Előrejelzés 2017 októberére

A Nap október 23-ig jár a Mérleg jegyében, majd belép a Skorpióba.

A Mérleg hava kapcsolatainkra irányítja a figyelmet. A most következő időszakban könnyebben kötünk barátságokat, jobban vágyunk a társaságra, szerelemre. Nehezebben viseljük a konfliktusokat, jóval nagyobb a kompromisszumkészségünk, békésebbek, toleránsabbak vagyunk, könnyebben találjuk meg a közös hangot másokkal. Jó az időszak alkotásra, művészeti tevékenységekre, de stratégiai kérdések és konfliktusos helyzetek rendezésére is. A Nap Skorpióba lépésével  lelkünk legmélyebb titkai, érzései kerülnek felszínre.

Amennyiben ismered pontos születési idődet, érdemes az aszcendensedre vonatkozó részt (is) elolvasnod.

 

A bolygók jegyváltásai 

Október 10-én a Jupiter átlép a Skorpió jegyébe. A Jupiter - a Szaturnusz mellett - a másik sorsbolygó, bár sokkal szívesebben hívjuk a nagy szerencsebolygónak. Hogy valóban ajándékokat hoz-e az életünkbe, az egyéni horoszkópunk függvénye. Arra viszont bizton számíthatunk, hogy nagyító alá teszi az általa érintett életterületet, s ezáltal lehetőséget ad a megoldásra is. Az elmúlt egy évben - a Mérlegben járva - kapcsolatainkra, együttműködési készségünkre irányította a figyelmet. Ha jól éltünk a lehetősséggel, számos kapcsolattal és tapasztalattal lettünk gazdagabbak. Hogy melyik igazán méltó arra, hogy hosszú távon is az életünk része legyen, csak most válik egyértelművé. A Skorpió nem ismer kompromisszumot, vad és szenvedélyes energiával hozza felszínre azokat a félelmeket, tabukat, melyekkel nem akartunk szembesülni eddig. Lelkiekben erős, intenzív időszak következik, aminek végére alaposan átalakul majd az az életterületünk, ami a Skorpió jegyével fémjelzett.

Október 14-én a Vénusz a Mérlegbe lép.

A saját jegyébe lépő Vénusz végre „elemében van”, tökéletesen jól érzi magát. A levegős Mérleg kapcsolatokra vágyik, s bármire képes azért, hogy környezete elfogadja, szeresse. Ebben az időszakban hajlamosak vagyunk kerülni a konfliktusokat, saját igazunknál sokkal fontosabb, hogy béke és harmónia vegyen körül. Baráti kapcsolatok ápolására, szeretetteljes együttlétekre éppúgy alkalmas az időszak, mint művészi igényeink kielégítésére.

Október 17-én a Merkúr a Skorpióba lép

A Plútó által fémjelzett Skorpióban a Merkúr nem nagyon finomkodik. Kérlelhetetlenül odavágja az igazat, nem törődve azzal, mennyire bánt meg vele másokat. Ebben az időszakban nincs számunkra tabu, az utolsó részletig utánajárunk mindennek. Szívesen pillantunk be tiltott dolgok mögé is, élvezettel derítünk ki titkokat, vesézünk ki helyzeteket. Kommunikációnk célratörő, határozott és következetes, nehezen viseljük, ha valaki ellentmond nekünk. Ebben az időszakban hajlamosak lehetünk éles, sértő, cinikus megnyilvánulásokra, robbanékonyságra. Nem árt tudatosan figyelni magunkat, nehogy fölöslegesen megbántsunk másokat! Spirituálisan viszont sokat fejlődhetünk, gondolataink komoly átalakító, transzformáló erővel bírnak. Érdemes kihasználni!

Október 22-én a Mars a Mérlegbe lép

Az elmúlt két hónapban a mindennapok teendői, munkánk vitte el az energiánkat. A Mars Mérlegbe lépésével kapcsolatainkra irányíthatjuk a figyelmünket. Felerősödnek vágyaink, ha nincs párunk, azon vagyunk, hogy megtaláljuk. Szívesebben flörtölünk, erős bennünk a csábítás vágya. Jobban foglalkozunk külsőnkkel is, ezért érdemes erre az időszakra tenni a szépészeti beavatkozásokat, kezeléseket. Most nem a munka az első, lazább életre vágyunk, társaságra, baráti együttlétekre, s főleg szerelemre. Jól szeretnénk érezni magunkat, s a cél érdekében kompromisszumokra is képesek vagyunk. Valószínűleg nem sok döntést hozunk most, viszont nagyon sok tapasztalatot szerzünk, melyeket később remekül tudunk majd hasznosítani.

Október 23-én a Nap belép a Skorpióba.

Az elmúlt hónapban a harmónia megteremtése volt a legfontosabb. Sokkal jobban figyeltünk barátaink, párunk igényeire, gyakrabban kötöttünk kompromisszumot a békesség kedvéért. A Skorpióba lépő Nap már nyíltan vállalja véleményét és nem fél a következményektől sem. A titokra, a valódi okokra kíváncsi, ezért könyörtelenül megmutatja, mi gátol minket a fejlődésben. Semmilyen kompromisszumra nem képes, felszínre hozza elfojtott érzéseinket, szívósan, szenvedélyesen, kitartóan keresi az igazságot. Ebben az időszakban életünk „mélyrétegeire” látunk rá, megismerjük elfojtott, meg nem élt vágyainkat, valódi énünket. Intenzív, szélsőséges hangulatváltozásokkal teli hetekre számítsunk, amikor szenvedélyes, érzéki vagy épp sötét, magányos időszakok váltják egymást. A vizes jegyűek (Nap, Hold vagy aszcendens a Rákban, Skorpióban vagy a Halakban) különösen jól tudják hasznosítani ezt az időszakot.

 

KOS

kos

Az elmúlt egy évben a Mérlegben járó Jupiter kapcsolataidra helyezte a hangsúlyt. Lehetőséged volt közös pontokat keresni környezeteddel, felemelni, hittel, értelemmel megtölteni házasságodat, kapcsolataidat. Remélhetőleg sikerült, ha mégsem, a 10-én Skorpióba lépő Jupiter majd segít megtalálni azokat a mélyen meghúzódó gátakat, félelmeket, amik akadályoznak abban, hogy harmonikus kapcsolatot alakíthass ki környezeteddel, szeretteiddel, s főleg saját magaddal. Az elkövetkezendő egy évet akkor tudod a legsikeresebben "venni", ha hagyod, hogy életed történései mélyen megérintsenek. Ne akarj kibújni a nehéz helyzetek elől, azok fognak megerősíteni és megadni a hited, hogy bármilyen akadályt képes vagy legyőzni. Ebben a hónapban még a Mérleg energiák is nagyon erősek, jelzik, hogy elsőként kapcsolataid adhatják a felismeréseket.

Aszcendens

22-ig a hétköznapok viszik el az energiádat, de épp ez a dolgod. Ízekre szedni az életed, harcolni, megoldani, rendet tenni - a munkahelyeden, otthon, a mindennapokban. Párod és szeretet-kapcsolataid most sokat segíthetnek, hogy testileg-lelkileg jobban érezd magad a bőrödben. A hó eleje komoly elköteleződésre is alkalmas.

BIKA

bika

A Mérleg időszak mindig az együttműködésről szól. Az elmúlt egy év sok lehetőséget adott társulásokra, közös projektekre, magán- és munkahelyi kapcsolataidnak megértésére, javítására. Remélhetőleg éltél vele, s sok olyan együttműködés született az időszakból, amiből építkezni tudsz. 5-e környéke még létrehozhat komoly szövetségeket, hozhat szerelmet is. Hogy ez, ezek mennyire maradnak tartósak, már a 10-én Skorpióba lépő Jupiteren múlik. Minden, amit - a békesség kedvéért vagy (anyagi, egzisztenciális) okok miatt - a szőnyeg alá söpörtél, az elkövetkezendő egy évben felszínre kerül majd. Házasságod, de többi kapcsolatod is megmérettetik - az igazak megerősödnek, a többitől - bármilyen fájdalmas is, meg kell majd válnod. 27-e körül már kapsz is egy kis ízelítőt az elkövetkezendő egy év feladataiból, kihívásaiból.

Aszcendens

Dobáld ki a kacatokat az életedből - akár tárgyakról, akár érzésekről van szó. Csak az maradjon, ami felemel, előre visz. A most következő egy év komoly változást hoz majd kapcsolataidban, már most megkezdődhet a szelektálás. Nézz körül a munkahelyeden, 19-e környékén ott is lesz egy kis elrendeznivalód.

IKREK

ikrek

Október 10-én a Jupiter átlép a Skorpió jegyébe. Addig még rendezheted függőben lévő kapcsolataidat, különösen a családi ügyeket lenne jó tisztába tenni, a lehető legkorrektebben megbeszélni és elsimítani. Legyél nyitott új ismeretségekre is, ők komoly segítségedre lehetnek az elkövetkezendő ciklusban lelkileg, s egzisztenciálisan is. 10-étől hatalmas átalakulás indul meg, az egy éven át tartó folyamat teljesen átrendezi életed aktuális területeit. Minden "titok", szőnyeg alá söpört probléma, elfojtott érzelem felszínre kerül. S ha tetszik, ha nem, kénytelen leszel szembesülni velük. 17-ig lesz egy heted, amikor még szépen, mindenki számára elfogadható megoldás tud születni, utána már kicsit keményebbek lesznek a feltételek.

Aszcendens

Sok dolgod lesz a ház körül - ha aktuális a lakásfelújítás, átalakítás, érdemes mostanra időzíteni, de szelektálni, a régi dolgoktól megszabadulni, rendet tenni anyagilag-érzelmileg mindenképp fontos a hó első felében. A munkahelyeden is számíthatsz némi átrendeződésre - nem érdemes aggódni a jövő miatt, minden a helyére kerül majd!

RÁK

rak

10-én a Jupiter a békességre törekvő és kompromisszum kész Mérlegből átlép a szenvedélyes és semmilyen megalkuvást nem ismerő Skorpió jegyébe, s ezzel egy időben a Plútó is megindul előre. Az elkövetkezendő egy évben komoly fordulatokra számíthatsz! Elsőként a kapcsolataidban. Lesz, akivel elmélyül, s olyan is, akivel véget ér a közös utazásotok - most nem nagyon ismersz másik megoldást. Még akkor sem, ha utóbbit egyáltalán nem lesz könnyű lelkileg megélned. Egy találkozás, vagy annak végiggondolása segíthet meghozni a döntést, hogy a céljaid eléréséhez mennyire kapsz támogató energiát az adott embertől. A "hogyanra" viszont nagyon figyelj, ne feledkezz meg a közös múlt szép emlékeiről sem.

Aszcendens

Ne gyűjtögesd a sérelmeid! Ha nem tudják, mi bánt, segíteni sem tudnak. Most főleg otthon fontosak a beszélgetések, de másokkal, környezeteddel is muszáj tisztáznod a félreértéseket. Soha jobb alkalmat, hogy elmondd, ami fáj...és azt is, ami boldoggá tesz.

OROSZLÁN

oroszlan

A hó első felében a Szűz és Mérleg energiák a legdominánsabbak. Lehetővé teszik, hogy reálisabban lásd a helyzeted, rendet tégy életed bizonyos területein. Ha van munkaajánlatod, nyugodtan fogadd el, a hó eleje anyagilag, egzisztenciálisan is pozitív fordulatot ígér. Ez az időszak egészségügyi vonatkozásban is hozhat előrelépést - érdemes egy komolyabb életmódváltásba kezdeni, kipróbálni egy új terápiát. Legyen a mindennapjaid része a mozgás és a személyre szabott, egészséges táplálkozás is! A Jupiter 10-én átlép a békés, nyugodt, kapcsolatcentrikus Mérlegből a szenvedélyes, titokzatos és minden tabut ledöntő Skorpió jegyébe, ezzel egy teljesen új minőségű időszak veszi kezdetét.

Aszcendens

Jót tenne most egy kis környezetváltozás. Utazz el, ha teheted, de legalább tölts sok időt jó társaságban, szeretteiddel - nagy beszélgetések, vidám együttlétek közepette. 16-a környéke anyagi fellendülést hozhat - akár munkahelycsere is szóba jöhet, ha aktuális!

SZŰZ

szuz

Különösen az első hét nagyon ígéretes! A jegyedben együtt járó Vénusz és Mars, a Plútóval szövetkezve sorsdöntő találkozásokat hozhat, megtaníthat mások fejével gondolkodni, egy test-egy lélek lenni, szeretni hévvel, szenvedéllyel. Meglévő kapcsolataidban megjelenhetnek szélsőséges megnyilvánulások, hatalmas mélységekben, magasságokban találhatod magad, ami nagyon kibillenthet a komfortzónádból. Engedd meg magadnak! Hagyd, hogy elragadjanak az érzelmeid, elsodorjanak a vágyak! A 10-én Skorpióba lépő Jupiter is ezt szorgalmazza majd, de mellette felszínre hozhat olyan sérelmeket, mélyen meghúzódó érzéseket, titkokat is, melyeket nem lehet, nem szabad tovább rejtegetni, muszáj a végére járni.

Aszcendens

A Mars most igazi erőt ad, hogy megvédd magad, képviseld érdekeid, elérd, átvidd az akaratodat ott és akkor, amikor szükséges. 8-ától a Vénusz is a jegyedben jár - a szeretet, szerelem és jólét ígéretével. Rendezd kapcsolataidat, vállald fel a konfliktusokat is, és végre tedd rendbe anyagi ügyeid. 16-a és 26-a között jó esélyed van rá.

MÉRLEG

merleg

A Jupiter egy évig járt a jegyedben. Segített motivációt találni, a céljaid elérni, de leginkább megtanulni hinni magadban, saját erődben. Köszönd meg a leckéket és lehetőségeket - a tapasztalatok erősebbé és gazdagabbá tettek. 10-étől a Skorpióba lépő sorsbolygó új típusú feladatokat hoz - lelkileg kell stabilizálnod magad. Lesz rá egy éved, hogy felhozz minden félelmet, beidegződést, ami legbelül nyomaszt, nem hagy előbbre jutni. Megszabadulj tőlük, hogy újjászülethess. Az alapokat most tudod letenni. A Nap a jegyedben aktívvá és kreatívvá tesz. Rendezheted elintézetlen ügyeid pároddal, szűkebb családoddal, távoli rokonaiddal, s anyagilag is stabilizálni tudod a helyzeted.

Aszcendens

Biztos vannak vágyaid, álmaid - akárhány éves is vagy. Ne mondj le róluk! Az első hét alkalmas befelé figyelésre, végiggondolásra, de aztán kezdj hozzá a megvalósításhoz! Legyél céltudatos! Dolgozd ki a stratégiádat és keresd meg hozzá a partnereket! Nem is hinnéd, milyen sokan várnak arra, hogy segítsenek neked!

SKORPIÓ

skorpio

Kevés emberben bízol meg és vannak olyan időszakaid, amikor legszívesebben elbújnál, elvonulnál a világ zajától. A most következő néhány hétben érdemes másokhoz való viszonyod felülvizsgálni, átértékelni, végiggondolni, mi az oka a bizalmatlanságodnak. Mélyen húzódó érzelmek, sérelmek kerülnek a felszínre - tisztogasd, enged el őket! Anyagi dolgaid is előtérbe kerülhetnek, ha vannak rendezetlen ügyeid, a sors megpróbál megoldást kicsikarni, hogy le tudd őket zárni. A 23-án jegyedbe lépő Nap képességeid legjavát hozza a felszínre. Ideje elindítani a fontosabb projekteket, egyben így vagy úgy lezárni az elmúlt egy évet, hogy elindíthasd a következő - remélhetőleg boldog - időszakot!

Aszcendens

23-án lép a Nap a jegyedbe. Ez lesz az új év, új élet kezdete. De jó lenne ezt előkészíteni! Végiggondolni az elmúlt évet. Elérted-e a célod? Ott tartasz-e, ahol szeretnél - hivatásodban, kapcsolataidban? Min szeretnél változtatni? Mit kell hozzá tenned? Rendezd gondolataidat, aztán kezdj hozzá a tennivalóknak.

NYILAS

nyilas

Lassan véget ér az - egy éve kezdődő - folyamat, amely segített megszabadulni minden olyan embertől, helyzettől, beidegződéstől, ami nem szolgálja a fejlődésedet, tovább lépésedet. Egy hónapod van a ciklus lezárására, ezúttal a kapcsolataid, kapcsolódási képességed mérettetik meg. Régi- és új ismeretségek jönnek, s mennek is, ha kell - attól függően, van-e a továbbiakban dolgotok egymással. Minden embernek helye és szerepe volt, van az életedben. Mielőtt útnak eresztesz valakit, tudatosítsd, mi volt a dolgotok egymással, mit tanultál tőle. Fogadjad be a szívedbe, gondolataidba, és úgy menj tovább. A céljaidhoz is sok segítséget kaphatsz most, keresd barátaid társaságát, de te is támogass másokat, lehetőség szerint.

Aszcendens

A jegyedben járó Szaturnusz formál-alakít leginkább. Hozza a feladatokat, leckéket. Hol jobban, hol kevésbé vagy vevő rá, de tudnod kell, minden érted van. Ha fiatal vagy még, most válhatsz felnőtté, ha idősebb, új lehetőséget kapsz, hogy átrendezd, megoldd életed függő ügyeit. Új munka is kilátásban, hó közepe felé! 

BAK

bak

Két jelentős esemény is történik majd a hónapban. A jegyedben járó Plútó megindul előre, ami már magában is a változások sorát indíthatja el. Minden olyan dolog, ami nem szolgálja már az érdekeidet, "selejtezésre" kerül. Aztán 10-én a Jupiter is jegyet vált - a harmóniára és kapcsolódásokra törekvő Mérlegből átlép a Skorpió jegyébe, s ez felteszi a pontot az "i"-re. A múlt évben nyitnod kellett, az elkövetkezendő egy évben inkább befelé fordulni. Megismerni belső mozgatórugóid, felhozni a mélyre temetett érzéseket, félelmeket és szembenézni velük, s elhagyni, amire nincs már szükséged. A Nap 23-ig a Mérleg jegyében jár, lesznek társaid az úton, meglátod, együtt sokkal könnyebb! 27-e környéke rávilágít az elkövetkezendő egy év energiájára, figyeld, mi történik, segít felkészülni az eseményekre!

Aszcendens

Mindig tudod, mi a dolgod. Élsz-halsz a munkádért. Mindenért keményen megdolgozol. De mi van az álmaiddal? Azokért is képes vagy küzdeni? Most azokat kell megvalósítanod. Jó két éved lesz rá, s hó közepe táján sokat tehetsz azért, hogy végre elindulj feléjük. Tárgyalásokra, megbeszélésekre 7-e, 11-e a legjobb.

VÍZÖNTŐ

vizonto

Az elmúlt egy évben a Jupiter a Mérlegben kapcsolataidat helyezte nagyító alá. Nagy mozgás lehetett ezen a téren, s bizonyára az igény, hogy közös kapcsolódási pontokat találj másokkal, még a szokottnál is erősebben motivált. 10-én a Jupiter a Skorpió jegyedbe lép. A hitrendszerünkért felelős bolygó már korántsem olyan kommunikatív és együttműködő, mint ahogy azt megszoktuk tőle az utóbbi időben. Sőt! Kifejezetten barátságtalan tud lenni néha. A most következő egy év befelé irányít. Mélyre temetett érzelmek kerülnek felszínre. Beszélj róluk, keress olyan embereket, akikben megbízol, akikre rá mered bízni legbelsőbb érzéseidet. Az időszak a karrieredet is elindíthatja, kemény munkával most nagyon komoly sikerek jöhetnek.

Aszcendens

Ha hitelügyed van, most érdemes vele foglalkozni - kérni vagy befizetni, attól függően, melyik aktuális. Főleg hó közepe hozhat szerencsés megoldásokat, tárgyalásokat. Céljaidra is érdemes most jobban koncentrálni - összegezd, mit tudsz és miben kéne még fejlődnöd. Egy utazás vagy iskola sokat lendíthet karriereden.

HALAK

halak

10-én a Mérlegben járó Jupiter átlép a Skorpió jegyébe. Remélhetőleg sok új kapcsolattal lettél gazdagabb az elmúlt esztendőben, s a meglévők is szorosabbá váltak. Megtanultad, mennyivel könnyebb, ha összefogsz másokkal, figyelsz a véleményükre, igényeikre. A most következendő egy év sokkal intenzívebb energiákat hoz. Minden tabu, elfojtott, meg nem élt vágy, sérelem és érzés felszínre fog törni. Nagyon mély érzelmek megjelenésére számíthatsz, a "mindent vagy semmit" megélések igencsak szenvedélyessé teszik a mindennapokat. Nagyon fontos lesz, hogy higgyél magadban és kitartóan, szorgalmasan dolgozz minden felbukkanó érzésen, szituáción. 23-ától a Nap is a Skorpióba lép - igazán ekkor indulnak el a folyamatok, s fény derülhet néhány titokra is!

Aszcendens

Van az életedben néhány dolog, amiről többet képzelsz, mint ami valójában. S vannak ilyen emberek is. Most kidurranhat néhány lufi, főleg 7-e körül. Persze megelőzheted a csalódást. Ha megpróbálsz egy kicsit reálisabban gondolkodni és mindenkitől csak azt elvárni, amire képes. Még magadtól is. Csak egy kis odafigyelés és tudatosság kellene hozzá.