Előrejelzés 2017. novemberére

November 22-ig a Skorpió, azt követően a Nyilas jegyében jár a Nap.

A Skorpióban járó Nap nyíltan vállalja véleményét és nem fél a következményektől sem. A titokra, a valódi okokra kíváncsi, ezért könyörtelenül megmutatja, mi gátol minket a fejlődésben. Semmilyen kompromisszumra nem képes, felszínre hozza elfojtott érzéseinket, szívósan, szenvedélyesen, kitartóan keresi az igazságot. Ebben az időszakban életünk „mélyrétegeire” látunk rá, megismerjük elfojtott, meg nem élt vágyainkat, valódi énünket. Intenzív, szélsőséges hangulatváltozásokkal teli hetekre számítsunk, amikor szenvedélyes, érzéki vagy épp sötét, magányos időszakok váltják egymást.

A Nyilas időszakban már nem csak belső utazásra vágyunk. Ki akarunk menni a világba. Nagyszabású terveink vannak, távoli célok foglalkoztatnak. Képtelenek vagyunk kicsiben gondolkodni, „nagy” dolgokra vágyunk, s hiszünk abban, hogy el is érjük azokat. A megvalósításban segít a lelkesedésünk, de érdemes figyelni arra, hogy a lángolás kitartson a megvalósításig.

Amennyiben ismered pontos születési idődet, érdemes az aszcendensedre vonatkozó részt (is) elolvasnod.

 

A bolygók jegyváltásai 

November 5-én a Merkúr a Nyilasba lép.

A skorpió Merkúr alatt kommunikációnk célratörő, határozott és következetes volt, az általunk vélt igazságot kérlelhetetlenül vágtuk mások fejéhez. A nyilas Merkúr sem fogja vissza magát, ha véleménynyilvánításról van szó, de ő már jóval nyitottabb és nagyobb a meggyőzőereje is. Az elkövetkezendő húsz napban sok minden érdekel minket, szívesen utazunk, örömmel szerzünk új ismereteket, tanulunk. Jobban sikerülhetnek a vizsgáink, tárgyalásaink. Magabiztosabbak vagyunk, kommunikációnk magával ragadó, képesek vagyunk hitet (vissza)adni másoknak is. Jobban megy az idegen nyelvek tanulása, érdemes erre az időpontra időzíteni a nyelvvizsgákat is. Ugyanakkor hajlamosak vagyunk önteltek, önfejűek lenni, azt hinni, hogy mindent jobban tudunk másoknál. A „prédikáló” stílus sokakból válthat ki ellenérzést, ezért érdemes figyelni a másik reakcióját, érzéseit is. A tüzes jegyűek (Nap, Hold, aszcendens vagy Merkúr a Kosban, Oroszlánban és Nyilasban) tudják legjobban hasznosítani az energiát.

November 7-án a Vénusz belép a Skorpióba.

A lágy, nőies, harmóniára törekvő Vénusz a Mérlegben maximálisan ki tudott bontakozni. A Skorpióba lépve –a Plútó, a transzformáció, a hatalom, a mágia bolygójának uralma alatt – szenvedélyessé, elszánttá válik. A Vénusz csaknem évente jár a Skorpióban, érdemes megfigyelni, hogy éljük meg ezt az időszakot, hogy legközelebb fel tudjunk készülni rá. Mindenesetre a legtitkosabb vágyaink kerülhetnek felszínre, gyökeresen felforgatva eddigi életünket. Művészeknek nagyon kreatív időszaka lehet, s hozhat szenvedélyes kapcsolatot, fokozott szexualitást, mindent elsöprő érzéseket, szélsőséges anyagi helyzetet is. Vizes jegyűek (Nap, Hold, aszcendens vagy Vénusz a Rákban, Skorpióban vagy a Halakban) tudnak a legjobban profitálni ebből az időszakból.

November 22-én a Nap belép a Nyilasba.

Intenzív, szenvedélyes, szélsőségességektől sem mentes időszakon vagyunk túl. A titkot kerestük, az igazságot, s ezért bármire képesek voltunk. Sokszor volt magányos az utunk, s gyakran fordult elő, hogy megbántottunk másokat. Ideje befejezni a belső utazást és körülnézni kicsit a világban. Az elkövetkezendő egy hónapban az egyetemes igazságot keressük, a dolgok értelmét akarjuk megtudni, megtapasztalni. Szabadságra van szükségünk, sokkal nagyobb mozgásteret igénylünk, mint máskor. Ki akarunk törni szűkebb környezetünkből, nagyszabású terveink vannak, távoli célok foglalkoztatnak. Képtelenek vagyunk kicsiben gondolkodni, „nagy” dolgokra vágyunk, s hiszünk abban, hogy el is érjük azokat. A megvalósításban segít a lelkesedésünk, de érdemes figyelni arra, hogy a lángolás kitartson a megvalósításig. A tüzes jegyűek (Nap, Hold vagy aszcendens a Kosban, Oroszlánban vagy a Nyilasban) különösen jól tudják hasznosítani ezt az időszakot.

November 22-én a Neptunusz megáll, majd megindul előre. A spiritualitás, feltétlen szeretet, az odaadás, együttérzés, egység, megérzések, művészetek bolygója június közepe óta járt visszafelé. Az elmúlt hónapokban jóval reálisabban láttuk lehetőségeinket, ami hozhatott csalódást, de ügyek, kapcsolatok lezárását is. Itt az ideje, hogy ezeket a tapasztalatokat felhasználva tovább induljunk. Rendezzük a viszonyunkat gyerekünkkel, párunkkal, barátainkkal, tisztába tegyük pénzügyeinket és megnézzük karrier lehetőségeinket.

 

KOS

kos

Bár már igencsak erősek a skorpió energiák, a Mars és a Vénusz a Mérlegben az első héten még ad lehetőséget a problémák, helyzetek mindenki számára legjobb megoldást nyújtó, békés elrendezésére. Igaz, a párodtól, környezetedtől érkezhet a szokottnál erőteljesebb, harciasabb reakció is. Ez főleg akkor üthet szíven, ha közös ügyekben is hajlamos vagy egyedül, nem másokkal meg- és átbeszélve dönteni, véleményt formálni. Most meg tudjátok hozni azokat a kompromisszumokat, amik szükségesek egy működő (pár)kapcsolathoz, élj a lehetőséggel! A hónap energiái a továbblépésben is segítségedre lesznek. Különösen 10-e környékén léphetsz nagyot előre önismeretben, szakmailag egyaránt!

Aszcendens

Most főleg kapcsolataidon van a hangsúly, párod különösen sok figyelmet igényel! A dolgaitok békés rendezésére az első héten van jobb esély, utána nagyobb szükséged lesz a türelmedre, arra, hogy indulat nélkül tudj szembenézni a felszínre kerülő problémákkal és nehézségekkel. Utazásra, tanulásra is remek az időszak!

BIKA

bika

A Nap és a Vénusz is a Skorpióban jár. Intenzív időszakra számíts, sok olyan helyzettel, ami kibillent, kibillenthet (lelki) nyugalmadból. A skorpiós időszak mindig azzal az oldaladdal szembesít, amit elrejtesz magadban, kényelmi vagy egyéb szempontból nem akarsz a saját - és mások - tudomására hozni. Ezekkel szembesülhetsz most, párod, környezeted többször hozhat olyan helyzetbe, hogy kénytelen vagy elgondolkodni, valóban minden jól van-e úgy, ahogy van. Most van itt az ideje megbeszélni mindent - az érintettekkel, magaddal. Feltárni, begyógyítani a sebeket, új életet kezdeni. A 12-e körüli napok a legintenzívebbek, pozitív fordulat lehetőségével.

Aszcendens

Ne vidd haza a munkahelyi feszültségeket, próbáld helyben megoldani őket - az első héten régi gondokra is sikerülhet megoldást találni, ha elég nyitott és rugalmas vagy. Később párodra, kapcsolataidra fókuszálj! Ha megpróbálod az ő szemüvegükön át (is) nézni a világot, megértheted reakcióikat, viselkedésüket!

IKREK

ikrek

A változás a munkádat is érintheti - különösen, ha eddig nem érezted magad jól a bőrödben. Figyelj a megérzéseidre, ha bármilyen kétség előjön, hogy nem az utad járod, kezdd el keresni az okokat. Október vége és november első fele lesz az alapja a most következendő egy évnek, ezért egyáltalán nem mindegy, mire jutsz magaddal. Az időszak kívülről is hozhat eseményeket - ha nem tudsz, nem vagy hajlandó lépni, a sors gondoskodik róla, hogy muszáj legyen az életed átalakítani. Az eszközök lehetnek drasztikusak, de még mindig van esély megegyezésre, kompromisszumos megoldásokra. Ez a házasságodra, kapcsolatodra is vonatkozik. Próbáljátok tisztázni a problémáitokat - a beszélgetés, másik fejével gondolkodás most sokat segíthet.

Aszcendens

Munkaügyben érdemes lenne jobban mozgolódni, most egy komolyabb váltásra is jók az esélyei. Egyúttal azt is nézd meg, hogy valóban mindent megteszel-e, hogy elérd a céljaid vagy csak elméleteket gyártasz ahhoz, mit miért nem csinálsz meg. A hó végén új esélyt kaphat a házasságod is.

RÁK

rak

Szívesen aláveted másoknak saját érdekeid, különösen, ha szeretteidről van szó. Most azonban nem árt mérlegelni. Nézd meg, tudsz-e töltekezni egy adott kapcsolatban, vagy csak feneketlen kútba töltöd be saját energiádat. Az időszak sok felismeréssel járhat, rég eltemetett, szőnyeg alá söpört problémák kerülnek a felszínre - megoldást sürgetve. A mérleg nyelve pozitív oldalra is billenhet, ami komoly elköteleződést hozhat - szerelmet, házasságot, együttműködés lehetőségét. S vágyat arra, hogy - így vagy úgy - a saját örömforrásaid is meg tudd találni. Azokat, amiben kiteljesedhetsz, amitől igazán boldognak érezheted magad. A hónap komoly szakmai sikereket ígér. Egy régi lehetőség jelenhet meg új köntösben - egy sokkal ígéretesebb alternatívát kínálva a jövőre nézve. Semmiképp ne hagyd ki!

Aszcendens

Családod, gyermeked, szerelmed - ők játsszák most életedben a főszerepet. Megoldást találhatnak konfliktusaitokra, újra felfedezhetitek egymás értékeit. Feltéve, hogy nyitottak vagytok egymás álláspontjára és sikerül megbeszélni a sérelmeket, bármily kellemetlen és nehéz is. Az időszak új munka- vagy feladatkört is hozhat.

OROSZLÁN

oroszlan

Az időszak meglehetősen intenzív - komoly külső- és belső harcokkal, érzelmi hullámvasúttal, változásokkal tarkítva. A vívódások pontosan mutatják, hol vannak azok a félelmek, berögzült sztereotípiák, melyek visszarántanak a továbblépéstől. Légy őszinte magadhoz! Legbelül pontosan tudod, mi a probléma és merre kellene elindulnod. Kívülről, környezetedből is érkezhet impulzus, késztetés a változtatásra, ezek elsősorban közelebbi kapcsolataidat érintik - 13-a inkább magánéleti, családi vonatkozásban, a 19-e környéke főleg munkahelyeden vagy a mindennapok megélésében hozhat fordulatot. 22-étől már enyhül a helyzet, lazíthatsz egy kicsit

Aszcendens

Sose feledd, hogy honnan jöttél, s mit hoztál otthonról! Időnként a sors is emlékeztet rá, így el tudod dönteni, min akarsz túllépni és mit továbbvinni. Gondoljátok, beszéljétek át a családi sérelmeiteket, nehézségeket, óriási megkönnyebbülés lesz megszabadulni tőlük! Ha elhiszed, hogy jár a boldogság, meg is fogod kapni.

SZŰZ

szuz

A Szaturnusz sok kihívást, megoldandó helyzetet, változást hozott az elmúlt esztendőben, amelyek otthonod, családod éppúgy érinthették, mint múltad, gyökereid. Ezek mind erősíthették a hitedet, (ön)bizalmadat, tágíthatták a világról alkotott képedet, még ha nehéznek érezted is olykor a helyzeted. Még van másfél hónapod, hogy bepótold a lemaradásaid - tanulj, utazz, tervezz, (meg)tanulj hinni, motiváld magad és környezeted egy szebb és tartalmasabb jövő megteremtésére. Kapcsolatok jönnek és mennek eközben - magadba és környezetedbe egyaránt mélyen le kell ásnod ahhoz, hogy csak az igazán fontos és lényeges érzések, dolgok, emberek maradjanak meg. Akikkel felépítheted az új életét a jövő esztendőben.

Aszcendens

Főleg anyagi ügyeidre kéne most koncentrálnod. Próbáld rendezni a vitás ügyeket - ha kell, családod segítségére biztos számíthatsz, de a hó eleje új lehetőségeket is hozhat. Egyébként is érdemes egy kicsit aktívabb üzemmódba váltani, többet mozgolódni, utazni, tanulni, társasági életet élni.

MÉRLEG

merleg

A hónap előrevetíti az elkövetkezendő egy év feladatait, lehetőségeit. Új kapcsolatok kerülnek a képbe - megtanítanak rá, hogy kell(ene) képviselni magad, dönteni, küzdeni, harcolni. Hosszú távon - direkt vagy indirekt módon - befolyásolják majd az életed. Hozhatnak új munkát, befektetési lehetőségeket. Különösen az első hét jelentős, ha van elfektetett projekted, most indítsd az útjára, főleg 3-a alkalmas hosszú távú, anyagi-kapcsolati elköteleződésre, új dolgok kipróbálására. Az időszak érzelmileg is nagyon intenzív. Komoly mélységeket-magasságokat élhetsz meg - de a lelki hullámvasútra most szükség van ahhoz, hogy megtudd, ki és mi az ára annak, hogy tovább léphessél

Aszcendens

A jegyedben járó Mars segít felvállalni a konfliktusokat, kiállni magadért. Ha van "megharcolni" való ügyed, rendezd, az első héten jó eséllyel sikerül mindenkinek jó, békés megoldást találni. Aztán anyagi dolgaid kellene rendezni, próbáld korrekten és megnyugtatóan lezárni őket. 

SKORPIÓ

skorpio

Sorsfordító évre készülhetsz! A Jupiter - a nagy szerencsebolygó - egy éven át segít kiteljesedni, megtalálni, megérteni aktuális feladataidat, életed célját, értelmét. A nagyobb projektekhez érdemes most hozzákezdeni! Ötödikéig "minden fejben dől el", később már inkább az érzelmeid befolyásolnak, érdemes lesz hallgatni rájuk. Kommunikációban, kapcsolatteremtésben erős az időszak, mindenféle társulásra, közös projektre alkalmas lehetőségekkel. Barátaidra, szeretteidre mindenben számíthatsz, nyugodtan kérd a segítségüket, s a fontos döntéseknél is hallgasd meg őket! Párod is több figyelmet igényel, a nagy "önmegvalósításban" róla se feledkezz meg!

Aszcendens

Születésnapod környéke mindig tele van új lehetőségekkel! Érdemes többet foglalkozni vágyaiddal, igényeiddel, megkeresni, mi tenne boldoggá, mitől éreznéd az életed teljesnek. Tanulj, fejleszd magad, feszegesd kicsit a határaidat. A hó közepe a legalkalmasabb, bármilyen projekt elindítására.

NYILAS

nyilas

Sorsfordító időszak vége felé jársz. A kihívások mostanra már nagyon megedzettek. Új célokat találtál magadnak, megtanultad ki és mi az igazán fontos az életben. Megértél, felnőtt, megkomolyodott, erős lettél. Most jó lenne egy kicsit elcsendesedni, s végiggondolni az elmúlt három évet, hogy beépíthesd a tapasztalatokat. Aztán 6-án a Merkúr, majd 22-én a Nap is a belép a jegyedbe. Meghatározó napok jönnek, most hozhatod képességeid, tehetséged javát, alkothatsz, megmutathatod a világnak, amit tudsz, életed főszereplője lehetsz. Az időszak fontos találkozásokat, munkát, lehetőségeket hozhat. Figyelj, és mindig korrekten, tisztességesen intéz az ügyeid! Ekkortájt van a születésnapod, ünnepeld méltón, azokkal, akiket szeretsz. Boldog születésnapot!

Aszcendens

Intenzív időszak van a hátad mögött, s még koránt sincs vége. Sőt, még csak most jön a java! A most következő két hónap lesz a jövőd alapja, nem árt összeszedni magad! 22-ig próbáld a gondolataidat rendezni, átgondolni a lehetőségeket, új kapcsolatokat kiépíteni, aztán jöhetnek a konkrét lépések is.

BAK

bak

A Mérlegben járó Mars igyekszik a konfliktusokat úgy rendezni, hogy az mindenkinek megfelelő legyen. Te is törekedj erre! Bármi "feljön", akármilyen nehéz is a helyzet, mindig próbáld korrekten intézni, úgy, hogy ne csak te, hanem mások is tudjanak profitálni belőle. 22-ig a Skorpió energiák is erősek. Egyáltalán nem áll tővel távol ez a mentalitás. Tudod, hogy az út sokszor magányos, s a siker sok lemondással jár. S főleg, hogy múltat elhagyni nem könnyű feladat, de a jövő szempontjából sokszor elengedhetetlen. Erre taníthatnak az otthoni változások is, melyek 10-e környékén várhatók. Az időszak sok felismerést hozhat, de barátokat, segítőket is, összességében tehát nagyon inspiráló napokra számíthats

Aszcendens

Most még van egy kis időd pihenni, feltöltődni, barátokkal lenni, vágyakat, terveket megvalósítani - viszonylag könnyedén. Közben rendbe tenni azokat a kapcsolataidat, melyeknek fáj a hiánya. Beszéljétek meg a sérelmeket, próbáljatok meg közös nevezőt találni! A hó eleje munkahelyeden is fordulatot hozhat.

VÍZÖNTŐ

vizonto

Szereted feszegetni a határaidat, de végül is ez a dolgod. Most bőven lesz rá lehetőséged, feltéve, hogy elég szívós és kitartó vagy a céljaid illetően. A skorpió-időszak segít megtalálni a problémák gyökerét, szembesülhetsz azokkal az okokkal, amik eddig hátráltattak a fejlődésedben. Ha felveszed a kesztyűt, megtalálhatod az utad, átírhatod a jövődet. Minden, amiért eddig dolgoztál, beérhet. Különösen 10-e környéke hozhat komoly változást, de neked is érdemes ekkor elindítani projekteket és ezekre a napokra időzíteni fontos döntéseket. Az utóbbi évek megtanítottak rá, hogy ahhoz, hogy elérj valamit, saját kezedbe kell venni a irányítást. A most következő időszakra ez többszörösen is igaz lesz

Aszcendens

Van néhány dolog, amit muszáj elengedned ahhoz, hogy a munkádban és a magánéletedben boldogulni tudjál. Félelmek, szorongások, kitartás hiánya - ezeken sikerülhet most túllépni, ha bízol magadban. A jövődet, céljaid egyébként sem ártana végiggondolni, átértékelni és új alapokra helyezni.

HALAK

halak

A skorpiós időszak komoly változásokat hozhat, de ha később visszatekintesz erre a periódusra, megérted, hogy miért volt rá szükség. Most csak fogadd el, hogy "ez van" és tégy meg mindent, hogy élhetővé tedd saját és környezeted mindennapjait. Megkapod a lelkierőt hozzá. Most ráláthatsz az elkövetkezendő egy év feladataira is, ízelítőt kaphatsz a lehetőségekből. Jöhet továbbtanulási lehetőség, külföldi utazás, új kapcsolatok, melyek a jövőd szempontjából lesznek meghatározóak. Ha van állásajánlatod, fogadd el, de 4-e környéke egyébként is kiemelten sok lehetőséget kínál életednek átreformálására. A Mérlegben járó Mars segít diplomatikusan megoldani őket.

Aszcendens

Némileg stabilizálódhat a helyzeted, igaz, könnyen lehet, hogy anyagi kérdésekben azért szükséged lesz tanácsra, szövetségesre. A hó elejére időzítsd a fontosabb döntéseket, a későbbiekben inkább munkaügyben számíthatsz aktivitásra. Fogalmazz meg konkrét célokat és dolgozz ki stratégiát a megvalósításhoz!