Előrejelzés 2019 júliusára

Július 23-ig a Nap a Rákjegyében jár, aztán átlép az Oroszlánba.

A Rák időszakban érzelmeinké a főszerep. A szokottnál érzékenyebbek, sebezhetőbbek és befolyásolhatóbbak vagyunk, gyakran változik a hangulatunk, könnyebben válunk szeszélyessé, érzelmileg kiszolgáltatottá. Most különösen fontos, hogy tartozzunk valakihez, érdemes megragadni minden alkalmat, hogy családunkkal, szeretteinkkel legyünk. Ez a nagy családi találkozók, közös főzések, beszélgetések, nyaralások legjobb időszaka, de alkalmas a hónap otthonunk csinosítására, gyökereink, múltunk felidézésére, megértésére is. 

A Nap Oroszlánba lépésével eljött az idő, hogy mi váljunk életünk főszereplőjévé.

Amennyiben ismered pontos születési idődet, érdemes az aszcendensedre vonatkozó részt (is) elolvasnod.   

 

Július 1-én a Mars az Oroszlánba lép

A Rákban járó Mars érzelmi energiáink kibontakozását segítette, főleg másokért, elsősorban családunkért, szeretteinkért harcoltunk. Az Oroszlánba lépő bolygó most saját céljainkért segít küzdeni, s a tüzes jegyben remekül érzi magát! Szenvedélyesebbek, nyitottabbak, játékosabbak vagyunk, a szerelem és szexualitás is előtérbe kerül, vagyis örülünk az életnek, sokkal szebbnek és boldogabbnak látjuk a világot, mint máskor. A tüzes jegyűek (Nap, Hold, aszcendens vagy Mars a Kosban, Oroszlánban vagy a Nyilasban) különösen jól tudják használni ezt az energiát.

Július 3-án a Vénusz a Rákba lép

A szeretet és szerelem bolygója jól érzi magát a vizes, érzelmeket szimbolizáló jegyben. A Rák meleg, gondoskodó, odaadó, gyengéd, a Vénusz érzéki, erotikus, érzelmekkel teli, a kettő találkozása egyik legszebb időszaka lehet életünknek. Vágyunk és fogékonyak vagyunk a romantikára, harmóniára, az eggyé olvadásra, testi-lelki szerelemre. A Rák, a Skorpió és a Halak jegyűek különösen sok boldog pillanatra számíthatnak – ha megengedik maguknak.

Július 8-án a Merkúr megáll, majd megindul visszafelé

Augusztus elejéig jár visszafelé a Merkúr először az Oroszlán, majd a Rák jegyében. Mint minden retrográd időszak, ez is egy kicsit több befelé figyelést igényel tőlünk. Ilyenkor van alkalmunk újragondolni dolgainkat, találkozni életünk régi szereplőivel, hogy megpróbáljuk rendezni közös ügyeinket. Hozhat az időszak akadozást, félreértéseket a kommunikációban, közlekedésben. Vizsgát, fontos tárgyalást, tartós fogyasztási cikk vásárlását ha lehet, ne időzítsünk erre a néhány hétre.

Július 19-én a visszafelé haladó Merkúr a Rák jegyébe lép

Újra lehetőségünk van tisztázni, megbeszélni az érzelmi – nagy valószínűséggel családi – kérdéseket, problémáinkat. Bár sérülékenyebbek és kiszámíthatatlanabbak vagyunk, az univerzum energiáit akkor tudjuk a legjobban hasznosítani, ha barátságosan és megértően közeledünk másokhoz. Érdemes vigyázni a szavainkra, nehogy vita közben megsértsünk valakit!

A Nap július 23-án belép az Oroszlánba

Az elmúlt hónapban leginkább családunk, otthonunk, a szeretteinkről való gondoskodás töltötte ki mindennapjainkat. A Nap Oroszlánba lépésével tovább kell lépnünk, itt az idő, hogy mi váljunk életünk főszereplőjévé. Tele vagyunk életerővel, energiával, önbizalommal, erős bennünk az önérvényesülési vágy, s szeretjük az irányítást a saját kezünkben tartani. Inkább az élet napos oldala, a fény(űzés), gondtalanság vonz. Szerelem, gyerek, játék, kreativitás, vállalkozás – ezek lesznek a kulcsszavak az elkövetkezendő hónapban. Amelyik életterületünk fölött egyéni horoszkópunkban a Nap jár, ott tudjuk kibontakoztatni leginkább képességeinket, ott tudunk ragyogni, példát mutatni másoknak. A tüzes jegyűek (Nap, Hold vagy aszcendens a Kosban, Oroszlánban vagy a Nyilasban) különösen jól tudják használni az időszak energiáit.

Július 28-án a Vénusz az Oroszlánba lép.

A szeretet és szerelem bolygója a tüzes jegyben megtelik energiával. Habzsoljuk az életet, vidáman és önfeledten telnek a napjaink. Nem csak vágyunk a szerelemre, hanem mindent meg is teszünk azért, hogy életünk része legyen, szenvedélyesen keressük, kezdeményezők, hódítók és ellenállhatatlanok vagyunk. Művészi képességeinket, kreativitásunkat is jól tudjuk most kibontakoztatni, ez egy nagyon jó időszak tehetségünk kamatoztatására.

KOS

kos

Komoly, lehetőségekkel teli időszak várható. A tüzes energiák szenvedéllyel, hittel és cselekvőerővel töltik meg a mindennapjaidat, melynek legfőbb élvezője a családod, gyermeked, szerelmed. Azért saját magadról se feledkezz meg, gondolkozz el azon, mitől éreznéd az életed teljesnek, mi tenne boldoggá, s milyen út vezethet hozzá. Bármilyen önmegvalósító, kreatív projektet érdemes most útnak indítani, jó esély van rá, hogy sikerre tudod vinni. Dolgaid intézésében és kommunikációdban a magabiztosság, optimizmus, nagyvonalúság vezessen, kapcsolataidban az együttérzés, a romantika, gyengédség legyen irányadó. Üzleti ügyekre, fontos utazásra, szerelmi együttlétekre 24-e környéke a legideálisabb.

Aszcendens

Szerelem, család, pihenés, szórakozás – ennyi a „recept” erre a hónapra. Na meg a feladat, hogy megteremtsd az anyagiakat hozzá. Lesz benne kihívás, különösen a 8-a és 12-e közötti napok állíthatnak váratlan helyzetek elé. Ami egy extra kiadásokkal járó nyaralás éppúgy lehet, mint egy új szerelem.

BIKA

bika

Az életed leginkább családi szinten zajlik, szeretteid adhatják a legtöbb örömforrást, de a megoldásra váró teendőket is. Beszélgessetek sokat, a kényes témákat se elkerülve –, hogy a helyükre kerülhessenek a régi emlékek, sérelmek, s igazi szövetség tudjon kialakulni a családtagok között! Főleg 8-a környéke hozhat olyan helyzeteket, amiket meg kell oldani – az Oroszlánban járó Mars és Merkúr határozott véleménynyilvánítást szorgalmaz, ami éppúgy segít a konfliktusokat felvállalni, mint az egyéni célokat érvényre juttatni. A cél természetesen az, hogy olyan megoldás szülessen, ami mindenki számára élhető, elfogadható. A családi nyaralást is érdemes mostanra időzíteni, a hónap közepe a legideálisabb időpont.

Aszcendens

Az élet tálcán kínálja, hogy átrendezd az életed. Ezt akkor is érdemes megtenni, ha több konfliktussal jár, mint amennyire az komfortos lenne. Most főleg családoddal adódhatnak megbeszélendő helyzetek. A szeretet és összetartozás érzése a legfontosabb, ha ez megvan, a megoldást is meg fogjátok találni.

IKREK

ikrek

Vízpart és napsütés – ez a recept most minden problémára. Ha teheted, időzítsd mostanra a nyaralást, utazást! Ha valamiért nem engedheted meg magadnak, legalább lassíts a tempón, keresd olyanok társaságát, akikkel fel tudsz töltődni, szeretsz együtt lenni. A második héten visszafordul a Merkúr, lehetőséget ad régi ügyek átgondolására, kapcsolataid rendezésére. Néha nem árt tudatosítani, hogy mit jelentenek a szeretteid, mit nyújt a családod. Figyelj rájuk, ha gondjaik vannak, szánj időt arra, hogy tisztázzátok őket! Az együttérzést, de a magabiztosságot is remekül tudod most hasznosítani minden élethelyzetben, de hozzájárulhat tanulási, utazási, kommunikációs sikereidhez is. Az időszak pénzügyi tranzakciókra is remek.

Aszcendens

Nem ártana komolyabban átgondolni anyagi helyzeted. Különösen, hogy a nyár miatt szívesen nyújtózkodnál tovább, mint amíg lehetne. Ha a lehetőségeid nem engedik meg a nagyobb luxust, kisebb, közérzetjavító kiadásokkal vészeld át az időszakot. 11-e körül jöhet egy kis pénzutánpótlás, igaz, meg kell dolgoznod érte.

RÁK

rak

Izgalmas lehetőségekkel indul a hónap. A 2-ai Újhold segít kiteljesedni, felfedezni saját értékeid, megérteni aktuális feladataidat. Ehhez azért fontos, hogy tudj hinni magadban. Ha most megrázod a fejed, írd össze, amit eddig letettél az asztalra! Az összes szakmai- és magánéleti sikered – hogy hányszor támogattad a családod, barátaidat, milyen sokan könnyebbültek meg a válladon zokogva, hányszor segítettél a gondoskodásoddal és együttérzéseddel ismerősökön-ismeretleken. Megérdemled, hogy most magaddal foglalkozz, a saját örömeidre koncentrálj. Az aktív pihenés, nyaralás, szeretteiddel töltött idő, a nagy beszélgetések töltenek fel leginkább, de most szakmailag-anyagilag is előbbre tudsz lépni, ha igazán akarsz, s aktivizálod magad. 

Aszcendens

Az időszak tele van kreatív energiákkal. Bármire képes vagy most, ha megkeresed a célod és hajlandó vagy kimozdulni a „egyet előre, kettőt hátra” mentalitásából. Most főleg az anyagiak tudnak motiválni. A hó elejére időzítsd a fontosabb projekteket, 8-a és 12-e között viszont légy elővigyázatos, s csak a saját (meg)érzéseidnek higgy!

OROSZLÁN

oroszlan

Ez az év legintenzívebb időszaka. Ráadásul igencsak erős energiákkal kezdődik a személyes éved - a Merkúr mellett a Mars is a jegyedben jár. Kevés dolog van, amit - ha igazán akarsz -, ne érhetnél el. Remekül tudod használni az adottságaidat és az érdekeidet is képes vagy jól érvényesíteni. Ha van egy régóta halogatott terv a fejedben, vágj bele, ha úgy érzed, eddig kimaradt valami az életedből, pótold. Magánéletedben is lehetnek komoly felismerések, ennek megfelelően érdemes végre egy döntést meghoznod - főleg 25-e környéke ad lehetőséget arra, hogy úgy rendezd a kapcsolataidat, ahogy az a legjobb neked, párodnak, szeretteidnek. Boldog születésnapot!

Aszcendens

Most szeretteid adhatják a legboldogabb pillanatokat, legtöbb érzelmi muníciót, feltéve, hogy hagyod, hogy megérintsenek azok a pillanatok, amit együtt töltötök. Ettől függetlenül lehetnek feszültségek, amiket tisztáznotok kell, ne halogassátok tovább! 25-e környéke szerelemillatú, de egy utazás is csodás élményeket adhat.

SZŰZ

szuz

Szenvedély, vívódás, konfliktusok, külső- és belső harcok - ezekre számíthatsz, s egyáltalán nem lesz könnyű feloldani a feszültséget, ami életednek sarkalatos kérdéseit érinti. De megéri! Vedd észre, hogy minden külvilágban vívott harcot voltaképp önmagával vívod. A saját kételyeidet, félelmeidet vetíted ki párodra, gyerekedre, főnöködre, kollégáidra. Ezért ilyenkor mindig állj meg egy pillanatra, és gondold végig, mennyire vagy felelős a kialakult helyzetért. Ha rájössz, mi a szereped az adott konfliktusban, a megoldást is megtalálod majd. Mindazonáltal vannak olyan helyzetek, amin nem tudsz változtatni, ezekkel nincs más dolgod, mint hogy megéljed őket. Mélyen, intenzíven, nem baj, ha fáj. Azt is kell néha. 18-a környéke már hozhat feloldozást, szeretteid, kapcsolataid hozzák a gyógyírt, figyelj rájuk.

Aszcendens

Senki nem lép az életedbe véletlenül, minden találkozásnak oka és célja van. A mostaniaknak is. Rajtuk keresztül tanulhatod meg, hogy milyen fontos, hogy néha elfogadj másokat olyannak, amilyen. Méghozzá úgy, hogy közben önmagad maradhass. Bízz a megérzéseidben, a baráti tanácsokban, megéri!

MÉRLEG

merleg

Életed egyik legfontosabb feladata, hogy úgy találj utat másokhoz, hogy valódi érzések vezérelnek, nem csak a magánytól és elutasítottságtól való félelem. Ehhez meg kell tanulnod magad szeretni, elfogadni, önmagad támasza lenni. Ezért érdemes olyan helyen dolgoznod, ahol emberekkel foglalkozhatsz, akikről gondoskodhatsz, akikre figyelhetsz. Az így kifejlesztett képességet a magánéletedben is tudod hasznosítani. A Rák hava igazi "érzékenyítő" időszak, családodon, szeretteiden keresztül gyakorolhatod az együttérzést, odaadást, másokról való gondoskodást. Érdemes a családi programokat ekkorra időzíteni, de csendre, nyugalomra és kényelemre is szükséged lesz ahhoz, hogy fel tudj töltekezni a későbbi - aktívabb - hónapokra. 

Aszcendens

Főleg munkádra, céljaidra érdemes koncentrálnod – ha nem vagy elégedett, gondold végig a lehetőségeket, s keress olyan partnereket, akikkel jobban együtt tudsz dolgozni. Meg kell tanulnod a saját vágyaidat és mások igényeit összeegyeztetni! 8-a környékén a leghatékonyabb projekteket útnak indítani.

SKORPIÓ

skorpio

Bár belül nagyon érzékeny vagy, nehezen tudod formába önteni, megmutatni érzelmeidet. Itt az alkalom, hogy "gyakorolj", az égi energiák segítenek felszínre hozni romantikus éned. A nyaralás, a családoddal töltött hosszabb idő akaratlanul is lágyít, odaadóbbá tesz, használj ki minden alkalmat, amit szeretteiddel tölthetsz. Közben persze az is fontos, hogy saját vágyaiddal, dolgaiddal is foglalkozni tudj. Az Oroszlánba lépő Mars kreatív energiákat hoz, s előtérbe helyezi önmegvalósítási törekvéseidet. Magabiztosság, önbizalom, határozottság, nagyban gondolkodás - ezekre lesz most szükséged, hogy a céljaid elérjed. Az időszak konkrét lehetőséget, jövődet érintő fontos találkozást is hozhat, élj vele! 

Aszcendens

Az időszak tökéletes nyaralásra, családi kiruccanásokra – a vízpart, a napsütés, szeretteid közelsége most a legtöbb feszültséget képes oldani! Ha vannak a munkahelyeden lezárandó ügyek, még konfliktusok árán is érdemes őket tisztázni. Ha váltani akarsz, itt az alkalom, a hónap eleje tökéletes rá!

NYILAS

nyilas

Sok bolygó jár visszafelé, hetedikétől a Merkúr is visszatekint az elmúlt időszakra. Ez mindig a belső utazás időszaka. Minden lelassul, hogy át tudd gondolni az életed. A rák és az oroszlán területek kerülnek fókuszba. Egyfelől a család, segítőkészség, szociális készség, (romantikus) érzelmek, másfelől az önmegvalósítás, öntudatosság, kreativitás, a boldogság képessége. A legjobb időszak családi együttlétekre, nyaralásra, de arra is, hogy átgondold, hogy állsz ezekkel a képességekkel, tulajdonságokkal. Hagyd, hogy az érzelmeid vezessenek, próbálj meg újra gondtalan "gyerek" lenni! Sok mindent megérthetsz és nem utolsósorban fel is töltekezhetsz, ami segíthet abban, hogy életed többi területén helyt tudj állni. 

Aszcendens

A sors 23-ig több olyan helyzetet hozhat, ami teszteli, mennyire tudsz elfogadó lenni, együtt érezni másokkal. Családoddal megy a legkönnyebben, érdemes ekkorra időzíteni a közös programokat. Erre viszont anyagilag is fel kéne készülni, próbálj félrerakni rá, főleg, ha külföldi úti cél is van.

BAK

bak

A hó nagy részében a rák és az oroszlán energiák dominálnak. Család, pihenés, kreativitás, önmegvalósítás - ezek lesznek a legkézenfekvőbb megélési lehetőségek. Ha teheted, most menj nyaralni, a víz és tűz elemek elsősorban a vízparti pihenést támogatják. S csak semmi rohanás, az idő úgyis mindent megold! Inkább lazíts, szeress, s hagyd, hogy szeressneek! A visszafelé haladó Merkúr belső dialógusokra is lehetőséget ad. 19-ig arról, hogy mennyire vagy képes az életed irányítását a kezedbe venni, tudsz-e örülni, boldoggá tenni másokat. Aztán az érzelmeidhez, családodhoz, párodhoz való hozzáállásodról beszélgess egy kicsit magaddal! Ha vannak restanciáid, itt az idő, hogy pótold őket!

Aszcendens

A világ tükör, s előfordul, hogy nem tetszik, amit benne látsz. Figyelj párod, szeretteid reakcióira, érzelem megnyilvánulásaira, megmutatják, mennyire engeded meg magadnak, hogy szeress, szeressenek. Ez okozhat némi belső konfliktust, érdemes jókat beszélgetni, tisztázni, ha valami felmerül. 

VÍZÖNTŐ

vizonto

Nagyon sok bolygó jár visszafelé, ami nem feltétlenül az új dolgok keresésére, sokkal inkább a régi értékek megtartására segít koncentrálni. Arra, ami igazán fontos az életedben. Ha nem találod az utad, elvesztetted az egyensúlyod, most lassan, nyugodtan tapogasd ki, hol rekedt meg a folyamat, s nyugodtan kérj segítséget hozzá olyanoktól, akikben megbízol. A csaknem egész hónapban erős rák energiák a család fontosságát is mutatják. Az okokat és a sebek begyógyítását is érdemes a múltban, a családi mintákban, szerető együttlétekben keresni, a szintén Rákban visszafelé haladó Merkúr segít felszínre hozni azokat az érzelmeket, amelyek blokkolva vannak. Ez az időszak a nyaralás, családi együttlétek ideje is!

Aszcendens

A munkahelyeden felpöröghetnek az események, több lehet a feladat, kihívás. Anyagilag megéri, főleg 11-e körül tehet szert extra bevételre. A kiadásokra viszont figyelj, ne dönts elhamarkodottan, főleg, ha nagyobb összegről van szó. Egyedül a nyaralás, a családi programok képeznek kivételt.

HALAK

halak

A rák Nap elsősorban érzelmi lépésekhez ad erőt – ha van az életedben olyan érzés, szerelem, ami eddig nem tudott realizálódni, most van rá esély, hogy révbe érjen, főleg 11-e körül. Figyelj jobban a gyermekedre is – ne feledd, a legtöbb, amit a szereteten kívül adhatsz számára az, hogy segítesz megtalálni, mi teszi boldoggá. Ehhez előbb saját örömforrásaidat kell felfedezned, a boldogság-képesség öröklődik, s elsősorban te vagy a minta gyermeked számára. Ha teheted, időzítsd a nyaralást mostanra, a napsütés és a víz igazi feltöltődést adhat! A hó nagy részében visszafelé haladó Merkúr segít tisztázni néhány munkahelyi és magánéleti kérdést, konfliktust is.

Aszcendens

Engedd szabadjára az érzelmeidet, hagyd, hogy megtaláljon a szerelem, boldogság! Ha lehet, menj szabadságra, kezdd el megvalósítani bakancslistás terveidet, egyszóval élj úgy, ahogy szeretnél! Valószínűleg a munka sem maradhat ki, de most nyugodtan kérd meg az árát, ugye tudod, hogy mennyit érsz?!