Előrejelzés 2019. augusztusára

Augusztus 23-ig a Nap az Oroszlán jegyében jár, aztán átlép a Szűzbe.

Az Oroszlán időszakban tele vagyunk életerővel, energiával, önbizalommal, erős bennünk az önérvényesülési vágy, s szeretjük az irányítást a saját kezünkben tartani. Inkább az élet napos oldala, a fény(űzés), gondtalanság vonz. Szerelem, gyerek, játék, kreativitás, vállalkozás – most ezek a kulcsszavak. Amelyik életterületünk fölött egyéni horoszkópunkban a Nap jár, ott tudjuk kibontakoztatni leginkább képességeinket, ott tudunk ragyogni, példát mutatni másoknak.

A Nap Szűzbe lépésével jönnek a dolgos hétköznapok, s saját céljaink mellett (olykor helyett) mások támogatása is előtérbe kerül.

Amennyiben ismered pontos születési idődet, érdemes az aszcendensedre vonatkozó részt (is) elolvasnod.  

 

Augusztus 8-án a Jupiter megáll, majd megindul előre

Április óta haladt retrográd mozgásban az igazságot, fejlődést, értékteremtést szimbolizáló sorsbolygó. Négy hónapunk volt rá, hogy megkeressük azokat a belső erőforrásainkat, melyek gazdagabbá, jobbá és bölcsebbé tehettek. A Nyilas jeggyel kezdődő házunkban volt lehetőség „ismétlésre”, újrakezdésre, régi ügyek, döntések átgondolására, tisztázására. Attól függően, hogy sikerült a belső munka, most beindulhatnak dolgaink, különösen az első napok hozhatnak intenzív élményeket, eseményeket.

Augusztus 8-án az Uránusz megáll, majd megindul visszafelé

A bolygó március 6-án lépett át végérvényesen a Kosból a Bika jegyébe, hogy alaposan átalakítsa életünk bika területét. Általánosságban a biztonsághoz, anyagiakhoz való viszonyunkat igyekszik átírni, újragondolni. Most néhány hónapra – január közepéig – visszatekinthetünk az elmúlt időszakra, megnézhetjük, az új helyzet milyen energiákat mozgatott meg bennünk, tudatosíthatjuk, mi magunk mit tehetünk azért, hogy az életünk új irányt vehessen és abban jól tudjuk érezni magunkat. Különösen a Vízöntőknek és a Bikáknak (Nap, Hold és aszcendens) lesz tanulságos az időszak, de a másik két levegős jegy, az Ikrek és a Mérleg (Nap, Hold és aszcendens) is felkészülhet egy kis önismereti kurzusra. 

Augusztus 11-én a Merkúr az Oroszlánba lép

Ahhoz, hogy hitelesen meg tudjuk valósítani céljainkat, kommunikációnkban is meg kell jelennie az erőnek, energiának, önbizalomnak. A Merkúr legtöbbször a Nap jegyében jár, ha nem, előfordul, hogy úgy érezzük, félreértenek minket. Mivel most a Nap is az Oroszlánban tartózkodik, könnyen megértetjük magunkat, s pontosan azt tesszük, amit mondunk, mutatunk. Vagyis kommunikációnk - csakúgy, mint mi magunk – meggyőző, szenvedélyes és élettel teli.

Augusztus 18-án a Mars a Mars a Szűz jegyébe lép.

Energiánk nagy részét most érdemes arra használni, hogy rendet tegyünk az életünkben – különösen egyéni horoszkópunk Szűz által jelzett területén. Próbáljuk meg józanul, kritikusan végiggondolni teendőinket, s praktikusan megtervezni, mit kell tennünk azért, hogy előrébb lépjünk. A Mars az életerő, vitalitás, akarat bolygója, a Szűz általánosságban, mundán értelemben az egészség-betegség-gyógyítás-szolgálat-munka témaköre. A most következő időszakban gyakrabban merülhetnek fel egészségügyi, életmóddal kapcsolatos kérdések, de több lehetőséget kapunk gyógyításra, gyógyulásra is. Nagyobb a kapacitásunk munka terén, de arra is szükségünk lehet, hogy jobban képviseljük az érdekeinket a munkahelyünkön. A földjegyűek különösen jól tudják használni ezt az energiát (Nap, Hold vagy aszcendens a Bikában, Szűzben és a Bakban). 

A Nap augusztus 23-án belép a Szűzbe.

A szenvedélyes, energikus, önmegvalósító, játékos, az élet minden pillanatát élvezni akaró Oroszlán időszak után ideje munkához látni. A Szűz hava a dolgos hétköznapoké. Rendet kell tenni az életünkben. Tisztázni céljainkat, megszabadulni fölösleges dolgainktól, félelmeinktől és minden erőnkkel a teendőinkre koncentrálni. Most kevésbé tudnak „elvinni” az érzelmeink, praktikusabbak, gyakorlatiasabbak, józanabbak és főleg szorgalmasabbak vagyunk, vagy legalábbis erre kell törekednünk. Az életünk többnyire a hétköznapok szintjén zajlik, érdemes megtanulni jól érezni magunkat bennük. A földjegyűek (Nap, Hold vagy aszcendens a Bikában, Szűzben vagy a Bakban) különösen jól használhatják az időszak energiáját.

Augusztus 29-én a Merkúr belép a Szűz jegyébe.

Saját jegyében a Merkúr nagyon jól érzi magát. Már nyoma sincs az Oroszlán nagyvonalúságának, szigorúan a valóság talaján állunk, gondolkodásunk józan, praktikus és gyakorlatias. Takarékosabbak és kritikusabbak vagyunk, igyekszünk minden helyzetből a legtöbbet kihozni, ugyanakkor hajlamosak vagyunk elveszni a részletekben, így van, hogy nem látjuk a fától az erdőt. Ebben az időszakban könnyebben tanulunk, jobban át tudjuk adni tudásunkat, de alkalmas napok jönnek bármilyen szellemi munkára, írásra, szerződéskötésre, kereskedésre, pénzügyek intézésére is.

KOS

kos

Az oroszlán energia csaknem egész hónapban kitart. Lehetőséged lesz megmutatni magad, megcsillogtatni képességeidet, működésbe hozni kreativitásod, vállalkozni komoly, nagyformátumú projektre. Ami persze jár némi kockázattal, de ha bízik magában, bármit sikerre tudsz vinni. A hó első felébe még belefér egy kis nyaralás, de a gyermeked, a hobbid, az alkotás is fel tud tölteni. Utolérhet a szerelem is. Minél jobban rátalálsz magadra, annál nagyobb az esélye egy egyenrangú kapcsolatnak, ahol mindkét fél tud adni és elfogadni is. 24-e a csúcspont, ekkor van a legtöbb esély a találkozásra, s jelen kapcsolatod megszilárdítására is. A hó végére a munka területe is elkezd erősödni, ha váltani akarsz, érdemes komolyan figyelni a lehetőségeket.

Aszcendens

Ez a teremtés időszaka, itt a lehetőség, hogy felépíts egy olyan világot magadnak, amiben jól érzed magad! Szenvedély, kreativitás, vállalkozó kedv és önbizalom – ezek az energiák állnak a rendelkezésedre, ha valamit útjára akarsz indítani! 18-ától a munkádban jöhetnek új feladatok, 21-e a jolly joker nap.

BIKA

bika

A hó első kétharmadában még a családod adhatja a legtöbb inspirációt az érzelmi biztonság, a lelki béke megteremtésére. Keresd az élet örömforrásait, menj nyaralni szeretteiddel, ismerkedj, barátkozz, töltődj! 8-a környékén találhatsz rá leginkább azokra a pillanatokra, amik boldoggá tehetnek, ami éppúgy lehet a lazulás, pihenés, mint az alkotás, önkifejezés öröme. Bízz magadban, hidd el, hogy a saját életed kovácsa vagy és bármit képes vagy megteremteni. A hónap közepén a jegyedben járó Uránusz visszafordul, innentől a változások inkább belül zajlanak, „kint” inkább a meglévő eredményeket kellene stabilizálnod. A hó utolsó harmadának szűz energiái új dimenziókat nyitnak ki a szerelem terén is. 

Aszcendens

Ha vannak olyan családi minták, amik megnehezítik a mindennapjaidat, tudatosítsd őket. Gondold végig, mi az, amit tovább kell vinned, s min kell végleg túllépned, hogy képes légy a saját utadat járni. Légy határozott és céltudatos, ha tudod, mit akarsz, környezetedet is könnyebben tudod meggyőzni.

IKREK

ikrek

Még mindig itt az alkalom, hogy utazz, nyaralj, élményeket gyűjts, amiket majd magaddal vihetsz a nehezebb időszakokra. A hó első fele a könnyedebb, mégis adódhatnak olyan helyzetek, amikor harcolnod kell. Kemény (szó)csatákat vívni, ahol meg kell védened a saját érdekeid. Az erős oroszlán energiák szerencsére sikerre hangolnak – akár a magánéletedről van szó, akár üzletről. Egyszerűen nincs más alternatíva a fejedben, csak a győzelem. Anyagi dolgokban a hó első fele az erősebb, de ekkor sem árt az óvatosság, tudnod kell, meddig mehetsz el a költekezésben. Egy csöpp luxusra, szenvedélyre, nagyvonalúságra azért szükséged van, engedd meg magadnak! 18-ától jönnek a dolgos hétköznapok, muszáj lesz ráhangolni magad.

Aszcendens

A befektetett munka előbb-utóbb megtérül. Most ennek van itt az ideje, a hó eleje főleg anyagilag lehet sikeres. Üzlet- és szerződéskötésre, új project elindítására, álláskezdésre 1-2-a a legalkalmasabb. A hó második felében érdemes megoldani az esetleges családi konfliktusokat, problémákat is.

RÁK

rak

A hó első felében az Oroszlánban időző Nap, Vénusz és Mars határozottabb hozzáállással kecsegtet, segítenek keresztülvinni azokat az elképzeléseid, amelyekhez eddig nem volt hited, bátorságod. Próbáld meg jobban képviselni az érdekeidet függő ügyekben, s vedd kezedbe az irányítást pénzügyeid felett is, az „ej, ráérünk arra még” helyett tégy konkrét lépéseket! Higgy abban, hogy elő tudod teremteni azokat a forrásokat, amelyekkel elvezényled családod életét! A 18-án induló szűz energiák már a szorgos hétköznapokat készítik elő. A sikerért tehát meg kell dolgoznod, ám kitartással, sok munkával, jó szervezéssel, okos döntésekkel, jó kapcsolatépítéssel most sok mindent elérhetsz.

Aszcendens

Kell, hogy tudd, hogy „mit érsz”, mit tudsz, milyen képességekre támaszkodhatsz. Akkor „eladni” is könnyebb lesz magad vagy váltani, ha nem vagy elégedett a helyzeteddel. Erre és anyagi dolgaid rendbe tételére is jó az időszak – különösen a hó elején tudod az elkövetkezendő hónapokat jól megalapozni.

OROSZLÁN

oroszlan

A jegyedben járó Nap 23-ig támogatja önmegvalósítási törekvéseidet, de 18-ig a Mars, 21-ig a Vénusz, 12-étől a Merkúr is sokat segíthet abban, hogy világossá és érthetővé váljanak a következő időszak feladatai, lehetőségei. S főleg, hogy a tervek ne csak tervek maradjanak, hanem meg is valósulhassanak. Írd össze a céljaid, nézd meg, kire és mire van szükséged, hogy elérd őket, és minden nap tégy értük valamit! A legintenzívebb időszak 8-a és 18-a között lesz – ekkorra időzítsd az új projekteket! Komoly elköteleződést, jövődet meghatározó eseményekre is számíthatsz, magánéletedben, munkádban, vállalkozásodban egyaránt. A hó második felében inkább anyagi dolgaid tisztázása, rendbe tétele válik lehetővé.

Aszcendens

Szenvedélyes, aktív időszak jön, most személyes varázsoddal bármit elérhetsz, s képes leszel latba vetni minden képességed és tudásod. Főleg a hó eleje energiái erősek, ekkorra időzíts minden fontos döntést, tennivalót. A hó második felében anyagi ügyeid is előtérbe kerülnek, próbáld korrekten megoldani őket!

SZŰZ

szuz

Személyes éved a végéhez közeledik. A hónap első fele még jól hasznosítható pihenésre, nyaralásra, de arra is, hogy mérleget vonj az elmúlt időszakról. Gondold át, teljesültek-e személyes vágyaid. Ura vagy-e a saját életednek? Megtaláltad-e az utat magadhoz? Az oroszlán energiák mind azt szorgalmazzák, hogy tanulj meg a szíved szerint élni, a saját céljaidhoz közelebb kerülni. 18-án elsőként lép a Mars lép a jegyedbe, őt követi a Vénusz, a Nap, majd 29-én a Merkúr. Ideje a sorsod a kezedbe venni, s az életed főszereplőjévé válni. Új feladatok várnak, komoly kihívásokkal, új kapcsolatokkal, melyek lehetőséget adnak rá, hogy végre bebizonyítsd, mire vagy képes. Sok sikert hozzá, boldog születésnapot! 

Aszcendens

Nem ártana végiggondolni az elmúlt időszakot. Hogy állsz a terveiddel, milyenek a kapcsolataid, mennyire vagy főszereplő-e a saját életedben. A változások most főleg belül zajlanak, de hó közepétől környezeteddel is meg kell harcolnod, ha egy-egy elképzelésedet keresztül akarod vinni.

MÉRLEG

merleg

Az intenzív oroszlán energiák nem csak abban segítenek, hogy úgy szervezd az életed, hogy igazán "királyul" érezhesd magad, hanem abban is, hogy magabiztosságoddal, bátorságoddal elérd céljaid. Bármilyen fontos projektre jó az időszak, de iktass még be nyaralást is, ha teheted. Élvezd az életet! Most nyugodtan megengedhetsz magadnak egy kis közérzetjavító luxust, extra kényeztetést, természetesen csak annyit, amennyi később nem borítja fel a költségvetésedet. Jól alakulhatnak a kapcsolataid is, nyitottsággal és barátságos hozzáállással sok új ismerősre tehetsz szert, olyanokra is, akik segítenek majd a későbbiekben. 21-étől már kissé összébb kell húznod a nadrágszíjat, de jönnek a dolgos hétköznapok is.

Aszcendens

Ahhoz, hogy el tudd helyezni magad a világban, visszajelzésekre van szükség. Sok helyről megkaphatod őket, de most főleg azokra figyelj, akik szeretnek. A barátaid biztos a javadat akarják, hallgass rájuk! Példájukkal, reakcióikkal megtaníthatnak rá, hogy légy önmagad, hogy képviseld a saját érdekeidet.

SKORPIÓ

skorpio

Néha nem árt a "ki vagyok én?" kérdést feltenni magunknak. Most például kifejezetten aktuális lehet. Gondold végig az életed - a kapcsolataidat, hogy mit értél el, s mi az, amiben hiányérzeted van! Az oroszlán energia az önmegvalósításról, a boldogságkeresésről szól, az önfeledt, játékos, gyermeki, kreatív részednek megtalálásáról. Keresd a mindennapokban, a szeretteid ölelésében, a munkádban, a hobbidban. Legyen az életed része, hogy képes vagy örömet adni és kapni! A hónap eleje Újholddal indul, tehát ha bármilyen reformot akarsz az életedben, ekkor érdemes elindítanod - vállalkozás, új munka, fontos utazás szintén ekkor lehetnek aktuálisak. 18-án uralkodó bolygód, a Mars a Szűz jegyedbe lép, jönnek a dolgos hétköznapok!

Aszcendens

Gondold át, mire akarsz fókuszálni a közeljövőben. Egy jó célért most nagyon tudsz küzdeni, érdemes elővenni azokat a projekteket, amikhez eddig nem volt erőd, bátorságod. Az időszak a karrieredben is hozhat változást, a hó második felétől segítőkre és támogatókra is számíthatsz, ha szükséged lenne rá.

NYILAS

nyilas

Ha másképp nem, fejben biztos mindig úton vagy. Ha lehetőséged lesz rá, azért most utazz el fizikailag is, élvezd ki a nyár utolsó pillanatait! Családod és barátaid is igényt tartanak a társaságodra, ha megkeresnek problémáikkal, ad át nekik az optimizmusod és hited, sokat segíthet nekik pozitív hozzáállásoddal! A hó második felében uralkodó bolygód, a Jupiter megindul előre és hosszú hónapok után újra "beindul az élet", új feladatok várnak. Az időszak elsősorban szakmai sikereket hozhat. De nem adják ingyen őket - alaposság, pontosság, kitartás, megbízhatóság, a részletekben való elmélyülés – ezekre feltétlenül szükség lesz a tartós eredményhez. Az időszak mindenféle önismereti- vagy egyéb tanulásra, tanfolyamra is alkalmas! 

Aszcendens

Utazni, tanulni, megismerni és megváltani a világot – semmi sincs, ami boldogabbá tenne. Most bőven lesz rá lehetőséged, ne sajnálj sem időt, sem fáradtságot magadtól! A hó második fele karrier lehetőségeket hozhat, de készülj, becsvágyaddal azonos arányban a csatáidat is meg kell vívnod. Menni fog!

BAK

bak

A hó közepén a Jupiter végre megindul előre! Itt az ideje, hogy merj nagyot álmodni, s megtanulj hinni magadban! Az oroszlán energiák segítenek navigálni az életed, s az elért eredmények függvényében az önbizalmadat is megerősítheted. 18-án először a Mars lép a Szűz jegyébe, őt követi a Vénusz, a Nap, és az utolsó napokban a Merkúr. Precíz, szorgalmas, felelősségteljes munkára van szükség, ráadásul ahhoz, hogy a saját magad által felállított követelményeknek mindig meg tudj felelni, folyamatosan tanulnod kell, tisztában lenni a világ, s saját maga dolgaival, lehetőségeivel. Az időszak különösen sok lehetőséget ad saját fejlesztésedre, arra, hogy beiratkozz egy olyan iskolába, tanfolyamra, ami közelebb vihet a céljaidhoz, álmaidhoz.

Aszcendens

Nagyon feszített tempóban élsz, ezért muszáj időnként beiktatnod egy kis pihenő, lazító időszakot – amikor megfeledkezel a munkádról és kötelességedről és csakis magaddal törődsz. Rendezd gondolataidat, értékeld át az életed és élvezd, amit a sorsod felkínál. 20-a után már elkezdhetsz gondolkozni a terveidről, feladataidról.

VÍZÖNTŐ

vizonto

Egyik uralkodó bolygód, a Szaturnusz hónapok óta visszafelé jár, a másik, az Uránusz eddig tartotta magát. Most azonban ő is rükvercbe fordul. A változásoknak belül kell elindulnia, ideje megtalálni magadban azt az erőt és motivációt, ami támogatást adhat további céljaidhoz. Ehhez teremtő csend és nyugalom épp úgy kellhet, mint visszajelzés a környezetedtől, mit csinálsz jól, mit kéne másképp. Most különösen párodtól számíthatsz jól hasznosítható információkra, reakciókra. Töltsetek minél több időt együtt, beszélgessetek sokat, utazzatok, tanuljatok, szerezzetek sok közös élményt! Az utolsó hét már visszafogottabb lesz, szoktasd magad a gondolathoz, hogy új teendők várnak.

Aszcendens

Ha harmonikus a kapcsolatod szeretteiddel, csak élvezd az együtt töltött perceket, ha nem, most érdemes megbeszélni a problémákat. Jó rálátásotok lehet a megoldásra, továbblépésre. A hó első fele bármilyen együttműködésre, szerződésre is alkalmas, 18-a után viszont anyagi dolgaidat kellene rendbe tenned.

HALAK

halak

Az Oroszlánban járó Nap a Marssal, Vénusszal és Merkúrral szövetkezik, és mindent megtesz azért, hogy megtanítson bízni magadban. Ha eddig bármilyen kétséged is volt a tudásod és tehetséged illetően, most képes leszel felülírni azt. Küzdj, higgy, kockáztass, győzz meg mindenkit, aki számít, szóban, tettekben! A legerőteljesebb időszakod 11-e és 16-a között lesz. Ekkorra érdemes időzítened a fontosabb megmozdulásokat, új projektet, munkahelyváltást, fontos tárgyalást. Egy kis munkahelyi konfliktusra is van kilátás, ha eddig nem tanultad meg, hogy kell kiállni magadért, akkor a sors helyzetbe hozhat. A hó közepén a Jupiter megindul előre, újabb lehetőségek várhatók a közeljövőben.

Aszcendens

Érdemes jobban koncentrálni a munkádra, az elkövetkezendő időszak izgalmas lehetőségeket hozhat. Igaz, vitás helyzetek is adódhatnak, érdemes mielőbb tisztázni őket, még akkor is, ha nehezedre esik konfrontálódni másokkal. Határozottságra otthon is szükség lesz, valószínűleg pároddal is meg kell pár csatát vívnod.