Előrejelzés 2019 novemberére

A Skorpióban járó Nap nyíltan vállalja véleményét és nem fél a következményektől sem. A titokra, a valódi okokra kíváncsi, ezért könyörtelenül megmutatja, mi gátol minket a fejlődésben. Semmilyen kompromisszumra nem képes, felszínre hozza elfojtott érzéseinket, szívósan, szenvedélyesen, kitartóan keresi az igazságot. Ebben az időszakban életünk „mélyrétegeire” látunk rá, megismerjük elfojtott, meg nem élt vágyainkat, valódi énünket. Intenzív, szélsőséges hangulatváltozásokkal teli hetekre számítsunk, amikor szenvedélyes, érzéki vagy épp sötét, magányos időszakok váltják egymást. Ez az öngyógyítás lehetőségének időszaka is, ajánlatos sokat meditálni, mély beszélgetéseket folytatni, "terápiázni".

A Nyilas időszakban már nem csak belső utazásra vágyunk. Ki akarunk menni a világba. Nagyszabású terveink vannak, távoli célok foglalkoztatnak. Képtelenek vagyunk kicsiben gondolkodni, „nagy” dolgokra vágyunk, s hiszünk abban, hogy el is érjük azokat. A megvalósításban segít a lelkesedésünk, de érdemes figyelni arra, hogy a lángolás kitartson a megvalósításig.

Amennyiben ismered pontos születési idődet, érdemes az aszcendensedre vonatkozó részt (is) elolvasnod.   

 

November 1-én a Vénusz belép a Nyilasba.

A tüzes jegyben a szeretet, a szerelem, a szépség, a harmónia és az anyagiak bolygója lobbanékony, lelkes, hittel teli lesz. Jóval derűsebbek, szeretetteljesebbek, bohémabbak és magabiztosabbak vagyunk. Keressük a kalandokat, társaságra, szerelemre vágyunk, könnyen ismerkedünk. Párkapcsolatunkban viszont nagyobb a szabadságigényünk, jobban ragaszkodunk függetlenségünkhöz, a külön programokhoz. A most elkezdett kapcsolatok, anyagi ügyletek nagy lehetőséggel kecsegtetnek, de vigyázni kell, hogy lelkesedésünk kitartson akkor is, ha épp nem mennek olyan egyszerűen dolgaink. A következő időszak – Bak Vénusz – november 26-ától majd meghozza a kitartást, addig érdemes figyelmeztetni magunkat, ha szükség van rá!

November 19-én a Mars belép a Skorpióba

Október negyedikétől a Mars a Mérlegben járt. A céljaink eléréséhez szükséges akarat, erő, és maga a hódítás bolygója kapcsolatainkra helyezte a hangsúlyt. Harcolni értük-velük, energiát fektetni a megértésükbe, megtanulni összeegyeztetni mások érdekeit a mienkével – ez volt a feladatunk. Valószínűleg nem sok döntést hoztunk, viszont nagyon sok tapasztalatot szereztünk, melyet most remekül tudunk majd hasznosítani. Már eldőlt, melyik kapcsolatunkra van szükségünk, és melyik nem szolgálja tovább a fejlődésünket. Most elég lelkierőt kapunk ahhoz, hogy ezektől megváljunk, s tovább tudjunk lépni. Gyakorlatilag bármire képesnek érezzük magunkat. Intenzív, mély, szenvedélyes, szélsőséges helyzetektől sem mentes időszakra számíthatunk. 

November 21-én a Skorpióban járó Merkúr megáll, majd megindul előre.

A kommunikáció és a közlekedés bolygója három hét gondolkodás után ismét régi formáját hozza. Írjuk alá a fiókba tett szerződéseket, tegyük le elhalasztott vizsgáinkat és tisztázzuk a félreértéseket! 

November 22-én a Nap belép a Nyilasba.

Intenzív, szenvedélyes, szélsőségességektől sem mentes időszakon vagyunk túl. A titkot kerestük, az igazságot, s ezért bármire képesek voltunk. Sokszor volt magányos az utunk, s gyakran fordult elő, hogy megbántottunk másokat. Ideje befejezni a belső utazást és körülnézni kicsit a világban. Az elkövetkezendő egy hónapban az egyetemes igazságot keressük, a dolgok értelmét akarjuk megtudni, megtapasztalni. Szabadságra van szükségünk, sokkal nagyobb mozgásteret igénylünk, mint máskor. Ki akarunk törni szűkebb környezetünkből, nagyszabású terveink vannak, távoli célok foglalkoztatnak. A tüzes jegyűek (Nap, Hold vagy aszcendens a Kosban, Oroszlánban vagy a Nyilasban) különösen jól tudják hasznosítani ezt az időszakot.

November 23-án a Neptunusz megáll, majd megindul előre. A spiritualitás, feltétlen szeretet, az odaadás, együttérzés, egység, megérzések, művészetek bolygója június vége óta járt visszafelé. Az elmúlt hónapokban jóval reálisabban láttuk lehetőségeinket, ami hozhatott csalódást, de ügyek, kapcsolatok lezárását is. Itt az ideje, hogy ezeket a tapasztalatokat felhasználva tovább induljunk. Rendezzük a viszonyunkat gyerekünkkel, párunkkal, barátainkkal, tisztába tegyük pénzügyeinket és megnézzük karrier lehetőségeinket.

November 26-án a Vénusz a Bak jegyébe lép.

Vége a Nyilas időszak lazaságának, a földjegyben a szeretet, a szerelem, a szépség, a harmónia és az anyagiak bolygója már nem az élet élvezetére, sokkal inkább feladatainkra irányítja a figyelmet. Szembesülhetünk anyagi lehetőségeinkkel is, ezeket többnyire szűkösnek érezzük. Ezért jóval elővigyázatosabbak és óvatosabbak vagyunk, nehezebben engedünk közel magunkhoz új embereket, érzelmeket. Kapcsolatainkat a célszerűség vezérli, szívesebben vagyunk olyanokkal, akik előbbre lendíthetnek életünk bizonyos területein. Jó időszak jön viszont tervezésre, új irányok kitűzésére, szeretet-kapcsolataink átgondolására, egyfajta érzelmi leltár készítésére, mert jóval reálisabbak, gyakorlatiasabbak vagyunk.

 

KOS

kos

Bár a skorpió energiák is igencsak erősek, a Mars a Mérlegben 20-ig még ad lehetőséget a vitás helyzetek békés elrendezésére – igaz, ez most leginkább saját kompromisszumkészségeden múlik, azon, hogy sikerül-e egy kicsit kívülről, a másik szemével nézni magadat, megérteni, mire lenne a párodnak, környezetednek leginkább szüksége. A visszafelé haladó Merkúr régi problémákat is felszínre hozhat. Ideje megbeszélni őket, hogy egy teljesen új szintről tudjátok folytatni kapcsolatotokat. Közben a Nyilasba lépő Vénusz és Nap megvilágítja az elmúlt egy év feladatait, amit a Jupiter jelölt ki tavaly novemberében. Nézd meg, megtaláltad-e azokat, akikben hinni tudsz, akikkel a céljaidat el tudod érni. Még nem késő megkeresni őket.

Aszcendens

19-ig főleg kapcsolataidon van a hangsúly, különösen pároddal szemben lesz türelemre szükség. Próbálj indulat nélkül szembenézni a felszínre kerülő problémákkal és partner lenni a megoldásukban! A hó maradék része anyagi lehetőségeket hozhat, de utazásra, tanulásra is remek az időszak!

BIKA

bika

A Nap és a Merkúr is a Skorpióban jár. Intenzív időszakra számíts, sok olyan helyzettel, ami kibillenthet (lelki) nyugalmadból. A skorpiós időszak mindig azzal az oldaladdal szembesít, amit elrejtesz magadban, kényelmi vagy egyéb szempontból nem akarsz felvállalni. Most is szenvedélyes energiákkal törhet felszínre minden olyan érzés, gondolat, amit már nem akarsz tovább hurcolni magaddal. A Nyilasban járó Vénusz nagyon meggyőző tud lenni, ha keresztül akarod vinni elképzeléseidet, remekül használhatod ezt az energiát, ha szeretnél elérni valamit. Ezt a fajta határozottságot anyagi dolgaidban is remekül kamatoztathatod, különösen 24-e környéke hozhat új és kiemelkedő lehetőségeket.

Aszcendens

Ne vidd haza a munkahelyi feszültségeket, próbáld helyben megoldani őket! Legyél nyitott, együttműködő, de tanuld meg magad képviselni! Pároddal is most aktuális átbeszélni, milyen változások kellenének ahhoz, hogy a kapcsolatotok harmonikusabb legyen! 24-én jöhet (új) szerelem, ha vágysz rá!

IKREK

ikrek

Uralkodó bolygód, a Merkúr 21-ig visszafelé jár a Skorpióban. Érzékeny és szenvedélyes időszakra számíts, a szokottnál mélyebb, intenzívebb megélésekkel. Megjelenhetnek múltadnak szereplői, régi helyzetek, melyekkel ideje szembenézned, érzelmek, amelyekről fogalmad sem volt. Hogy megértsd őket, hagyni kell, hogy a szíved vezessen. Ha bármilyen kétely felmerül, hogy nem az utad járod, kezdd el keresni az okokat. Ha nem érzed jól magad a munkádban, a mindennapokban, változtass! A Jupiter az utolsó hónapját tölti a Nyilasban, nagyon sokat tanultál, tanulhattál a párodtól, kapcsolataidtól. Elsősorban azt, hogy a hit és önbizalom milyen csodákra képes. Még van időd venni néhány leckét!

Aszcendens

Minden nap egy újabb esély. A boldogságra, a szerelemre-szeretetre, arra, hogy végre otthon érezd magad a világban. A kulcs a kezedben van. Alakítsd olyanná az életed, amiben mindig ott van az öröm lehetősége! Fókuszálj jobban a munkádra is! Ha komoly eredményt akarsz, muszáj eltökéltnek lenned.

RÁK

rak

A Jupiter utolsó hónapját tölti a Nyilasban. Volt egy éved rá, hogy a hited megerősítsed, s erre valószínűleg jó párszor szükséged is volt. Gondold át az életed, az elmúlt időszakot! Az erős skorpió energiák segítenek abban, hogy megértsd a mélyebb összefüggéseket, átlásd, mi miért van az életedben. Ne told át a felelősséget másra, saját magadban próbálj válaszokat keresni! Hited és önbizalmad átlendíthet a mindennapi élet nehézségein, de nagyon sokat segíthetnek a szerető, támogató kapcsolatok is! A Nyilasban járó Vénusz hithez és bizalomhoz köti az érzelmeket és az anyagiakat, ezek birtokában szenvedélyes megéléseket és pénzügyi megerősödést hozhat az időszak. 24-e a legígéretesebb.

Aszcendens

A legtöbb energiát kapcsolataidba kell fektetned, ideje, hogy családoddal, pároddal feltárjátok a nehézségeket és közösen keressetek megoldást rájuk. Legyetek nyitottak egymás véleményére, attól még szerethetitek egymást, hogy másképp láttok egy helyzetet! Az időszak új munka- vagy feladatot is hozhat.

OROSZLÁN

oroszlan

A hó elején a Skorpióban járó Merkúr visszafordul, s egész 21-ig visszafelé jár. Ez a három hét meglehetősen intenzív – komoly külső- és belső harcokkal, érzelmi hullámvasúttal, változásokkal tarkított időszaknak ígérkezik. A vívódások pontosan mutatják, hol vannak azok a félelmek, berögzült sztereotípiák, melyek visszarántanak a továbblépéstől. Légy őszinte magadhoz! Legbelül pontosan tudod, mi a probléma és merre kellene elindulnod. Kívülről, környezetedből is érkezhet impulzus, késztetés a változtatásra, ezek elsősorban közelebbi kapcsolataidat érintik. Az utolsó hét a legintenzívebb, ha aktuális bármilyen változás, elköteleződés, érdemes 24-e környékére időzítened.

Aszcendens

Egy családban elvárható, hogy mindenkinek lehet véleménye. Még ha az nagyon eltér is a többiektől. Ha felszínre kerül egy-egy konfliktus, ne vedd a személyed elleni támadásnak, inkább nézd meg a másik szemszögéből is a helyzetet! Sok családi sérelemtől szabadulhatsz meg ezzel a mentalitással.

SZŰZ

szuz

A Skorpióban járó Merkúr visszafordul, lehetőséget adva újraértékelésre, dolgaid átgondolására. Lezáratlan ügyek, kapcsolatok kerülnek elő, hogy rendezhesd őket. Hatalmas érzelmi mélységekben, magasságokban találhatod magad, ami könnyen kibillenthet a komfortzónádból. Hagyd, hogy elragadjanak az érzelmeid, elsodorjanak a vágyaid, vagy felszínre kerüljenek olyan sérelmek, érzések, melyeket nem lehet, nem szabad tovább hurcolni. Nem kerülhetők el a nagy ívű, mélyen szántó beszélgetések – főleg családi, anyagi vonatkozásban lehet szükség rájuk. A Jupiter utolsó hónapját tölti a Nyilasban, még adhat egy utolsó lendületet azoknak a dolgoknak, amelyeket nem rendeztél el az elmúlt egy év során. Hit, önbizalom, nagyvonalúság – ezekre lesz a legnagyobb szükséged.

Aszcendens

Ha van anyagi vitád, „megharcolni” való ügyed, 19-ig tudod rendezni, a Mars magabiztosságot és kellő energiát biztosít hozzá. A családi költségvetést sem ártana felülvizsgálni, újragondolni, átbeszélni a lehetőségeket. Egy komolyabb beruházás is aktuális lehet. 26-a a párkapcsolatodban ígér fordulatot.

MÉRLEG

merleg

19-ig a Mars még fel tud tölteni energiával, segít megérteni párod motivációit, keresztülvinni az akaratodat, döntéseket hozni. Meg kellene nézned, mit teszel saját magadért – nem azért, mert mások elvárják, hanem, mert jólesik, örömmel tölt el. Mi az, amiben tudsz hinni, ami tovább lendíthet. S meglépni. Az időszak érzelmileg is nagyon intenzív. A skorpió energiák megtanítanak szenvedéllyel élni, vágyakozni, mindent akarni. Úgy, hogy ne legyen megalkuvás benne. Jól tud inspirálni minden tanulás, utazás, magasröptű társalgás barátaiddal, szeretteiddel. Ha teheted, tölts minél több időt olyanok társaságában, akik érzelmileg és szellemileg emelni tudnak.

Aszcendens

A 19-ig jegyedben járó Mars segít felvállalni a konfliktusokat, kiállni magadért. Ha van „megharcolni” való ügyed, rendezd, most jó eséllyel sikerülhet mindenkinek jó, békés megoldást találni. A hó második felében anyagi dolgaid kellene rendezni, próbáld korrekten és megnyugtatóan lezárni őket.

SKORPIÓ

skorpio

A 22-ig jegyedben járó Nap nem csak tudatosítja az aktuális feladataidat, lehetőségeid, hanem kellő lendületet is ad a megvalósításhoz. Érdemes most elindítani nagyobb projekteket, hozzálátni az álmaid valóra váltani. Bízz magadban, minden eszköz a kezedben van, hogy „el tudd adni” magad – csak el kell hinned, hogy képes vagy rá. S persze nem árt, ha minden nap teszel is egy kis lépést a céljaid felé, a kitartás, szorgalom elengedhetetlen a hosszú távú sikerhez. Próbálj meg együttműködni másokkal, most főleg a csapatjáték kínálhat eredményeket. A visszafelé haladó Merkúr régi embereket, helyzeteket is visszahozhat, ha sikerül rendezni közös dolgaitokat, anyagilag is új perspektívák nyílhatnak. Pénzügyeidre most egyébként is érdemes nagyobb figyelmet fordítani, csak semmi meggondolatlanság!

Aszcendens

Születésnapod környéke mindig tele van új lehetőségekkel! Érdemes többet foglalkozni vágyaiddal, igényeiddel, megkeresni, mi tenne boldoggá, mitől éreznéd az életed teljesnek. Próbáld ki magad új helyzetekben, főleg 19-e után van esély arra, hogy szakmailag és anyagilag is fordíts a helyzeteden.

NYILAS

nyilas

Sorsfordító időszak vége felé jársz. A Jupiter utolsó hónapját tölti a jegyedben, s még egyszer, utoljára minden lehetőséget megad, hogy megvalósíthasd az "isteni tervet", amiért e világra érkeztél. A Skorpióban visszaforduló Merkúr segít átgondolni az elmúlt időszakot, az életedet mélységeiben látni, a kapcsolataid rendezni. Most egyébként is utóbbin lesz a hangsúly. A Mérlegben járó Mars, a jegyedbe lépő Vénusz mind azt szorgalmazzák, hogy szembesülj az érzelmeiddel, s tanulj meg másokkal együttműködőbb, lojálisabb lenni. Az időszak feltölt érzelmileg, s anyagilag is egyre inkább "helyzetbe kerülsz". A 22-én jegyedbe érkező Nap tesz majd életed főszereplőjévé. Boldog születésnapot!

Aszcendens

Intenzív időszak van a hátad mögött, s még koránt sincs vége, sőt, ez a hónap teheti fel az elmúlt egy évre a pontot. Próbáld a gondolataid rendezni, átgondolni a lehetőségeid, anyagi helyzeted, építs kapcsolatokat, 22-étől már jöhetnek a konkrét lépések is. 26-ára érdemes időzíteni a fontos projekteket.

BAK

bak

A skorpió időszak segít megismerni belső mozgatórugóid, felhozni a mélyre temetett érzéseidet, majd elhagyni, amire nincs már szükséged. Bakként feltehetően sok félelmet, szorongást hoztál otthonról, előző inkarnációidból. A visszafelé haladó Merkúr ezekkel szembesít, de múltad visszatérő szereplői is segítenek felismerni, majd szélnek ereszteni őket. A Nyilasban járó Jupiter még egy hónapig támogatja tanulási, kinyílási, fejlődési törekvéseidet, a Szaturnusz mindehhez megadja azt a kitartást, amivel felépítheted az új életedet, ez már sokkal stabilabb, mint az előző. A 19-én Skorpióba lépő Mars az elengedést és az újrakezdést egyaránt támogatja – attól függően, hogy a fejlődésed szempontjából melyikre van inkább szükséged.

Aszcendens

Most még van egy kis időd pihenni, feltöltődni, barátokkal lenni, vágyakat, terveket megvalósítani. Közben rendbe tenni azokat a kapcsolataidat, melyeknek fáj a hiánya. Beszéljétek meg a sérelmeket, próbáljatok meg közös nevezőt találni! A hó első fele munkahelyeden is fordulatot hozhat, 26-ától a pénzügyeidet is megreformálhatod.

VÍZÖNTŐ

vizonto

A skorpió energiák a karrieredet támogatják, de utazási vagy tanulmányi lehetőségeket is hozhatnak. Természetesen néhány felismeréssel is gazdagabb lehetsz, de ehhez nem ártana végiggondolni, hol tartasz. Megnézni, mennyire vagy elégedett az életeddel, kielégíti-e a munkád, jól érzed-e magad a kapcsolataidban. A kérdéseidre magadban is választ kereshetsz, de ha elég nyitott vagy, kívülről is sok segítséget kaphatsz. A Nyilasban időző Vénusz és Jupiter nem csak szerencsés ismeretségeket hozhat, de vágyaid, munkádat is a siker, a megvalósulás fázisába tereli. Bízz magadban és azokban, akikkel együtt kell működnöd, akár a munkádról, akár a magánéletedről van szó. 24-e a legalkalmasabb új projektek elindítására. 

Aszcendens

Van néhány dolog, amit muszáj elengedned ahhoz, hogy a munkádban és a magánéletedben boldogulni tudj és végre stabilnak érezd az életed. Félelmek, szorongások, féltékenység, kiszolgáltatottság – ezeken sikerülhet most túllépni, ha tudatosítod őket. A jövődet, céljaid sem ártana új alapokra helyezni.

HALAK

halak

Kívül és belül egyaránt van elrendezni való, ezekre lesz most lehetőséged, a skorpió intenzív, szenvedéllyel teli, komoly változásokat ígérő energiájával. A Nap mellett a Merkúr is itt jár, nagy részt visszafelé. Segít elcsendesedni, válaszokat keresni-találni az elmúlt hetek, hónapok kérdéseire, találkozni életed régebbi szereplőivel, hogy tisztázni tudjátok közös dolgaitokat. A 19-ig Mérlegben menetelő Mars elsősorban a diplomatikus, mindenkinek kedvező döntéseket támogatja, de hölgyeknek szerelmet, esetleg párkapcsolati kérdésekben konfliktust, határozott hozzáállást is hozhat. Egyre inkább aktuális lehet egy továbbtanulási lehetőség, külföldi utazás is, ezek mind lehetőséget kínálnak arra, hogy a jövőd új irányt vehessen.

Aszcendens

Némileg stabilizálódhat a helyzeted, igaz, könnyen lehet, hogy anyagi kérdésekben azért szükséged lehet tanácsra, szövetségesre. A hó végén megindul a Neptunusz előre, új erőre kaphatnak dolgaid, érdemes új célokat kitűzni, projekteket beindítani. A külföldi lehetőségekre is figyelj!