatatlanná és sikeressé tehet minket. Ez az időszak új szerelem kezdetét éppúgy jelölheti, mint pénzügyeink szerencsés alakulását. 

Március 17-én a Mars belép a Bak jegyébe.

Az elmúlt másfél hónapban energiánkat a világ felfedezésére, meghódítására fordítottuk legszívesebben. Most már élményekkel, tapasztalatokkal, hittel felvértezve tudunk figyelni céljainkra. A sikerért keményen kell dolgoznunk, kitartóan, következetesen kell küzdenünk, újra és újra talpra állva az esetleges kudarcok után. Most tényleg bármire képesek vagyunk, akár a kíméletlenségig koncentrálhatjuk energiáinkat, csak hogy megteremtsük, elérjük azt a biztonságot, amire vágyunk. Ha elbizonytalanodnánk, sose feledjük, az erő bennünk van, mástól, máshonnan hiába is várjuk, az csak átmenetileg nyújthat megoldást. Tűz- (Nap, Hold vagy aszcendens a Kosban, Oroszlánban vagy a Nyilasban) és földjegyűek (Nap, Hold és/vagy aszcendens a Bikában, Szűzben vagy a Bakban) tudják legjobban hasznosítani az időszakot.

A Nap március 20-án belép a Kosba

Az elmúlt időszak a befelé fordulás időszaka volt, cselekedeteinket leginkább érzelmeink határozták meg. Lehetőségünk volt elengedni félelmeinket, azokat a személyeket, érzéseket, amelyek már nem szolgálták a fejlődésünket. Most már ideje a tettek mezejére lépnünk! Tele vagyunk energiával, vállalkozó kedvvel, amit kitalálunk, azt tűzön-vízen keresztül akarjuk vinni. A saját utunkat akarjuk járni, meg akarjuk hódítani a világot és erre meg is van minden lehetőségünk. Bármikor és bárkivel képesek vagyunk harcolni, küzdeni, meg tudjuk védeni érdekeinket. De vigyázzunk, lelkesedésünk sokszor szalmaláng. Ha valami nem úgy sikerül, ahogy elterveztük, türelmetlenek, indulatosak lehetünk. Leginkább a tüzes jegyűek (Nap, Hold és/vagy aszcendens a Kosban, Oroszlánban, Nyilasban) tudják hasznosítani a mostani energiát, de a Kos által jelzett életterület is életre kelhet.

Március 22- én a Kosban álló Merkúr megáll, majd megindul visszafelé.

A kommunikációért, közlekedésért, a gondolkodásért felelő bolygó retrográd mozgásban mindig belső utazásra hív. Érdemes végiggondolni az elmúlt időszak történéseit, s megpróbálni újraírni, kijavítani a hibákat, rossz vagy elhamarkodott döntéseket, találkozni azokkal, akikkel szemben adósnak érezzük magunkat. Előfordulhat, hogy nem tudunk olyan könnyedén kommunikálni, hamarabb félreérthetünk dolgokat, félreérthetnek minket. Ha lehet, ne mostanra időzítsük a fontosabb szerződéseket, megbeszéléseket, vizsgákat. A Kossal kezdődő házunkban most különösen sok "gondolkodni valónk" lehet, de azt is érdemes megvizsgálnunk, mennyire tudjuk képviselni saját érdekeinket, tudunk-e harcolni, küzdeni céljainkért, s képesek vagyunk-e kiállni magunkért. 

Március 31-én a Vénusz belép a Bikába.

A Kos Vénusz idején megszereztük, akit, és amit akartunk, eljött az idő, hogy "zsákmányunkat" hosszú távra is bebiztosítsuk. Mindent bedobunk a cél érdekében: szépek, érzékiek és vonzóak vagyunk, és csak úgy sugárzik rólunk az élet élvezete. A szerelem adta gyönyörök éppúgy vonzanak, mint az evés-ivás élvezete. Fogékonyak vagyunk a művészetekre is, akár alkotóként, akár műélvezőként. Anyagi ügyeinkkel is most érdemes foglalkozni, a legtöbbet tudjuk kihozni minden helyzetből.

 

KOS

kos

Az első hét még erősen Halak energiával telített. Húzódj vissza, lassíts egy kicsit, s inkább csak figyelj, hagyd, hogy megtaláljanak az érzések, mélyebb gondolatok, megtörténjen, aminek meg kell történnie. 11-e már hozhat új kihívásokat, elsősorban a munkádban számíthatsz komoly megmérettetésre. A Jupiter is ekkor fordul vissza, úgyhogy július közepéig kizárólag szorgalmad, céltudatosságod vihet előre. Amiből valószínűleg nem nagyon lesz hiány, a 17-én Bakba lépő Mars és a másnaptól Kosban járó Nap szinte garantálja, hogy amit eltervezel, azt meg is tudd valósítani. Úgy legyen! Boldog születésnapot!

Aszcendens

Csak fogadd el, amit a sorstól kapsz, s higgy abban, hogy jobb lesz tőle az életed. Még akkor is, ha a helyzet adott pillanatban egyáltalán nem tűnik ideálisnak. A hó első felének ez a legfőbb üzenete, s ekkor érdemes átgondolni céljaid, lehetőségeid is! Hogy aztán a hó második felében elkezdhesd valóra váltani őket.

BIKA

bika

A hó elején visszafordul a Jupiter. Eddig főleg párod, környezeted adta az impulzusokat arra, hogy magasabb szintre emeld kapcsolataidat. Izgalmas élmények, közös projektek, mély beszélgetések, új találkozások által tudtál kiteljesedni velük, általuk. Mostantól - július közepéig jóval kevesebb impulzus ér. Ideje szelektálnod. Mérlegre tenni kapcsolataidat. Megnézni, melyikben tudsz hinni, kivel érdemes tovább haladni. 7-étől a Kosban járó Vénusz és Merkúr segít a saját vágyaidra összpontosítani, a többi bolygó pedig majd inspirál arra, hogy megtedd a konkrét lépéseket is, amivel eléred céljaid. 20-ig még kapsz egy kis segítséget hozzá, de a hó további részében inkább csak saját magadra számíthatsz.

Aszcendens

A hó eleje nagyon megérinthet érzelmileg. Keresd a kapcsolódás lehetőségét a magánéletedben és a munkádban egyaránt, a többit bízd az Univerzumra - nem fogsz csalódni! A második héttől egyre aktívabb energiák lesznek, kénytelen leszel elővenni tartalék erőforrásaidat, hogy tudd tartani a tempót!

IKREK

ikrek

Ha aktuális a munkahelyváltás, a hó elejére érdemes időzíteni - komoly lehetőség van a fejlődésre, szakmai előbbre jutásra. Az időszak másban is a segítségedre lehet. Szembesülhetsz azzal, hogy nem mindent tudsz megoldani logikával, józan ésszel, egy kis (ki)beszélgetéssel. Mert érzelmileg túl mélyen érint. Ebben az évben lelkileg kell stabillá válnod. Hogy ez meg tudjon történni, muszáj közel engedni magadhoz olyan érzéseket, amiket eddig - tudatosan vagy tudattalanul - hárítottál magadtól. Felvállalni szerelmet, gyengéd érzelmeket. Áldozatot hozni, önzetlenül tenni meg dolgokat. Megérezni, miért olyan valaki, amilyen, átérezni örömét, fájdalmát. S magadnak is megengedni, hogy fájjon, boldog lehessél. Sok érzelmi impulzus ér majd, hagyd, hogy megérinthessenek.

Aszcendens

A hó elején számíthatsz egy kis pengeváltásra pároddal, környezeteddel. Azzal semmire sem mentek, ha mindenki csak mondja a magáét, próbáljátok meg egymás álláspontját megérteni, magatokévá tenni. Valakinek el kell kezdeni, ha megteszed az első lépést, a hó második fele már gördülékenyebb lesz.

RÁK

rak

Mindennel és mindenkivel képes vagy azonosulni - ezért olyan fontos, hogy milyen a környezeted, kikkel veszed magad körül. Van, amikor tudsz választani, de az élet nagyon sokszor állít olyan helyzet elé, amikor az elfogadás az egyetlen megoldás. Most ezt gyakorolhatod. Különösen 11-e környéke hozhat olyan helyzeteket, amikor egy új helyzet révén meg kell tanulnod felülírni saját szabályaid, s ez lesz a záloga annak, hogy új életet, új fejezetet tudj kezdeni. Nem feltétlenül kell kellemetlen élményre gondolni, a társas kapcsolataidban naponta gyakorlod, hogy hozd a össze különböző álláspontokat. Egy biztos, a jövődet érintő eseményekre számíthatsz, új munkára, új kapcsolatokra.

Aszcendens

A hó első felében sok energiádat viheti el a munkád, s azok a csaták, amiket meg kell vívnod kollégáiddal, környezeteddel. Pedig most muszáj lesz harcolni, kiállni magadért, előfeltétele a későbbi sikernek! A 17-ei Újhold lehet a vízválasztó, próbálj olyan megoldást találni, ami mindenki számára ideális.

OROSZLÁN

oroszlan

A hó első fele még halak energiával telített - együttérző, elfogadó, feltételek nélküli mentalitással kellene hozzáállnod másokhoz, minden dolgodhoz, feladatodhoz. Különben könnyen belekerülhetsz egy áldozati szerepbe, ahol úgy érzed, minden irányítás kicsúszott a kezedből, nem vagy ura a gondolataidnak, cselekvő erődnek. Lazíts, engedd el magad! Tapasztald meg az érzelmek szelíd vagy háborgó áramlását - attól függően, mikor melyikre van szükséged a világból érkező ingerek befogadásához! 13-a környékén egy új kapcsolat lehetősége is adott - magánéleti- és karrierbeli változás egyaránt jöhet. A hó utolsó harmadában egyre inkább magadra találsz majd, ha van projekt, amit szeretnél elindítani, 20-án tedd!

Aszcendens

Egy-egy nagyobb projekt előtt nem árt egy kicsit visszavonulni, elcsendesedni, feltöltekezni. Használd erre a hó első felét, 17-étől úgyis megszaporodnak a teendőid, s annyi munkád lesz, hogy alig fogod győzni. Tanulásra, külföldi utakra, egy biznisz, projekt elindítására is ez az időszak lesz a legjobb!

SZŰZ

szuz

Abban hiszel, amit a két kezeddel teremtesz meg - sokszor vagy rabja a kötelességeknek, mások szolgálatának, amiben nincs benne a saját örömed. Muszáj kompenzálnod. Hagyd, hogy elragadjanak az érzelmeid! Párod, szerelmed, barátaid, vagy egy jó film kicsalogassák a nevetést, könnyeket a szemedből, szívedből! Különösen az első hét hozhat romantikus pillanatokat, találkozásokat, annak lehetőségét, hogy a másik, mások szemszögéből lásd a világot. (Meg)érezd, amit ők - csak nyisd ki a szíved! A hó többi része már szinte perzselni fog. Az erőteljes kos-energiák hajtanak, hogy új életet kezdjél, új felismerések érkezhessenek, és kezedbe vedd életed irányítását.

Aszcendens

A hó első fele kapcsolataidra irányítja a figyelmed. Ők tartják a tükröt, figyeld, milyen érzéseket váltanak ki belőled! Ha valaki taszít, képzeld magad a helyébe, sok mindent átértékelhetsz, s most épp ez a cél. 6-ától anyagi- és üzleti ügyeiddel is foglalkozz többet, küzdj, harcolj, dolgozz keményen!

MÉRLEG

merleg

A sors újra és újra felkínálja, hogy az életed megreformálhasd - szabad akaratod szerint döntesz, élsz-e a lehetőséggel. Most ismét itt az alkalom egy komolyabb váltásra, egy fontos döntés meghozatalára - a Kos-időszak rengeteg energiát ad, hogy kilépj egy helyzetből és megteremts egy másikat. 7-e és 20-a környékén erősödhet a vágy, hogy a saját utad járhasd, megmutasd erődet, harcolj magadért, szeretteidért. Az időszak saját korlátaid, lehetőségeid is megvilágítja. Elsősorban kapcsolataid "üzennek", tartják a tükröt - érdemes figyelni, milyen ajánlatok, reakciók érkeznek párodtól, környezetedtől. Elköteleződni is most lesz érdemes, akár magánéleti, akár egzisztenciális szövetségről van szó!

Aszcendens

11-e környéke váratlan szerelmet, fontos találkozást hozhat, lehetőséget arra, hogy átértékeld meglévő kapcsolatodat. Ha időszerű az összeköltözés, érdemes meglépni. Munkahelyeden is több feladat várható a hó első felében, ami nagyon úgy tűnik, anyagilag is kifizetődő lesz.

SKORPIÓ

skorpio

Az időszak kifejezetten kreatív, tele izgalommal, megújulási lehetőséggel. Sikeres azokban a dolgokban tud lenni, amikben érzelmileg motivált vagy, esetleg tudod motiválni magad. 11-e környéke hozhat új lehetőségeket, de nem árt alaposan körbejárni őket, nehogy később derüljön ki, hogy valami nem az, aminek látszik. Kívülről most kevés segítségre számíthatsz, amit elérsz, azt elsősorban saját magadnak köszönheted. Jobb, ha tudomásul veszed, s elsősorban olyan dolgokba vágod a fejszédet, amivel egyedül is el tudsz boldogulni. Közben azért keresd az olyan helyzeteket, ahol érzelmileg is fel tudsz töltődni - szerelem, alkotás, művészet, bármelyik jó lehet. 20-ától minden erődre és kitartásodra szükség lesz. Új kihívások várnak, készülj!

Aszcendens

Most minden adott ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben. A hó eleje érzelmileg segít feltöltekezni - adni-kapni szeretetet, szerelmet, elfogadni másokat olyannak, amilyenek - ez a kulcs, nyitogasd ki a zárt ajtókat vele! 13-a környéke a legkreatívabb - érdemes ekkorra időzíteni fontos projekteket.

NYILAS

nyilas

Kívül keresni a kudarcaid okát sokkal könnyebb, de ezzel elveszed a lehetőséget magadtól, hogy a problémáidra megoldást találhass. Pedig most ezt kéne, jó mélyre leásni, magadba nézni, figyelni saját reakcióidat, környezeted szeretteid jelzéseit - akik nem fognak kímélni, a szemedbe mondják majd, amit rólad gondolnak. Jobb, ha elgondolkodsz a véleményeken és sértődés helyett inkább változtatsz a stílusodon, hozzáállásodon. Az időszak lehetőségeket is hozhat, főleg családi- és magánéletedben jöhetnek fordulatok, de új kapcsolatra, szerelemre is van kilátás. A ciklus az önérvényesítési törekvéseidet is támogatja, de - különösen a hó első felében - próbáld elkerülni a "bármi áron" mentalitást, mert többet veszíthetsz, mint nyerhetsz általa.

Aszcendens

A 17-ig jegyedben járó Mars megsokszorozza energiádat - itt az alkalom, hogy meghódítsd a világot! A hó eleje érzelmileg is nagyon megérinthet, emelni és leépíteni egyaránt tudod most kapcsolataidat. A családodra figyelj jobban, szükségük lesz a feltétel nélküli odaadásodra és szeretetedre.

BAK

bak

Sok meg nem élt érzelem vár, hogy végre felszínre jöhessen és kapcsolódni tudjon valakihez, akiben megbízhatsz, aki elfogad olyannak, amilyen valójában vagy. Ahhoz, hogy ez megtörténhessen, először saját magad kell megszeretned. Megérteni-megérezni, hogy úgy vagy tökéletes, ahogy vagy. S ha majd felengedett a görcs, a félelem, a generációk óta hordozott szorongás, akkor majd mások is meglátják, megérzik, milyen értékek rejlenek benned. Meditáció, elfogadó közeg, fizikailag a víz közelsége sokat segíthet, hogy oldódni tudjál. 11-e környéke külső segítséget is hozhat egy új ismeretség vagy szituáció által, de keresheted is az alkalmat, hogy változtass a kényszerű beidegződéseken.

Aszcendens

Néha nem árt hagyni, hogy a dolgok a maguk útján mehessenek - esélyt adva olyan dolgok befogadására is, melyeket remélni sem mertél. A hó első felében érdemes kinyitnod a világot, utazni, ismerkedni, hogy megtalálhassanak az élmények! Főleg, hogy 17-től egy nagyon intenzív, kihívásokkal teli időszak veszi kezdetét.

VÍZÖNTŐ

vizonto

Döntéseidben főleg az intellektusod, a józan ész játszik szerepet. Pedig az érzelmeidnek legalább akkora teret kéne adni. Szerencsére a sors még nálad is jobban tudja, mire van szükséged, s időnként olyan helyzetet teremt, ahol nem tudsz kitérni az érzelmeid elől. A hó első fele ilyen lesz, hagyd, hogy egy kicsit sodorjanak, elvigyenek az események, az érzéseid, a szerelem, szeretet! Anyagi dolgokban viszont nem árt némi kontroll. Most sokkal könnyebben elcsábulsz egy-egy "visszautasíthatatlan" ajánlatra, pedig korántsem biztos, hogy a valóság megegyezik a látszattal. 6-ától elindulnak a kos energiák, egyre fontosabb lesz, hogy a saját projektjeidben lépj előre, érvényesítsd érdekeidet. Bármilyen megújulásra, váltásra alkalmas lesz az időszak.

Aszcendens

A hó első fele az anyagi helyzeted hivatott megnézni, rendezni. Jó esély van egy olyan váltásra, ami megsokszorozza a lehetőségeid. Azt mindenképp érdemes végiggondolni, hogy mi jelenti a biztonságot, mitől éreznéd, hogy rendben vagy egzisztenciálisan. A hó második felében a kapcsolataidat építsd!

HALAK

halak

20-ig a jegyedben jár a Nap. Segít "megvilágosodni", tisztán látni céljaid, lehetőségeid. S hinni, bízni abban, hogy valóra tudd váltani őket. Érdemes tervet készíteni - összeállítani az év menetrendjét, s később is ránézni időnként. 6-ig a Merkúr, 7-ig a Vénusz is nálad vendégeskedik, fontos lesz, hogy tudd, kikben bízhatsz, kik lehetnek a társaid az úton. Hogy szeress, s viszont szeressenek, meg tudd osztani gondolataidat, érzéseidet másokkal. Engedd el, akire, amire nincs már szükséged - a kétségeid, félelmeid is, és vértezd fel magad új muníciókkal, pozitív hozzáállással. A hó eleje és 13-a környéke ígéri a legtöbb lehetőséget - találkozások, beszélgetések, utazások segíthetnek megérteni az "isteni tervet". Ha érted, már képes lesz tenni is magadért.

Aszcendens

Az év legaktívabb és legkreatívabb időszaka jön. Különösen az első hét ad sok lehetőséget, hogy megvalósítsd régóta dédelgetett álmaid, terveid. Minden nap tegyél egy apró lépést értük, minden befektetett energia megtérül egyszer. Elseje és 20-a környéke adja a legtöbb lehetőséget.