Előrejelzés december hónapra

A 21-ig a Nap a Nyilas jegyében jár, aztán átlép a Bakba.

A Nyilas időszakban a Ki vagyok? Honnan jövök? Hová tartok? Mi a dolgom a világban? kérdésekre keressük a választ, a megtalálásához élményekre és tapasztalatokra (utazásra, szellemi kalandokra) van szükség. Az "isteni terv" megértéséhez elkerülhetetlen, hogy higgyünk magunkban, Istenben, az Univerzumban, ki-ki hite szerint.

A most következő időszak különösen fontos a Nyilas érintettségűeknek (Nap, Hold vagy aszcendens a Nyilasban) vagy egyéni horoszkópunkban a Nyilas által uralt területen. A Szaturnusz három éven át tette itt próbára kitartásunkat, türelmünket, teherbírásunkat. Még néhány hét, és a "mű" elkészül, de az utolsó időszak talán az utóbbi három év legnehezebb és legizgalmasabb periódusa lesz. Amit nem sikerült megvalósítanunk az elmúlt évek alatt, most muszáj lesz pótolnunk. Extra lehetőségek és kihívások várhatók, különösen a Nyilas és Ikrek érdekeltségűeknek.

A 21-én kezdődő bak időszakban főleg a kitűzött cél látjuk magunk előtt, s mindent megteszünk, hogy elérjük, amit szeretnénk. A Szaturnusz hazatérése a Bakba segít céljaink elérésében, megtanít rá, hogy mennyire fontos, hogy felelősséget vállaljunk magunkért, másokért, tetteinkért, érzéseinkért.

 

Amennyiben ismered pontos születési idődet, érdemes az aszcendensedre vonatkozó részt (is) elolvasnod.

December 1-én a Vénusz a Nyilasba lép. A tüzes jegyben a szeretet, a szerelem, a szépség, a harmónia és az anyagiak bolygója lobbanékony, lelkes, hittel teli lesz. Jóval derűsebbek, szeretetteljesebbek, bohémabbak, jobbindulatúak és magabiztosabbak vagyunk. Keressük a kalandokat, társaságra, szerelemre vágyunk, könnyen alakítunk ki kapcsolatokat. Párkapcsolatainkban viszont nagyobb a szabadságigényünk, jobban ragaszkodunk függetlenségünkhöz, külön programokhoz. A most elkezdett kapcsolatok, anyagi ügyletek nagy lehetőséggel kecsegtetnek, de vigyázni kell, hogy lelkesedésünk kitartson akkor is, ha épp nem mennek olyan egyszerűen dolgaink. A következő időszak – Bak Vénusz - december 25-étől - majd meghozza a kitartást, addig érdemes figyelmeztetni magunkat, ha szükség van rá!

December 2-én a Merkúr megáll, majd megindul visszafelé. 22-ig jár visszafelé a Nyilas jegyében, az ünnepekre tehát már helyreállhat a kommunikáció. De addig, mint minden retrográd időszak, ez is egy kicsit több befelé figyelést igényel tőlünk. Próbáljuk újragondolni dolgainkat, találkozni életünk régebbi szereplőivel, rendezni közös ügyeinket. Hozhat az időszak akadozást, félreértéseket a kommunikációban, közlekedésben. Vizsgát, fontos tárgyalást, tartós fogyasztási cikk vásárlását ha lehet, ne időzítsünk erre a néhány hétre. Mindenesetre érdemes megfigyelni, hoz-e életünkbe bármilyen változást az időszak, hogy később felkészülhessünk rá.

December 9-én a Mars belép a Skorpióba. Október végétől a Mars a Mérlegben járt. A céljaink eléréséhez szükséges akarat, erő, és maga a hódítás bolygója kapcsolatainkra helyezte a hangsúlyt. Harcolni értük-velük, energiát fektetni a megértésükbe, megtanulni összeegyeztetni mások érdekeit a mienkével – ez volt a feladatunk. Valószínűleg nem sok döntést hoztunk, viszont nagyon sok tapasztalatot szereztünk, melyet először most tudunk majd hasznosítani. Már eldőlt, melyik kapcsolatunkra van szükségünk, és melyik nem szolgálja tovább fejlődésünket. Most elég lelkierőt kapunk ahhoz, hogy ezektől megváljunk, s tovább tudjunk lépni. Gyakorlatilag bármire képesnek érezzük magunkat. Intenzív, mély, szenvedélyes, szélsőséges helyzetektől sem mentes időszakra számíthatunk. Különösen, hogy október óta a Jupiter is e jegyben tartózkodik, ez tovább növeli erejét, energiáját. 

December 20-án a Szaturnusz átlép a Bakba.

A Szaturnusz az elmúlt három évben a Nyilasoknak és az Ikreknek hozta a legtöbb kihívást, feladatot, lehetőséget. A Bakban járó "bölcs tanító" ma hazatér, és minden energiájával arra koncentrál, hogy a célt, amit el kell érnünk, meg tudjuk valósítani. Komoly, kitartásunkat és rendíthetetlenségünket edző próbatételekre számíthatunk. Különösen a Bakok és a Rákok életében várhatók komoly lehetőségek, sorsfordulatok, de egyéni horoszkópunk Bak érintettégű területe is új feladatok elé állít a most következő három esztendőben.

December 21-én a Nap belép a Bakba.

Az elmúlt időszak a nagy eszmék és kalandozások időszaka volt. Vágytunk arra, hogy kitörjünk szűkebb környezetünkből, tele voltunk tervekkel, s hozzá bőven volt lelkesedésünk is. Ideje hozzákezdeni a tervek megvalósításához, elővenni azt az énünket, amelyik türelmesen, szorgalmasan és fáradhatatlanul dolgozik céljai eléréséért. Az elkövetkezendő egy hónapban jóval komolyabban vesszük magunkat és a világot, s főleg a kézzelfogható eredmények érdekelnek. Sokkal fontosabb a karrierünk, (anyagi) biztonságra vágyunk és meg is teszünk minden tőlünk telhetőt érte. Reálisan látjuk a lehetőségeinket, ezért jó esélyünk van rá, hogy sikereket érjünk el. Érzelmileg viszont visszafogottabbak vagyunk, nehezebben nyílunk meg, s a sok munka akár magányossá is tehet. Ez az időszak a felelősségvállalásról szól, ami Karácsony táján különösen nagy hangsúlyt kap. Érdemes elgondolkodni azon, miért és kiért kell felelősséget vállalnunk. Magunkért, a gondolatainkért, a tetteinkért, s persze szeretteinkért mindenképp.

December 22-én a Merkúr megáll, majd megindul előre

A Merkúr december óta haladt visszafelé, hogy az ünnepekig legyen időnk, alkalmunk végiggondolni életünk aktuális területeit, megnézzük, mit kellene másképp tennünk a jövőben, megbeszéljük ügyes-bajos dolgainkat - magunkkal, szeretteinkkel. Most már előre nézzünk! Higgyünk abban, hogy az út, amit választottunk vagy a sors kimért ránk, értünk van és bármilyen nehéz és fárasztó is, a legalkalmasabb arra, hogy fejlődni tudjunk. A Nyilasban járó Merkúr január 11-ig támogatja jövőbeni terveink megfogalmazását, mások meggyőzését, tanulást, külföldi lehetőségeket. 

December 25-én a Vénusz a Bakba lép

Vége a Nyilas időszak lazaságának, a földjegyben a szeretet, a szerelem, a szépség, a harmónia és az anyagiak bolygója már nem az élet élvezetére, sokkal inkább feladatainkra irányítja a figyelmet. Szembesülhetünk anyagi lehetőségeinkkel is, ezeket többnyire szűkösnek érezzük. Ezért jóval elővigyázatosabbak és óvatosabbak vagyunk, nehezebben engedünk közel magunkhoz új embereket, érzelmeket. Kapcsolatainkat a célszerűség vezérli, szívesebben vagyunk olyanokkal, akik előbbre lendíthetnek életünk bizonyos területein. Jó időszak jön viszont tervezésre, új irányok kitűzésére, szeretet-kapcsolataink átgondolására, egyfajta érzelmi leltár készítésére, mert jóval reálisabbak, gyakorlatiasabbak vagyunk.

December 30-án az Uránusz megáll és megindul előre

Augusztustól volt időnk végiggondolni, hogy mi az, amin muszáj változtatnunk ahhoz, hogy előrébb léphessünk. Most a külvilágban is megindulnak a változások. Új célok, régi terveink valóra váltása vár ránk, melyekhez a szabadság és függetlenség, a váratlan helyzetek, szellemi szikrák, hetedik érzék, hirtelen áttörések bolygójának összes tapasztalatára, ötletére szükség lesz. A Vízöntők végre fellélegezhetnek, de egyéni horoszkópunk Vízöntő és Uránusz jelezte területei is megindulnak, erőre kapnak.

 

KOS

kos

A Jupiter már kezdi otthon érezni magát a Skorpió jegyében, 9-én a Mars is ide lép, hogy megszabja a novemberig tartó irányt. Figyeld a jeleket, segít, hogy megértsd, megérezd, mi miért történik. Még mindig a környezetedben, párkapcsolatodban várható - pozitív vagy nehezebben megélhető - változás, de bármi történjék is, a Nyilasban járó Nap és Vénusz elég hitet ad ahhoz, hogy tovább tudjál lépni. Ha aktuális a házasság, összeköltözés, érdemes a hó elejére időzíteni, de mindenféle szerződés, együttműködés sikeres lehet ekkortájt. December 20-án a Szaturnusz átlép a Bakba. Nem csak az évzárás okán érdemes végigtekinteni az elmúlt három éven, hanem azért is, hogy tisztábban lásd, milyen alapokat tettél le a most következő évekre. 21-e környéke jelezheti, mire számíthatsz.

Aszcendens

Célokat találni, amikben hinni tudsz - ez lenne a hónap fő feladata. Már az elmúlt három év is arról szólt, hogy megtaláld, mi lehet a következő időszak fő irányvonala. Most érhetsz révbe, 20-ától új kihívások, feladatok várnak. Ha aktuális a munkahelyváltás, a hónap végén alá is írhatod a szerződést.

BIKA

bika

Egy három éves időszaknak érsz a végére. A Szaturnusz Nyilasban tartózkodása alatt - emberileg és szakmailag is - sok mindent tanultál és tapasztaltál. A most következő ciklusban ezekből építkezhetsz majd. Ha a tudásod biztos lábakon áll, elkezdheted élvezni a "hasznát". Kifejezetten kreatív, előrevivő időszakra számíthatsz a most induló három esztendőben. A hó első felében a Nyilasban járó Nap és Vénusz segít megérteni, mi miért történt eddig és ad még egy kis tuning energiát egy sikeres zárásra és a jövő év stratégiájának kidolgozására. 20-án aztán a Szaturnusz átlép a Bakba, másnap a Nap is követi. Az ünnepek már a felelősségvállalás, stabilitás, bölcsesség jegyében zajlanak.

Aszcendens

Az időszak anyagi lehetőségeket hozhat, de hogy ki tudd aknázni, kell egy cél, motiváció, ami tud inspirálni. Kivételesen nem egyedül kellene megbirkóznod a feladattal, a közös munka nagyon jól szinten tarthatja a lelkesedésedet. A hó vége külföldi lehetőségeket is tartogat, nyugodtan élj vele!

IKREK

ikrek

Az elmúlt három év igencsak próbára tette az erődet, kitartásodat, tűrőképességed és bizonyára nagyon sok változást is hozott - különösen házasságodban, kapcsolataidban. A hónap első fele még ad egy kis gyorstalpalót a tanulnivalókból, s ha valamelyik leckét nem sikerült tökéletesen megoldanod, még lehetőséged lesz rá, hogy nekirugaszkodj. Elseje környéke bármilyen projekt elindítására, fontos döntésre, együttműködésre alkalmas lehet. Érdemes ekkorra időzítened fontos utazást, tárgyalásokat, találkozásokat. De az elmúlt időszak átgondolását is. Próbálj szembenézni a félelmeiddel, megérteni életed célját, aktuális feladatait és azt, kik azok, akik társaid tudnak lenni az utadon. 20-án a Szaturnusz átlép a Bakba, s ezzel egy teljesen új időszámítás veszi kezdetét. 

Aszcendens

Addig nem tudsz továbblépni, míg le nem zárod a múltad. Az időszak lehetőséget ad, hogy átbeszéld, újraértékeld fontosabb kapcsolataidat, néhány döntésed és megpróbáld helyrehozni a hibákat, tévedéseket, amik nyomasztanak. Új munkára is kilátás van, a hó eleje a legjobb váltásra, új célok kitűzésére.

RÁK

rak

Mindent felülír, hogy érzelmileg biztonságban érezhesd magad. Ezért mozdulsz ki nehezen olyan helyzetekből, kapcsolatokból, amik már rég nem azt nyújtják, amire valóban szükséged lenne. Most még van lehetőséged váltani. Még tudsz változtatni, csak hinned, bíznod kell magadban. A 3-ai Telihold megvilágítja azokat a feszültségpontokat, amiken dolgoznod kéne, a visszafelé induló Merkúr segít feldolgozni, átbeszélni, lezárni, újraindítani őket - akár kapcsolatokról, akár helyzetekről vagy elavult gondolkodási sémáról van is szó. December 20-án - 3 év után - a Szaturnusz elhagyja a Nyilast és átlép a Bak jegyébe. Készülj, új fejezet indul az életedben!

Aszcendens

Az időszak munkádra helyezi a fókuszt - ha van lemaradásod, próbáld felturbózni magad! Ha új lehetőség adódik, kalkuláld be, hogy neked csak olyan munka való, amiben hinni tudsz, különben pillanatok alatt el tudod veszíteni a lelkesedésedet. A hó végén párkapcsolatodban is új korszak kezdődik.

OROSZLÁN

oroszlan

Az időszak szívós, kitartó, lelkileg erős és erősítő energiákat hordoz. Mély és szenvedélyes érzelmeket, megéléseket, igazságkereséseket. Szent meggyőződést, hogy minden aszerint van jól, ahogy hiszed, gondolod. Ez nagyon komoly indítóerő lehet bármilyen cél eléréséhez, feladat megoldásához. A hó első fele hozhat szerelmet, erős vágyat, érzelmi fellángolást is, késztetést valami másra, mint ami eddig volt. Új szerelemnél nagyon intenzívek lesznek az érzelmek, de meglévő kapcsolatod is fel kellene dobnotok egy kicsit - jót tenne egy kis utazás, néhány közös kaland, különleges élmény, ahol újra felfedezhessétek egymást. 20- án a Szaturnusz átlép a Bak jegyébe. Új feladatok, kihívások várnak, melyek elvégzéséhez nem kevés kitartásra, keménységre, és komoly elkötelezettségre lesz szükség.

Aszcendens

Izgalmas és kreatív időszakra számíthatsz, élvezd, amit az élet felkínál, s próbálj másokat is magaddal ragadni! Jó esélyed van új szerelemre, de meglévő kapcsolatod, otthonod is tartogat megújulási lehetőséget. Használjátok ki az ünnepet, próbáljátok meg elsimítani a konfliktusokat, és új lendületet adni kapcsolatotoknak.

SZŰZ

szuz

A hó elején a Merkúr visszafordul a Nyilas jegyében. Karácsonyig ad lehetőséget újraértékelésre, dolgaid átgondolására, belső utakra, jövődet érintő stratégiák kidolgozására. A Nap, a Vénusz és a Szaturnusz majd segít elvégezni az utolsó simításokat az elmúlt éveken. Sok mindent lezárhatsz, sok mindent elkezdhetsz. Lesz hozzá hited, erőd is. Az ünnepek alatt összeér a múlt és a jövő. Keresd a pillanatokat, melyekben örömöd leled és azzal a hittel, amit az elmúlt években magába szívtál, kezdj el egy olyan világot felépíteni magadnak, ami biztonságot ad! A Szaturnusz 20-án lép a Bak jegyébe, másnap a Nap is követi. Egy új - három évig tartó - korszak veszi kezdetét. Tudni fogod, mi lesz a helyed, feladatod benne, erről egy csepp kétséged se legyen!

Aszcendens

Nem csak fizikai szinten lenne szükség rendre, lelkileg, érzelmileg sem ártana tisztán látni és helyretenni ezt-azt. Az ünnepi hangulatban lehetőséged lesz családi életed is újragondolni, kapcsolataid helyrehozni - az őszinte beszélgetés, na és persze egy kis önvizsgálat segíthet megoldást találni a régi problémákra.

MÉRLEG

merleg

9-ig a Mars még fel tud tölteni energiával - segít megérteni párod motivációit, akaratod keresztülvinni régi ügyekben, kapcsolatokban, meghozni egy döntést. Meg kellene nézned, mit teszel saját magadért - nem azért, mert mások elvárják, hanem, mert jólesik, örömmel tölt el. Mi az, amiben tudsz hinni, mi az, ami tovább tud lendíteni. A Szaturnusz három éve hoz olyan helyzeteket, ami a hitedet próbára teszi - sokat tanultál magadról, a világról. Most eljött a vizsga ideje. 20-án új - három éves - ciklus indul az útjára, hogy a megszerzett tudásból felépíts egy biztonságot adó világot magadnak. Intenzív, megmérettetésekkel teli időszakra számíthatsz, a feladatokból, lehetőségekből már a hó végén kapsz némi ízelítőt.

Aszcendens

Kilencedikéig a jegyedben járó Mars segít egy-két fontos döntést meghozni, ráadásul megalkudnod sem nagyon kell, remekül tudod képviselni az érdekeidet! A hó többi részében sok energiádat vihetik el anyagi ügyeid, a tárgyalásokon légy magabiztos, az már fél siker lehet! Egy kis utazás is jót tenne a lelkednek! 

SKORPIÓ

skorpio

Bizalommal és optimizmussal teli az időszak, ami megsokszorozhatja erődet, cselekvőképességed, s segít elintézni azokat az ügyeket, amikhez eddig nem volt hited, bátorságod. Egy három éves ciklus is véget ér ebben a hónapban - 20-án a Szaturnusz a Nyilas jegyéből átlép a Bakba. Gondold végig az elmúlt éveket - milyen kihívásokkal kellett szembenézned, hogy alakult át az életed emberileg, egzisztenciálisan. Tehetsz-e valamit, hogy elégedett legyél. Még jöhet egy nagy lehetőség, de egy fontos időszak is a végére érhet, s lassan elkezdhetsz felépíteni egy teljesen új életet is, azokra az alapokra, amiket eddig sikerült letenni. 21-étől aztán már ízelítőt kapsz az elkövetkezendő három év feladataiból is.

Aszcendens

A 9-én jegyedbe lépő Mars aktivizálja rejtett energiáidat, s egy-kettőre segíthet megoldani régóta húzódó ügyeid. Egyúttal pénzügyileg is lendületbe jöhetsz, egy új munka vagy lehetőség stabilizálhatja anyagi helyzeted. Az ünnepek alatt kapcsolataidra is figyelj jobban, szeretteidnek érezniük kell, hogy számíthatnak rád!

NYILAS

nyilas

Életed filmje a legizgalmasabb részhez közeledik. Megtudod, miért dolgoztál az elmúlt három évben, mire volt jó a sok munka, tanulás, befektetett energia. Még kapsz egy kis tuning energiát, hogy egy utolsó hajrában megoldd mindazt, amit eddig elmulasztottál. Rendezd kapcsolataidat, gondold át az elmúlt időszakot, nézd meg, ott tartasz-e, ahol szeretnél, mi az, amin változtatni kéne ahhoz, hogy tovább tudjál lépni. Az időszak nagyon sok megérteni és lezárni való helyzetet hozhat, állj bele minden szituációba, de figyelj rá, hogy a saját magad és a másik ember iránti szeretet, tisztelet mindig jelen legyen. 20-án a Szaturnusz kilép a jegyedből, és egy teljesen új fejezet indul az életedben.

Aszcendens

Huszadikán egy fontos ciklusnak érsz a végére. Az elmúlt három év - ha fiatal vagy, végérvényesen felnőtté tett, ha idősebb, olyan élethelyzeteket hozott, melyektől lehetőséged volt bölcsebbé, stabilabbá, erősebbé válni. Amiért eddig dolgoztál, most elkezd beérni, hogy egy teljesen új életet tudj felépíteni magadnak.

BAK

bak

20-án uralkodó bolygód, a Szaturnusz belép a Bakba, ezzel megkezdődik életed egyik legmeghatározóbb szakasza! Hogy mire számíthatsz? Erre valószínűleg hamar választ kapsz, egy nap múlva ugyanis követi a Nap is, s azonnal rávilágít az elkövetkezendő három év feladataira, lehetőségeire. Mindenesetre egy közel 30 éves ciklus veszi kezdetét. Ha túl vagy már a 30. éveden, volt már részed ilyen váltásban, utoljára 1988 és 1991 februárja között járt itt a Szaturnusz. Gondold végig, mi történt az életedben akkor, most hasonló volumenű dologra számíthat. A kihívás nagy lesz, de mi más edzene? Minél nagyobb a feladat, annál jobban vonz! Ekkortájt lesz a születésnapod is, ünnepeld méltón, szeretteid között! Boldog születésnapot!

Aszcendens

Komoly, sorsfordító időszak előtt állsz. A 20-án induló ciklus nagyon sok olyan kihívást hoz, ami megerősít, felnőtté vagy bölcsebbé tesz majd. Pihenj, töltődj, utazz az ünnepek alatt, s készülj az új életedre. Barátaid, szeretteid sokat segíthetnek, hogy lelkileg megerősödve várd az új célokat, feladatokat.

VÍZÖNTŐ

vizonto

Az elmúlt három év tele volt kihívásokkal, de jó esetben sikerült megerősödnöd, magadra találni, olyan barátokat, társakat lelni, akik a jövőd építésében segítségedre lesznek. Bár egy fejezet véget ér, a sikerszéria folytatódhat, hogy mennyire, az nagyban függ attól, hogy mennyire tudtad a hited felépíteni, megtartani a lelkesedésed akkorra is, amikor nem mentek olyan könnyen a dolgok. 20-ig még egy utolsó nekifutással próbálj mindent megoldani, amit eddig nem sikerült, hogy meg tud koronázni az elmúlt időszakot. Aztán csendesedj el egy kicsit. Töltődj fel családod, barátaid körében, hogy szeretettel a szívedben tudj hozzákezdeni az új kihívásokhoz

Aszcendens

Élvezd ki az ünnepek nyüzsgését, a baráti, családi együttlétek érzelmileg most nagyon sokat adnak. Főleg, hogy a munkádban is komoly hajrá, kihívás várható és valószínűleg néhány rendezetlen ügyet is tisztába kell majd tenned. A most letett alapok sokáig el fognak kísérni, érdemes komolyan venni a feladatokat

HALAK

halak

Megtanulni bízni magadban, hinni, toleránssá és nyitottá válni, tanulni – ez volt az elmúlt időszak feladata. Ha jól ment, az elkövetkezendő éved nagyon sikeres lesz! A 20-án Bakba lépő Szaturnusz 2020 március végéig hoz új - jövődet építő, megalapozó - kihívásokat. Az elkövetkezendő három évben minden azon múlik, mennyire vagy kitartó, képes vagy-e kellő szorgalommal, felelősséggel élni, felépíteni, amit elterveztél. Kemény időszak jön, 21-étől kapsz egy kis ízelítőt a jövő feladataiból. Az ünnepek viszont bensőségesek lesznek, adj magadból minél többet szeretteidnek, s az arra rászorulóknak.

Aszcendens

Az elmúlt három év komoly fejlődési lehetőséget hozott, remélhetőleg megtaláltad azokat a célokat, amikért érdemes minden nap felkelni. A 20-án induló ciklusban ezekre tudsz építeni a legjobban, de még most is van egy kis időd, hogy elővedd egy titkos álmodat és kitaláld, hogy tudod valóra váltani.