Előrejelzés 2020 februárjára

19-ig a Nap a Vízöntő jegyében jár, aztán átlép a Halakba.

A Vízöntő időszakban szívesebben kalandozunk, új utakra, élményekre vágyunk. Nehezebben viseljük a kötöttségeket, döntéseinket főleg racionálisan hozzuk. Baráti találkozókra, közösségi élményekre, beszélgetésekre, szociális tevékenységekre alkalmas az időszak.

A Nap Halakba lépésével az asztrológiai év utolsó hónapjához érünk. Ezzel érzelmeink veszik át a főszerepet. Érdemes egy kicsit elcsendesedni, befelé fordulni, mérleget vonni, jobban figyelni (meg)érzéseinkre, gyakorolni az elfogadást, együttérzést, a feltétel nélküliséget.

Amennyiben ismered pontos születési idődet, érdemes az aszcendensedre vonatkozó részt (is) elolvasnod.

 

Február 3-án a Merkúr belép a Halak jegyébe.

Az elkövetkezendő hetekben könnyebben hangolódunk másokra, erősebb az intuícióink, jobbak a megérzéseink – érdemes rájuk hallgatni! Kommunikációnk együtt érző, befogadó, szavak nélkül is nagyon intenzív. Fantáziánk jóval élénkebb a szokottnál, néha talán túlságosan is, így hajlamosak vagyunk „túlmisztifikálni” a körülöttünk lévő eseményeket, embereket. Az ábrándozás főleg közlekedés közben okozhat gondokat, ezért legyünk fokozottan figyelmesek!

Február 7-én a Vénusz belép a Kos jegyébe.

A Vénusz a horoszkópban a kis szerencse bolygója. Szerelmi kapcsolatainkat, a szeretethez, szépséghez, harmóniához, művészethez való hozzáállásunkat ugyanúgy képviseli, mint pénzhez való viszonyunkat. A kos Vénusz kedves és barátságos, mindez magas energiaszinttel párosulva kifejezetten vonzóvá, ellenállhatatlanná tesz minket. Az időszak új szerelem kezdetét éppúgy mutathatja, mint azt, hogy pénzügyeink alakulásáért mi tehetünk a legtöbbet. 

Február 16-án a Mars belép a Bak jegyébe.

Az elmúlt másfél hónapban energiánkat a világ felfedezésére, meghódítására fordítottuk legszívesebben. Most már élményekkel, tapasztalatokkal, hittel felvértezve tudunk céljainkra figyelni. A sikerért keményen kell dolgoznunk, kitartóan, következetesen kell küzdenünk, újra és újra talpra állva az esetleges kudarcok után. Most tényleg bármire képesek vagyunk, akár a kíméletlenségig koncentrálhatjuk energiáinkat, csak hogy megteremtsük, elérjük azt a biztonságot, amelyre vágyunk. Ha elbizonytalanodnánk, sose feledjük, az erő bennünk van, mástól, máshonnan hiába is várjuk, az csak átmenetileg nyújthat megoldást. Tűz- (Nap, Hold vagy aszcendens a Kosban, Oroszlánban vagy a Nyilasban) és földjegyűek (Nap, Hold és/vagy aszcendens a Bikában, Szűzben vagy a Bakban) tudják legjobban hasznosítani az időszakot.

Február 17-én a Merkúr megáll, majd megindul visszafelé.

Március 10-ig jár visszafelé a Merkúr először a Halak, majd a Vízöntő jegyében. Mint minden retrográd időszak, ez is több befelé figyelést igényel tőlünk. Ilyenkor van alkalmunk újragondolni dolgainkat, találkozni életünk régi szereplőivel, hogy megpróbáljuk pótolni, amit a múltban elmulasztottunk. Hozhat az időszak akadozást, félreértéseket a kommunikációban, közlekedésben. Vizsgát, fontos tárgyalást, tartós fogyasztási cikk vásárlását ha lehet, ne időzítsünk erre a néhány hétre. Mindenesetre érdemes megfigyelni, érkezik-e az életünkbe bármilyen változás, hogy később felkészülhessünk a hasonló időszakokra.

Február 19-én a Nap belép a Halak jegyébe.

Az év ezen időszakában sokkal érzékenyebbek, együtt érzőbbek vagyunk, mint egyébként. Könnyebben érzünk hálát, örömmel segítünk a rászorulóknak és szívesebben hozunk áldozatokat. Sokkal intuitívabbak vagyunk, ösztönösen tudjuk, mit kell tennünk. Akkor használjuk legjobban a halak Nap energiáját, ha hagyjuk, hogy a dolgok a maguk útján haladhassanak. Leginkább a vizes jegyűek (Rák, Skorpió és Halak Nap, Hold és/vagy aszcendens) érzik „elemükben” magukat.

 

KOS

kos

A hó első fele kötetlenebb, szabadabb, megvan a lehetősége, hogy szárnyalj kipróbáld magad új területeken. A 14-ig Nyilasban járó Mars jelzi, hogy arra leszel képes, amit gondolsz magadról. A Bakban járó Jupiter és Szaturnusz segít, hogy azért nagyon ne tudj a realitásoktól messzire kerülni. Ha nem vagy elégedett az adott lehetőségekkel, érdemes bővíteni az ismereteidet, tágítani a látásmódodat – utazni, tanulni, ismeretségeket kötni, sokat beszélgetni. A hó közepén Bakba lépő Mars teszi fel az „i”-re a pontot – innentől kezdve gyakorlatilag nincs akadály, amit ne tudnál legyőzni. Érdemes ekkorra időzíteni fontos projekteket, kitűzni és elindítani hosszú távú célokat. A kapcsolataidat viszont óvd, vigyázd, semmit nem ér a siker, ha nincs kivel osztoznod rajta. Új szerelemre is most jött el az idő, ha vágysz rá.

Aszcendens

A 16-án Bakba lépő Mars segít olyan célokat, feladatokat találni, amivel a jövődet biztosíthatod, amiért érdemes harcolni, küzdeni. Nyugodtan álmodj nagyot, ha a lelkesedésed alább hagy, keress motivációt, ami tovább lendít! Ha arra van szükség, képezd magad, tanulj, utazz, tapasztalj!

BIKA

bika

Elfogadni, amin nem tudsz változtatni, s elég bátornak lenni ahhoz, hogy megváltoztasd, amit lehet – most ez a legnagyobb kihívás. A 19-ig Vízöntőben járó Nap sok váratlan helyzetet hozhat, fogadd őket nyitottsággal, még ha átmenetileg kényelmetlenséget is okoznak. Főleg a munkádban jöhet új irány, a külföldi lehetőségek még mindig esélyesek, de egy továbbképzés vagy nyelvtanulás is hasznos lehet a karriered érdekében. A 7-én Kosba lépő Vénusz segít aktivizálni titkos energiatartalékaidat, a Mars pedig inspirál arra, hogy bízz magadban és megtedd a konkrét lépéseket, amivel elérheted a célodat. Ha tudsz kérni, most sok segítségre számíthatsz, de tőled is elvárható mások támogatása.

Aszcendens

Muszáj egy kicsit feszegetni a határaidat, a megszokottól eltérő utakat keresni. Most főleg munkádban van lehetőséged megújulásra, segítőket is találsz, hogy megvalósítsd azokat a feladatokat, amelyek izgatnak. Fontos a kitartás, szívósság! 21-e a reformnap, ekkorra időzítsd a fontos döntéseket, változtatásokat!

IKREK

ikrek

19-ig erősek a Vízöntő energiák. Nehezebben viseled a korlátokat, ha mások mondják meg, mit és hogyan csinálj. Keress olyan területeket az életedben, ahol meg tudsz újulni! Tanulj, utazgass, legyél sokat olyanokkal, akiket szeretsz, akik szeretnek, akikkel össze lehet kapaszkodni egy jó ügyért. Mindenféle közösségi élmény nagyon hasznos lehet, a baráti találkozások, együttlétek is. A 17-ig Nyilasban járó Mars lelkes, optimista energiákat ad, de könnyen lehet, hogy te vagy párod tévedhetetlennek hiszi magát. Érdemes az ebből adódó konfliktusokat őszintén tisztázni. Lehetőleg ne indulatból beszélgessetek, hanem egymás szempontjait, érzéseit figyelembe véve. A hónap közepén visszafelé induló Merkúr időt és lehetőséget is ad majd arra is, hogy átgondold néhány régi döntésedet, kapcsolatodat.

Aszcendens

Ha aktuális, érdemes lesz hitel- vagy bármilyen anyagiakkal kapcsolatos ügyedet rendezni, főleg 21-e körül van esély pozitív fordulatra. Az időszak munkafronton is hozhat változást, új lehetőséget. Ha másra nem, néhány rendezetlen konfliktus megoldására biztos alkalmad lesz. 

RÁK

rak

A hónap sok új élményt és fontos találkozásokat hozhat. Új munkát, kihívást, felismeréseket – legyél nyitott minden újdonságra, másik szemléletre. Fogadd el, hogy minden változik, értsd meg, hogy nem mindenkinek ugyanaz az útja. A fix pont a párod, de csak akkor, ha a kapcsolatotok alapja tud az őszinteség lenni, ha a félelmeit, sérelmeidet el tudod mondani, meg tudod vele beszélni. A hó második felében többször kerülhetsz döntéshelyzetbe személyes és üzleti kapcsolataidban. Légy határozott és próbáld meg az érdekeidet határozottan képviselni! Mindig lebegjenek a szemed előtt a céljaid, vágyaid, küzdj, harcolj értük! A visszaforduló Merkúr segít megérteni érzéseidet, kapcsolataid mozgatórugóit, úgy a döntés is könnyebb lesz.

Aszcendens

Érdemes több figyelmet szentelni a karrieredre, nagyobb erőbedobással dolgozni a céljaidon, feladataidon. Kapcsolatokat építeni, régi konfliktusokat oldani, megbeszélni a sérelmeket, elvárásokat. Új társulásokra, szerződésekre 21-e környéke a legalkalmasabb, a hó vége utazásokat, extra tanulmányokat is hozhat.

OROSZLÁN

oroszlan

Szereted magadon tudni környezeted figyelmét, csodálatát, bizalmát. Másoknak is szüksége lenne rá, párodnak, szeretteidnek tudni kell, hogy ők is számítanak. Most majd visszatükrözik, hogy is állsz ezzel. Figyeld a reakciókat, dolgod főleg azzal van, ami rosszul esik, ha szíven üt egy visszajelzés. Próbáljatok mindent megbeszélni, szeretettel, megértéssel közeledni egymás felé. A hó eleji napok jók nagy beszélgetésekre, tisztázásokra, a 7-e és 16-a közötti időszak a legszenvedélyesebb, ekkor a legesélyesebb új kapcsolat is. A hó második fele anyagilag és szakmailag is hozhat fordulatot – iktass ki minden bizonytalansági tényezőt, de légy nyitott új megoldásokra, akkor minden rendben lesz.

Aszcendens

A „ki vagyok én” kérdésre sokszor kívülről érkezik a válasz. Különösen 19-ig érdemes jobban megvizsgálni kapcsolódásaidat, mások életében betöltött szereped. Az időszak társulásokra, szerződésekre is alkalmas, s munkahelyeden is megszaporodhatnak a teendők.

SZŰZ

szuz

Néha fel kell adni a biztosat a bizonytalanért, meg kell próbálni feszegetni, kitolni a határaidat. Hosszú távon az is biztonságérzetet adhat, ha tudod, hogy képes vagy lépést tartani a változásokkal. Figyelj a váratlan lehetőségekre, a „villámként hasított belém” érzésekre, azok mutathatják az irányt. A munkádba, napi teendőidbe fektess sok energiát! Magabiztos, határozott hozzáállásra lesz leginkább szükséged, de az is sokat segít, ha megpróbálsz másképp, a megszokottól eltérő módon gondolkodni egy problémáról, régóta fennálló helyzetről. Erre leginkább a hó első felében lesz szükséged. Az időszak párkapcsolatodban is hozhat megújulási lehetőséget, előrelépést, attól függően, mennyire vagy elégedett a jelen helyzettel. 

Aszcendens

Kapcsolataidban te vagy a racionálisabb, párodat, környezetedet sokkal inkább az érzelmei vezérlik. Most viszont könnyebb ráhangolódnod másokra, ha van elrendezni, tisztázni valód szeretteivel, itt az alkalom. 19-ig a munka területed is aktív lesz – ha gondolkodsz váltásban, új projektben, nyugodtan lépd meg,

MÉRLEG

merleg

Ideje, hogy komolyan vedd magad, megtanulj felelősséget vállalni, harcolni saját boldogságodért. Érdemes végignézni a családi mintákat – mit hoztál otthonról, milyen viselkedési sztereotípiák mentén oldod meg dolgaid. Gondold végig szeretteid életét, van-e ismétlődő betegség, momentum, ami végigvonul a család történetén. Van-e valami, ami nagyon zavart régen, s megjelent a saját életedben is, és úgy érzed, akadálya lehet a boldogságodnak. A hó első felében jó esély van rá, hogy megértsd, feldolgozd őket, ki tudj lépni belőle, elkezdhesd élni a saját életed. A 17-én visszaforduló Merkúr érzelmeiddel is szembesíthet, bízz bennük, hallgass rájuk!

Aszcendens

Munkád, párod, családod körül forog az életed. Ha vannak rendezésre váró helyzetek, ideje megoldani őket, még akkor is, ha konfliktussal járnak. A hó első fele váratlan szerelmet, fontos találkozást, a második munkahelyi lehetőségeket hozhat. Minél színesebb, változatosabb most az életed, annál jobb! 

SKORPIÓ

skorpio

A cselekvéshez motivációra is szükség van, muszáj, hogy valami hajtson, inspiráljon. Most a jobb anyagi feltételek és a változás igénye lehet a fő hajtóerő. Különösen 16-ig lesz fontos, hogy ott lebegjen a szemed előtt a vágy egy új perspektívát kínáló, lehetőleg gazdagabb életre. Amiért persze tennie is kell – kockáztatni, bevállalni, hinni benne, hogy a célja jó és megvalósítható. A hó közepén Bakba lépő Mars türelmes és fegyelmezett hozzáállást kölcsönöz, segít megérteni, hogy ha valamit komolyan el akarsz érni, azért muszáj küzdened. A 17-én visszaforduló Merkúr érzelmeiddel is szembesíthet. Ha nyitott vagy rá, most van itt az alkalom egy új kapcsolatra vagy a régi felturbózására.

Aszcendens

A hó első fele elsősorban anyagi lehetőségeket hozhat, ami érintheti a családi kasszát is, ha vannak aktuális kiadásaid, időzítsd ekkorra! 16-ától már inkább a kapcsolataidon lesz a fókusz, hidd el, sokkal könnyebben boldogulsz, ha megpróbálsz együttműködő lenni. 21-re időzíts minden fontos szerződést, tárgyalást, találkát!

NYILAS

nyilas

A hó első felében még a jegyedben jár a Mars. Remekül tudod az érdekeidet képviselni, tehát ha olyan ügyed van, amihez szükség van bátorságra, határozottságra, most érdemes a végére járni. Elindíthatsz új projekteket is, nagyon erős a pénzügyi vonal, tehát most képes vagy arra, hogy a céljaidhoz megtaláld a megfelelő befektetőt, anyagi forrást. 8-a és 16-a között a szerelem is nagyobb hangsúlyt kap az életedben, különösen kedvező az időszak a most induló vagy kibontakozó kapcsolatoknak. A 19-én induló halak időszak egyéb érzelmi feladatokat, lehetőségeket hozhat. Feltehetően a családodra is nagyobb figyelmet fordítanod, szükségük lehet a támogatásodra.

Aszcendens

A 16-ig jegyedben járó Mars megsokszorozza energiádat – itt az alkalom, hogy meghódítsd a világot! A hó második fele főleg érzelmileg érinthet meg, figyelj jobban a családodra, szükségük lesz a feltétel nélküli odaadásodra és szeretetedre. 21-e környéke anyagilag is kedvező munkalehetőséget hozhat.

BAK

bak

Új világ küszöbén állunk, amiben sokkal nagyobb felelősséget kell vállalnunk magunkért, másokért, környezetünkért. Az alapokat már letettük, letetted. Most ezekre tudsz támaszkodni, csak emlékeztesd magad a céljaidra, s tudatosítsd, hogy a kitartásoddal csaknem bármit elérhetsz. A 16-án jegyedbe lépő Mars kellő erőt és elszántságot ad minden kihíváshoz. Fogadd nyitottsággal az új helyzeteket, barátságokat, közösségi élményeket is – ezekre most bőven lesz alkalmad, használj ki minden lehetőséget, mert az életedben most megjelenő emberek, események a jövőd szempontjából meghatározók lesznek! A hó második felében egyre több érzelmi impulzus ér majd, szeress, s hagyd, hogy szeressenek!

Aszcendens

16-ától egy intenzív, komoly kihívásokkal teli időszak veszi kezdetét. Harcos, szenvedélyes. Küzdhetsz a saját álmaidért, a családodért vagy egy jó ügyért, de mindenképp kell, legyen valamilyen célod. Ha tudod, mit akarsz, bármilyen akadályt képes vagy legyőzni. Addig gyűjtsd az erődet!

VÍZÖNTŐ

vizonto

A jegyedben járó Nap 19-ig emlékeztet céljaidra, feladataidra – jelzi, hol tartasz, miben teljesedhetsz ki, hogy válhatsz életed főszereplőjévé. Koncentrálj a vágyaidra, gondold át a lehetőségeket és tervezd, alapozd meg az évet! Vedd körül magad olyan emberekkel, akik támogatnak, akikben megbízol. Kérd ki, hallgasd meg a véleményüket! Egy kívülálló mindig reálisabb, ezért nagy szolgálatot tehetnek barátaid, de ellenfeleid is. Párodra, kapcsolatodra is érdemes jobban figyelni. Vajon mennyit kap belőled? Van-e olyan fontos, mint a barátaid vagy bárki más? Billentsd helyére az egyensúlyt! A hó maradék része érzelmi húrokat penget, ha van restanciád, megbeszélni valód valamely kapcsolatodban, ideje rendezni!

Aszcendens

Az év legtöbb lehetőséget rejtő időszaka 19-ig tart. Érdemes ekkor belekezdeni nagyobb terveidbe, stabilizálni anyagi helyzeted, megkeresni azokat az embereket, akikkel hosszú távon is el tudod képzelni az együttműködést. A hó második fele anyagi dolgaidat segít tisztázni, 21-e a legjobb fontos döntés(ek)re.

HALAK

halak

Lassan végéhez közeledik a személyes éved. Érdemes mérleget vonni, végiggondolni, hogy mit sikerült valóra váltani a tavalyi tervekből. A hó első fele még tartogat meglepetéseket, de te is elindíthatsz reformokat, változásokat. Érdemes nagyokat álmodni, mert ha valamikor, most biztos képes vagy arra, hogy valóra váltsd őket. Kapcsolatépítésre, üzleti- és magánéleti együttműködésekre a 3-a és 7-e közötti időszak a legalkalmasabb, nagyon sok múlik a kommunikációdon, együttműködési készségeden. A 19-én jegyedbe lépő Nap már jelzi a következő év feladatait, lehetőségeit, a még mindig intenzív bak energiák erőssé és állhatatossá tesznek! Legyen szép és sikeres az éved, boldog születésnapot!

Aszcendens

Gyakran „elvisznek” az érzelmeid, ezért most különösen hasznos, ha egy-egy helyzetben az eszedet is segítségül hívod, vagy olyanok véleményét, támogatását kéred, akik racionálisabbak. A hó második fele régi helyzeteket, viszonyokat segít újraértékelni, rendezni. 21-ére időzítsd a fontos találkozásokat, utazásokat!