Előrejelzés 2020 januárjára

20-ig a Nap a Bak jegyében jár, aztán átlép a Vízöntőbe.

A Bak időszakban főleg a kitűzött célt látjuk magunk előtt, s mindent megteszünk, hogy elérjük, amit szeretnénk. Érzelmileg viszont visszafogottabbak vagyunk, nehezebben nyílunk meg, a sok munka akár magányossá is tehet. Ez az időszak a felelősségvállalásról szól, érdemes elgondolkodni azon, miért és kiért kell felelősséget vállalnunk.

A 20-án kezdődő Vízöntő időszakban új utakra, élményekre vágyunk. Nehezebben viseljük a kötöttségeket, szívesebben döntünk szabadon és függetlenül sorsunkról. Fontosabbak a barátok, a közösségek, s szociálisan is érzékenyebbek vagyunk. Baráti beszélgetésekre, tanulásra, szociális tevékenységekre, új projektek elindítására alkalmas az időszak.

Amennyiben ismered pontos születési idődet, érdemes az aszcendensedre vonatkozó részt (is) elolvasnod.

 

Január 3-án a Mars a Nyilasba lép

Intenzív, mély, szenvedélyes, szélsőséges helyzetektől sem mentes időszakon vagyunk túl. Mélyre ástunk magunkban, s lelkileg fontos döntéseket hoztunk meg. Ideje kilépnünk elefántcsonttornyunkból, meghódítani a világot, új utakat, célokat keresni, válaszokat a „mi az élet értelme” kérdésre. Utazni, idegen kultúrákkal ismerkedni, tanulni. Megtanulni hinni magunkban. Igazságérzetünk nagyon erős lesz, könnyen tűzbe jövünk, ha ki kell állnunk magunkért, másokért. Sok spontán ötletünk lehet, gyors elhatározások, lelkesedés, hajlam a túlzásokra. Érdemes sokat sportolni, hogy a fölös energiánkat le tudjuk vezetni.

Január 12-én az Uránusz megáll és megindul előre

Augusztustól volt időnk végiggondolni, hogy mi az, amin muszáj változtatnunk ahhoz, hogy előrébb léphessünk. Most a külvilágban is megindulnak a változások. Új célok, régi terveink valóra váltása vár ránk, melyekhez a szabadság és függetlenség, a váratlan helyzetek, szellemi szikrák, hetedik érzék, hirtelen áttörések bolygójának összes tapasztalatára, ötletére szükség lesz. A Vízöntők végre fellélegezhetnek, de egyéni horoszkópunk Vízöntő és Uránusz jelezte területei is megindulnak, erőre kapnak.

Január 13-án a Vénusz a Halak jegyébe lép

A Vízöntőben járó Vénusz nem hagyta elkötelezni magát. Végig kellett gondolnunk kapcsolatainkat, (anyagi) helyzetünket, reálisan, érzelemmentesen. Ahhoz azonban, hogy tovább tudjunk lépni, érzelmeinkre is szükség van. A feltétlen szeretet jegyében a Vénusz jól érzi magát. Önzetlen, segítőkész, gyengéd és odaadó energiát hoz. Annak vágyát és lehetőségét, hogy elfogadjuk a másikat olyannak, amilyen. De könnyebben kergetünk illúziókat is, jobban kihasználhatják jóhiszeműségünket, s hamarabb válhatunk áldozattá. Érdemes figyelni megérzéseinkre anyagi és szerelmi ügyekben egyaránt!

Január 16-án a Merkúr a Vízöntőbe lép

Ideje, hogy elrugaszkodjunk egy kicsit, másképp lássuk a világot! Új utakra vágyunk, nyitottabbak vagyunk minden „más”-ra, tele vagyunk tudásszomjjal, ötletekkel, váratlan, bevillanó gondolatokkal! Érdemes odafigyelni rájuk, más szemléletet, sok lehetőséget hoznak! Most sokkal fontosabbak a barátok is, vágyunk a közelségükre, együttlétekre, nagy beszélgetésekre. Szociálisan is érzékenyebbek vagyunk, szívesebben teszünk másokért, ezért önkéntes munkába is most érdemes bekapcsolódni.

Január 20-án a Nap belép a Vízöntőbe.

Az elmúlt időszak elsősorban a felelősségvállalás, a kötelességteljesítés, a célok, feladatok megvalósításának ideje volt – szorgalmasan és fáradhatatlanul dolgoztunk értük. Az elkövetkezendő egy hónapban új utakra, élményekre vágyunk. Nehezen viseljük a kötöttségeket, saját magunk akarunk dönteni sorsunkról, cselekedeteinkről. Megpróbáljuk „másképp” látni a világot, s mi magunk is szívesen kilépünk a szürke eminenciás szerepéből. Kreatívabbak és bohémabbak vagyunk, ugyanakkor jó eséllyel tudunk objektíven gondolkodni, cselekedni. A legjobban társaságban, barátok közt érezzük magunkat, vágyunk az együttlétekre, nagy beszélgetésekre. A levegő jegyűek (Ikrek, Mérleg és Vízöntő Nap, Hold és/vagy aszcendens jegyűek tudják a legjobban hasznosítani az energiát.

 

KOS

kos

A bolygók nagy része a meglehetősen komoly tempót diktáló Bak jegyében jár. Elsősorban a hosszú távú céljaidat segítik, ahol az összes eddigi tapasztalatodat felhasználva fel kell építeni, létre kell hozni valamit. Lehet ez egy új munka, de egy olyan élethelyzet is, ahol meg kell tanulnod felelősséget vállalni, ahol a kitartás az egyetlen járható út. A Mars a Nyilasban külföldi- és/vagy tanulmányi lehetőségeket éppúgy jelezhet, mint hogy a hitedre támaszkodhatsz leginkább. Másokkal összefogva könnyebb lesz, ha van választási lehetőséged, legalább a hó első felében válaszd a közös munkát, projektet. 12-e a legerősebb nap, ekkorra érdemes időzíteni a nagyobb változást generáló döntéseket.

Aszcendens

Bármikor képes vagy az életedet újraépíteni, csak kellőképpen kell motiválni magad. Nem árt, ha ezt most tudatosítod magadban, mert megérett a helyzet egy komolyabb vált(oz)ásra. Jók az esélyek külföldi munkára, arra, hogy a karriered érdekében tovább képezd magad. Anyagilag viszont érhetnek meglepetések, csak semmi kapkodás!

BIKA

bika

Az elmúlt időszak megtaníthatott arra, hogy egy dolog biztos, a változás, s ha életben akarsz maradni, lépést szeretnél tartani a világgal, meg kell tudnod megbarátkozni az új élethelyzetekkel. Komoly változásokra számíthatsz, olyanokra, ahol megmérettetik az erőd, kitartásod és hited is. Kevés ilyen lehetőség van egy ember életében, ezért minden energiáddal irányítsd a céljaidra a figyelmed, amit most felépítesz, az hosszú évekre, évtizedekre meghatározó lesz. A Bakban járó Nap jelzi, merre érdemes elindulni – valószínűleg a munkádban számíthatsz új lehetőségekre. Élj vele, még ha jócskán ki is kell lépned a komfortzónádból hozzá. 12-e környéke a legintenzívebb, minden fontos, változást ígérő projektet ekkor érdemes útnak indítani.

Aszcendens

Bár nem szereted a változást, az élet egyértelműen arra terel, hogy legyél bátrabb és merj kilépni a komfortzónádból. Ha karrierépítési életszakaszban vagy, a külföld(i cég) vagy a továbbtanulás lehet az út, vagy legalábbis az, ahol van fejlődési lehetőség. Fontos döntésekre a hó első fele alkalmas!

IKREK

ikrek

Meg kell tanulnod felelősséget vállalni saját magadért, tetteidért, gondolataidért. Tudni, meddig mehetsz el, mik a határaid. Ehhez persze nem árt őket feszegetni, próbálgatni az erődet, teherbírásodat. Az erőteljes bak energiák hoznak új kihívásokat, melyek egyáltalán nem lesznek könnyen megoldhatók. Komoly fegyelemre, kitartó és következetes munkára lesz szükség, ami nem mindig lesz az ínyedre. Próbálj meg mindent befejezni, amit elkezdtél. Kezdd kis dolgokkal – ha észreveszed magadon, hogy egyszerre két dologba fogtál, hagyd az egyiket, míg a másikkal nem végeztél. Legyél tudatos az elmélyülésben! Ha teheted, utazz el egy kicsit, de egy továbbképzés, tanfolyam is jól jöhet a továbblépéshez.

Aszcendens

Most könnyebben konfrontálódsz környezeteddel, különösen, ha a pozíciódat, anyagi helyzeted nem érzi eléggé biztosnak. Erőből biztos nem tudsz megoldani semmit, képviseld az érdekeidet, de mindig próbálj megegyezésre törekedni! A hó első fele a céltudatos energiákat, a második a rugalmasságot támogatja.

RÁK

rak

Személyes évednek felénél jársz, érdemes egy kis számvetést készíteni az elmúlt hónapokról. Megnézni, hogy haladtál a céljaiddal, s merre kellene tovább indulnod. A kapcsolataid változatlanul nagyon fontosak, jóval több felelősséget kell vállalnod szeretteidért még akkor is, ha sok erőt kíván – szeress, ölelj, beszélgess, s változtass, ha kell, s higgy, higgy magadban és a párodban! Az időszak hozhat új munkát, előrelépést, anyagi fellendülést is, de ehhez jól kell tudni képviselni az érdekeidet, s a komfortzónádat sem árt elhagyni egy kicsit. Erre január 13-a és környéke valószínűleg egyébként is rákényszerít, ha van valami monumentális terved, ideje színre lépni vele.

Aszcendens

Ha a munkád, élethelyzeted megkívánja, most nagyobb nyilvánosság előtt is megmérettetheted magad, ha kellő energiát teszel bele, sikerülni fog! Párod is nagyobb szerepet kér az életedben, ha aktuális az összeköltözés, a kapcsolat felvállalása, lépjétek meg! A konfliktusokat próbáld nagyvonalúan kezelni!

OROSZLÁN

oroszlan

20-ig főleg munkádra koncentrálj! Aktuális lehet egy váltás is, főleg, ha nem találod már a helyed, nincs a munkádban elég kihívás. Olyan célt keress, amiért jó felkelni, amiért érdemes küzdeni, sokat dolgozni. Közben kapcsolataidra is figyelj, kollégáid, munkatársaid sokat segíthetnek, s persze árthatnak is, ha nem vagy elég csapatjátékos. Erre magánéletedben sem árt ügyelned, kifejezetten fontos most, hogy párod is kellő figyelmet kapjon, érezze, hogy fontos helye van a szívedben, az életedben. Gondold át, mindent megadsz-e a számára, amire a közös jövőhöz szükség van. 12-e környéke sorsdöntő lehet az életedben, ha komoly változást akarsz elindítani, ekkorra időzítsd!

Aszcendens

Elsősorban a munkádra összpontosíts, gyakorlatilag bármit képes vagy keresztülvinni, csak a céljaidat kell szem előtt tartani. Azon viszont a magán- és az üzleti életben is sok múlik, hogy mennyire tudsz másokkal együttműködni. Próbálj korrekt, egyenrangú kapcsolatokat kialakítani, márciustól nagy hasznát veszed.

SZŰZ

szuz

Akkor éred magad komfortosan, ha tele vagy teendőkkel, tennivalókkal. A most következendő időszakban nem lesz panaszra okod – bőven lesznek kihívások, feladatok, amik megoldásra várnak. A január már mutatja az utat, merre kell elindulnod – vállalkozás, munka területén számíthatsz dömpingre, de egy új kapcsolat is kezdetét veheti. Bármelyikről legyen szó – nyugodtan tervezhetsz hosszú távra, de ahogy az építkezés is lassú és alapos munkát kíván, az eredményhez is időre és kitartásra lesz szükség. 12-e és 15-e között várható a legnagyobb fordulat, fontos döntéseket is ekkor érdemes hozni. Érzelmileg 14-e környéke érint meg leginkább, új szerelem is ekkor a legesélyesebb.

Aszcendens

Család, szerelem, munka – ezek foglalkoztatnak most a legjobban. Itt lesznek megoldandó feladatok, itt várható változás is. Hogy sikerül-e új alapokat teremteni, azon múlik, elég kitartó vagy-e és sikerül-e a kishitűségeden túllépni. Az időszak új munkalehetőséget is hozhat, hosszú távra tervezhetsz vele.

MÉRLEG

merleg

Ha eddig úgy érezted, hogy az életed kellemesen elviselhető, most kipróbálhatod a turbó fokozatot. Bármi is jön, vesd bele magad teljes erővel, légy kitartó és következetes, még akkor is, ha a felelősség, amit vállalnod kell is, mint amit komfortérzeted szerint jó szívvel fogadnál. 11-e környéke a legintenzívebb, igencsak próbára tehet, de bízz magadban, soha nem kapsz olyan feladatot, amit ne lennél képes teljesíteni! Családod, barátaid sokat segíthetnek, folyamatosan kommunikálj velük, oszd meg az érzéseidet, gondolataidat! Az időszak érzelmileg is megérinthet, a 24-ei Újhold kínálja a legtöbb lehetőséget szerelemre, változást generáló találkozásra, családi életed újrarendezésére.

Aszcendens

Megszaporodhatnak a teendők a családban, szűkebb környezetedben. Ha a fiatalabb korosztályhoz tartozol, akár bővüléssel is számolhatsz, tehát jöhet a gyerek, házasság. A hó második fele munkádban is nagyobb odafigyelést kíván. Némi összezördülésre is számíthatsz, ami érzelmileg nagyon meg fog érinteni. Ne hagyd magad!

SKORPIÓ

skorpio

Ha az univerzum nem jelöl ki új feladatokat, érdemes tudatosan keresni nagyobb felelősséggel járó, jövőjét előre lendítő célokat. Szerencsére jól bírod a kihívásokat és nincs ellenedre a kemény munka sem – most mindkettőre szükség lesz, ha sikerre akarod őket vinni. A Nyilasba átlépő Mars anyagilag tud motiválni, feltételül szabva, hogy képezd magát, legyél nyitott a külföldi lehetőségekre, merj egy kicsit nagyobbat álmodni. Ezeknek azonban mindig legyen realitása, könnyű megcsúszni, ha nem veszed figyelembe a kapacitásodat, lehetőségeidet és többet vállalsz, mint amire valóban képes vagy. A csúcsidőszak 3-a és 11-e között lesz, ekkorra időzítsd a fontos változtatásokat, találkozókat.

Aszcendens

A Nyilasban járó Mars erőteljes energiákat hoz, elsősorban az anyagi dolgaidat tudod rendezni vele. Fizesd ki az adósságaidat, hajtsd be a restanciáidat, hagyd menni a terhessé vált kapcsolatokat és keress olyanokat, akikre reményeid szerint a jövőben a magán- és üzleti életben is biztosan számítani tudsz. 

NYILAS

nyilas

Az energiák a Bakban koncentrálódnak. Egyre pontosabb a kép, hogy merre kell haladnod. Kemény munka, szabályok, korlátok – ez kevésbé kedves a szívednek, mint az előző év energiája, de az elmúlt öt év alatt már megtanulhattad, hogy csak akkor tudsz komolyabb eredményt elérni, ha tenni is hajlandó vagy érte. A 3-án jegyedbe lépő Mars szerencsére erős akarattal vértez fel, ami segít keresztülvinni az elképzeléseidet. A hölgyeknek nem árt figyelni rá, hogy túlzott határozottságukkal ne lőjenek túl a célon. Főleg, hogy szerelemre, férfi megjelenésére is lehet számítani, hagyni kell, had bontakozzon ki az ő ereje, agilitása, aktivitása is. A hó vége az álmok valóra váltásának ideje!

Aszcendens

A jegyedben járó Mars segít fontos döntéseket meghozni, remekül tudod képviselni magad! Ez bármilyen projektben hasznos lehet, főleg ha anyagilag is érintett vagy benne. A kiadásaidat viszont ésszerűsítsed, mert a hó vége extra otthoni költségeket hozhat, nehogy elússzál! A bak energiák egyébként is visszafogottságra intik.

BAK

bak

A hónap kijelöli az év feladatait, körvonalazódik, mi az az irány, ami felé – önként vagy külső hatásra – de el kell mozdulnod, felszabadítani az energiáidat, hogy koncentrálni tudd őket egy fontos cél érdekében. Nemigen kedveled, ha ki kell lépned a komfortzónádból, ezért lesznek nehezebb pillanataid. Tudatosítsd, hogy sosem kapsz olyan kihívást, amit ne tudnál megoldani! Ez az időszak épp arra való, hogy megszerezd azt a hitet, önbizalmat, amivel bármit képes leszel megvalósítani. Most nem akarni kell, hanem hinni, bízni, tanulni, tapasztalni. Ez a fejlődés, továbblépés ára. Ez kell ahhoz, hogy az új szeleket – amelyeket a hó második fele jelez –, be tudd majd „fogni”.

Aszcendens

Megszokhattad, hogy az életed tele van kihívásokkal, s a sors mindig teszteli, hogy mennyit bírsz el. Most is nagyon érik egy komoly feladat, de jó eséllyel ezt egyáltalán nem fogod bánni. Ugyanis – ha kellő alázattal teszed a dolgod – rengeteg sikert, anyagi stabilitást és fejlődési lehetőséget adhat.

VÍZÖNTŐ

vizonto

A Bakban járó Nap időszaka mindig felkészítés. Végiggondolhatod, hogy sikerült az elmúlt esztendő. Mit tudtál letenni az asztalra, milyen értékek mentén teltek az elmúlt hónapok, mit érdemes megőrizni belőle s mit lenne jó másként tenni a következő évben. Konkrét terveket is most jó készíteni, amiket aztán elő tudsz venni az év folyamán, ha nem találnád, merre kellene tovább haladnod. Érdemes megnyílni azok előtt is, akiket szeretsz, a Vénusz főleg 13-ig ad lehetőséget, hogy megismerd magad, érzéseidet általuk, szebbé és jobbá tegye a kapcsolataidat. Az időszak komoly kihívásokat is hozhat, különösen 12-körül lesz szükség a józanságodra, kitartásodra. A 20-án Vízöntőbe lépő Nappal már Öné a karmesterpálca. Élj vele! Boldog születésnapot!

Aszcendens

Inspiráló, kreatív, önmegvalósító, aktív és érzelmekben gazdag időszak vár – új lehetőségekkel, kapcsolatokkal, otthonodat érintő változásokkal. Az időszak már a tavaszi hónapokat és a következő évet készíti elő, érdemes figyelni, mi felé kell elmozdulnod, hogy meg tudd alapozni a jövődet.

HALAK

halak

Minden adott lesz ahhoz, hogy az életedet gyökeresen át tudd alakítani. Érdemes használni hozzá a Bak energiáit, ami mindig sok munkát, felelősségteljes gondolkodást kér cserébe az eredményekért. Most nem elég álmodozni, muszáj lesz koncentrálni a feladataidra! Lásd maga előtt a célt, amit el akarsz érni! Ha olyan munkád, ügyed van, amit régóta halogatsz, érdemes hozzálátnod, de minden bizonnyal ezen túl is számíthatsz extra terhelésre, kihívásokra. A legtöbb energiát, kitartást, alázatot, fegyelmet igénylő időszak 12-e körül lesz, próbálj előre felkészülni rá! Támogatást főleg az idősebb, tapasztaltabb szeretteidtől, ismerőseidtől, kollégáidtól remélhetsz. A 13-ától a jegyedben járó Vénusz érzelmileg segít feltöltekezni, de ekkor lesz az ideje a pénzügyeid rendezésének is.

Aszcendens

Ideje, hogy az álmaidért, vágyaidért tegyél is valamit! A karrier területén menetelő Mars ad némi harci szellemet, motivációnak ott az anyagi előrelépés lehetősége. Minél több a befektetett munka, annál komolyabb az eredmény, ami az önbizalmadnak sem fog ártani. Néhány „barátodtól” viszont lehet, hogy meg kell válnod.