Előrejelzés 2018. februárjára

18-ig a Nap a Vízöntő jegyében jár, aztán átlép a Halakba.

A Vízöntő időszakban szívesebben kalandozunk, új utakra, élményekre vágyunk. Nehezebben viseljük a kötöttségeket, döntéseinket főleg racionálisan hozzuk. Baráti találkozókra, közösségi élményekre, beszélgetésekre, szociális tevékenységekre alkalmas az időszak.

A Nap Halakba lépésével az asztrológiai év utolsó hónapjához érünk. Ezzel érzelmeink veszik át a főszerepet. Érdemes  egy kicsit elcsendesedni, befelé fordulni, mérleget vonni, jobban figyelni (meg)érzéseinkre, gyakorolni az elfogadást, együttérzést, a feltétel nélküliséget.

Amennyiben ismered pontos születési idődet, érdemes az aszcendensedre vonatkozó részt (is) elolvasnod.

 

Február 11-én a Vénusz belép a Halak jegyébe

A Vízöntőben járó Vénusz nem hagyta elkötelezni magát. Végig kellett gondolnunk kapcsolatainkat, (anyagi) helyzetünket, reálisan, érzelemmentesen. Ahhoz azonban, hogy tovább tudjunk lépni, érzelmeinkre is szükség van. A feltétlen szeretet jegyében a Vénusz jól érzi magát. Önzetlen, segítőkész, gyengéd és odaadó energiát hoz. Annak vágyát és lehetőségét, hogy elfogadjuk a másikat olyannak, amilyen. De könnyebben kergetünk illúziókat is, jobban kihasználhatják jóhiszeműségünket, fontos döntéseknél ezért jó, ha mindig adunk a kontrollnak lehetőséget. Mindenesetre most érdemes jobban figyelni megérzéseinkre anyagi és szerelmi ügyekben egyaránt!

Február 18-án a Nap belép a Halak jegyébe.

Az ész és értelem helyett az érzelmek veszik át a főszerepet. Az év ezen időszakában sokkal érzékenyebbek, együtt érzőbbek vagyunk, mint egyébként. Könnyebben érzünk hálát, örömmel segítünk a rászorulóknak és szívesebben hozunk áldozatokat. Sokkal intuitívabbak vagyunk, ösztönösen tudjuk, mit kell tennünk. Akkor használjuk legjobban a halak Nap energiáját, ha hagyjuk, hogy a dolgok a maguk útján haladhassanak. Leginkább a vizes jegyűek (Rák, Skorpió és Halak Nap, Hold és/vagy aszcendens) érzik „elemükben” magukat.

Február 18-án a Merkúr belép a Halak jegyébe.

Most nem a fejünkkel gondolkodunk, sokkal inkább az érzéseink irányítanak. Könnyen ráhangolódunk másokra, erős intuícióink, kiváló megérzéseink lehetnek, érdemes rájuk hallgatni! Kommunikációnk együtt érző, befogadó, szavak nélkül is nagyon intenzív. Fantáziánk jóval élénkebb a megszokottnál, néha talán túlságosan is, így hajlamosak vagyunk „túlmisztifikálni” a körülöttünk lévő eseményeket, embereket. Az ábrándozás közlekedés közben okozhat gondokat, ezért legyünk fokozottan figyelmesek! 

 

KOS

kos

A hó első felében domináns Vízöntő energiák segítenek szárnyalni, kipróbálni magad új területeken. Egyúttal végiggondolni, mennyire vagy szabad, tudsz-e az lenni, aki igazán szeretnél vagy van még pótolni valód ezen a téren. A kulcs saját hitrendszered. A Nyilasba lépő Mars jelzi, hogy arra leszel képes, amit gondolsz magadról. A bakban járó Szaturnusz segít, hogy azért nagyon ne tudj a realitásoktól messzire kerülni. Ha nem vagy elégedett az adott lehetőségekkel, érdemes bővíteni az ismereteidet, tágítani a látásmódod - utazni, tanulni, ismeretségeket kötni, sokat beszélgetni. 4-e környéke a legingergazdagabb, 11-étől a Halakba lépő Vénusz már jóval érzelmesebb húrokat pendít meg, ami 18-ától csak tovább erősödik. Használd a kapcsolataid elmélyítésére!

Aszcendens

A feladat adott, cél(oka)t találni, amiért érdemes harcolni, küzdeni. Amivel a jövődet biztosítva látod, értelmet adsz az életednek, amiben hinni tudsz. Ha kell, képezd magad, tanulj, ha külföldre kell menned, utazz. Láss világot, tapasztalj, s nyugodtan merjél nagyot álmodni!

BIKA

bika

Az élet minden pillanatban produkálhat új helyzeteket. A kérdés, hogy elég rugalmas vagy-e, képes vagy-e változni, felvenni a ritmust, kipróbálni magad teljesen új szituációkban. Ez a hónap - ahogy az előző hó második fele is - ennek a próbája. A sors főleg a munkahelyeden "dobhat" új lehetőségeket - élj vele, bármilyen kényelmetlen is. Mert lehet az, párodnak, környezetednek sem könnyű megszokni a megváltozott körülményeket, amit 4-e és 14-e környékén szóvá is tehetnek. Próbálj olyan megoldást találni, ami mindenkinek jó. 11-én a Vénusz, 18-án a Nap és a Merkúr együtt lép át a Halak jegyébe. Ekkortól már sokkal "komfortosabban" érzed magad a bőrödben - legyél sokat olyanokkal, akikkel fel tudsz töltődni!

Aszcendens

Muszáj néha kilépni a komfortzónádból és kipróbálni magad új területeken. A hó első felében a munkádban van lehetőséged váltásra, lépd meg, főleg, ha egy ideje már aktuális a változás. 7-e a jolly joker nap, tárgyalásra, anyagi-, egzisztenciális döntésre. 10-e környékén nagy lesz a terhelés, készülhetsz! 

IKREK

ikrek

Egy kicsit könnyebb időszakod jön. Nem biztos, hogy kevesebb lesz a feladat, de már kezdesz megedződni és sokat jelent, hogy mindig lesz kivel osztozni az örömön, bánaton. Tedd meg! Keresd a lehetőséget közösségi élményekre, beszélgetésekre, mások gondolatainak, életének megismerésére. Sokat segít, ha látod, mások hogy oldják meg az életüket, problémáikat, hogy tudnak átlendülni egy nehéz szakaszon. Legyél kellően rugalmas! Dolgozz ki túlélési stratégiát jelen élethelyzetedre, keresd az új megoldásokat, lehetőségeket, hogy lehet a legtöbbet kihozni a jelen pillanatból. Érdemes tanulnod is valamit, az önismereti kurzusok, olvasmányok például nagyon jót tehetnek.

Aszcendens

Most könnyebben konfrontálódsz a környezeteddel, különösen, ha a pozíciódat nem érzed eléggé biztosnak. Erőből biztos nem tudsz megoldani semmit, figyelj rá, hogy a megfelelő stílusban képviseld magad. A hó második felében érdemes a munkádra koncentrálni, 22-e hozhat előrelépést. 

RÁK

rak

Ha nem vagy elég rugalmas, az időszak meglehetősen próbára tehet. Ha az idősebb korosztályhoz tartozol, már biztos megtanultad, hogy minden változik, és ha ezt nem veszed tudomásul, az nagyon fájdalmas tud lenni. Most minden és mindenki azon "dolgozik", hogy kibillenj a komfortzónádból. Megtanulj másképp, mások fejével gondolkodni. Megértsd, hogy nem mindenkinek ugyanaz az útja. A hónap sok új élményt és fontos találkozásokat hozhat. Új munkát, kihívást, felismeréseket. Keresd és fogadd el azok társaságát, akik "mások", légy nyitott minden újdonságra, másik szemléletre - ez segíthet át a legjobban ezen az időszakon. 18-ától már egy sokkal kellemesebb időszakra számíthatsz, de az elfogadást ekkor is muszáj lesz gyakorolnod.

Aszcendens

Hajlamos vagy túlvállalni magad a munkahelyeden, főleg, ha úgy érzed, nem becsülnek meg eléggé. A legbiztosabban azzal tudod a helyed biztosítani, ha folyamatosan képezed magad, megtanulsz egy nyelvet vagy külföldi munkát vállalsz. 16-a környéke hozhat fordulatot, anyagilag és egzisztenciálisan is.

OROSZLÁN

oroszlan

A hó első felében még nagy hangsúly van a kapcsolataidon. Minden reakció, ami a párodtól, környezetedből érkezik, jelzésértékű lehet. Mutatja, elég energiát fektetsz-e az együttléteitekbe, adsz-e elég szabadságot a párodnak, szeretteidnek, nem uralod-e túlságosan a kapcsolataidat. Most nagyon figyelj az adok-kapok egyensúlyára, egyáltalán nem baj, ha kötsz némi egészséges kompromisszumot mások kedvéért. 14-e környéke még így is felszínre hozhat eddig is meglévő, szőnyeg alá söpört problémákat, konfliktusokat, melyekre muszáj lesz megoldást találnod. Az időszak változásokat is generálhat, beindíthat olyan folyamatokat, amik a jövődet érintik. A hó második felében légy egy kicsit elfogadóbb, hagyd, hogy a dolgok csak úgy megtörténjenek. 25-e környéke új érzelmekkel is szembesíthet.

Aszcendens

Tele vagy energiával. Kösd le magad olyan programokkal, amik fizikailag is próbára tesznek - kirándulj, sportolj sokat, de 14-én egy nagyobb utazás sem kizárt. Gyermeked, szerelmed is kihívást jelenthetnek. Érdemes az ő álláspontjukat is figyelembe venni, ha nem akarod, hogy elmérgesedjen a helyzet! 

SZŰZ

szuz

Bár szorítanak a teendőid, biztos érzed, hogy a régi, megszokott módon már nem jön a siker. Több és más kell ahhoz, hogy igazán haladj, előbbre lépjél. A hó első felében erős Nyilas- és Vízöntő időszak van - meg kell újulnod, szabaddá válni, mentesülni minden elavult beidegződéstől. Csukd be a szemed! Képzeld el, hogy bármit megtehetsz. Repülj a képzeleted szárnyán, vissza a gyermekkorodba, titkos vágyaid közé, nézd meg, mi szerettél volna lenni, milyen terveid voltak a boldogság elérésére. Időzz el egy kicsit, majd visszatérve a jelenbe legalább egy kis lépést tegyél azért, hogy az álmaid valóra váljanak. Barátokra, jó emberekre is szükséged lehet ebben az időszakban, aztán 11-étől már párod, szerelmed lesz élete főszereplője!

Aszcendens

Lesz egy kis elrendezni, tisztázni valód pároddal, családoddal. Egyúttal megérthetsz régi mintákat, otthonról hozott beidegződéseket, melyeket jó lenne átírni. Hogy tudj szeretni, örülni, felhőtlenül boldog tudj lenni. 16-a magánéletedben is munkádban is új lehetőségeket hoz, már csak élned kell vele! 

MÉRLEG

merleg

Nincs nyugtod! Úgy tűnik, felpörögnek az események, s a változás elkerülhetetlen. Az életnek most kifejezetten szabadság-íze van, nehezen viselnéd, ha bárki korlátozna. Ennek azért hátulütője is lehet, például ha túl nagy kockázatot vállalsz. Főleg anyailag kerülhetsz olyan helyzetbe, ami jóval kedvezőbbnek látszik, mint ami lehetőségként benne van. Bármilyen biztosnak látszik is egy üzlet, ajánlat, alaposan járd körül és beszéld meg olyannal, akiben megbízol. 11-e és 17-e körül kell a legjobban résen lenned. 19-étől a halak-energiák a legerősebbek. Többször megmérettetsz majd, mennyire vagy türelmes, elfogadó és önzetlen. Lesznek olyan helyzetek, amikor azzal tehetsz a legtöbbet, ha hagyod, hogy a dolgok a maguk útján haladhassanak. 

Aszcendens

Leginkább családod, gyermeked körül forog az életed, de muszáj jobban foglalkoznod az anyagiakkal is. Minden kiadást beszéljetek meg, figyelj rá, hogy még véletlenül se vállald túl magad! A 15-e körüli napok izgalmas változást hozhatnak, ami hosszútávon a család jövőjét is érinteni fogja.

SKORPIÓ

skorpio

A cselekvéshez motivációra is szükség van, muszáj, hogy valami hajtson, inspiráljon. Most a változás igénye lehet a fő hajtóerő. Különösen 18-ig lesz fontos, hogy ott lebegjen a szemed előtt a vágy egy más életre. Amiért persze tenned is kell - kockáztatni, bevállalni, s főleg kilépni a komfortzónádból. S közben rendületlenül hinni benne, hogy célod jó, a terv megvalósítható. A 15-ei Újhold a legjobb egy nagyobb folyamat elindítására, fontosabb tárgyalásokra, üzletkötésekre. Fix pontokra azért szükség lesz. Ilyen a családod, szerelmed - figyelj rájuk, szeresd őket! 11-étől egyre nyitottabb leszel érzelmileg, ha új kapcsolatra vágysz, érdemes többet tenned érte.

Aszcendens

A most következő időszak elsősorban anyagi lehetőségeket hozhat. Jó eséllyel, hogy az elmúlt évek nehézségein túllépj és végre rendezd soraid. A hó első fele érinti a családi kasszát is, a másodikban inkább gyermeked vagy vállalkozásod kerül a fókuszba. Most bármire képes vagy, használd ki a lehetőséget!

NYILAS

nyilas

A jegyedben járó Mars erős akarattal vértez fel, ami segít keresztülvinni elképzeléseid, bármi legyen is az. Azért a hölgyeknek nem árt figyelni rá, hogy túlzott határozottságukkal ne lőjenek túl a célon. Főleg, hogy szerelemre, férfi megjelenésére is lehet számítani, hagyni kell, had bontakozzon ki az ő ereje, agilitása, aktivitása is. Mindamellett az érdekeid most sokkal jobban tudod képviselni, tehát ha bármilyen olyan ügyed van, amiben szükség van jó kiállásra, határozottságra, most érdemes előbbre sorolni. A Vízöntő-energia 18-ig kapcsolatépítésre, alternatív megoldások keresésére is jó, a hó maradék része inkább érzelmileg hozhat feladatokat, lehetőségeket.

Aszcendens

A jegyedben járó Mars kellő (akarat)erőt biztosít minden tervedhez. A hó eleje a szerencsésebb, ha társulni, utazni, tanulni szeretnél. 10-e és 15-e között viszont szóban, tettekben is könnyen túlzásba esel, tudatosan figyelj rá, hogy ne feszítsd túl a húrt, ne hozz meggondolatlan döntéseket!

BAK

bak

Az élet folyamatosan edz, s állít olyan helyzetek elé, amelyek keménnyé tesznek. Meg kell tanulnod, hogy kerülheted el, hogy belefásulj az állandó küzdelembe. A legnagyobb segítség, "mentsvár" a családod, s egyéb kapcsolataid. Mindig legyen időd töltődni, szeretni, szeretve lenni, pihenni, lazítani, csak úgy "lenni". Ne hagyd, hogy biorobottá válj, keresd az élet apróbb-nagyobb örömeit, a munkádat, kötelességed próbáld jókedvvel, szívvel-lélekkel végezni. Fogadd nyitottsággal az új helyzeteket, barátságokat, közösségi élményeket - ezekre most bőven lesz alkalmad, használj ki minden lehetőséget! A hó második felében egyre több érzelmi impulzus ér majd, ami segít oldani a felgyűlt feszültséget.

Aszcendens

A hó első felében az anyagiak foglalkoztatnak leginkább. Ekkor tudod megteremteni a feltételeket induló vagy meglévő feladataidhoz, rendezni pénzügyeidet, tárgyalni, társulni - de nagyon fontos, hogy a realitások talaján maradj! 18-ától próbálj a kapcsolataidra nagyobb hangsúlyt fektetni, érzelmileg töltődni!

VÍZÖNTŐ

vizonto

A jegyedben járó Nap 18-ig emlékeztet céljaidra, feladataidra, jelzi, hogy miben teljesedhetsz ki, hogy lehetsz élete főszereplője. Koncentrálj vágyaidra, tervezd, alapozd meg a következő éved! Gondold át a lehetőségeid, alakíts ki kapcsolatokat, vedd körül magad olyan emberekkel, akik támogatnak, akikben megbízol. Kérd ki, hallgasd meg a véleményüket! Jó, ha tudod, milyennek lát környezeted, egy kívülálló mindig reálisabb - ezért most különösen jó szolgálatot tehetnek barátaid, de akár ellenfeleid is. Párodra, kapcsolatodra is érdemes jobban figyelni. 11-ig a Vénusz nagyon sok szeretet-energiát ad, segít kinyílni érzelmileg és megoldani régóta húzódó helyzeteket is. Különösen 7-e környéke alkalmas rá, hogy megtegyél egy minőségi ugrást az életedben.

Aszcendens

Az év legtöbb lehetőséget rejtő időszaka 18-ig tart. Építs ki minél több kapcsolatot, mert ezen múlik majd, mennyire leszel sikeres a most induló személyes éved. A 15-ei Újhold a legkreatívabb nap, az ekkor útjára indított projektek eredményei a hó második felében már anyagilag is megmutatkozhatnak.

HALAK

halak

Elérkezett az évköröd utolsó hónapja. 18-ig még a Vízöntőben jár a Nap. Mielőtt életed főszereplőjévé válik, még időzz el egy kicsit az elmúlt esztendőnél. Vonj mérleget, gondold át, mit sikerült letenned az asztalra és tervezd meg a jövődet. A vízöntő energiák mindig nagyon jó sugallatokat, inspirációt adnak. Engedd szabadon a fantáziádat, döntsd le a régi falakat, tabukat, hogy a helyére valami teljesen új, különleges dolog kerülhessen. 18-án lépsz az élete színpadára. Higgy benne, hogy amit elterveztél, azt véghez is tudod vinni! Jöjjön bárki és bármi, senki és semmi nem tud elbizonytalanítani. Legyen szép és sikeres az éved, boldog születésnapot!

Aszcendens

A hó első fele próbára teheti akaraterődet. Olyan kihívások várnak, melyekből kiderül, mennyire vagy elhivatott, s egyáltalán jó úton jársz-e. Ne hozzon hirtelen döntést, adj időt magadnak, hogy át tudd gondolni, helyes-e lépés, amit meg akarsz tenni! 18-ától egyre több esélyed lesz céljai eléréséhez, még ha kemény munka is az ára!