Előrejelzés 2019 szeptemberére

Szeptember 23-ig a Nap a Szűzben jár, aztán átlép a Mérleg jegyébe.

A Szűz hava a dolgos hétköznapoké. Most kell rendet tennünk az életünkben. Tisztázni céljainkat, megszabadulni fölösleges dolgainktól, félelmeinktől és minden erőnkkel a teendőinkre koncentrálni. Most kevésbé tudnak "elvinni" az érzelmeink, praktikusabbak, gyakorlatiasabbak, józanabbak és főleg szorgalmasabbak vagyunk, vagy legalábbis erre kell törekednünk. Az életünk többnyire a hétköznapok szintjén zajlik, érdemes megtanulni jól érezni magunkat bennük.

A Mérleg időszak kapcsolatainkra irányítja a figyelmet, jó az időszak alkotásra, művészeti tevékenységekre, de stratégiai kérdések és konfliktusos helyzetek rendezésére, bármilyen együttműködésre is.

Amennyiben ismered pontos születési idődet, érdemes az aszcendensedre vonatkozó részt (is) elolvasnod.   

 

Szeptember 14-én a Merkúr belép a Mérleg jegyébe

Kommunikációnk kifinomulttá válik, könnyebb barátságosan, diplomatikusan kifejezésre juttatni gondolatainkat, kéréseinket, igényeinket. A stratégiai gondolkodásra szükség is van, a meglehetősen kritikus, praktikus és gyakorlatias szűz Nap és Mars mellett muszáj valahogy „eladnunk" magunkat. Legalább a szavak szintjén érdemes kompromisszum készebbnek lennünk! Persze csak mértékkel! A túlzott konfliktuskerülés hozhat határozatlanságot és döntésképtelenséget, megalkuvást is, erre figyeljünk!

Szeptember 14-én a Vénusz belép a Mérleg jegyébe

A saját jegyébe lépő Vénusz most végre „elemében van”, tökéletesen jól érzi magát. A levegős Mérleg kapcsolatokra vágyik, s bármire képes azért, hogy környezete elfogadja, szeresse. Ebben az időszakban hajlamosak vagyunk kerülni a konfliktusokat, saját igazunknál sokkal fontosabb, hogy béke és harmónia vegyen körül. Baráti kapcsolatok ápolására, szeretetteljes együttlétekre éppúgy alkalmas az időszak, mint művészi igényeink kielégítésére.

A Nap szeptember 23-án belép a Mérleg jegyébe.

A sok munka után ideje megpihenni és kötelezettségeink helyett inkább kapcsolatainkra irányítani a figyelmet. A most következő időszakban könnyebben kötünk barátságokat, jobban vágyunk a társaságra, szerelemre. Nehezebben viseljük a konfliktusokat, jóval nagyobb a kompromisszumkészségünk, békésebbek, toleránsabbak vagyunk, könnyebben találjuk meg a közös hangot másokkal. Jó az időszak alkotásra, művészeti tevékenységekre, de stratégiai kérdések és konfliktusos helyzetek rendezésére is. A levegőjegyűek (Nap, Hold vagy aszcendens az Ikrekben, Mérlegben vagy a Vízöntőben) különösen jól tudják használni az időszak energiáját.

 

KOS

kos

Nagyon erősek a szűz energiák, ezért különösen a hó első felében fontos, hogy rendet tegyél az életedben, tisztázd függő ügyeid. Méghozzá alaposan és körültekintően. Általában hajlamos vagy hirtelen dönteni, könnyen beleugrani helyzetekbe, figyelmen kívül hagyni a következményeket. Ezt most nem teheted meg. Minden döntésed alaposan meg kell fontolnod, végigzongorázni, mi mivel járhat. Főleg munkáddal, egészségeddel kapcsolatos kérdések kerülhetnek elő. Ha fáradékony vagy, érdemes megfontolnod egy életmódváltást – jobban figyelni arra, mit eszel, mennyit mozogsz, hogy tudod levezetni a hétköznapok feszültségeit. Bármiről van szó, légy kitartó, ne hagyd, hogy az első akadály elvegye a kedved! 14-étől egyre inkább kapcsolataid adhatják az élményeket, felismeréseket.

Aszcendens

Sok energiádat vihetik el a hétköznapi teendők. Bármilyen unalmas, fárasztó, most épp az a dolgod, hogy rendet tégy a munkahelyeden, otthon, a mindennapokban. Nézd meg, mi nem működik az életedben és mit kell tenned azért, hogy beindulhassanak. Ha igazán akarod, most (is) menni fog.

BIKA

bika

Gyerek, szerelem, vállalkozás, megkeresése-megtalálása annak, amiben kiteljesedhetsz, ami igazán boldoggá tesz, ami biztonságot ad – ezekre figyelj a hó első felében. Teremts tiszta helyzeteket, fizikailag is mentálisan is, légy megértő, segítőkész és tedd bele a munkádat, energiádat mindenbe, amit csinálsz, akkor meglesz az eredmény. A hó második fele már a kapcsolataidat hivatott nagyító alá tenni. A harmónia megteremtése, az ellentétek elsimítása, az adok-kapok egyensúlyának megtalálása elsősorban a munkahelyeden lesz fontos, de a testi-lelki egészséged megőrzéséhez is elengedhetetlen. Ez az iskolakezdés időszaka is. Akárhány éves is vagy, érdemes valamilyen tanulásba belekezdened!

Aszcendens

A változás nem az ellenséged, csak meg kell tanulnod kezelni az új helyzeteket. Az univerzum folyamatosan gondoskodik arról, hogy kibillentsen a komfortzónádból, 6-a a magánéletedben, 18-a környéke a munkádban hozhat fordulatot. Külföldi érdekeltségű szerelem, munka is esélyes!

IKREK

ikrek

A hó első felében a szűz energiák dominálnak. Ideje, hogy munkához láss, s rendbe tedd életed azon területeit, ahol káosz van. Az egyik fő terep az otthonod lehet. Már egy alapos lomtalanítás is jót tenne, de egy komolyabb felújítás vagy átalakítás is szóba kerülhet, leginkább a hónap közepén. Figyeld az utadba kerülő karrier lehetőségeket is, de ha az ígéret kevés energia befektetésről és nagy haszonról szól, kezdj el gyanakodni! 22-e környékén ha lehet, ne írj alá szerződést, s kerüld a fontos döntéseket is – később kiderülhet, hogy valaki vagy valami korántsem az, aminek látszik. A szerelem is utolérhet, 25-e környéke a legesélyesebb egy komolyabb románcra, találkozásra.

Aszcendens

Nagyon erős a fókusz most az otthonodon, családodon. Teremts tiszta hely(zetek)et, olyan szigetet, ahová jó hazajárni! Ahol mindenki elmondhatja, mi bántja, mi a vágya. Ha a gyereked boldognak szeretnéd látni, keresd meg saját örömforrásaidat! Csak így tudod a boldogság-képességét tovább adni neki.

RÁK

rak

Itt az idő, hogy a gyakorlatban is megmutathasd az erődet, hogy mit vagy képes tenni azokért, akiket szeretsz. Hogy végre taníts, tanulj, életkorodtól függően, függetlenül. Ha van olyan tudásod, tapasztalatod, amit szívesen átadnál másoknak, láss hozzá! Ha kellene a továbblépésedhez egy tanfolyam, továbbképzés vagy nyelv, szánd rá magad! Ha egy élményért el kell utaznpd, menj! Szerezz minél több tapasztalatot, kapcsolatot! Utóbbi a hó további részében is fontos lesz. A Mérlegbe lépő bolygók egyre inkább családodra, szeretteidre irányítják a figyelmed, de azt is megmutatják, mennyire vagy kompromisszum kész, együttműködő. Tegyél érte, hogy az legyél!

Aszcendens

Az érzelmeket, gondoskodó energiákat te viszed a kapcsolataidba. Az élet praktikusabb dolgaival már kevésbé boldogulsz, azt környezeted, szeretteid hozzák a „közösbe”, de tőlük tanulhatsz kitartást, következetességet és gyakorlati gondolkodást is. Most ezekre lesz szüksége leginkább.

OROSZLÁN

oroszlan

A Szaturnusz előreindulása hozhat új kihívásokat, lehetőségeket, olyanokat, amiben megmutathatod tehetségedet, s hogy mennyire tudsz kitartó és következetes lenni. Gondold végig az elmúlt 20 hónapot, a karmabolygó valószínűleg már jelezte, mi az elvárásod, merre kellene tovább menned. Az mindenesetre fontos, hogy anyagi szempontból is megtaláld a számításodat. Erre most lehetőséged van, így vagy úgy végre rendbe teheted pénz- vagy üzleti ügyeidet. A „nagytakarítást” egyéni horoszkópodban a Szűz által jelzett életterületeken is érdemes elvégezned. Készíts egy leltárt az elmúlt év sikereiről és kudarcairól és utolsó nekifutással hajítsd ki életedből azt, amire nincs már szükséged.

Aszcendens

Az időszak anyagi dolgaidat hozza mozgásba. Azon túl, hogy rendezi restanciáidat, próbáld meg az érdekeidet is jobban képviselni, főleg a munkahelyeden lesz rá szükséged, lehetőséged. A hó utolsó harmada már inkább kapcsolatépítésre alkalmas, de egy-két kisebb utazás is adódhat.

SZŰZ

szuz

Hosszabb-rövidebb ideig a Nap, a Mars, a Vénusz és a Merkúr is a jegyedben tartózkodik, tehát meglehetősen aktív és mozgalmas időszakra számíthatsz. Hogy ezt pozitívan vagy feszülten éled meg, csak azon múlik, hogy elég bátor vagy-e ahhoz, hogy kilépj a komfortzónádból és kipróbáld magad olyan helyzetekben, amikhez eddig nem volt bátorságod –  megéri, most teszed le az alapokat az elkövetkezendő évre, évekre. Jó, ha megtanulod, hogy kell „nagyban” gondolkodni, kiállni a céljaidért, kapcsolatokat teremteni, úgy együtt dolgozni másokkal, hogy közben a saját érdekeid sem sérülnek. S főleg mindig azt tenni, amit a szíved diktál. Akkor biztos nem fog csalódás érni. 

Aszcendens

Nap, Mars, Merkúr, Vénusz – mind a vendéged lesz hosszabb-rövidebb ideig. S megadhatják azt az erőt, szenvedélyt, amivel képes leszel előre mozdítani a dolgaid. A hó első felében főleg kapcsolataidban veheted hasznukat, a másodikban a (családi) kassza gyarapításában lesznek a segítségedre.

MÉRLEG

merleg

A hó első felében nagyon dominánsak a szűz energiák. Ideje rendet tenni az életedben, tisztázni magadban az érzéseidet, mérlegre tenni az előző évet - hová jutottál, elégedett, boldog vagy-e, ott tartasz-e, ahol szeretnél, azokkal élsz, dolgozol-e, akik méltók a társaságodra, figyelmedre, szeretetedre. S érdemes megtervezni a következő ciklust is - írd le vágyaidat, álmaidat, hogy az év folyamán elővehesd, s emlékeztetni tudd magad rá! A 14-én a Mérlegbe lépő Vénusz és Merkúr, majd 23-ától a Nap is segít, hogy képességeid teljes birtokában legyél és valóra váltsd az álmaid. 28-a lesz a legaktívabb és legelőremutatóbb minden szempontból, na és persze a születésnapod, amit ne felejts méltón megünnepelni! Sok boldogságot!

Aszcendens

Gondold végig, milyen fizikai- és lelki terheket hurcolsz magaddal. Ideje letenni őket, legyen szó félelmekről, konkrét kapcsolatokról vagy épp rossz szokásokról! Akkor 14-étől már lesz energiád az egyéni ambícióidra és nekikezdhetsz az álmaid, terveid megvalósításához is!

SKORPIÓ

skorpio

A hó nagy részében a szűz energiák dominálnak. Csatlakozz rá! Tudatosítsd, hogy most elsősorban a szorgalmas, alkalmazkodó,  másokat segítő hozzáállással tudsz eredményt elérni. Tölts sok időt barátaiddal, keresd a közösségi élményeket, adj - magadból, a tudásodból, a szeretetedből azoknak, akiknek szükségük van rá. Az időszak remek alkalom arra is, hogy rendet tegyél az életedben, a szó szoros értelmében is - a „nagytakarítás" fizikailag és érzelmileg elkerülhetetlen lesz ahhoz, hogy tovább tudj lépni. Mostanra érik be az elmúlt hónapok munkája is. Elérhetővé válnak vágyaid, álmaid - egy új munka, tanulmányi lehetőség, új ismeretségek, barátok. 8-a környéke a csúcsidőszakod!

Aszcendens

A jég hátán is képes vagy megélni, ezt nem árt, ha tudatosítod magadban! Azért néhány dolog könnyebbé tenné az életed – például, ha megpróbálnál egy kicsit együttműködőbb lenni! A hó első fele remek kapcsolatokat hozhat, de anyagi döntésekkel várj még egy-két hónapig.

NYILAS

nyilas

Ha van olyan terved, ami várat magára, próbáld ebben a hónapban elindítani, a  szűz praktikus energiái segítenek megvalósítani az álmaid. A Nap mellett a Merkúr, a Vénusz és a Mars is ebben a jegyben jár - vagyis az eredmények és a befektetett energia egyenes arányban állnak egymással. Minél több munkát, kommunikációs- és együttműködési készséget, erőt és energiát teszel bele a projektjeidbe, annál nagyobb eredményt tudsz majd felmutatni. A Szaturnusz előre indulásával anyagi helyzeted is rendeződhet, ami nem feltétlenül jelenti azt, hogy öledbe hull a pénz, sokkal inkább, hogy képes vagy felnőni bármilyen feladathoz - vagyis akármilyen helyzet elé is állít a sors, meg tudod oldani. Ha van munkaajánlatod, fogadd el!

Aszcendens

A befektetett energia mindig megtérül. Használd ki az adódó munka-, karrier lehetőségeket, cserébe stabilizálódhat az anyagi helyzeted. Igaz, semmit nem adnak ingyen, minden fillérért meg kell dolgoznod. Az utolsó héten a kapcsolataidat építgesd és a barátaidra is szánj időt!

BAK

bak

A hó nagy részében még erős a szűz érdekeltség, ami jól harmonizál az alaptermészetedhez. Nem félsz a munkától és a teendőktől, apait-anyait beleadsz, ha valamit el akarsz érni. Kitartás, szorgalom...és tanulás! Ezekre most is szükség lesz. Különösen, hogy a hó második felében a Szaturnusz megindul előre. Új kihívások várnak! Ha az elmúlt hónapokban dédelgettél valamilyen tervet, érdemes elővenni és konkrét lépéseket tenni a megvalósításért! Most semmilyen kishitűségnek nincs helye! Bízz magadban, s higgy az álmaidban! Menni fog! 18-a környékén van a legtöbb esély arra, hogy új irányt vegyél. Ha biztosra akarsz menni, keress olyan partnereket, akikben megbízol.

Aszcendens

Próbáld megtalálni az egyensúlyt a munka és a szórakozás között! Lazíts egy kicsit, szánj több időt barátaidra, saját örömforrásaidra! Egy továbbképzés, tanfolyam most nem csak munkádban nyithat ki új kapukat, de kapcsolatokat is hozhat. A hó második fele már intenzívebb lesz, új feladatok várnak!

VÍZÖNTŐ

vizonto

Minden bizonnyal eseménydúsak voltak az elmúlt hónapok. Ideje egy kicsit megállapodni, rendet tenni a fejedben, környezetedben, kapcsolataidban! Gondold végig józanul, mik a legfontosabb lépések, kikkel kell szövetkezned, hogy kell kommunikálnod, hogy a leghatékonyabb legyél és persze nyugodtan kukázd ki az életedből azokat az embereket, helyzeteket, amikre nincs már szükséged. Ha van rá affinitásod, kezdj el tanulni valamit, iratkozz be egy tanfolyamra, vagy taníts! A hó első felében a kitartás, szorgalom, megbízhatóság a kulcsszó, később egyre nagyobb szerepet kap az együttműködés, tolerancia és kreativitás is. Anyagi dolgaidban legyél résen, minden nagyobb kiadást alaposan járj körbe!

Aszcendens

A visszafelé járó Uránusz elvesz lendületedből, de nem véletlenül! Ahhoz, hogy tovább tudj lépni, rendezned kell pár dolgot magadban és környezetedben. Főleg családodban adódhatnak olyan helyzetek, amiket muszáj lesz tisztázni. Szeretet és kommunikáció – ha ez megvan, bármi lehetséges!

HALAK

halak

A Nap mellett a Mars, a Merkúr, s a Vénusz is eltölt némi időt a Szűzben. Fontos, tanulságos hónapra számíthatsz! Minden reakciónak, amire felfigyelsz a környezetedben, fontos üzenete van. Jelzi, hogy mit kell még megoldanod, min kell csiszolnod, mi az, amit nem látsz elég tisztán, hol kell megszüntetned a káoszt és hol kell az életedben rendet tenned. Elsősorban a beszélgetések segíthetnek tiszta helyzetet teremteni, de ezek kimenetelétől függően néhány döntést is meg kell hoznod, méghozzá józanul, tiszta fejjel, ami egyáltalán nem lesz könnyű! Az időszakban minden közös projekt is nagyobb teret kap, különösen az első tíz nap alkalmas üzleti- és magánéleti együttműködésekre, vállalásokra, új kapcsolatok kötésére, a régiek megújítására.

Aszcendens

Kettőtök közül párod a gyakorlatiasabb, nem ártana hallgatni rá néha. Most főleg abból lehet a vita, ha túlvállalod magad – akár anyagilag, akár munkában! Az időszak szembesíthet az elmúlt időszak döntéseivel is, de a beszélgetések, találkozások kapcsolataid tisztázására, lezárására is lehetőséget adnak.