Előrejelzés 2018. januárjára

20-ig a Nap a Bak jegyében jár, aztán átlép a Vízöntőbe.

A Bak időszakban főleg a kitűzött célt látjuk magunk előtt, s mindent megteszünk, hogy elérjük, amit szeretnénk. Érzelmileg viszont visszafogottabbak vagyunk, nehezebben nyílunk meg, a sok munka akár magányossá is tehet. Ez az időszak a felelősségvállalásról szól, érdemes elgondolkodni azon, miért és kiért kell felelősséget vállalnunk.

A 20-án kezdődő Vízöntő időszakban új utakra, élményekre vágyunk. Nehezebben viseljük a kötöttségeket, szívesebben döntünk szabadon és függetlenül sorsunkról, cselekedeteinkről. Fontosabbak a barátok, a közösségek, s szociálisan is érzékenyebbek vagyunk. Baráti beszélgetésekre, tanulásra, szociális tevékenységekre alkalmas az időszak.

Amennyiben ismered pontos születési idődet, érdemes az aszcendensedre vonatkozó részt (is) elolvasnod.

 

Január 11-én a Merkúr Bak jegyébe lép

Ahhoz, hogy sikeresek legyünk, meg kell tanulnunk a céljainkra összpontosítani. Keményen dolgoznunk, kitartóan, következetesen küzdenünk, újra és újra talpra állnunk az esetleges kudarcok után. Ha koncentráljuk energiáinkat, akkor megteremthetjük, elérhetjük azt a biztonságot, amelyre vágyunk. Földjegyűek (Nap, Hold és/vagy aszcendens a Bikában, Szűzben vagy a Bakban) tudják legjobban hasznosítani az időszakot.

Január 18-án a Vénusz a Vízöntőbe lép

A Bakban járó Vénusz érzelmeink elmélyítésére, elköteleződésre adott lehetőséget. Most már sokkal inkább szabadságra vágyunk. Könnyed kapcsolatokra, nagy, intellektuális együttlétekre, közös kalandokra. Fontosabbak a barátaink, a női kapcsolataink különösen jelentősek lehetnek. Anyagi helyzetünkben is váratlan fordulatok várhatók, új pénzszerzési lehetőségek kerülhetnek előtérbe. Érdemes figyelni felvillanó ötleteinkre!

Január 20-án a Nap belép a Vízöntőbe.

Az elmúlt időszak elsősorban a felelősségvállalás, a kötelességteljesítés, a célok, feladatok megvalósításának ideje volt. Szorgalmasan és fáradhatatlanul dolgoztunk. Az elkövetkezendő egy hónapban új utakra, élményekre vágyunk. Nehezen viseljük a kötöttségeket, saját magunk akarunk dönteni sorsunkról, cselekedeteinkről. Képesek vagyunk „másképp” látni a világot, s mi magunk is szívesen kilépünk a szürke eminenciás szerepéből. Kreatívabbak és bohémabbak vagyunk, ugyanakkor képesek vagyunk objektíven gondolkodni, cselekedni. A legjobban társaságban, barátok közt érezzük magunkat, vágyunk az együttlétekre, nagy beszélgetésekre. A levegő jegyűek (Ikrek, Mérleg és Vízöntő Nap, Hold és/vagy aszcendens jegyűek tudják a legjobban hasznosítani az energiát.

Január 26-án a Mars belép a Nyilas jegyébe

Intenzív, mély, szenvedélyes, szélsőséges helyzetektől sem mentes időszakon vagyunk túl. Mélyre ástunk magunkban, s lelkileg fontos döntéseket hoztunk meg. Ideje kilépnünk elefántcsonttornyunkból, meghódítani a világot, új utakat, célokat keresni, válaszokat a „mi az élet értelme” kérdésre. Utazni, idegen kultúrákkal ismerkedni, tanulni. Igazságérzetünk nagyon erős lesz, könnyen tűzbe jövünk, ha ki kell állnunk magunkért, másokért. Sok spontán ötletünk lehet, gyors elhatározások, lelkesedés, hajlam a túlzásokra. Érdemes sokat sportolni, hogy fölös energiánkat le tudjuk vezetni.

Január 31-én a Merkúr belép a Vízöntő jegyébe

Itt a lehetőség, hogy megreformáljuk az életünket! Hajítsunk ki mindent, ami elavult! Rossz szokást, negatív hozzáállást, búskomorságot, a magányos estéket. Tanuljunk valamit - asztrológiát, idegen nyelvet, vagy csupán másképp nézni-látni a világot. Érdemes elrugaszkodni egy kicsit a valóságtól, nyitni új helyzetekre, ismerkedni, együtt lenni hasonlóan vagy épp nagyon másképp gondolkodó emberekkel. Új táplálkozási szokást, ismeretlen sportágat kipróbálni. S hallgatni megérzéseinkre, most az "isteni szikrák" sok jó ötlettel segíthetik magán- és üzleti életünket. 

 

KOS

kos

A jegyedben haladó Uránusz megindul előre - váratlan helyzetek sora hozhat olyan változást, ami a jövőd szempontjából igencsak fontos lesz. Ha van munkaajánlatod, mindenképp lépd meg, a hó első napjai és 7-e környéke - anyagilag is kedvező - lehetőségeket jelez, érdemes kihasználnod. A bak- és a skorpió energiák igencsak céltudatossá tesznek, kevés dolog van, amit ne tudnál elérni, ha igazán akarod. Életcélt minden korban fontos találni, most mások segítése, támogatása is opció lehet, ha van rá kapacitásod. Másokkal összefogva egyébként is könnyebb, ha van választási lehetőséged, válaszd a közös munkát, projekteket. A Vénusz, 20-ától a Nap Vízöntőbe lépése amúgy is ezt támogatja majd.

Aszcendens

Minden adott lesz, hogy "megugorj" egy régóta vágyott helyzetet, ami nem csak a jelenedet, hanem a jövődet is át tudja majd írni. Természetesen mindennek ára van - valamiről le kell mondanod azért, hogy a céljaidra elég időt és energiát tudj fordítani. A hó vége utazást vagy tanulási lehetőséget is ígér.

BIKA

bika

Összefog a két sorsbolygó - a Szaturnusz a Bakban, a Jupiter a Skorpió jegyében egyaránt nagyon erősen koncentrálja az energiákat. Pontosan kijelölik a feladatokat és nem hagyják, hogy bármi is elterelje a figyelmet róla. Ez az év tehát nagyon intenzív, komoly lehetőséged lesz csak a céljaidra irányítani minden figyelmed, felépíteni valamit, ami hosszú évekre, évtizedekre meghatározó lesz. A Bakban járó Nap most megadja az alapokat, jelzi, merre érdemes elindulnod, mibe érdemes belekezdened. 10-e környéke a legintenzívebb - munka, szerelem, egy új élethelyzet - bármelyik terület is indítja el a változást, a többit is magával "rántja" majd.

Aszcendens

Komoly változások előtt áll az életed, főleg 7-e környéke billenthet ki a komfortzónádból. Az erőd a kitartásodban és szívósságodban van, tegyél meg mindent, ami tőled telik, a többit pedig bízd a sorsodra! Az időszak külföldi lehetőséget is hozhat, ne hagyd ki - párod mindenben támogatni fog!

IKREK

ikrek

Nem dughatod tovább homokba a fejed. Muszáj lesz foglalkoznod olyan kérdésekkel, amikkel - legalábbis eddig - nem akartál vagy nem mertél. A Bakban járó Szaturnusz felelősségvállalásra, megbízhatóságra tanít. Három éved lesz, hogy különböző kihívásokon, feladatokon keresztül megtanuld, hogy nem mindig az a megoldás, hogy probléma esetén kilépsz a helyzetből, hanem hogy - kitartóan és következetesen - megpróbálod megoldani azt. Ez a hónap jelzi, hogy mi lesz a fő irányvonal - különösen 9-e környéke hozhat olyan lehetőségeket, amik meghatározóak lesznek. Szánj elég időt magadra, gondolataidra, s minden olyan dologra, ami fontos az életedben. Az út sokszor lesz magányos, de mindig lesz segítség, akihez fordulni tudsz, ha szükséged lenne rá.

Aszcendens

Könnyen kötsz kapcsolatokat, de a másik érzései, véleménye már nem mindig érdekel. Pedig érdemes figyelni párod, környezeted reakcióira - különösen azokra, amelyek bántanak, bosszantanak, azokkal biztosan dolgod van. Az időszak - komoly, felelősségteljes hozzáállást igénylő - munkát, feladatot is hozhat.

RÁK

rak

A Szaturnusz három évig jár majd a Bakban, így bőven lesz időd alaposan átalakítani azt az életterületet, amit érint az egyéni horoszkópodban. 1988 és 1990 között volt itt utoljára, ha szeretnéd tudni, milyen típusú érzések, események várhatók, gondolj vissza arra az időszakra. Egy biztos, a sorsod alaposan átíró, meghatározó kihívásokra számíthatsz. Egy teljesen új élet felépítésének lehetőségére, kitartásodat edző, felelősségteljes gondolkodást kívánó feladatokra. Ha fiatal vagy, a most következő időszak alkalmas családalapításra, gyerekvállalásra, de idősebbeknél is hozhat elköteleződést valaki vagy valami iránt. Ez a hónap rávilágít az idei év feladataira, s most teheted le az alapokat is hozzá.

Aszcendens

Ha a munkád, élethelyzeted megkívánja, most nagyobb nyilvánosság előtt is megmérettetheted magad. Készülj fel alaposan, s próbáld kerülni a váratlan helyzeteket, akkor minden rendben lesz. Kapcsolataid is átalakulhatnak, lesz, aki könnyűnek találtatik, másokkal stabilizálódik a viszonyod.

OROSZLÁN

oroszlan

Gondold át, mi nem úgy működik az életedben, ahogy azt szeretnéd, kielégítene. Ki vagy mi lehet az oka? Hogy tudnál változtatni a helyzeten? A megoldást ne kívülről várd, neked kell lépned. A sikerhez kemény és következetes munkára lesz szükség, legyen az egy új projekt, vállalkozás, az egészséged vagy magánéleted! A sors majd az utadba sodorja azokat az embereket, eseményeket, amik segíteni fognak, csak el kell indulnod! Közben ne feledkezz meg az apró örömökről, boldogságforrásokról, amik feltöltenek, lendületet adnak a mindennapokhoz, komolyabb erőpróbákhoz. S ne feledkezz meg párodról, szeretteidről sem. Figyelj rájuk jobban - különösen 20-ától, gondold át, mindent megadsz-e a számukra, amire a közös jövőhöz szükség van.

Aszcendens

Munkádra összpontosíts, főleg 10-e környéke hozhat változást, lehetőséget, új feladatokat. Gyakorlatilag bármit képes vagy keresztülvinni, csak szem előtt kell tartanod a célt, amit el akarsz érni. Otthonodban sem árt egy kis megújulás. Ha aktuális bármilyen rendbetétel, átalakítás, érdemes mostanra időzíteni.

SZŰZ

szuz

Szereted, ha van dolgod, sőt, kifejezetten az adja a komfortérzetedet, ha minden perced, időd be van osztva, tele van teendőkkel, tennivalókkal. A most következendő három évben nem lesz panaszra okod - annyi feladatra számíthatsz, hogy alig győzöd majd megoldani őket. A január már mutatja az utat, merre kell elindulnod - vállalkozás, munka, vagy egy új kapcsolat is kezdetét veheti. Bármelyikről legyen szó - nyugodtan tervezhetsz hosszú távra, de ahogy az építkezés is lassú és alapos munkát kíván, az eredményhez is időre és kitartásra lesz szükség. Minden most induló projekt, kapcsolat komoly felelősséggel, kihívásokkal jár. 13-a környékére időzítsd a fontosabb teendőket.

Aszcendens

Egy 11-e környéki találkozás teljesen felboríthatja az életed - szerelem vagy üzleti kapcsolat egyaránt elindulhat most. Egyébként is érdemes egy kicsit aktívabbnak lenni, többet mozgolódni, kapcsolatokat kötni, keresni. Ha aktuális, mostanság időszerű egy vállalkozást is elindítani.

MÉRLEG

merleg

Bár személyes évkezdeted születésnapodon van, most mégis már a naptári év elején elmondható, hogy "új év, új élet". 8-a körül nagy eséllyel kell olyan helyzettel szembenézned, ami gyökeresen felfordítja az életed. Ha eddig úgy érezted, hogy pihenő szériában vagy, az életed kellemesen elviselhető, most kipróbálhatod a turbó fokozatot. Kicsit fárasztó, de hosszú távon kifizetődő lesz - anyagilag és egzisztenciálisan is magadra találhatsz. Az új helyzet családi életedet is érinti, státuszban, minőségben adódhat másik verzió. Bármi jön is, vesd bele magad teljes erőbedobással, légy kitartó és következetes, még ha a felelősség, amit vállalnod kell nagyobb is, mint amit komfortérzeted szerint jó szívvel fogadnál.

Aszcendens

Rendezd anyagi helyzeted! Fizesd ki, hajtsd be a restanciáid, ragadd meg a lehetőséget, ami ott van már egy ideje az orrod előtt, de valamiért nem mertél vele élni. Otthon sem árt egy "nagytakarítást" csinálni, a felesleges dolgokat kiselejtezni, a szőnyeg alá söpört sérelmeket végre megbeszélni és tisztázni.

SKORPIÓ

skorpio

Ha az életed nem jelölt ki új feladatokat, érdemes tudatosan keresni olyan célokat, projekteket, melyek a jövődet előre lendítik. Szerencsére jól bírod a kihívásokat és nincs ellenedre a kemény munka sem. A jegyedben járó Mars most extra erős akaratot ad, gyakorlatilag nincs, amit ne tudnál elérni, ha elég energiát fektetsz a megvalósításába. 10-e környéke hozhatja a legtöbb lehetőséget, igyekezz minden fontos döntést, projektet ekkorra időzíteni! Ebben az időszakban nagyon céltudatos vagy, így különösen fontos, hogy figyelj a kapcsolataidra, nehogy a karrier, az önmegvalósítás magányossá tegyen, túlzottan megkeményítsen. Keresd az apró örömöket, vedd észre a szépet, a jót az életedben, bármilyen élethelyzetben is vagy!

Aszcendens

Most vagy...(1)2 év múlva! A jegyedben járó Mars és Jupiter minden segítséget megad, hogy kiteljesedj, megtanulj hinni, bízni magadban, s véghezvidd, elérje, amit akar. Tudnod kell, hatalmas erő van a birtokodban! 7-e és 11-e között érdemes elindítani a komolyabb projekteket, lebonyolítani a fontos találkozásokat.

NYILAS

nyilas

Azt már tudod, hogy ingyen nem adnak semmit. Ez máris fél siker, legalábbis, most, amikor eljött az idő, hogy tudásod pénzre, egzisztenciára váltsad. Minden, amit az elmúlt években megtanultál, elkezd kamatozni. Kemény munka és lehetőség az egyik, sok áldozat és lemondás a másik oldalon. Az arányokra azonban nagyon vigyázz, magánéletre, feltöltődésre is szánj elég időt és figyelj kapcsolataidra, szeretteidre! Ne hagyd, hogy elcsússzon az értékrended és a pénz és hatalom legyen a mércéd. 6-a környéke irányváltást sürget, fejben vagy tettekben muszáj lesz átértékelned néhány fontos dolgot. 20-ától már könnyebb lesz, főleg, ha segítséget is elfogadsz.

Aszcendens

Kezd beérni az elmúlt időszak munkája, s lassan anyagilag is jönnek az eredmények. Ideje elővenni azokat a - titkos - terveid, projektjeidet is, amibe eddig nem mertél belevágni - most még nagyobbat tudsz majd dobbantani! 11-ig a jegyedben járó Merkúr kapcsolatokkal segít, 26-ától a Mars tölt fel energiával, akaraterővel.

BAK

bak

Tíz napja lépett a Szaturnusz a jegyedbe, akkor egy nagyon fontos időszak vette kezdetét, ami három éven át formálja-alakítja majd a sorsod, életed. Már most körvonalazódik, mi az az irány, amerre el kéne mozdulni - új célok, kihívások, feladatok jönnek, akár a semmiből. Jó, ha önként is vannak vállalásaid - ha volt, van olyan terved, amit eddig csak dédelgettél, de nem éreztél elég erőt a megvalósításához, most nyugodtan előveheted. Ha valamikor, most meg tudsz birkózni vele. Ahogy azzal is, hogy néhány embertől, helyzettől, berögzült szokástól meg kell majd válnod ahhoz, hogy az energiáid koncentrálni tudd a cél érdekében. Ez a fejlődés, továbblépés ára. Ez kell ahhoz, hogy az új szeleket - amelyek a hó második felében jönnek -, be tudd majd "fogni".

Aszcendens

Megszoktad, hogy az életed tele van kihívásokkal, hogy a sors mindig "tesztel", hogy mennyit bírsz el. A most következő három év nagyon sok lehetőséget és kihívást hoz, melyek majd gyökeresen alakítják át az életed. Már körvonalazódnak a feladatok, szerencsére társakat, segítőket is kapsz hozzá.

VÍZÖNTŐ

vizonto

Az újra előre induló Uránusz aktivizálja energiáidat. Tele leszel lendülettel, készen állva arra, hogy befogadd és elindítsd azokat a változásokat, amikre szükséged lesz a későbbiekben. Minden cél elérése sok munkával jár. Most megtapasztalhatod, hogy ha elég kitartó és következetes vagy, bármit képes vagy megteremteni. Az időszak hozhat új munkát, karrierlehetőséget vagy "csupán" olyan felismeréseket, amik meghatározzák majd a jövődet és új minőséget hoznak az életedbe. Sok sikert hozzá, boldog születésnapot!

Aszcendens

18-án a Vénusz, 20-án a Nap éri el az aszcendensedet. Inspiráló, kreatív, önmegvalósító, aktív és érzelmekben gazdag időszak vár - 8-a körül új (karrier)lehetőséggel, "bármit elérhetek" energiákkal. Nem biztos, hogy az időszak konfliktusmentes lesz, sőt a kapcsolataid is teljesen új megvilágításba kerülnek.

HALAK

halak

Minden változás úgy indul, hogy valami elvész, elmúlik. A Jupiter és Plútó találkozása 9-e környékén felgyorsítja az eseményeket, az életed turbó fokozatra kapcsol. Anyagi, egzisztenciális lehetőségek zökkentenek ki a megszokott kerékvágásból. Minden adott lesz ahhoz, hogy az életed gyökeresen át tudd alakítani. A Bak időszak mindig sok munkát, felelősségteljes gondolkodást kér cserébe az eredményekért. Most nem elég álmodozni, muszáj lesz belehúznod! Lásd magad előtt a célt, amit el akarsz érni! Lehet, hogy gyakran érzed majd magad magányosnak, tudatosan keress társaságot, szeretetélményeket!

Aszcendens

Most minden társasági élmény sokat adhat, sokat jelenthet. Érdemes komolyabb szerepet is vállalni egy-egy közösségben. Ideje, hogy az álmaidért, vágyaidért is tegyél valamit, ha ehhez utaznod vagy tanulnod kell, itt a ragyogó alkalom, hogy megtegyed! A hó első fele hozza a legtöbb lehetőséget.